backaplan

Åh idag fick jag sovmorgon, så skönt! Har precis käkat frulle och ska snart sätta igång att röja upp lite här hemma. Molly ska sova middag och därefter drar vi ner till backaplan och tittar lite i affärer. Jag tänkte kolla om dom har något fint på lindex och kanske några braiga skor att ha med sig upp till säffsen.

Nej, dags för mig att lägga på ett kål här hemma, för om inte j a g gör någoting så gör ingen annan det heller.
hörs sedan, puss!

magsjuka och music

Det blev en trevlig dag igår, som vanligt när jag umgås med Belinda & Jennifer. Molly var dock lite gnällig under dagen och jag förstog inte riktigt var det var med henne. När tjejerna gått hem och Molly skulle sova så gick jag in för att ta vällingflaskan (som hon ofta ligger och suger på i sömnen trots att den är slut) för att istället  stoppa in nappen. När jag kom in möttes jag dock av en chockad Molly som satt och titta ner i madressen. När jag tog upp henne för att lägga henne tillrätta i sängen såg jag en e n o r m spya. Snabbt som attan sprang jag med henne in i duschen där det kom upp en till. Det var ungefär lika mycket som hela dagens måltider men när det var 'klart' och hennes älskade pappa kom hem var hon lika glad igen! Pussa godnatt och lyssna på favoritspeldosan sen sov hon hela natten.
Det är så obehagligt när kidsen är sjuka, speciellt när dom inte kan berätta vad som är fel. Spyr dom mycket och under längre tid så tar det inte speciellt lång tid innan dom bli uttorkade, så det känns alltid obehagligt. När Molly var 20 dagar åkte hon även då på en släng av magsjuka och spydde obehagligt mycket. Som tur är så har jag lärt mig att magsjuka har man bara i några timmar eller en dag medans kräksjuka stannar i kroppen i flera dagar. Så vi hade tur även denna gången, imorse när vi vaknade gav jag henne teskedsvis med vatten och när jag märkte att det stannade kvar i magen fick hon en macka och yoghurt. Idag har det varit full fart som vanligt med städ och matlagning men även förmiddagssömn för oss båda!

När Andreas kom hem från jobbet hade han köpt med sig mat från parika till mig, sen släppte han av mig på jobbet och nu har jag precis avslutat middagen. Ikväll är det let's dance för hela pengen, jag tycker dock inte att det är så jätte roligt nu när dom inte 'lärt sig' riktigt. Men min favorit för iår är utan tvekan Claudia, hon är duktig!

Innan jag avrundar måste jag bara säga att alla som tycker att Flickan som lekte med elden är dålig vet inte vad dom pratar om. Andreas hyrde med sig den igår och det var ena v dom bästa filmerna jag sett på mycket länge!

Nu ska jag njuta till John Legend en stund och täntke dela med mig av hans ljuva toner till er mina kära läsare.



Lyssna och njut ♥

dom tre vännerna och Molly

Nu har jag precis vaknat upp från min förmiddagssömn, så skönt! När jag tittade in hos Molly i sovrummet så varade dock inte lyckan så länge. Det var bajs på hennes lakan och på nappen som självklart landat i det. Men Molly var lika glad för det och det var ju tur!

Nu ska jag göra ett litet rush här hemma och städa innan Jennifer och Belinda kommer hit. Andreas ska jobba över idag så då passar jag på att bjuda mina fina vänner på lassange (det blev ingen lassange häromdagen). Nu ska jag sätta på mtv vilket även är populärt hos Molly då hon alltid börjar dansa när det kommer på någon bra partylåt, helst Beyonce såklart!
Måste även berätta om hennes nya krypstil då hon går på fötterna och händerna så som Mowgli gör i djungelboken när han ska låssas vara elefant! Hon ser för härlig ut och jag ska ta fram kameran så jag lyckas fånga detta på bild.

Ha en trevlig torsdag så hörs vi nog senare.
Kom ihåg: Made in Sweden ikväll klockan 21.00.

Kjaam


onsdag

Jag brukar inte tycka att Lindex i amhult är en speciellt trevlig affär. Alltså, kläderna är fina och själva butiken är trevlig, men majoriteten av personalen som jobbar där är verkligen otrevlig! Fy tusan va jag kan bli irriterad när jag går in där ibland. När personalen tjostar åt en närman körmed barnvagnen i barnavdelningen där gångarna är så trånga att man inte kommer fram, eller när man frågar om ett speciellt plagg som inte finns i rätt stolek. Det är småsaker som gör att jag helt enkelt inte vill gå in där och spendera pengar, även om jag alltid är nöjd med resultatet eftersom dom har mycket söta klänningar och bodysar. Jag vet inte om jag är ensam om att tycka som jag gör, men jag tycker att Lindex personal borde skärpa till sig och klistra på ett leénde på läpparna så kunderna känner sig välkomna!

Hur som helst, jag Mysan och Johanna gick in där idag och jag hittade så mycket fina saker till Molly på rean (halva priset på rean). Ett par termobrallor i rosa från fix som tidigare kostat 399:- som jag idag betalade 99:- för. Helt galet! Köpte även en hel del andra fina saker till lillan och jag hittade även lite nya snygga underkläder till mig. Det var väl behövligt eftersom jag inte har en enda som sitter snyggt! Det som är positivt med snygga underkläder är ju att mannen helt enkelt inte kan bli arg för att man shoppat eftersom han faktiskt också får ut något härligt av det!
Kikade även in på hemtex oxh slängde lite längtande blickar på dom fina ljusrosa kuddarna som jag tänkte skulle få joyna hmkuddarna. Mamma frågade igår vad Andreas önskar sig i 22 års pressent och jag föreslog kuddarna för henne, haha! En ny dammsugare kommer vi (oj han menade jag, höhö) antagligen få av sina päron. Den  vi har nu luktar typ mögel och jag är på gränsen till att spy varje gång han envisas med att använda den. Istället torrmoppar jag just nu golven sisådär en gång om dagen men det blir ju för fasiken inte rent!
Oj, jag känner att jag kom lite ur ämnet nu, som jag inte ens minns vad det var!?

