Härlig helg

Har haft en underbar helg. Den började dock med feber och huvudvärk, men det gick över lika fort som det kom. I lördags var Jonas och Sara här, Molly fick paket. Sånna 'fötter' man sätter under hennes säng, så gungar sängen i fyra olika hastigheter. Så när hon knorrar lite på natten så trycker jag på fjärrkontrollen, sängen gungar och Molly somnar, helt kanon!

Igår var det fantastiskt härligt väder ute, så vi passade på att ta oss bort till amhult. Jag shoppade loss inne på hemtex, och fick äntligen köpt nya kuddar, filt, ljuslycktor, kökshanddukar och annat smått och gott. Nu skall det göras om i vardgsrummet. Tapeten skär sig mot den nya soffan, så jag känner att jag behöver fräsha till det lite. Nu blir det harmoniskt halvromantiskt med kuddar och detaljer i turkost. I veckan skall jag förhoppningsvis få med mig mamma till tapetaffären och titta ut något nytt, ljusare att pryda fondväggen med. Vi var även inne på Iems igår och jag hittade yttligare två ljuslycktor och en prinsess Sia skallra till Molly. Hann också in på Lindex, köpte en sommartopp till mig själv och en hel del kläder till Molly. Det var faktiskt första gången sedan innan förlossningen som jag köpte babykläder. Och då visste jag ju inte att Molly var en flicka, så jag har tidigare inte köpt något i rosa..
Efter mitt shoppande tog vi oss en sväng bort till My, Anders och Max. Efter mat, lek och stoj gick vi ut på en lång promenad tillsammans. Jag och My gick in på godishuset och handlade lite kvällsmys, sedan skilldes vi åt och jag, Andreas & Molly fortsatte vår promenad hemåt. Molly vaknade dock ganska så snabbt och var hungrig, så sista biten fuskade vi med bussresa, för mollys skull ;)

Ringde till försäkringskassan förut och tog bort min mammaledighet på måndagar, Andreas skall från och med nästa vecka vara pappaledig varje måndag, det blir skönt nu när det börjar bli fint väder då vi kan hitta på lite mysiga saker tillsammans, helgen går ju åt till så mycket annat..

Nej, nu har jag precis fått Molly att sova, så jag skall sätta på en maskin med skrollans nya fina kläder, dammsuga av lite och fräsha till mig, se skall vi ut i det soliga vädret på en promead till amhult och uträtta lite ärenden. Skall se om inte mamma kan ta sin rast och dricka en kopp kaffe med mig.

Ha en solig måndag :)


Jag vill inte!

Fy vad jag började må dåligt. Vi har precis sovit lite middag, och när jag vaknade mådde jag jättekonstigt. Känner mig yr, har huvudvärk, fryser med känner mig ändå varm, och typ törstig? Hoppas inte att jag blir magsjuk nu, jag avskyr det. Det jobbigaste är att man inte får äta något. När jag är sjuk vill jag ha massor av choklad, twisterglass, stuvade makaroner och fanta. Usch, va tråkigt!!!

Låt oss dansa

Som alla andra morgonar ligger jag och Molly här på sofflocket och tittar på nyhetsmorgon. Molly är fortfarande magsjuk, så det blir en hel del blöjbyte nu. Vi skulle egentligen till bvc idag klockan 13, men vi vill ju inte smitta ner varenda unge i torslanda så vi får helt enkelt vänta med vägning till nästa vecka. Tänkte att jag skulle ta tag i städningen igen, om jag inte städar på två-tre dagar så lyckas vi stöka till det ofattbart mycket här hemma, vi är ju bara tre!

Nu är allt klart med min mammapeng, och jag är faktiskt väldigt besviken. Förra året jobbade jag ihop 80500 kronor, och hoppades att dom pengarna kunde höja mig från längsta existenseminimum, vilket ligger på 180kronor om dagen -21% skatt på de. Men nu fick jag reda på att man måste ha tjänat minst 85.000 för att få ut mer mammapeng. så, om jag hade jobbat ca 40 timmar mer förra året så hade jag nu fått ut ca 2000 mer varje månad. Oh, va irriterad jag blir. Det finns alltså dem som inte jobbat Någonting förra året, som får ut lika 'hög' mammapeng som mig, är det rättvist?
Nu skall man iaf snart deklarera, och jag ser verkligen fram emot det. Hoppas att det blir några tusen extra i plånkan. Pengarna kommer nog lagom till min och andreas 1års dag, och då ska jag köpa honom något riktigt fint :)

