första advent

Ni vet ju hur länge jag har väntat. Jag blir som ett barn igen, varje jul. Nu har jag ju dock inte varit vuxen speciellt länge, men känslan i juletider kommer nog alltid sitta i. Igår påbörjade jag pyntandet litegranna och bytte ut allt det turkosa mot härliga röda ljus, lycktor, stora julkulor, dukar och självklart adventsljusstaken. Jag fick även tid till att hänga upp dom nya köksgardinerna men har dock inte hunnit lägga upp dom ännu då dom är lite väl långa.
Imorse under frukosten tände jag första ljuset och diktade för Molly "När första ljuset tänds, står julens dörr på glänt och alla barnen glädjas fira få advent".

Andreas har även påbörjat en julskiva till mig som förväntas vara klar ikväll, om vi har några brännskivor hemma vill säga. Jag funderar även på att lägga in min egna lilla julinspelning som gjordes hos Frida Olsson för 3år sedan, om jag inte minns fel. Det blir dock alltid lite pinsamt varje gång någon frågar vem det är som sjunger. Jag skäms alltid för att spela upp den även om jag tycker att den blev helt okej. I nuläget vet jag dock inte vart jag har den. Vi fick en hel skiva med alla sångelevers julinspelningar, det är ett roligt minne att ha när man blir gammal. Och kul att spela upp för Molly när hon blir större.

Första advent i all sin ära. Själv sitter jag inte hemma med familjen och myser med glögg och pepparkakor. Nej, söndagar är det jobbet som kallar, så det är bara att pallra sig iväg. Drygt en timme innan jobbet körde Andreas hem mig till syster. Det stog flyttkartonger med JULSAKER skrivit på i hela vardagsrummet. Man kan ju säga att My har samlat på sig betydligt mycket mer julsaker under åren än vad vad jag har hunnit med. Men hon har ju haft några år till godo också, det får man inte glömma!

Nej vänner. Jag har lite att stå i nu. Ska föröska lägga upp lite nya bilder nu i veckan, men jag lovar inget. Det känns väldigt skönt att jag inte har sån press på mig vad det gäller bloggen längre. Har tusen andra saker att vårda, så ni får tyvärr bli lite åsidosatta ett tag.

Varma julkramar till er från mig.


julshopping

Om en stund ska jag till läkarn och kolla upp 'kulan' som jag fått i ögonlocket. Den har varit där i tre-fyra månader och det är ingen vagel. Den har aldrig gjort ont, och jag är livrädd att jag fått cancer i ögat (om man kan ha det vet jag dock inte..) Hur som helst så ska jag kolla upp detta idag så vi får hoppas att jag överlever även denna buld.

Ikväll är det som jag tidigare nämnt Hemtexkväll. Jag har bjudit med mig svärmor så Andreas får stanna hemma! Jag har redan bestämt mig för att köpa nya gardiner till köket (visar bild efter julpyntet är klart) och eventullt lite mysiga kuddar till soffan nu i juletider.

För er andra shoppingsugna kan ni ta er bort till stick in på torslandatorg, som idag har 20-25% på utvalda varor. Jag hörde detta skvaller från Jennifer vars lillasyster jobbar där. Ska se om jag hinner ta mig dit en snabbis efter läkarbesöket!


Önskar er alla en fortsatt trevlig torsdag.
Kramar

back on track

Oh, vet ni vad? På fredag jobbar Andreas sin första dag. En klump har släppts från våra kropper och det känns så skönt att kunna andas igen. Det känns så skönt att handla och slippa ha ångest för att jag vet inte om vi egentligen har råd. Men, nu har äntligen vårt liv funnit sin rätta bana igen, och vi slipper trassel med a-kassa samt bostadsbidrag. Så skönt! Och vet ni vad, första lönen kommer ju väldigt lägligt till jul då det ska inhandlas klappar och julmat. Vi ska ju ifs 'bara' köpa julklappar till barnen, men det blir allt en del ändå. Sen blir det en och en annan julblomma till dom närmsta. Jul är den perfekta timingen att visa sin uppskattning för dem som alltid ställer upp. Och vi har ju faktiskt våra föräldrar att tacka, för utan dem hade Andreas antagligen fortfarande stått utan körkort och jobb.