Jag vill även berätta för er att jag idag var hos min barnmorska för att kolla mina värden. Mitt hb (järnet) ligger på 134 vilket är jättebra och blodtrycket ligger på 120/70 vilket också är bra, så något fel verkar det inte vara på mig iaf. Jag är väl bara gravidtrött och det får jag helt enkelt stå ut med. Tog även upp min oro över njurarna och vi ska prata mer om det nästa gång, som blir den 11/2. Skall antagligen ta nya prover på östra pga av min 'blodsjukdom' som gör att jag har lätt för att få blodproppar, tål inte p-piller osv. och jag vet inte om det har blivit värre nu eftersom det ofta dyker upp blåmärken på mina ben utan anledning, vilket det inte gjort tidigare.

Nej, nu ska jag krypa ner i soffan brevid Andreas. Men först ska jag visa honom alla finfina fynd jag gjort idag och dom fina saker som mamma köpt till Molly, hoppas han blir lika glad som jag.

Ha en fin kväll allihopa.


nu kan jag visa vem jag är

Oj va tiden går fort, mår ni bra allihopa? Gårdagen spenderade jag tillsammans med min fina syster, efter min förmiddagssömn förstås! Om jag inte sover samtidigt som Molly (någonstans mellan 9-12) så orkar jag inte göra ett piss på hela dagen. Idag har jag dock hoppat sovandet och låg istället bara på soffan och va lat under tiden lillan sov.

Ni skulle bara veta vilken busunge hon har blivit. Det lyster jäkelskap i hennes ögon! Säger man jaja, så pekar hon tillbaka med fingern och skakar på huvudet med ett flin på läpparna. Man kan inte göra annat än att le samtidigt som man blir lite irriterad. Men vi ska nog få pli på vår lilla skit så småningom! Haha.
Vet ni vad? Idag när jag gick ut för att hämta posten så blev jag så arg när jag insåg att mitt leg fortfarande inte kommit, så jag ringde till swedbank och frågade om det blivit något fel. damen i luren blev så glad när jag ringde, hon har försökt få tag på mig i över en vecka utan resultat. Jag 'tappade ju bort' (glömde den i bilen) och har därför hans nummer just nu, och inte hade jag en tanke på att dom faktiskt försökt få tag på mig! Nu ligger iallafall mitt leg på banken i torslanda och Andreas borde vara hemma när som helst så vi kan åka och hämta det. Banken stänger ju fyra, otroligt korkad tid måste jag säga! Hur som helst så känns det som en befrielse att det är klart så vi kan byta bank och få ordning på försäkringar, lån och annat smått och gott!

Idag blir det min underbart goda lassange till middag. Receptet kan ni hitta här på bloggen (är osäker på om jag lagt in den i kategorin recept, men jag la iaf upp de i höstas) och jag lovar att ni inte kommer bli besvikna!

Nej dags för mig att göra ett handtag här hemma så det åt minstånde är rent på ytan när mannen kommer hem! Ha en mysig eftermiddag!

din hjälp hjälper

Sitter i skrivandets stund och tittar på den amerikanska Haitigalan på tv3. Det är så mycket känslor som är inblandade och jag blir så ledsen när jag ser dom fruktansvärda bilderna dom visar. En man som stog utanför det som tidigare varit hans hem. Fem dagar efter jordbävningen stog han kvar i hopp om att hans fru fortfarande levde, begraven i ruinerna av deras hem. Bilder på mödrar som vill men inte kan hjälpa sina barn som är svårt skadade. Bilder på människor som inte ätit och druckit riktigt på flera dagar. Bilder av döda människor som ligger under lakan längst gatorna.

Jag hoppas att alla där ute på något sätt försöker hjälpa till. Ingen kan göra allt med alla kan göra något! Jag har skänkt 200 kronor och förhoppningsvis har jag på så sätt räddat en människas liv.

fogj-vlar

Mitt storstäd som jag skrev om häromdagen kom jag inte så mycket längre än till badrummet. Så igår kände jag att det var dags för mig att ta tag i saker och ting här hemma. Lister torkades av, golv skurades, hyllor dammades och skåpsluckor blev gnuggade.. Efter att jag hållt på hela dagen kom Andreas hem och tog med sig Molly till ica för att handla lite mat. När dom kom hem efter en timme var jag helt klart med allt, och va bra jag mådde. sen slappnade hela familjen davidsson-sjöstrand av till lite let's dance och tacos. Molly äter ju nu allt som vi äter och tacos är en stor favorit hos den lilla damen. När jag suttit ner i soffan i ungefär en timme så kände jag hur hela ryggslutet och bäckenet värkte. Foglossning, ja välkommen tillbaka. Nu har jag ju inte ansträngt kroppen speciellt mycket dom senaste veckorna, har försökt att bära Molly så lite som möjligt och har vilat en hel del. Så 7 timmars städning satte minst sagt sina spår. När det var dags för mig att krypa in till sängen så var det bokstavligt talat som att benen vek sig för mig, jag kunde knappt stå själv och föll ihop i gråt. Ja, så jag får nog se till att ta det lite lugnt hedanefter!