Igår fick Molly sina första skor. Lacoste, supersöta i stolek 16-17. Och så var det rea, kanon! Det är ju inget hon kommer att använda speciellt ofta men dom var så små och söta. Och alla barn måste ha 'första skorna', dom som man sparar tills man blir vuxen, och låter i sin tur sina egna barn använda :)

Ikväll är det Let's Dance final. Jag är grymt taggad eftersom jag förljt hela säsongen. Jag hejar självklart på Laila. Dels för att jag tycker hon dansar väldigt bra, och dels för att hon är grymt snygg! Jag hade gärna suttit här i soffan med bordet fullt av skålar med Ica's oliver, lite brieost, salami och färska baguetter. Men eftersom min lilla prinsessa är sjuk så tänker jag inte bege mig ut i detta ruskiga vinterväder(?). När andreas kommer hem ska jag gå bort till lillebygrillen och köpa twisterglass, det får bli fredagsmyset för denna veckan.

Nu ska jag fräsha till mig så andreas får komma hem till en skinande ren lägenhet och en snygg hemmafru. haha


våffelkalas och magsjuka

Igår fyllde jag 19 år. Hela familjen var här (i omgångar) och firade min dag, mysigt. Fick till min stora lycka ett våffelgärn, för man kan inte fylla år på våffeldagen men inte äga ett gärn ;) Fick även ett snö armband, pengar, en duk och självklart sylt, grädde & våffelsmet ;) Andreas kom hem med två gigantiska rosor, och så fick jag presentkort på en tatuering. Är jätte nervös!
Tack allihopa!

Mysan ringde imorse och berättade att Max blivit magsjuk. Då slog det även klart för mig varför Molly bajsat så ofattbart mycket det senaste dygnet. Strax innan My ringde spydde hon även galla. Min stackars lilla tjej har blivit magsjuk, på självaste 3veckorsdagen. Tog kontakt med bvc, det är ju lite oroväckande att hon bajsar så mycket och tappar mycket vätska.. Det skulle tydligen inte vara någon fara så länge hon äter. Hon är lite förkyld med, lilla lilla flickan.
Andreas ringde för någon timma sedan eller två, han har kraftig huvudvärk och var påväg hem. Jag känner mig lite seg i kroppen jag med, hoppas jag klarar mig från magsjuka iaf. Idag blir det stuvade makaroner m. köttbullar till middag, MUMS!

Nu ska jag knapra mariekex och underhålla mitt barn.
Ha en trevlig dag

Lika slarvig nu som förr

Jag blir gaaaalen! Jag kan inte hitta min kameraladdare. Har ingen aning om när jag såg den, använde den, eller la den senast.. Förstår mig inte på mig själv. Jag har en kanonbra kameraväska där jag borde ha allting samlat, men självklart har jag förlagt laddaren någonannanstans i lägenheten.

Jag är lika slarvig och velig nu som förr, ska jag aldrig lära mig?!

Färdigblaskat

Det första Andreas gjorde igår när han kom hem var att installera diskmaskien. Nu står den där den skall och funkar perfekt. Den nedre korgen fattas dock fortfarande men vi skall få den nu i eftermiddag. Hittills har vi diskat glas och annat som fick plats i den övre korgen. Innan Andreas åkte på innebandyn imorse så ställde jag mig faktiskt och diska upp kastruller, ostbågsskålar & annat så som skärbrädor och tallrikar. Nu har jag förhoppningsvis diskat för sista gången på länge. Vilket inte bara innebär en stor glädje utan att jag även slipper russinfingrar, torrahänder, stökigt kök, 'din tur att diska tjatet' och ångesten av att bara se diskberget växa tills man orkar göra något åt det.
Molly ligger och sover nu. Jag ska passa på att platta håret och fräsha till mig lite, bädda nya lakan och dammsuga bort dammtäcket under sängen, vika tvätt.. Ja och det där vardagliga hushållsarbetet som måste göras.
 
Vid tvåtiden kommer Andreas mamma, mormor & bonusmorfar hit på lite fika. Ikväll skall Andreas på frölundamatch, den lilla gottegrisen, så jag passar på att åka hem till Tony som är ensam hemma eftersom mamma &co är i fjällen. Jag och Molly skall gå in och umgås med Susanne, Michela och Liam en stund, det skall bli så kul att se lillkillen nu! Eftersom det är sen match ikväll så kommer Andreas vara hemma rätt sent, så jag&Molly nanar hemma i mammas säg inatt.
 