I måndags körde jag mitt första pass på säkert en månads tid. Det var så j-kla roligt, och trots att jag har en sån fruktansvärd träningsvärk i vaderna ska jag köra på ikväll också. Jessicas koregrafi och lady gaga dånande från högtalarna är den bästa kombinationen när man vill få ett roligt pass! Jag har verkligen saknat att gå på step-passen. Men eftersom det blivit en del tid för mig i repan det senaste, så har det liksom gått före. Och när jag varit ledig har jag helst stannat hemma för att mysa med mina älskade. Fast jag ska inte ljuga, jag har såklart haft annat för mig än att bara mysa. Typ, städa, tvätta och torka smulor, damm och göra rent toaletten.

Nästa vecka ska vi på möte med länsförsäkringar. Vi har bestämt oss för att byta bank eftersom vi tycker att servicen på swedbank är helt värdelös (det enda positiva är väl att man kan ta ut 100kr över beloppet när det krisar sig, haha.) Vi ska även samla vårt swedbanklån och sofflånet på samma ställe. Då blir räntan så mycket bättre och det känns skönt att ha allt samlat på samma ställe. Länsförsäkringar har ju som ni säkert förstår även försäkringar, så från och med nu kommer vi ha hemförsäkring, barnförsäkring och liknande samlat på banken. Bättre kan det inte bli! Något som gör det hela ännu bättre är att vi kommer bli guldkunder eftersom vi har allt samlat på LF. Det innebär att man alltid har förtur i telefonköer och man har förmåner vad det gäller att boka möten med banken. Man betalar inga avgifter för bankkort eller internetdosa och man får (om jag inte minns fel) 10% på försäkringar. Det är viktigt att ha ordning på sin ekonomi, speciellt nu när man har en igen, haha!


Vi även tillägga att Molly ä n t l i g e n börjat krypa. Den jäklans gåstolen (som hon älskar att springa omkring i, står numera plasserad i förrådet) har dragit ut på 'börja krypa' tiden rätt regält. Men nu är hon igång och vi får inte stopp på henne. Det pillas på dvdn, drar i kökslådor och välter ner prydnader. Just nu ålar hon sig mest fram, men om någon vecka har hon nog förstått att hon kommer fortast fram om hon kryper på alla fyra.
Hon har blivit så stor och duktig, vår lilla tjej. Hon äter all mat som vi äter, hon försöker få fram riktigt ord, tex. titta, hon har en stor personlighet och är en egen liten människa. När kidsen är riktigt små kan det vara svårt att relatera till dem. Det är svårt att förklara hur jag menar, men för er som har egna barn eller som har mycke barn omkring er förstår nog hur jag menar..


Måste även tillägga hur duktig jag känner mig, som rengjorde var enda kvardratmeter i badrummet igår. Väggar och golv, bakom tvättmaskinen, duschavlopp och handfatsrören. Ja, ni förstår ju. Det tog i stort sett hela förmiddagen och jag är stolt med mig själv. Idag har vi även varit och handlat massa god mat och ikväll ska räkningarna betalas (med andan i halsgropen för sista gången).

Jag önskar er en fortsatt trevlig kväll, det ska iaf jag ha!
KRAM


titt-ut

Ojdå, gud vad jag har hunnit med mycket under dessa 9 räknade dagar utan bloggen. Nej, skämt och sido. Jag har faktiskt inte gjort så mycket mer än vad jag brukar. Jag måste erkänna att jag faktiskt har saknat er lite, och nu när jag läst era kommentarer har jag fått tillbaka knistan igen, lite grann iaf.

Jag har roliga nyheter till er. Ja, många har väl redan sett på facebook att fick Andreas sitt körkort i onsdags, vilket har öppnat upp hela framtiden för oss. På måndag ska han på arbetsintervju men OSA VVS och det låter hittills rätt lovande. Vi har även börjat fundera på att skaffa bil, vi har förstått att livet blir betydligt mycket enklare då, haha. Men vi får se, just nu tar vi en sak i taget och jobb är det som står högst upp på listan just nu!

Julen närmar sig och snart är det dags för mig att dra fram julpyntet. Julgranen får dock vänta till runt den 15 december. Tänkt va ska springa efter Molly, hon kommer garanterat tycka att julkulorna, lamporna och resten av pyntet är otroligt roligt att dra i, så det gäller att ha stenkoll. Förra året hade vi ingen julgran hemma, så iår ska det handlas granpynt för första gången. Jag och Annelie ska ta oss till Ullared om någon vecka eller två, och jag hoppas att jag kommer hitta det jag behöver.
Den 26 november, alltså på torsdag är det lite vip på hemtex då de anställdas nära och kära får komma till affären på lite julshopping. Det kommer finnas härliga erbjudanden till bra priser vilket jag minst sagt är förtjust i. Nya gardiner och kuddar ska inhandlas nu lagom till jul så det är ju ett ypperligt tillfälle att slå till, eller hur?