Och vad händer ikväll? Andreas ska hem till sin gamla granne/kompis som flyttar till Thailand på måndag, så dom ska ha en liten avskedsmiddag. Egentligen skulle jag följt med men jag kände inte riktigt för det. Så jag bjöd in Belinda på lite lördagsmiddag och myspys. Fikan i torsdags var mysig och trots att jag hade ångest när jag satt på bussen in till stan så var det en trevlig kväll. Det kändes otroligt tomt att åka iväg utan Molly och det kändes hela tidens om att jag hade glömt något! När jag kom hem sov hon så gott i sin säng och för ett ögonblick ville jag väcka henne och säga att mamma är hemma nu, men sen kom jag på att det inte var en så smart tanke, haha!
Nej nu kom jag änna av mig. Andreas är just nu hemma hos sina päron och hämtar Sommaren med Göran som jag tänkte att vi skulle titta på ikväll, den ska tydligen vara rätt rolig!

Nej vänner, nu sitter jag här och av någon anledning tittar jag på reprisen av Let's Dance. Lägenheten skiner otroligt nog fortfarande så jag kan sitta ner med gott samvete!

Ha en fin lördag
kjam


My milkshake brings all the boys to the yard.

Ja-a, då har man börjat producera bröstmjölk igen. Dags att handla in bröstinlägg så jag slipper gå runt och lukta sur mjölk. Nu är det dock inte så att det sprutar, som det gjorde när Molly var liten. Min kropp producerade helt galet mycket mat, och nej, det stannade inte av efter en månad. Så många gånger som jag suttit och skrikt på Andreas när det bara sprutat åt alla håll. På den nya soffan, på kläder, kuddar, lakan, ja herregud överallt helt enkelt! Nu har jag även börjat märka att mina bröst har börjat växa sig enorma igen. Fytusan va det är jobbigt. Jag skulle gjort vad som helst för att få tillbaka mina bröst och dess stolek som jag hade innan jag blev gravid. Små nätta tuttar som fick plats fint och snyggt i alla kläder. Jag är i stort behov av en ny bh också, tuttarna ramlar nästintill ut och ingenting sitter bekvämt. Det känns dock lite onödigt eftersom dom antagligen inte kommer sluta växa, men amnings-bh vägrar jag börja använda nu. Nej någon måtta får det faktiskt vara!


Nu har jag äntligen fått tag på min barnmorska. Pratade med henne förut och hon tyckte att jag skulle komma in och kolla mitt hb, men eftersom jag ändå ska till läkarn imorgon så ska jag kolla det där, så jag slipper åka till varenda vårdcentral i torslanda. Senast låg värdena på 136 och har det sjukt till 120 nu så är det dags att knapra ett piller om dagen. Minns att jag fick ont i magen när jag började med dom senast, men jag får bita ihop. Förhoppningsvis får jag lite mer energi iaf!



Det börjar bli lite svårt nu när man ska säga till Molly att "Nej du får inte dra ner dvd:n i golvet" eller "nej du får inte stoppa in fingrarna i eluttaget" för det är nämligen så att hon har lärt sig att lyfta pekfingret tillbaka med ett litet leénde på läpparna, vilket slutar med att jag bryter ut i ett gapskratt! Skitonge.


Nej klockan är halv tre och Molly sover. Jag ska väl fräsha till mig lite och sedan se till att det står mat på bordet när mannen kommer från jobbet. Så fort han kommit hem så åker jag iväg, det blir bara krångligt om jag först ska ta med Molly på bussen in till stan när hon ändå ska tillbaka hem i bilen med Andreas. Jag ser verkligen fram emot några timmar för mig själv, eller ja, jag är ju inte helt själv.

Ha en mysig eftermiddag.
Kram





Mystofflor för dom små


sleep sweet

Jag vill avsluta kvällen med att berätta att jag inte tog mig en skål med glass. Någonstans under promenaden från soffan till frysen insåg jag att "jag behöver faktiskt inte det här just nu!" och här sitter jag en timme senare och mår betydligt mycket bättre än om jag hade ätit den där fantastiskt goda glassen. Istället blev det en kopp med te. Jag har hört dock att man inte ska dricka för mycket kaffe/te om dagen när man är gravid eftersom coffinet kan få bebisens hjärta att slå snabbt, alltså för snabbt. Men eftersom det inte blev något morgonte idag så kunde jag unna mig en kopp nu ikväll. Måste även passa på att säga att jag inte förstår vad folk menar när dom säger "jag ska aldrig mer dricka kaffe på kvällen, har inte sovit en blund inatt!" Jag har aldrig haft några problem med att ta mig en kopp kaffe på kvällen, jag har sovit precis lika bra för det. Sen så dricker jag ju inte kaffe så ofta, så det kanske har med det att göra? Jag är ju liksom inte beroende av kaffe.

Hur som helst. I skrivandets stund räknar jag minuterna till Andreas kommer hem. Jag har faktiskt njutit av att vara ensam ikväll, men nu börjar det kännas ensamt så då är mannen välkommen hem igen. Han ska få en stor kyss när han kommer hem, min fina fina.

Förövrigt så har vi slutat med det där traditionella vaggandet vid Mollys nattning. Det får vara nog nu. Nu tänker säkert många av er att hon faktiskt bara är tio månader, men någongång måste man avrunda och lära dom små liven att somna själva. Jag som nu i slutet knappt kunnat stå upp och vagga utan att få andnöd tycker att detta är betydligt mycket smidigare. Men, det är ju såklart inte alltid så lätt att vänja dom små liven vid nya rutiner så nattningen är ju inte precis någon dans på rosor. Efter att Molly druckit upp sin välling (alldeles själv) så går vi in och stoppar in nappen och pussar henne godnatt. Det är efter det helvetet bryter ut.
Det finns ingen så hjärtkrossande när barnen gråter, men ibland får man helt enkelt bita ihop. Till slut somnar dom och efter att ha upprepat detta i en vecka eller två så vet dom precis vad som gäller när det är dags för nattning. Inga krussiduller alltså.

