min lilla ögonsten

Göteborgs hittills varmaste dag? Jag välkomnar solen med ett stort leénde och öppna armar, och hoppas att det håller i sig, så vi får en fin sommar.

Nu har nästan alla knoppar slått ut. Blommorna på körsbärsträden har blommat och fåglarna kvittrar. Jag tror inte att jag är ensam om att må mycket bättre. Tänk att sommaren faktiskt är här, det känns helt underbart! Igår satte jag Molly i bärselen, packade vagnen och satte mig på bussen. Vi träffade Belinda, köpte sallad på Paprika och satte oss i slottskogen. Molly sov i stort sett hela dagen, det kanske inte var så konstigt eftersom vagnen knappt stog stilla en sekund. När vi kommit fram till slottskogen, Molly hade fått tutte och jag äntligen skulle få börja äta på min goda sallad, så märkte jag att jag glömt bestik. Så där satt jag med nävarna ner i salladsburken och grisade&sölade. Tack gode gud för våtservetter ;)

Idag jobbar man tydligen bara halvdag, så andreas kom i stort sett hem när jag och Molly vaknade. När han kom hem hade han köpt lite färska frallor, så vi satte oss ute på uteplatsen och njöt av en god brunsh. Jag passade på att ta lite kort på Molly, hon är så fantastiskt söt. Synd att jag aldrig lyckas få hennes underbara smile på bild. Det känns verkligen mysigt att få ett svarsleénde av henne, det kan förgylla en hel dag! Hon är fortfarande lite svårflirtad, men när jag får riktigt bra ögonkontakt med henne så 'pratar hon med hela kroppen', ögon, armar, munnen och benen bara viftar, haha! Så härligt. Nu liggen hon ute i vagnen och sover, jag ska snart sätta mig i solstolen och bättra på min charmigt svenska röda solbränna ;)

min lilla ögonsten








En himla massa kort

Här kommer en himla massa kort på lite allt möjligt. Bla. från i påskas då vi satt och bläddrade i lite kort hos mamma, och hittade bilder på My när hon var liten.. Jag har innan tyckt att Molly är ganska lik sin moster, men när jag såg dessa korten så blev jag verkligen chockad över hur lika dom är/var. Det är även lite andra bilder som ni tidigare inte sett.

Titta och njut :)


Mysan



Mysan igen



Här är ett lagom charmigt kort på mig som 5åring.



Lilla jag



En gla Moffa-Conny och vår underbara Max på påskafton



Mina fina syskon Ted & Mysan



Min älskade lilla dotter och jag



Mannen och kärleken i mitt liv



Min fantastiska mamma



För er främlingar som kanske inte vet riktigt hur jag ser ut, woalla!



Detta låånga bildmaraton avslutar jag med en rolig bild på Max, där han i slottskogen inte vet om han skall äta upp bullen eller springa iväg på hyss! ;)





Nu ska jag krypa ner i sängen. Både Molly och Andreas har gått och lagt sig för natten. Imorgon skall jag upp (helst innan Molly) och äta havregrynsgröt, sedan palta på Molly kläder och gå ut på en rask promenad. Känns verkligen härligt att ha kommit igång :)

God natt på er!

tisdag

Igår var jag och Molly på mammababy-grupp på bvc. Det var väldigt trevligt att träffa andra mammor med sina bebisar. Nästa torsdag skall vi träffas hos en av mammorna på lite fika, det ser jag fram emot. Molly är yngst i gruppen och den äldsta är 4månader. Det känns härligt att skaffa lite kontakter med barn i samma ålder som Molly, både för hennes och min egen skull.


Har dom senaste dagarna börjat fundera på att donera bröstmjölk till BB eftersom jag har så mycket. Har läst igenom lite hygienfakta på en sida på internet och det verkar vara lite jobb. Men jag får se, det känns ju skönt att göra en god insatts till dom för tidigt födda små bebisarna.