Innan vi åker till mamma skall vi bort till Ica och köpa blöjor, bröd osv. Skall nog även passa på att gå in till Lindex och se om dom har några mysiga pyamasar till Molly, hon växer så fort!

Nej, dags att börja greja. Tiden bara rinner iväg!


Vårfint

Började som vanligt dagen i soffan med Molly, hon fick mat och vi tittade på nyhetsmorgon. När lilla skrollan var mätt somnade hon så gott i soffan. Jag låg och tittade på tv hela förmiddagen men fick lite panik vid ett tiden när jag insåg att jag inte hade gjort någonting på hela dagen. På diskbänken stog ett berg med disk, i vardagsrummet stog gårdagens middagstallrikar kvar, sovrummet var obäddat och rentvätt låg i hela sängen i Mollys rum.. Tänkte att jag kunde göra lite fint, det är ju trots allt fredag och det är skönt att ha det fint inför helgen. När jag sprang runt och städade slog mig tanken att jag skulle byta gardiner i köket. Andreas hatade dom vi hade innan, han tyckte dom såg ut som ett par gamla badshorts i tyget. Så jag gick in och rotade i linneskåpet, och hittade mina vita med rosa blommor på, tyckte det passade fint eftersom det är så härlig vårväder ute. Fram med lite rosa ljuslycktor och walla, gud va jag trivs!


morgonmys


Torsdag

Idag vaknade vi upp med en klarblå himmel och stårlande solsken här i lilleby, underbart! Molly vaknade vid 5.30, strax innan Andreas skulle till jobbet, därefter ville hon inte alls sova utan skulle vara vaken och titta på nyhetsmorgon med mig. Mamma kom hit och hämtade upp Connys mysbyxor som jag lyckats få med mig hem i lördags eftersom Molly kissade ner hela mina legins, busonge. Idag åkte hela familjen till underbara Säffsen på lite semester. Dom borde vara framme nu, mamma måste ha glömt att ringa mig, hon lovade att höra av sig så jag vet att bilreasn gått bra. Hoppas dom får det mysigt. Jag älskar skidsemestrar, påminner mig om när jag var liten. Tyvärr kunde vi ju inte följa med upp iår, så det får vi ta igen nästa vår. Då ska jag tvinga upp Andreas på ett par skidor!

När vi ätit frukost och gjort oss iordning åkte vi till amhult för att träffa Air på en fika. Självklart missade vi både första och andra bussen, det är en hel del att förbereda innan man skall iväg med barnvagn och hela kittet. Väl framme i amhult gick vi in på Alex cafe och åt en god fika. Air är gravid i vecka 30, och jag vet hur nyfiken hon är på förlossningen och allt som händer runt omkring. Det var väldigt trevligt att träffas, just att vi är lika gamla och bor relativt nära varandra, härligt att ha en jämngammal 'mammakompis' :)
Efter fikat skulle Air till mvc, och eftersom jag skulle på andra ärenden på torget så tog vi oss en promenad. För ca 4veckor sedan fick jag sms om att mitt hm paket kommit till Shell macken, men eftersom det har varit en hel del annat med förlossning och njurproblem så har inte kläderna varit högst prioriterat. Idag fick jag däremot tummer ur och hämtade upp mina paket, två fina vårblusar till mig och två linnen till andreas. Efter Shell gick jag bort till Torslanda Torg där jag handlade det viktigaste basmatvarorna och självklart tvättmedel och våtservetter. Hämtade även ut andreas skor från Ed Hardy, som faktiskt var riktigt fina. Köpte även nya nummret från Mama och Vi föräldrar första året, det är så mysigt att läsa när Molly sover. När jag och Molly skulle åka hem hade jag en hel del packning i vagnen, plus påsar med mat i. 25 kom precis när vi gick över torget så jag fick springa för att hinna. När vi kom hem städade jag litegrann och gjorde fint tills andreas kom hem från jobbet.

Idag ringde Andreas pappa och berätta att han fixat oss en diskmaskin (KALAS), den nedre korgdelen saknas dock, men det får vi försöka fixa en ny. Gud va skönt det skall bli att slippa stå och slabba med vatten och diskmedel. Eller ja, det är ju oftast Andreas som tar disken så han är nog gladare än mig!