Nu ska jag dricka upp mitt te och sedan krypa till kojs. Imorgon klockan fyra ska jag lämna Molly till Andreas i stan för att sedan träffa Belinda på ett långt mysigt cafébesök. Om jag ska försöka minnas när jag fikade utan barn senast så får jag gå ett år bak i tiden, så visst kommer det känns konstigt att inte ha någon mer att underhålla än Belinda. Men som jag skrev för någon vecka sedan så behöver även jag imellanåt unna mig en stund för mig själv, med en vän eller med Andreas och detta ska ske utan kids. En dag i månaden tycker jag inte är så mycket begärt och även om jag ibörjan kommer att ha dåligt samvete så vet jag att jag i slutändan kommer må bra av det!

God natt


money for nothing

Mina kära vänner. Andreas har åkt iväg till tuve ishall för att titta på sina gamla hockeylag som möter varandra idag och Molly ligger i sin säng och sover, så jag sitter här i soffan och myser med en pinne piggelin. Eftersom det är en ny design här på bloggen så har även Maria hjälpt mig att installera dem olika kategoriena. Så om ni nu tex. bara vill gå in och läsa om graviditeten så trycker ni på fliken graviditet och om ni vill kika in på alla mina smaskiga recept eller mysiga heminredningstips så klickar ni er helt enkelt bara in på den kategorin, smart va?

Idag har som sagt Therese och Matilda varit här. Molly har dock varit lite kinkig dom senaste dagarna och ville inte alls sitta på golvet och leka med Matilda, nej hon ville sitta i mammas knä och klänga. Jag vet inte om det är jag som har smittat av mig med min trötthet, eller om hon kanske växer mycket nu, eller om det helt enkelt är för att hon gör sig av med så mycket energi nu när hon kryper och står hela tiden? Hur som helst så uppskattar jag när hon sover förmiddag i tre timmar, så jag ska inte klaga.

Jag och Andreas har blivit så jävla trötta på att betala en så snuskigt hög hyra för vår lägenhet nu, så vi överväger faktiskt att köpa någonting. Vi har båda hittat ett område vi vill bo i nämligen skutehagen som är ett perfekt ställe för barnen att växa upp i och det är dessutom nära till det mesta. Det sjuka i det hela är att vi skulle komma undan med samma hyra om inte billigare när vi köper något, då vi ändå betalar av något till oss själva varje månad. Nu bor vi ju i en (snart) för liten lägenhet med ett barnrum som är så oplanerat att det endast utnyttjas som förvaringsutrymme. Vi får se vad bankmannen säger på länsförsäkringar, vi ska dit så fort mitt leg har kommit, vilket borde vara i denna veckan.  Hoppas att vi kan få ett bra lånelöfte så vi kan börja leta nytt boende på riktigt.. Det har verligen varit skönt att komma bort från lilleby och ut till amhult där jag ändå är varje dag!

Nu ska jag lägga upp apelsin/choklad/vanilj glass i en stor skål och bara njuta, men först en fråga. Är det någon ute i cybervärlden som vet när desperate housewifes&greys börjar igen? Tisdagar och onsdagskvällar är så fantastiskt tråkiga theese days!


onsdag

......................

onsdag

..........................

onsdag

..............................

onsdag

................

onsdag

info kommer imon kort

onsdag

Information kommer snart

klart!

Är ni lika nöjda med den nya desigen som jag är? Maria gjorde som vanligt ett kalasbra jobb och funderar någon av er på en ny design men precis som jag inte har skillz nog för att göra en själv, så tycker jag att ni ska ta kontakt med henne!


Längre uppdatering får ni ikväll när jag har tid. Therese och Matilda åkte precis hem och det är dags för mig att laga lite middag!

kram


ny bloggdesign

Idag kommer det ske lite förnying här på bloggen då Maria ska hjälpa mig med en ny design. Är trött på det gamla och behöver något nytt och fräsht! Uppdaterar ikväll då det förhoppningsvis är klart.

kram sålänge!


städdamp

Jag har fått något städutbrott här hemma och har skurat av hela badrummet med duschslangen och har skurat avloppet. Började lite smått i köket i förmiddags men Molly var inte lika sugen på storstäd som jag, så jag fick lägga det på hyllan tills Andreas kom hem från jobbet. Tänkte att han kanske hade lust att hjälpa mig, men tydligen inte......
Jag blir en riktig bitterfitta när han inte hjälper till. Ja visst, han jobbar och tjänar pengar men inte fan tänker jag gå här hemma och torka hela dagarna för det. Det är ju faktiskt inte bara jag som skiter i toaletten här, eller?!

Nej fyfaskien va jag kan bli arg. Jag känner mig själv så jävla väl så jag vet att jag kommer städa, plocka, damma, putsa, skura, vika tvätt och tvätta golv tills jag är färdig- vilket kan bli ungefär vid ett tiden inatt! Nu undrar ni väl varför jag sitter här och bloggar mitt i mitt städ, men jag får ont i hela kroppen om jag håller på för länge, så jag behöver lite vila imellanåt!