Igår fick jag äntligen Mysans bärsele som hon lånat ut till en kompis. Så nu kan Molly sitta där på min mage och titta :) Jag tror att hon kommer tycka om det!


Om en stund kommer mamma och hämtar oss, vet inte riktigt vad vi skall hitta på än. Nu måste jag byta på Molly och klä på mig kläder.

kram


max & molly myser

Här är några kort på Max & Molly från förra veckan när vi var hemma hos mamma. Som ni säkert vet så är min kära syster gravid i vecka 17 (om jag inte har fel), Max ska alltså bli storebrossa och han är jätte stolt! Här visar han sin kärlek till Molly genom klapp, puss och kram. Är dom inte söta så säg! (mysans bebis är planerad till 1oktober)







björlandagården

Det är lite komiskt, ibland sitter jag och tänker på mig och andreas. Tänkt att det blev såhär? För er som inte vet så gick jag och andreas i samma skola- björlandagården. Jag gick i 3:an och han gick i 5:an, vi gick båda i 'turkos korridor' med klassrummet brevid varandra. MIn bror gick även i hans klass så jag visste mycket väl om vem han var. 
Jag gich mitt första år på björlandagården, och var väl ganska blyg ibörjan. Andreas är den sortens kille som alla ser, alla på skolgården visste vem han var. Jag kan nu komma ihåg att jag faktiskt var lite rädd för honom på den tiden.., Nu är det nog hans om är rädd för mig. Vem vet när jag får ett hysteriskt utbrott.. Haha! 

Tänk om någon då sagt till oss att om 10år så kommer vi vara förlovade, bo i lilleby och ha en liten dotter. AH, gud va
det känns läskigt att tänka så! Men jag är så glad att Han faktiskt blev mannen jag valt att spendera både lycka och sorg med. Alla förhållanden har väl sina ups and downs, men det viktigaste är att man tar sig igenom det tillsammans. Han är verkligen den jag vill vara med, och jag skulle aldrig kunna se mig med någon annan vid min sida. Vi är bara varandras.




Nu börjar Molly knorra och jag anar att hennes 'frukost sömn' börjar dra sig mot sitt slut. Jag måste passa på att tvätta mig och lägga lite maskara på fransarna medans hon sover, för när hon vaknar vill hon ha all min uppmärksamhet, och då är inte ens babygymmet roligt en liten stund. Har en del att packa eftersom vi ska sova över hon Mysan inatt. Andreas skall ha tvspelskväll med sina kompisar (losers, höhö), och eftersom att jag+molly+my+anders+max skall till slottskogen imorgon så blir det lättast att spendera natten hos My. Imorgon ryktas det om hela 20grader i göteborg, så det blir en perfekt dag för picknick i slottskogen med barnen :)

Hoppas att ni får en trevlig helg! :)





PS. Den 21/4 är dagen jag ser fram emot varje månad, då kommer månadens mama tidning ut i butik. Jag har självklart köpt mig en och när jag får en lugn stund skall jag sätta mig på uteplatsen med ett glas iskall vinbärssaft och njuta av Laila Bagges långa förhoppninsvis härliga invervju!
Ett tips till er alla fantastiska mammor, unga som gamla, spädbarnsförälder, småbarnsförälder eller tonårsförälder- unna er en stund för er själva med denna mysiga tidning. Alla mammor behöver ett break ibland. DS.

en mamma och ett barn

Jag tror att alla ni mammor är med mig när jag säger att man inte kan älska något eller någon på samma sätt som man älskar sitt barn. För något år sedan så förstog jag inte riktigt vad mammor medande när dom sa så. Älskar man inte sin parter, mamma, pappa eller sitt syskon lika mycket? Jag kan bara svara för mig själv, men jag tror att många håller med mig när jag säger att sanningen är att när man blir mamma, eller pappa, så känner man en känsla av kärlek som man aldrig tidigare kännt.