Ikväll ska Andreas fira sitt körkort med sina grabbkompisar. Kvällen kommer väl bestå av tv-spel och öl kan jag gissa. Jag tycker faktskt att han är värd en riktigt trevlig kväll efter allt kämpade med teorin, jag är så stolt! Jag och Molly flyr fältet hem till mamma där vi ska titta på idol och ha en lugn kväll tillsammans med familjen. Kanske tittar även My och kidsen bort en liten stund? Det hade varit kul.

Önskar er en trevlig kväll, så hörs vi när vi hörs!
KRAM

thanks to you.

Det finns ingenting som är så tråkigt som när jag loggar in på bloggen och ser otrevliga kommentarer. Jag förstår inte varför personer är elaka. Antagligen så känner dom väl sig så osäkra att det enda som får dem att känna sig starkare är att försöka trycka ner någon annan som faktiskt lyckats i livet. När dom misslyckas blir dom frustrerade och kan inte skilja på etik och moral. Till slut går det så långt att det slutar med att dom själva blir straffade, nämnligen genom karma mina läsare.

Jag blir bara förbannad, och jävligt missnöjd på mig själv. När man har en blogg hänger man på ett sätt ut sig. Vem som helst kan läsa om vad jag gör, hur jag mår, vad jag ätit idag eller vad jag tänker på. Det skrämmer mig lite. Anledningen till att jag skaffade mig denna bloggen var att jag skulle kunna visa er min verklighet. Jag ville uttrycka mig i ord på ett sätt där alla skulle känna sig välkomna att läsa, tycka och undra. Jag ville föra fram mina tankar främst hur det är att vara ung mamma. Hjälpa tjejer att känna sig tryggare i rollen som dom så snart ska infinna sig i. Hur man ska ge plats åt en ny liten människa i sitt liv på (enligt mig) bästa sätt.

Under de senaste veckorna har jag kännt mig otroligt pressad. Samtidigt som jag ibland velat sätta mig framför datorn och uppdatera har jag ofta haft viktigare saker att göra. Det handlar inte alltid om blöjbyten eller städning, Nej ibland måste man bara ha tid att vara. Sätta sig ner i soffan och andas. Det blir för påfrestande att dela med sig av sitt liv till hundra okända (även bekanta) läsare varje dag, och sen få skit för det. (kramar till er som puschar mig med söta kommentarer)

Jag kommer inte att lägga ner bloggen. Imellanåt dyker det säket upp ett eller annat inlägg, men jag vill bara uppmana er så jag slipper ha ångest om jag missat uppdateringen en dag eller två. Jag behöver ha tid & inspiration för att skriva, vilket jag inte har just nu. Jag har mycket att dela med mig av, men jag känner att jag inte vet om jag verkligen vill ge med mig längre. Det blir så personligt. När jag går in i mataffären vill jag inte alltid att personalen ska veta vilken middag jag åt dagen innan, det känns konstigt.


Hoppas att ni som gillar bloggen fortsätter att titta in någongång ibland! Och för er med förutfattade meningar- screw you!




farsdag

Grattis på farsdag alla fina pappaor där ute. Andras morgon började med att han fick en (förlåt älskling) spark i ryggen och sen fick han gå upp med Molly så jag fick ligga kvar och sova, på hans dag. Känner mig lite dum nu efteråt, men det var väldigt skönt just då!

Idag har jag flytt blöjbyten och städning och åkt med mamma och syster (och Dante såklart) till ikea. Det var första gången(!) som jag åkt iväg på vardagsshopping utan Molly. Det var skönt men ändå så tomt. Ibland måste man göra saker för sig själv, det är nyttigt! Något som dock inte var lika nyttigt var väl alla andra tusentals människor som skulle fäktas med oss inne på varuhuset. Men, det har varit en bra dag. Har även inhandlat Andreas farsdag pressent som jag egentligen planerat att köpa på ica efter jobbet. Det blev ett nytt vardagsrumsbord istället för gilletes nya rakhyvel. Jag sparar den idén till julafton istället, för det är ett säkert kort. Han hyvlar ju faktiskt bort sin stubb på huvudet varanandag, så en bra rakhyvel är ju ett måste!

Vardagsrumsbordet blir han nog glad över också. Ikeas modell som funnits i urminnets tider, eller ja, så länge jag kan minnas iaf. I ek, så det ser inte sådär överdrivet billigt ut. När man ska köpa pressent så ligger ju inte direkt oddsen på att man hittar något för 49 kr, men det gjorde jag och jag är så nöjd!