Nu har nog golvet torkat så det är dags att gå in och göra resten i badrummet innan jag kan fortsätta i nästa rum. Fasiken säger jag bara! Dessa män.


väggdekoration

Jag känner att det nu (efter att vi bott här i ett år) är dags för mig att pryda väggarna i sovrummet med lite kärlek. Bläddrade igenom min mama tidning och hittade adressen till en webbsida som säljer väggdekortioner. Jag visste att det inte var speciellt billigt, men att det skulle ligga över tusenlappen hade jag ingen aning om! Men så kom jag på att Therese hade köpt en jättefin väggdekor på tradera som det stog "lär dig livets stora gåta. Älska glömma och förlåta", och den hade hon inte betalat mer än ca 150:- för. Så nu har jag suttit och letat runt på tradera och hittat en himla massa fina motiv. Tänkte dela med mig av mina alternativ så får ni hjälpa mig att välja, har lite lätt beslutsångest!

   




Först tänkte jag att den här var himla fin.
Men när jag sedan läste en gång till kom jag på att det kan uppfattas lite på fel sätt om man sätter den ovanför sängen, haha!



(Ni är många som läser så tycker faktiskt att ni kan ta er i kragen och hjälpa mig nu!)


happy

en glad tjej

  En nyvaken Molly promenerar glatt runt med sin gåstol!    puss dante

natti

Klockan börjar närma sig spöktimmen och det är dags för mig att krypa till kojs. Njurarna har spökat lite idag men jag hoppas att det inte blir värre. Ska försöka låta bli att konka runt på tio kilos klumpen här hemma så ska jag nog klara mig smärtfritt i några månader till iaf!

Nej andreas ligger redan i sängen och inte vill jag att han ska somna innan mig. Då tar det mig ca en timme att komma till ro eftersom han låter som en rockkonsert när han sover. Jag får helt enkelt trycka in öronpropparna och i vanlig ordning ta mig en vända harpan på mobilen, så party är det i sovrummet när man är gravid. Haha!

god natt

ops

Molly vaknade precis efter sin förmiddagssömn och vi ska nu packa ihop oss och åka hem till mamma en stund! Ska även springa in på godishuset och lämna tillbaka två filmer jag hyrde i lördags, hoppas inte jag får betala extra eftersom dom egentligen skulle in igår. ops!

Nej, dags att springa bort till bussen som så många gånger förr.

kram!

lunchtips!

Tänka starta denna dag med att dela med mig av mitt supergoda recept på tonfiskröra.
Varsågoda!

Du behöver:
En liten burk tonfisk
En liten burk keso
Ca 3-4 msk majonäs
En halv gul lök
Ev. röd paprika
Salt, peppar, cayennepepar och paprikakrydda


Häll av eventuell vätska från tonfisken och lägg tonfisken i en skål. Tillsätt keson och rör om, tillsätt sedan majonäsen och smaka av om du eventuellt vill ha mer smak av majonäsen. Finhacka gul lök och eventuellt paprika om så önskas och blanda ner i röran. Smaka av med salt och peppar, om du önskar lite krut i röran kan det vara gott att ha i lite cayennepeppar!

Servera med bakpotatis och färsk sallad. Eller varför inte lägga röran på en god macka tillsammans med en skiva tomat och riven ost och slänga in i ugnen en stund?

smaklig måltid!





(om någon vågar sig på receptet så får ni gärna skriva vad ni tyckte om det!)


hypokondriker

Nu har även denna helgen kommit och gått. Men jag är lika trött för det, undrar hur det här ska gå? Ska jag vara såhär trött hela graviditeten? Funderar på att åka till mvc denna veckan och be bm kolla mina järnvärden. Med Molly fick jag järntabletter runt vecka 25 tror jag, så visst känns det lite tidigt med det finns ju egentligeni ngeting som säger att jag inte skulle kunna få det nu. Lika bra att jag tar mig dit och kollar upp det så jag inte bli sämre. Har även ringt och bokat tid för att kolla dom två kulorna jag har i ögonlocket. Det är grymt obehagligt och jag är hysteriskt och tror att det är cancer.. Har även bokat tid för att kolla upp födelsemärken så att jag inte har fått hudcancer. Ja, kanske låter jag som en hypokondriker men jag är rädd att jag fått cellförändringar pga. graviditeten. Det är lika bra att jag kollar igenom min kropp nu så jag vet att jag är frisk och kry!

Nej kära vänner. Nu ska jag krypa ner i soffan brevid Andreas och titta på film och käka kycklingvingar +vitlöksbröd! Imorgon har jag planer på att ladda upp lite nya goda enkla recept till er. Bla. min supergoda tonfiskröra!

Ha en mysig kväll
kram

dop

Innan kalaset idag åkte vi ner till backaplan för att köpa doppressent till Dante. Jag hade redan spättsat in mig på ett skrapbook-fotoalbum från Cavnia. Molly fick ett likadant i doppressent och jag tycker så mycket om det. Har dock inte tagit mig tid att göra iordning det ännu, men det kanske är dags att ta tag i det snart?

Såhär fint är iaf albumet som Dante ska få. Mollys är likadant fast i rosa såklart!




Satt precis och läste lite dopdikter på internet och jag böla precis som vanligt. Jag hittade den här som jag fastnade för. Visst är den vacker?

Från livets första steg
han testar vad han får.
Han skrapar sina knän
och torkar bort en tår.

Men barkbåten han gjort
förs ut på öppet hav
när sonen ska bli man
och möta nya krav.

Hans pojkrum blir nu tomt.
För söner är ett lån.
Och ständig närkontakt
byts ut mot telefon.

Men trots att åren går
och han blir stora karln
förblir han alltid son
och älskad som ett barn.

syskonkärlek

Idag är det storasysters födelsedag. Hela 24 år gammal blir hon iår! Jag minns att när vi var små, så trodde jag att jag någongång skulle bli äldre än henne, alltså att jag skulle växa om henne. Till slut förstog jag att det inte är möjligt och jag måste säga att jag blev lite besviken. Jag var ju alltid den minsta i familjen och fick aldrig vara med å leka med 'dom stora barnen'.
Ända sedan jag var liten kan jag minnas att jag alltid sett upp till min syster väldigt mycket. Om någon tex. frågade vilken färg jag tyckte va finast så svarade jag rosa, och om My då sa lila så tyckte jag självklart samma som henne. Jag vet inte om det är ett typiskt exempel just bland systrar, kanske känner ni igen er?
Jag vill bara säga att jag är otroligt tacksam för att vi har en sån fin relation då vi inte bara är systrar, hon är även den bästavännen som jag vet alltid kommer stå vid min sida.