När jag och andreas beslutade oss för att behålla barnet så stötte vi (mest jag tror jag) på en hel del tråkiga kommentarer, både av 'vänner', lärare, bekanta och något mindre bekanta personer i vår omkivning. Jag blev nog aldrig speciellt ledsen, utan mest förbannad på hur i helvette folk kan med att bete sig och vräka ur sig. Usch, när jag tänker tillbaka på vissa kommentarer och händelser så blir jag verkligen irriterad.
Som säkert många av er vet så hade mitt och andreas förhållande inte pågått speciellt länge innan vi blev gravida. Men efter att ha tänkt igenom beslutet och övervägt både det 'negativa' (vår korta relation) och det positiva så stog vi båda starkt och säkert fast vid vårt beslut om att behålla banret och gå igenom graviditeten tillsammans.
Och titta hur bra det har gått. Vi träffades på trägårn' den 24maj 2008, och nu knappt ett år senare har vi hunnit få en underbar liten dotten, förlovat oss och flyttat till vår andra lägenhet.



Trots motgångar och skitsnack så är detta det bästa jag någonsin gjort. Jag ångrar mig inte för en sekund att vi beslöt oss för att behålla barnet. Känslan av att få känna henne på min mage för första gången, var verkligen helt otrolig. Molly är utan tvekan det mest fantastiska som hänt mig. Kärleken till sitt barn är obeskrivlig, stark och oslagbar. Tanken av att mista henne är fruktansvärd och jag skulle aldrig förlåta mig själv om det hände henne något.
Att få vakna varje morgon och veta att man har ett liten barn som inte älskar någon så mycket som just dig, är verkligen det bästa som finns. Att få leva och se utvecklingen från första beröringen, amningen, ögonkontakten, leéndet, ordet, steget... Det är en fantastisk upplevelse och det finns ingen kärlek som kan mätas med kärleken mellan en mamma och sitt barn.








att föda barn

Jag kan inte tro mina varken ögon eller öron när jag sitter här och tittar på nyhetsmorgon. Sofia 18år visste inte att hon var gravid, födde sin son medans hennes pojkvän var ute och köpte snus. Hur kan detta ha gått till? Alltså visst, min graviditet gick väldigt bra, men jag hade ändå en hel del kramper. Foglossning, halsbränna, trötthet, illamående, humörssvägningar, ja allt det där som är vanligt för en graviditet, ni som själv varit eller är gravida vet nog precis vad jag menar.

Hur kan man inte märka att man faktiskt bär på ett barn? Att något växer och utvecklas i kroppen. Hon måste väl märkt att hon gått upp i vikt? Något annat som gör mig väldigt förvirrad är just själva förlossningen. Sofia födde alltså sin son under tiden hennes kille var ute och köpte snus. Hur lång tid tar det, en kvart, kanske en halvtimme? Det är ju helt ofattbart hur själva öppningsskedet och födseln skulle kunna ske på en halvtimma? Jag som tyckte min förlossning gick väääldigt fort..

Ja har inte läst så mycket om hur det gick till, men jag är minst sagt imponerad!
Gud, ja det är väl bara att gratulera till mirakelbarnet :)

grillat är godast

Ojoj, mycket har hänt under veckan. Har bla. varit hos mamma och hjälpt henne lite med städningen inför fotogreferingen av huset nu på måndag. I onsdags var vi på bvc, Molly väger stadiga 5690gram och är nu 57cm lång, stora fina tjejen! Fantastisk som hon är så sover hon nu ofta hela nätterna, utan varken blöjbyte eller mat, duktig tjej!

I torsdags köpte jag en grill, så ikväll kommer Belinda & Jocke hit. Vi skall äta grillat med färskpotatis och goa grejer. Det läskas i munnen på mig, mums. Grillat Är godast!