Efter att Andreas fått sitt paket ska vi se på femte filmen av Johan Falk! Det blir nog en mysig kväll.
Nu ska jag stänga på jobbet och ringa mina pappor och gratuelera dem. Pappa-Conny åkte till Tyskland idag så ajg vet inte om jag får tag på honom, men det hoppas jag. Pappa-Benny åkte till Spanien förra lördagen och ajg är ganska säker på att han är hemam nu.. Vi får se! Grattis alla pappor iaf, idag är er dag.

Hoppas ni haft en trevlig helg.
Kramis

saturday nigth

Har ingen inspiration alls. Jag är trött, trött och åter trött!

Ikväll har jag lagat god mat. Det är så att under mina 'unga år' när jag spelade fotboll var vi ofta på läger. Lina och Emelies pappor agerade kockar och vid ett tillfälle gjorde dom otroligt goda enshiladas (ursäktar stavningen). Jag skulle ta mig ann utmaningen idag, jag visste dock inte vad som skulle vara i så jag improviserade som vanligt, paprika, chilli och vitlök som huvudsmak. Reslutatet blev otroligt gott och det var en vinnare hos både mig och Andreas.

Efter maten kom Mikael och Elin hit som vi inte träffat på säkert 2 månader. Vi spelade lite kort och åt lördagsmys och sen åkte dom hem ganska tidigt. Andreas ligger just nu på soffan och tittar på någon dokumentär om fotbollshulliganer i england, helt värdelöst. Jag är inte det minsta intresserad!

Detta kan ha varit det mest ointressanta inlägget jag någonsin skrivit, men jag har helt enkelt inte något bättre att komma med just nu!

Hoppas ni sover gott inatt, det ska jag göra!

onsdag

Go' morron!

Upp och hoppa. Inget 'dra sig' imorse inte. Andreas åkte nyss till körskolan och Molly springer glatt omkring i sin gåstol. Snart ska vi äta lite frukost här hemma och sen är det nästan dags för mig och Molly att sätta oss på bussen och åka in till stan. Vi ska möta Andreas och gå runt i affärer en liten stund. Klockan fem ska vi träffa Andreas farmor och hela släkten. Hon gick i pension förra veckan, så vi ska fira henne lite, fast det vet hon såklart inte om ännu :)


Igår var Annelie här. Hon ringde vid ett och frågade om inte jag kunde göra iordning hennes hår. Jag hade inget planerat så det lär som en bra idé tyckte jag. Men så var jag tvungen att handla lite mjölk och bröd. När jag väl kom in på ica så kom jag på att jag såklart skulle ha en hel del mer saker. Det blev något av en storhandling. Väl hemma skulle vi äta och sen började jag till slut med håret. Slingor skulle dras vilket inte är något som är helt främmande för mig som har agerat hårfrisör för både mig själv och många andra tidigare. När jag dragit hår ur halva hättan såg vi dock att den glidit bak en hel del, så luggen tittade ut. Det var ju bara att dra ut hättan och börja om igen. Haha. Efter handling, matlagning så var vi nog inte klara förän kvart över åtta! Nu är hon iaf blond och det är ju huvudsaken! Efter allt fixande och trixande kunde jag inte somna, så jag låg och lyssnade på Andreas brutala snarkande och bläddrade i en tidning till klockan var ett! (inte irriterande)


Nej molly vill ha sin gröt och jag vill ha färsk barkis. Jag ger er kanske en update ikväll. Vi får se vad jag hinner med och hur sent det blir!´
Kram


allt för ungarna

Svininfluensan är ett faktum. Häromdagen dog en 3 årig pojke i stockholm av influensan. Han led visseligen av en muskelsjukdom, men när pojken varken velat äta eller dricka på flera dagar tog föräldrarna honom till sjukhuset. Han blev hemskickad och läkarn sa att dom skulle fortsätta försöka få i honom mat. Men när dom fortfarande inte fått i pojken näring och han dessutom fick svårt att andas åkte dom åter igen upp till sjukhuset. Han fick då sitta och vänta i väntrummet i 25 minuter. När lakarna tog emot honom kunde dom inte rädda honom. 