Märkte nyss att vårt varmvatten inte funkar(?) Har ingen aning om varför, det funkade fint i förmiddags när vi åkte hemifrån.. Nu skall jag ställa mig vid spisen och laga korvstråganof med pasta. Andreas är inte allt för glad åt dagens middag eftersom han fått för sig att han hatar korv, men ibland får man anpassa sig ;) Imorgon skall jag eventuellt träffa Susanne, Michela och Liam, hoppas det blir av :)

Ikväll är det Frölunda så
Kramis
Ha en trevlig kväll!

Bvc på besök

Precis som vanligt vaknade Molly vid 6 imorse. Bjölbyte och tutte sen somade hon om så gott i sin säng. Jag kröp ner brevid andreas och somade. Vi vaknade vid halv 11 (!), Molly låg då fortfarande och sov så vi passade på att äta lite frukost. Idag var det Andreas sista pappadag och imorgon skall han till jobbet igen, jag känner mig lite ledsen över att vara utan honom på dagarna.. Vet inte riktigt vad jag skall hitta på, men jag kommer säkert ha fullt upp! Efter frukosten och lite små städande kom Bvc tanten på besök. Molly vägdes och kurvan ser inget annat än bra ut. 4300 gram väger hon nu, stora tjejen! Det känns som att hon växt så otroligt mycket på bara 2 veckor.

Imorgon åker mamma, conny, ted, my, anders och max till säffsen. Mina bästisar åker på skidsemester utan mig, haha! Som tur är så skall dom inte vara borta längre än tills på söndag. Under mina månader som gravid har verkligen min syster och mamma varit två av dem som stått mig närmast på så många sätt. Inte bara som familjemedlemmar utan även som nära vänner. Vi har väl alltid haft en bra och nära relation men under dessa månader har den verkligen utveckalts, och det är så himla skönt!

Imorgon skall jag och Molly ut på en lång promenad. Vi skall gå bort till Torslanda Torg och hämta ur ett par skor som andreas beställde för ett tag sedan. Därefter skall vi bort till Shell och hämta mina HM paket (äntligen, dem har legat där allt för länge), efter all uthämtning av kläder skall vi fortsätta vår promenad mot amhult, där vi eventuellt skall träffa Air på en fika. Hon är självklart nyfiken på hur förlossningen gick och vill veta allt eftersom det är hennes tur om några veckor.

På fredag kommer förhoppningsvis faster Susanne, Kusin Michela och Liam hit. Michela och Liam bor ju uppe i Ludvika så det är alltid lika roligt att träffa dem. Liam har blivit en stor kille nu och han är redan 5 månader gammal (Molly kommer se så liten ut). 

Nu skall jag väcka Andreas som ligger och snarkar på soffan. Ikväll skall vi mysa till det med ostbågar eftersom det är vår sista hemmadag, så nu skall jag springa bort till grillen och handla onsdagsmys.

Kramis


Så fina

Mina hjärtan

Stolt pappa

Molly & Lilly

Vilken fin dag vi vaknade upp till. Efter att jag ammat Molly vid 6tiden imorse, kröp jag ner och la mig hos andreas, vi sov till klockan 10 och tog oss sedan en härlig dusch. Därefter blev det frukost för oss alla tre. Molly somande så gott framför tv:n i sin babysitter så vi passade på att städa lite innan Andreas faster Anna, hennes dotter Lilly, farmor och bonusfarfar Rolf kom på besök. Senast jag såg Lilly var på andreas 21års kalas då Molly fortfarande låg och gottade sig i min mage, och gud va stor hon har blivit, Lilly alltså. Det känns säkert som att hon är så stor nu eftersom att Molly är så liten, men det var värst va hon växt, så söt så!

Nu ligger Molly i sin säng och knorrar/halvsover, andreas tittar på tv och jag försöker vara lite aktiv och inte bara ligga som en säck potatis i soffan. Jag vill gå ut på en promenad men andreas verkar inte så sugen på det.. Kanske skall börja med lite middag, känns som att det var evigheter sedan jag lagade riktig mat hemma. Jag har inte haft någon lust att ställa mig vid spisen sedan förlossningen, det har varit jobbigt att stå upp under längre perioder (vilket inte är så konstigt). Nu känner jag mig i stort sett färdigläkt, eller iaf betydligt mer smidig och 'förflyttningsbar' än för en vecka sedan. Men även om jag faktiskt kan stå vid spisen och laga mat nu, så känner jag inte för det. Har ingen inspiration över huvud taget, sen vågar jag inte krydda för mycket för Mollys skull. Vet ju inte riktigt vilken sorts mat hon reagerar på ännu, och det känns onördigt att riskera att hon ska få ont i magen och vi skall behöva vara vakna hela natten. Nej, det får väl bli något enkelt, kanske fiskbullar med potatismos, det är ju faktiskt gott ibland!








melodifusk?