Ja, annars händer det inte så mycket. Har gått upp några kilon, känner mig inte helt i balans alltså. Klart att man inte väger som man brukar efter en graviditet, men nu har jag gått upp fyra kilo på 3veckor, och så brukar det väl inte vara? För så som jag har förstått det så brukar man gå ner i vikt sålängeman ammar, tänk då om jag inte ammat, haha! Försöker sluta med godis på vardagarna, det har blivit en dålig vana. Vägen nu 75kilo, och skall väl iaf gå ner 10. det känns hopplöst och jag vet inte riktigt hur jag skall lyckas? Jag har aldrig behövt tänka på vad jag ätit innan, och det är verkligen påfrestande att behöva tänka två gånger innan man stoppar något i munnen.. Någon som varit gravid och har några smarta tips på hur man tappar sina extrakilon?

Jaja, nu ska jag börja förbereda köttet.
Ha en mysig lördag!

Påskhelgen



Som ni ser är bilden inte tagen med mobilkameran ;) Mikael och Elin var här på middag i fredags, och eftersom jag vet att mikaels lillasyster har en likadan kamera som mig så skickade jag med mikael kamerabatteriet för laddning under natten. Kalasbra, har därför kunnat ta lite nya fina kort på Molly med betydligt bättre kvalite än med mobilkameran!

Påskhelgen har inte varit annat än härlig. På skärtorsdagen var vi som sagt på grillmiddag hos min kära syster och svåger. Fredagen spenderades på uteplatsen i strålande solsken, på kvällen kom Mikael och Elin hit. På påskafton åkte vi hem till mamma+conny på påsklunch och middag. Igår söndag var det kalas för Max som fyller 2år på onsdag, helt otroligt var fort tiden går! Tänk att min lilla Molly ska bli så stor?
Idag är det måndag, andreas är pappaledig, skall försöka hitta på något idag, iaf komma ut på en promenad. Molly har varit jätteglad hela morgonen och har skrattat och haft sig. Nu är hon helt slut och ligger och sover så gott i sin vagn. Hon har blivit så stor, tiden går alldeles för fort!

Nej dags att göra lite nytta!

Våren är här

Igår spenderade vi eftermiddagen och kvällen hos my & anders. Vi åt grillat kött med färskpotatis och gräddfil, det var nästan hysteriskt gott! När vi skulle ta oss hemåt lånade vi med oss två beckfilmer, så när vi kom hem satte vi oss i soffan och tittade på beck, riktigt bra film, minns dock ej titeln.. Andreas gjorde bärkas till kvällsmat, lika gott varje gång!

Imorse vaknade vi vid tio tiden, Molly låg fortfarande och sov, kan bero på att hon var vaken vääldigt länge igår.. Vi åt god frukost och städade sedan upp lite. Andreas gick ut i förrådet och hämtade utemöblerna, så nu har vi suttit på uteplatsen hela eftermiddagen. Gud det är verkligen strålande solsken ute, helt underbart! Lite tråkigt att vår uteplats ligger så nära parkeringen bara, det känns liksom inte så privat. Ett stort plus är däremot att vi har sol hela eftermiddagen och kvällen, mysigt på sommarkvällarna :)

Jag har faktiskt börjat titta lite på lägenheter i amhult. Lillarummet till Molly känns alldeles för litet, så i framtiden kommer vi ändå behöva något större. Jag la fram förslaget till andreas idag, och han verkade inte ha något större emot det. Det är ju iförsig inte aktuellt ännu, men om man skall få en lägenhet om ett år så måste man ju nästan börja söka nu.. Jag trivs bra här, men det skulle vara skönt att ha närmre till affärer eftersom vi varken har bil eller körkort ännu. Well, vi får väl se vad som händer, det är ju inte bråttom direkt.

Sedan kommer Mikael och Elin hit. Jag skall laga tacoköttfärssås med pasta. Ikväll blir det självklart talang 2009! Imorgon skall vi till mamma&conny på påsklunch, gott!
Nej, nu skall jag ut och njuta av solen en stund innan jag skall ta mig en dusch.

Ha en trevlig påskhelg allesammans, ät massor av godis :)

Dåligt med tid, hemmapyssel och allt för mycket socker!