I love you sister!


godis är elakt

När man blir föräldrar (kanske gäller främst dom unga..?) så har ofta dom äldre åsikter om hur och vad man ska göra med sitt barn. Som nyförlöst och nybliven mor och far kan det ibland vara svårt att ta dom goda råden på rätt sätt. Vissa saker ska man givetvis ta åt sig av, men något att tänka på är att man inte ska glömma att gå på sin egen magkänsla. Som förälder tycker jag att det är viktigt att välja sina egna vägar för att upptäcka vad som är bäst för just sitt eget barn. Alla bebisar är sina egna individer och oftast är det bäst att hitta sina egna tips för att få det är funka så bra som möjligt. Något att minnas är dock att råden som man får inte ges för att vara elak eller för att få dig att känna dig som en dålig förälder.

Något annat som ofta händer när ditt lilla knyte blir några månader är att folk tror att dom är snälla när dom bjuder kidsen på godsaker som kakor, ostbågar, yoghurt, och kanske rent av godis. Jag har redan från början varit väldigt noga med att Molly inte ska äta godis. Men trycket kan ibland bli för stort och imellanåt tar anhöriga saken i egna händer och bjuder på sådant som inte alls är passande för ett litet barn. "Ska hon inte ha lite efterrätt?" och "här får du smaka av ......" är uttryck som jag ofta stött på. Om man som förälder inte godkänner så kan man ofta få höra på skämt "va taskig mamma/pappa är som inte låter dig smaka".

Då frågar jag mig själv, är det Jag som mamma som är elak då jag inte vill utveckla sockerberoende hos min tio månaders dotter? En bit bulle i den åldern är absolut inget som är nödvändigt och ett beroende kan skapas enklare än vad man tror. "Bara en bit" kan vara början till något som inte alls är speciellt hälsosamt! Man är inte snäll när man bjuder ett litet barn på sötsaker, tänk på det.

Jag och Andreas har nu lovat varandra att aldrig låta någon ge våra barn mat som inte hälsosam för dem. Molly är en enorm frukt och grönsaks älskare och hon blir minst lika glad (om inte gladare) för en skål med härliga frukter i fina färger, som hon blir för sliska godisar som är svåra att tugga eller kakor som gör ont i tandköttet. Nyttigt är gott! Detta tänkandet är även nyttigt för mig och min gottegris till sambo då vi gärna smaskar i oss både det ena och det andra även om det är vardag. Och om jag tittar på min kroppsform som numera är uppbyggd på typ choklad så vill jag inte ge Molly samma öde. Sålänge vi kan bestämma vad hon ska stoppa i sig så tänker vi göra det. Om hon väljer att äta junkfood när hon blir stor så är det hennes val, men då kan vi iaf trösta oss med att vi försökt att uppfostra henne med en hälsosam inställning till mat.

Såhär glad blev Molly när hon fick tomat imorse!

"Tack mama va du är snäll som ger mig mat som är full av vitaminer och mineraler"


jag är en stor tjej nu

Puss på mig för jag är så fin!
(nej jag har inte toperat Mollys hår i nacken, haha)



Såhär glad är jag nu när jag kan stå alldeles själv!



Jag vet inte hur många gånger om dagen vi hittar Molly inne på toaletten. Andreas kontrar med "hon är född rörläggare precis som sin far". Haha!


katastrof

Jag vill bara skänka en tanke till alla drabbade nere i Haiti. Har tittat på nyheterna hela morgonen och det är fruktansvärda bilder dom visar. Haiti är ett av världens fattigaste länder och många lever för mindre än två dollar om dagen.

På nyheterna visar dom bilder när folket gräver med bara händerna efter sina nära och kära. Över 100 000 personer beräknas ha dött och 4 miljoner personer står numera utan bostad. Sverige har hittills skänkt 6 miljoner kronor och hjälp är på väg från hela världen!


Det är otroligt svårt att sätta sig in i sitvationen runt om i världen. Barn dör varje dag av svält världen över och tusentals männsikor har inte ens tak över huvudet. Samtidigt sitter vi och gnäller om att vi inte kan köpa den nya klänningen som vi 'bara måste ha'. Vi människor är ibland otroligt korkade varelser.

Men kanske är det menningen att sånna här tragiska saker händer. Det är fruktansvärt, men det finns väl förhoppningsvis en anledning till tex. sjukdommar och världskatastrofer.
Va anledningen är har jag ingen aning om, men den vilar antagligen hos någon högre makt någonstans.


mama jag kan själv!

Vilken besvikelse. Jag har blivit extremt bra på att alltid dra ut på allt till sista stund. Igår skulle jag till bvc med Molly och därefterträffa Therese och Matilda på öppna förskolan. Molly sov länge på förmiddagen så jag passade på att vila en stund (läs framför datorn). Tiden gick allt för fort och en halvtimme innan vi skulle gå till bussen var jag tvngen att laga lite mat, korv och stuvade makaroner, en favorit för både mig och Molly. Vi missade såklart första bussen och tog istället nästa, vilket resulterade i att vi blev en kvart sena. Men det gjorde inget eftersom dom alltid är sena på bvc. Nu kan jag glatt berätta att vår lilla guldklimp väger två siffrigt, haha!