Allvarligt talat. För tio år sedan vann Charlotte hela melodifestivalen, då sa jag "jag skall aldrig mer titta på detta". Det blir bara värre och värre för varje år som går. Visst, Hero förra året, Lena PH's ont det gör ont och Roger Pontare har väl varit lite svängiga, men iår vet jag inte om jag skall skratta eller gråta. Kan det vara möjligt att vi röstat fram denna fruktansvärt dåliga låt? Jag skäms. Jag börjar undra om inte Andreas har rätt när han säger att hela skiten är fejk och att dom fuskar fram vinnarlåten...? Själv röstade jag faktiskt på Emilia, hennes låt var så mysig och jag kände mig så glad av texten. Självklart satt jag och my i soffan och grät när hon sjung.. Även mamma blev lite rörd. Gud vi lipar för ingenting!

Idag har pappa, kerstin och farmor varit här och hälsat på. Jag blev verkligen riktigt glad av att träffa pappa idag, det kändes jättekul att träffa honom, tråkigt att det blir så sällan... Molly fick Massor av fina kläder, för mig känns det som födelsedag varje gång någon kommer hit, för det blir så mycket paketöppning. Efter att pappa & co åkt hem kom Belinda (Gudmor) och Jocke hit, vilket innebar ännu mer paket och massa bullar. Molly har varit vaken i stort sett hela dagen vilket är första gången, hon har iförsig varit lika tyst och snäll som vanligt. Nu sover hon så gott inne i sin säng, mammas lilla tjej. 

Nu har vi precis ätit hamburgetallrik och kebabtallrik (nyttiga familjen), ikväll är det wipeout på tv och därefter Sanningens ögonblick. Jag har verkligen blivit en tvnörd och följer all möjlig sörja på dagarna, andreas avskyr alla dokusåpor och tjejprogram men han får stå ut. Det blir ju rätt mycket  soffliggande nu på dagarna och det är så mysigt när andreas är hemma. Nu när han börjar jobba på tordags så skall jag försöka få in lite rutiner här på dagarna, även om det är svårt nu när molly sover på så oregelbundna tider.
 Igår när vi var hos mamma så vägde jag mig, innan förlossningen vägde jag 81-82 och till min förvåning väger jag nu 71 kilo. Känns rätt fantastiskt att jag gått ner tio kilo, klart det är mycke vatten och en del blod som försvunnit, plus molly som vägde 4 kilo och moderkakan.. Men ändå, det känns bra. När jag är klar med min viktnedgång så skall vågen stanna på 62kilo, då är jag nöjd.

Om 5dagar fyller Belinda år, och om 10 dagar fyller jag år. Jag blir lite förvirrad av tanken att det bara var ett år sedan jag levde nattlivet och inte behövde anpassa mig efter någon annan än mig själv. Det är så skönt att vara bekväm i ett familjeliv och ha ett stadigt förhållande. Jag vill bara vara med dom jag älskar, bara mysa och uppleva saker tillsammans, det är det bästa som finns!

nu är det tv time. kramis.

like i love you now

If I used to love you baby
Ain't nothing like I'm, I'm loving you now
And if I used to wonder 'bout you baby
It ain't nothing like I, I wonder now

I had all 'o these minstrels bring me roses, strike up the band
Everything revolves 'round you babe
Try to understand it

'Bout the way that I been loving you baby
That ain't nothing like I, like I love you now

If I used to think 'bout you baby
It ain't nothing like I'm, like I'm thinking now
And if I used to worry 'bout you honey
It ain't nothing like I, like I worry now

I'm gon' take the shiny roses
I' gon' lay them down at your door
Everyday it grows on me this love I got in store

All way that I been loving you baby
That ain't nothing like I, like I love you know
That ain't nothing, that ain't nothing baby.


Jag älskar min Andreas.