En gla' tös!








Har varit väldigt dålig med uppdatering det senaste, tiden räcker verkligen inte till riktigt. Även om molly sover väldigt mycke, inte bara på nätterna utan även på dagarna, så har jag en hel del andra saker att ta hand om.. Tvätt, bäddning, disk och plock, ja och sen vill jag ju hinna med mig själv också, man vill ju se någolunda fräsh ut!

På tal om att tiden inte räcker till, så kom jag att tänka på sveriges yngsta trebarnsmamma, hon fick sin första dotter i 16års ålder, och när hon var 17år blev hon och sambon föräldrar igen, då till tvillingar. Rebecca som hon heter är nu 18år gammal och jag följer hennes blogg (så ofta jag hinner) här på blogg.se. Hon uppdaterar sin blogg ungefär en gång om dagen, trots att hon har tre små tjejer. Jag 'hinner' knappt uppdatera varanndag och jag har 'bara' ett barn, som dessutom sover väldigt mycket! Kanske är det jag som inte riktigt planerar min tid på bästa sätt, men det blir väl bättre när Molly bli lite större...

Andreas hade sin första pappadag i måndags, då satte jag honom i arbete. Vi storstädade lägenheten och jag fick även bytt gardiner i sovrummet. Hade innan mörkröda gardiner, kuddar och ljus, men nu bytte jag ut det röda mot vitt, rosa och guld. Det blev riktigt fint, nu bäddar jag (till min stora förvåning) sängen varje morgon, det ser så mycket mysigare ut att gå och lägga sig på kvällen när täcket ligger perfekt och fluffigt och lakana är svala och mysiga. Var inne på hemtex härromdagen och hittade väldigt fina kuddar i sericerosa som jag tänkte köpa. Vill även ha nya lakan, likadana som Molly har i sin säng, vita med småsmå rosor, det blir nog fint tror jag.
Jag har blivit väldigt gla i inredning igen, kanske är det för att jag är hemma ganska mycket? Det är så roligt att ha det fint hemma, man blir så mycket gladare! Jag känner mig så mycket piggare i denna ljusa lägenheten än vad jag gjorde i bjurslätt, med dom fruktansvärda tapeterna i rött, gult, ljusgrönt, mörkblått och beigeblommigt.. Ja, självklart var inte alla färger i samma rum, haha! Nej, jag tycker att om man betalar såpass mycket i hyra som vi faktiskt gör nu, så skall man banemej ha det fin, rent och städat!

Det är inte bara städ och inredningspill som tar upp min tid på dagarna, jag försöker även börja gå ut och röra på mig så jag blir av med graviditetskilorna nån gång. Det var iförsig bara en månad sedan Molly föddes och jag har ändå tappat nästan alla kilon, men jag känner verkligen att jag tjockat till mig. Känner mig inte alls hemma i min kropp, magen hänger (det är ju inget konstigt), låren och rumpan är stor. Jag har aldrig innan tittat på min kropp och sett den som oattraktiv, men det gör jag nu och det tar verkligen på självkänslan! Ändå får jag ganska mycket kommentarer om att jag ser fräsh ut, kanske är det bara jag själv som ser det negativa? Under graviditeten så blev det till en vana att äta något sött och onyttigt i stort sett varje dag, och det har satt sina spår. När jag ätit frukost på morgonen så blir jag genast sugen på något sött, glass, godis eller kakor jag kan inte hålla fingrarna borta!

I skrivandets stund sitter jag, tro det eller ej, med en godisskål brevid mig i soffan, detta måste få ett slut!
Nu skall jag skynda mig med att ta på mig kläder, ringa mysan, byta blöja och klä molly, ge henne mat och sedan gå heeela vägen till amhult, så de så!!