Jag har blundat för influensan hela hösten. Jag har vägrat vaccin men nu har jag börjat tänka om. Andreas ligger i riskgruppen eftersom han har astma, Molly är för liten för att få vaccin, så om vi blir sjuka lär ju hon med bli det. Och vem vet hur det kan sluta? Jag vågar inte ens tänka på det. Jag har nu bestämt mig för att jag och Andreas (han har inte mycket att bestämma om när det gäller detta, haha!) ska ta vaccinet, och det blir nog i nästa vecka. När man tar vaccinet kan man dock få 'en släng' av det, men jag har kollat upp detta och det är inget som kan smitta vidare. Så om jag skulle bli dålig efter sprutan kan det inte smitta vidare till Molly. Även Mysan har tänkt om vad det gäller vaccinet, så för Max och Dantes skull kommer både My och Andres vaccinera sig. Man gör ju allt för att skydda sina barn.  



Vad händer idag? Ja, det var min sovmorgon idag vilket var väldigt uppskattat. Molly ligger just nu och nanar. Jag funderar på om jag ska äta lite frukost/lunch. Har fortfarande inte fått i mig någonting eftersom vi inte har något bröd hemma. En frukost utan gott bröd kan lika väl kvitta tycker jag. Vet dock att det är väldigt osunt att strunta i att äta något, men jag har haft huvudet fullt med annat hela morgonen, så mat har varit det sista jag tänkt på. Det står dock en burk i kylen med oxfilégryta och ris som lockar rätt härligt nu när jag tänker efter!
Andreas är på körskolan och pluggar. Han tog fel på dagarna då han trodde att han skulle ha körlektion idag, men det visade sig att det är imorgon. Vilken dag han skriver och kör upp kommer jag inte att berätta för er, det får istället bli en liten överraskning när allt är klart (om han nuklarar det vill säga)

När Andreas är hemma och Molly har vaknat får vi nog ta oss en sväng till ica. Vi har ganska tomt i kylen så det är väl behövligt. Molly behöver blöjor också, så då måste vi ju helt enkelt släpa oss ut i ovädret.

hörs senare!


Allt för kidsen!



(PS. till er som undrade vart jag köpt åkpåsen så finns den på My Baby i torslanda, men jag är säker på att ni kan hittaden på andra affärer som tex. Babyhörnan, Storken eller Happyland men även på internetsajter. Den kostade 995:- .DS)

 


bildmaraton

Mitt i morgonstressen beslutade jag mig för att ladda upp lite bilder från bla. helgen. Jag och Molly ska sticka iväg till mamma som är mitt uppe i flyttkaoset, och eftersom att lillan vill sova snart igen så måste jag ju liksom sätta fart så vi kommer iväg innan hon vill sova. Här får ni se dom underbart söta korten på små tjejerna i helgen, och även lite annat!


åkpåsen


Freestylekid


Chokladkid


Våra flickor


Molly






Liten halloween-kanin!


Bus eller godis?


BUS såklart!


Och stumpen såklart!


Nu får jag snabba mig. Ha en bra dag allihopa!


sweet sunday

Hej mina vänner.

Oh vi har haft en sån fin helg. I fredags var jag ju på jobbet i några timmar, jag var som sagt helt slut och räknade sekunderna tills jag fick åka hem. Väl hemma lagade jag god middag till Andreas. Oxfile med ungsbakade grönsaker, crisscross potatis och kall bearneisesås. Det var verkligen pricken över i:et!
Sen blev det ju såklart idol och mys. Sandra och Christoffer kom förbi en stud på kvällen, dom är ju väldigt sällan i Göteborg nu eftersom Christoffer pluggar till polis i skövde, (tror jag....?) så det är väldigt kul att träffa dom när dom har en helg här i göteborg.

På lördagsmorgon ringde klockan vid tjugo i åtta. Tror ni att jag kände för att gå upp då? Hade jag inte tagit på mig att öppna gymmet så hade jag antagligen inte gått upp för att träna, men jag hade ju helt enkelt ingen val. Upp och käka frukost, sminka mig och packa väskan. Efter att jag haft receptionen i 30 minuter gick jag in på Jessicas morgonpass. Jag måste säga att jag var verkligen glad över att jag tvingat mig upp, för j-klar va roligt vi hade! Efter passet gick jag bort till amhult och köpte pressenter till födelsedags'barnen'.

Väl på kalaset åt vi himla massa god mat, tårta och räkor på kvällen. Hemma hos svärisarna blir man aldrig missnöjd med vad som serveras om man säger så. Alltid himelskt gott. Molly & Lilly var ju också med såklart, och även om dom båda var väldigt trötta hade dom roliga av varandra. Jag knäppte en hel del bilder under kvällen, men eftersom jag är på jobbet just nu har jag ingen möjlighet att ladda upp dem. Men jag ska istället bjuda er på en bild som togs hemma hos Anna & Lilly ute på Kössö för några veckor sedan.




hur goa är dom inte? underbara barn!

RSS 2.0