Lördagsmys hos mormor

Idag var det en vecka sedan vi lämnade sjukhuset, och tiden går verkligen fort! Molly har blivit så stor alle redan. I torsdags var vi på bvc för första gången, och på fem dagar har vår lilla guldklimp gått upp 300gram. Kan inte tänka mig att det var en vecka sedan jag knappt kunde resa mig upp ur sängen. Kvinnokroppen är verkligen fantastisk som läker så otrolig snabbt.

Imorse åkte andreas iväg på innebandyträning så conny kom och hämtade mig så åkte vi iväg med teddan på dansträning. Just nu sitter jag här hemma hos mamma och väntar på att andreas skall komma hit. Ikväll blir det lite familjemiddag och kalas för pappaconny som fyllde 45 i söndags. Mysigt när alla är samlade!

På torsdag börjar andreas jobba igen så jag och Molly blir ensamma på dagarna. Eftersom hon sover i stort sett hela tiden så vet jag inte riktigt vad vi skall hitta på. Blir säkerligen en hel del promenader till moster mysan. Det känns verkligen härligt att komma ut och röra på sig, och det är skönt att även andreas uppskattar att gå ut och traska. Vi har ju flötat till oss en hel del under graviditeten och vi båda har allt några kilon att trimma bort.

Läste nyss en kommentar på bloggen, där "anonym" undrade hur vi får det att gå ihop... Jag undrar hur frågan är formulerad?


Nu kom andreas hit och jag skall göra oss lite macka åt oss innan molly vaknar.
Ikväll är det final i melodifestivalen och även om jag tycker det är rena skiten så sitter jag bänkad på första parkett.
kram


Härliga dagar

Vilken härlig dag. Vaknade upp klockan halv 9, och då låg fortfarande Molly och sov så gott. Duktig tjej som sover hela nätterna utan att vakna! :) Efter att vi ätit frukost och tvättat en hel del kläder, gick vi ut på en lång härlig promenad i det härliga soliga vädret. Kändes roligt att äntligen få inviga barnvagnen. Jag blev riktigt anfådd efter att bara gått i 5 minuter, det kändes jobbigt i kroppen och i benen, men det var bara att fortsätta att traska.

Idag har jag ringt till belinda & sofia för första gången sedan efter förlossningen. Har varit helt slut och har inte pratat med någon annan än mamma och mysan. Gud vad mycket vi hade att prata om och berätta, finns inget slut. Molly är minst sagt en efterlängtad liten bebis för många och hon kommer stå i centrum föralltid. Jag bara njuter och är så himla stolt över min lilla tjej. Tänk va bra vi lyckades i andreas lilla friggebo den där sommarnatten, hihi!

Nu skall jag sätta mig i soffan och äta lite kvällsmat. Imorgon skall vi till My Baby i torslanda och hämta sittdelen till vagnen som äntligen kommit till butiken. Därefter skall vi ta oss en promenad till BVC på första besöket, mysigt :)

Kramis 

återbesök

Imorse bar det iväg till östra på återbesök. Skulle kolla så att Molly gått upp i vikt och att hon mår bra. Äver om hon äter jätteduktigt, och amningen går galant och min bröst har gott om mjölk så har jag vart orolig för att hon inte skulle fått tillräkligt. Första dygnen tappar bebisen lite vikt och när vi åkte från sjukhuset vägde Molly ca 3800gram. När vi la upp henne på vågen på sjukhuset så stannade siffrorna på 4025, vilket är jättebra! Stolt mamma.

Idag var i stort sett första gången jag var ute sedan vi kom hem i lördags. Stygnen och livmodern gör ont och det är jobbigt att gå långa streckor. Så det var väldigt skönt att komma ut och få lite frisk luft, känner mig jättesugen på att klä på Molly sin fina nalleoverall, lägga henne i vagnen och gå ut på en promenad tillsammans med andreas, men jag skall nog vänta någon dag till eller två. På torsdag skall vi på vårt första besök på BVC, det känns roligt att få komma tillbaka med Molly utanför magen istället för i :)

Nu ligger andreas och tittar på någon dålig krigarfilm, Molly sover och jag är uttråkad. Tänkte att jag skulle gå igenom Molly's alla nya fina kläder och börja tvätta lite. Alla kemikalier på kläderna måste tvättas bort innan hon använder dom, så hon inte får utslag, för det vill vi inte!




mammas docka


Molly Bea-lie Roxy Sjöstrand (Davidsson)

Dagarna går verkligen snabbt. Nu börjar jag känna att min kropp är helt slut, och det är verkligen härligt att andreas är pappa ledig nu i tio dagar. Molly är så duktig och är verkligen en snäll baby, precis som sin mamma och pappa var när vi var små. Hon äter, sover & bajsar, precis som det skall vara.