Vårfint i hemmet

Igår hade jag en jättebra dag. Som jag skrev igår skulle jag och Molly åka iväg på lite ärenden med mamma. När jag fått på oss alla kläder och gick ut på parkeringen för att vänta på mamma, så kom jag på att jag skulle kolla posten. Till min lycka hade jag fått deklarationspapprena och det var riktigt trevligt att se restultatet av förra årets hårda slit, det blev en himla massa mer än vad jag trodde. Shoppinggalen och impulsiv som jag är sitter jag redan här och planerar vad jag skall köpa.. Kanske tv-bänken som jag spanat in så länge, den hade blivit himlasnygg i vårt vardagsrum!

När vi satt oss i bilen åkte vi till Hornbach, mamma skulle köpa lister och målafärg, jag passade på att köpa lite lampor, dom går sönder så fort.. Jag tittade även runt på lite tapeter men jag hittade ingenting som jag gillade. Vi åkte bort till tapetgalleriet på backaplan, där har vi handlat tapeter så länge jag kan minnas. Dom har ett så stort utbud och riktigt läckra tapeter, dock ganska dyra. Jag hittade en glansig i mellanljusbeige, skitsnygg! Jag bara längtar tills den sitter uppe på väggen. Jag får däremot vänta till tidigast den 22april eftersom att mamma har en hel del fix att greja med i huset innan plåtningen den 20onde. Men som man brukar säga, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
När vi var klara åkte vi hem. Det är så skönt att komma hem till mamma, för då slipper jag laga middag, och det är så himla gott att äta mat som någon annan har lagat ibland, och en mammas mat är alltid den bästa! Efter maten åkte vi till hemtex och hämtade sakerna som jag köpte i lördags, så fort jag kom hem fixade jag till det i vardagsrummet med mina nya fina turkosa kuddar. Nu är vardagsrummet nästan klart, det är bara lite tavlor, en hylla, nya bordet och självklart tapeten som fattas ;)

Nej, dags för lite nytta. Jag har precis städat köket, satt på tvätt och gjort mig en 'bärkas special'. Tog ett kort på "hamburgemackan med stekt ägg" och mms:a till Andreas, allt för att läskas lite ;) Molly ligger och sover så jag skall försöka vika ihop berget med kläder som ligger i sovrummet.
Ikväll börjar talang 2009, eftersom att jag alltid älskat fredagsmys och alltid kommer att älska fredagsmys, så skall vi självklart titta på det. Andreas föredrar väl hockeyn klockan 19 på 5an, men jag ser inget större nöje i att titta på HV71 - Färgestad, nej roligare kan man faktiskt ha på en fredag. Tända alla nya ljuslycktor, äta revbensspjäll dricka passionssoda, njuta och mysa med min lilla familj.

Ha det så bra!


Stora tjejen

Igår var vi på bvc, Molly väger nu 4940gram och är 55,5cm lång. Min stora fina flicka :)





Göteborg bjuder verkligen på fint väder och enligt nyhetsmorgon skall det hålla i sig hela helgen! Igår tog vi oss en rask promnad till bvc och jag svettades så jag var tvungen att ta av mig tröjan. Gud så skönt det var att gå med linne i den starka solen! Hade dock dåliga skor på mig så jag fick lite skoskav, får ta och köpa mig ett par riktiga promenadskor! Väl framme på bvc mätte, och vägde vi. Barnsköterskan sa att Molly är som en 6veckors bebis, väldigt 'med' i blicken, nyfiken och pigg, duktig tjej. Molly har börjat flina lite åt mig när vi busar, så otroligt sött, jag smälter.
Idag 'fyller' molly 4veckor. Tänk va tiden går fort!

Nej tiden springer iväg. Idag skall vi åka ut på ärenden med mamma så jag måste slänga på oss kläder så vi är klara när hon hämtar oss. Vi skall åka förbi hemtex och hämta upp mina nya kuddar och plädar m.m. sedan får vi se vad vi hinner med, mamma och conny skall ju flytta så nu har dom en hel del att fixa med hemma.

Ha en härlig dag och passa på att njuta av solen :)
kram

RSS 2.0