Snabbt iväg till torslanda torg där vi väntade på Therese och Matilda. Tog en sväng in på skoaffären och hittade ett par superfina vårskor till Molly från Lacoste. Det var 50% så jag var allt lite sugen, men det får vänta. Dom såg väldigt stora ut och det känns ju tråkigt att köpa för stora skor, så det får bli längre fram i vår när det börjar bli varmare.

Väl på öppna förskolan (som numera är flyttad till det gammla dagiset vid församlingshemmet) stog där inte en enda barnvagn, hm? Det visade sig att det fortfarande har julstängt och öppnar inte förän nästa vecka. Så två besvika mammor fick promenera hem igen. Hemma hos Therese bjöds det istället på te och god bulle, tack för det!


Har lite trevliga nyheter om Mollys utveckling! Hon har ju länge krypit runt och ställt sig mot saker nu. Men i tisdags stog hon alldeles själv för första gången. Oh va jag blev stolt, nästan lite tårögd! Igår hos Therese försökte hon även ta ett steg framåt utan stöd, så det dröjer nog inte så värst länge innan hon springer omkring här hemma! Något av det bästa jag vet med att vara mamma är att se när Molly utvecklas. Där är en helt fantastiskt känsla när dom små för första gången tittar en i ögonen till dagen dom säger sitt första ord. Villkorslös kärlek.

(bild när Molly står själv kommer upp i detta inlägg senare idag)


wonderfull volang

Ni har väl inte missat att titta in på hms nya finfina kuddar fullt med volanger? Själv har jag beställt en av den första och två av den andra. Tanken är att jag ska ha dem i mitt nya fina romantiska vardagsrum som ska gå nästan helt i vitt. Men jag kan ju även använda dem i sovrummet till de läckra överkastet.
Glöm inte att beställa nu så dom inte tar slut!

Klicka på kuddarna


glöm inte av dig själv mama

Har ni tänkt på det någongång, hur tråkiga många mammor ser ut. Varför slutar man bry sig om sin utsida för att man blir mamma? Det finns många saker som gör mig frustrerad, men när jag läser bloggar då nyblivna mammor beklagar sig över att dom aldrig har något tid åt sig själva så blir jag så irriterad. Något som jag hela tiden varit väldigt noga med är att inte glömma av mig själv. Simpla saker som att ta hand om min hygien är något som jag aldrig låtit lite barnskrik stå ivägen för. Molly har visserligen varit väldigt snäll redan från födseln, men visst har det funnits stunder då hon skrikit och jag stått med brustet hjärta och sminkat mig. Men ett barn dör inte av att skrika några minuter, det är snarare bra för deras lungor (sen får det självklart inte gå till överdrift, men jag tror att ni förstår hur jag menar?)

Sen så är det ju faktiskt så att man (oftast) är två om att skaffa barn och även om partnern inte har några goda tuttar att snutta på så kan även dom göra sitt bästa för att lugna en skrikande bebis. Alla människor behöver stunder för sig själva, oavsett om man är en partyglad tonåring eller nybliven mamma. Jag kan tillexempel säga till Andreas att 'Nu går jag in i duschen och vill inte bli störd på en timme!' Att få raka benen, skubba kroppen, göra hårinpackning eller noppra ögonbrynen är saker som jag fortfarande tar förgivet och det är inte heller något som jag har planerat att sluta med sen när nästa bebis är här.
Saker som kan kännas lite lyx är väl när jag på sommaren kan sätta mig på uteplatsen med en skål färska jordgubbar samtidigt som jag njuter av nya numret av mama, alldeles själv. Oh va jag längtar till sommaren nu! Något som jag dock varit väldigt dålig på är att åka iväg och träffa vänner utan att ha Molly med mig. Dom enda gångerna jag lämnat henne hemma är när jag tränat, jobbat eller handlat mat. Mamma har passat henne en gång över natten då jag och Andreas var hemma hos ett kompispar. Nu har jag dock lovat mig själv att jag ska ta mig in till stan och fika med kompisar och vara barnledig några gånger innan det är dags att trycka fram kid nummer två.

Kanske är det enkelt för mig att sitta här och skriva om hur man ska ta hand om sig själv då jag aldrig haft ett barn med kolik eller som är laktosintollerant. Men, glöm inte av att det finns massor av människor runt omkring er som säkert gärna hjälper till att passa en liten stund. Det kan handla om en halvtimma eller bara möjligheten att få åka och handla mat ensam. Jag vet att när man blir förälder så sätter man alltid barnet i första hand, men glöm inte av hur viktigt det är att ta hand om sig själv för att orka ta hand om någon annan.

lycka till!
varm kram


vackert för sovrummet



Har ni sett vilka underbara överkast från Gripsholm? (kolla deras hemsida, dom har så mycket fint www.gripsholm.seJag såg dem första gången i hemma butiken på Freeport i Kungsbacka. Redan då blev jag förälskad. I julas när vi var på allum hittade jag dem igen och nu måste jag ju bara ha ett!

Vår svarta säng ska säljas och en ny vit hemnes säng ska snart pryda vårt sovrum. Tillsammans med det finfina överkastet kommer jag kunna sitta därinne och bara njuta. Allt ska gå i vitt och rosa. Romantiskt, harmoniskt och alldeles underbart! Andreas kanske inte riktigt har samma smak som jag, men efter att jag levt med gröna skinnsoffor, uppstoppade fåglar och sagan om ringen tavlor i bjurslätt i sex månader så har han inte mycket att säga till om längre!

Överkastet kostar runt 1200 kr och jag ska säga till pappa och Kerstin redan nu att jag önskar mig det i 20års pressent! Jag skulle bli överlycklig om jag fick det. Är inte säker på vilket av dem jag vill ha ännu, det är snyggast med kant runt, eller vad tycker ni?