Idag är jag helt slut. Var uppe med Molly halva natten. Hon ville inte sova i sin vagn, kanske hade hon ont i magen? Jag åt lite kebabtallrik igår och den var riktigt stark.. Nu ligger hon iaf och sover så gott, jag väntar på att hon ska vakna så hon kan tömma mina bröst på lite mjölk. Dom är som två stora vattenmeloner, det gör riktigt ont. Andreas tycker nog att det är ganska roligt iaf, haha!

Nu skall jag äta lite, är fruktansvärt hungrig hela tiden. Hoppas min lilla docka vaknar snart så vi kan mysa :)

kramis

Äntligen är vår prinsessa här



Äntligen är hon här, vår lilla Molly.

Oh, du ska veta va mamma och pappa har väntat på dig, lilla prinsessa.
Torsdagen den 5/3 2009 föddes vår fina efterlängtade flicka. 4010gram och 50 cm lång.

Nu är vi hemma, så himla skönt.
Åkte upp till östra i onsdags pga av njurarna. Blev inlagd på special förlossningen och fick där smärtstillande spruta och fick sovit en hel del på natten. Barnmorskorna visste inte om dom hade plats för mig på spec. förlossningen en natt till, och eftersom det var så fullt på bb var det inte säkert att dom skulle sätta igång mig heller. Men efter att jag ätit frukost gick slämproppen och det hela var igång. Väl nere på förlossningen (ca. ?tiden) var jag öppen 6cm men jag kände knappt någonting, dom tog hål på hinnorna sen gick allt väldigt fort. Vid 14-15 satte första riktiga värkarna igång, efter ca 6krystvärkar stog klockan på 16.45 och då låg min lilla dotter på mitt bröst. Vilken fantastisk & obeskrivlig känsla!
Hade lustgas under förlossningen och det funkade jättebra, blev kanske lite mycket imellanåt men jag kände mig ändå 'med' under hela procesen. Hade lite konstiga 'drömmar' ibland och skrattade lite, minns även att jag åt en hel del choklad och slog andreas lite imellanåt. Själva förlossningssmärtan har jag i stort sett glömt, det är värre nu efteråt när allt ska läka och smärtan av såriga bröstvårtor har satt igång. Tur att jag är ung och har bra läkkött! Hur som helst så är det värt allt i slutändan, för här sitter jag nu med världens finaste lilla dotter.

Jättegulligt med alla sms, ledsen att vi inte orkar svara på allt för vi är väldigt trötta. Lovar att höra av mig längre fram när allt har lugnat ner sig lite, fram tills dess får ni nöja er med blogg och bilder :)

Kramar

tänk va en spruta kan göra

inatt har jag faktiskt sovit. jag har vaknat lite från och till eftersom jag fortfarande måste ta tabletter var sjätte timma. vid fyra inatt fick jag hysteriskt ont igen, då gav barnmorskan mig en ny morfinspruta, jag började känna mig dåsig och självklart väldigt hungrig så jag fick en ostmacka och sedan somnade jag igen. härligt! nu ligger jag och väntar på att klockan ska bli 8 så jag kan äta lite frukost. sedan återstår det att se vad som händer, hoppas dom förstår att dom inte kan skicka hem mig igen.. jag är forrfarande trött och skall nog sova lite till. mitt batteri på ipoden är slut så jag kan inte lyssna på musik, tråkigt. ha det så bra allihopa. ska försöka hålla er uppdaterade. kram från sjukhussängen

ett steg i rätt riktning.