Oh jag längtar tills det är mitt


tisdag

Tack för era söta kommentarer!

Idag är jag så trött så trött. Vet inte vad jag ska göra för att rycka upp mig. En kall dusch kan vara ett alternativ. Men det lär ju sluta med att jag kryper ihop på golvet och somnar i duschen. Molly har krypit omkring här hela morgonen och lekt medans jag har halvsovit i soffan. Stackars barn! Jag är en så otroligt tråkig mamma just nu, men jag hoppas att hon inte har något minne av det när dessa månader är över. Snart har hon ett litet syskon att leka med och jag är säker på att dom kommer ha många roliga stunder tillsammans!

Therese smsade mig igårkväll och skrev att öppnaförskolan inte är idag utan imorgon. Det kändes både härligt och tråkigt. Samtidigt som jag njuter av att ligga på soffan medans Molly sover förmiddag så hade det varit mysigt att åka till förskolan med töserna. Ja, det får helt enkelt bli imorgon istället, det är inte mycket mer med det.

Funderar på att anmäla mig till spinningen ikväll klockan 18. Men jag vet att jag antagligen inte kommer gå dit ändå, så det känns onördigt. På fredag börjar yogan igen och jag kanske ska prova? Jag lär väl vara smidig som ett kylskåp, men kanske får jag ny energi? Det kan ju vara värt att testa.

På söndag är det dags för Dante att ha sitt dop. Tänska sig att han redan blivit så stor! Han är ju lite av anledningen till att jag blev gravid igen. För det var ju faktiskt så att jag i stort sett blev gravid dagen efter jag träffade min lilla systerson för första gången. (Man räknar ju att jag blev gravid sista mensens första dag (1okt) men i själva verket hade jag ju inte ägglossning förän runt det 14 okt.) Nu är det iaf dags för Dante att 'få sitt namn' och jag måste ju säga att dom valde det sämsta datumet. 17 Januari, då har man alltså inte fått lön sedan juletider. Och hur mycket pengar har man kvar då? Det löser sig såklart, och jag vet exakt vad vi ska köpa. Något som jag vet att Mysan kommer bli väldigt glad över eftersom hon älskar att pyssla!

Nu ska jag vila en stund innan Molly vaknar och det är full rulle här igen! Idag blir det blodpudding till lunch vilket är något som jag alltid vägrat att äta som yngre. Nu tycker jag dock att det är helt okej + att det är fullt med järn som är livsviktigt för mig just nu!

Kram





103 dagar

Dags för mig att börja gravidblogga lite igen, eller vad säger ni?
Dagarna rullar på här hemma och Molly kräver mer och mer uppmärksamhet dag för dag. Vänder jag bort blicken i en minut har hon antingen krypit iväg eller så står hon upp någonstans och vet inte hur hon ska ta sig därifrån. I helgen har vi spenderat mycket tid ute i pulkabacken. Molly rörde till en början inte en min i hela ansiktet, men efter några åk skrattade hon och verkade tycka om det. Det går ju dock bara att vara ute en stund i taget då kylan verkligen biter sig fast i kroppen! Även jag tog mig några åk och var lika rädd varje gång. Jag vet inte varför men när jag sitter i pulkan och precis ska åka så tjuter jag som ett litet barn. Samma sak när jag ska hoppa i vattnet på sommaren, precis som att jag ska dö.

Jag är nu i vecka 15 (struntar i det här med 14+4 då jag knappt förstår det systemet själv imellanåt). Tiden har verkligen sprungit iväg och jag har redan varit gravid i 103 dagar av 280. Det är skönt att tiden går fort och jag hoppas inte att det vänder. Vi går mot ljusare tider och visst känns det bra? Även om det är brutalt kallt ute så vet vi att snart är våren och sommaren här, då vi kan njuta av frukost på uteplatsen, härliga dagar vid vattnet med picknick, utflykter och annat skoj. Hur mycket jag kommer orka till sommaren är väl dock en annan femma. Magen har redan börjat ta en stadig form och det lär ju inte avta förän kiddet är ute. Nyss när jag nattade Molly stog jag vid hennes säng och vaggade henne i min famn, när jag kände hur mitt hjärta började slå allt snabbare och jag andades allt tyngre insåg jag vilken jävla dålig kondis jag har fått. Kanske borde jag spendera en timme eller två i gymmet varje vecka?

Har börjat oroa mig mer och mer för njurproblemet som jag hade när Molly låg i magen. För er som minns så var jag rätt instabil i slutet av förra graviditeten då livmodern var så stor att njurarna inte fick plats riktigt. Jag kunde inte stå, sitta, ligga eller gå. Den enda ställningen som var behaglig var när jag stog på alla fyra och magen vilade neråt, men som höggravid var inte det den enklaste ställningen att stå i allt för länge. Jag sov knappt på en vecka och till slut blev jag inlagd på specielförlossningen där jag fick morfinspruta. Det var som att komma till himmelriket.
Efter förlossningen berättade barnmorskan som förlöste mig att det ofta kan bli värre vid andra graviditeten och dom orden ekar nu i mitt huvud. Jag hoppas att dom inte låter det gå så långt denna gången och att jag inte ska behöva vara med om denna smärta igen. Eftersom jag har samma barnmorska på mvc denna gången och hon är medveten om mitt problem så hoppas jag att hon kommer kunna hjälpa mig.


Såhär ståtlig mage har jag just nu. Visst, det ligger väl ett eller flera kilon mer på magen denna gången, men då behöver jag iaf inte vara orolig över att h-n ska frysa där inne! ;)











RSS 2.0