hey vänner. eftersom jag bloggar från mobilen ska jag fatta mig kort. var som sagt hos barnmorskan förut, idag fick min stolta bonuspappa följa med och lyssna på det lilla hjärtat. när jag berättade om ryggen ocn min dåliga sömn den senaste veckan så tyckte hon att jag skulle ringa förlossningen igen och åka in med förhoppning på att dom skulle lägga in mig. efter besöket hos mvc åkte jag hem till min kära syster. efter någon timme fick jag fruktansvärt ont och ringde till mamma, som precis kom innanför dörren och stog med händerna fulla. som tur är så har jag en stor fantastisk familj som alltid ställer upp, så min snälla storebror satte sig i bilen och körde upp mig till förlossningen där min förväntansfulla och stolta man stog och väntade. när jag ringde andreas innan vi åkte up så sa jag bara 'älsklinb, åk till sjukhuset så ses vi där, jag har så himla ont'. då trodde han att det var dags för förlossning. så han blev nog lite besviken när han förstog att det var ryggen som gjorde ont. väl inne på förlossningen fick jag genast ultraljud och läkaren konstaterade snabbt att hon inte kunde skicka hem mig med denna smärta, äntligen en läkare som förstog! vi blev skickade upp till specialförlossningen där jag fick ett eget rum. barnmorskan kom in med morfinspruta och på bara några minuter kände jag mig både lugnare och inte lika spänd. när sprutan tog sig riktigt kände jag mig nästan lite full, haha. imorgon får vi reda på om jag blir igångsatt, och det lutar väl åt det, så jag slipper ligga med sådan värk i flera dagar till. med lite envishet skall jag få som jag vill. dels för att jag längtar efter min bebisl men mycket pga. av denna brutala värken. sånu hoppas vi på bebis imorgon! andreas fick tyvärr inte ligga över, så efter att vi legat och kramats lite i den trånga sjukhussängen åkte han hem. saknar honom redan så mycket, och i sånnahär kämpiga sitvationer påminns jag ännu mer om hur fantastiskt underbar han är, och hur mycket jag verkligen älskar honom. jag är så lycklig över att han är mannen som skall bli far till mina barn, och att han är verkligen Min! nu har jag precis ätit kvällsmacka och ska sova. ligger och lyssnar på ljuva låtar av bla. eric clapton ocn james morrison. inatt ska jag sova så fantastiskt skönt, utan värk och smärta. imorgon får vi förhoppningsvis se och hålla vårt älskade barn för första gången, det känns fantastiskt redan nu. god natt allihopa!

nejnej, ingen bebis ännu.

Hey vänner.
Ledsen att det inte blev någon uppdatering igår. Mamma hämtade mig tidigt på morgonen och jag spenderade hela dagen hemma hos henne och blev bortskämd med massge och mat. Finns inget bättre än att bli opysslad av mamma när man mår dåligt. Vid lunchtid åkte vi ut till torslanda och träffade my, anders och max på bushuset2, då hade jag tagit värktabletter så jag kände mig hur pigg som helst. På hemvägen kom värken tillbaka och när vi kom hem igen var det bara att vila.
Inga tecken på bebis, ingen 'mensvärk', inga tecken på varken slempropp eller vattenavgång. Njurarna jävlas dock fortfarande med mig, och inatt har jag knappt sovit en blund. Hinner knappt resa mig från toaletten innan det är dags för att kissa igen. Tog två alvedon för en stund sedan, men dom har inte hjälpt speciellt mycket. Jag är så obeskrivligt trött just nu, och jag har blå ringar runt ögonen. Har nog aldrig sett såhär sliten och svullen ut...När jag andas känns även som att bebisen ligger högre upp igen (?), den ska ner inte upp, kanske tar den lite satts? Jag är ledsen att jag inte svarar på samtal eller sms, men jag orkar inte prata med någon just nu.Klockan 13 skall jag vara hos barnmorskan. Hon kommer väl trycka en himla massa på mig som vanligt och ta blodprov. Skall ringa till min lilla bonuspappa om en stund och fråga om han vill köra mig, känns ju sådär roligt att sätta sig på bussen nu..

För en stund sedan ringde det från kungälvs möbelhus och vår soffa står redo på lagret för att köras hem till oss. Killen som ringde frågade när dom kunde komma, och jag sa bara så fort som möjligt för förhoppningsvis föder jag barn nu i dagarna. Då skrattade han och sa att dom kan komma imorgon mellan 8-9. Äntligen, idag åker den vidriga skinnsoffan ut och imorgon kommer vår nya skönhet stå plasserad i vårt vardagsrum.

Nej, här blir inga barn gjorda (födda). Skall försöka ta mig en liten tupplur och hoppas på att min lilla bebis så småningom tittar ut. Även andreas verkar ha blivit lite otålig nu och vill ha ut sitt lilla barn. Han tror att det blir en pojk, med det spelar natuligtvis ingen roll. Personligen så ser jag honom som en flickpappa.. Han säger 'riktiga män får pöjkar', så jag tycker att det hade varit roligt om det blev en tjej som föds på söndag den 8/3 (samma som bonusmorfar) - alltså på internationella kvinnodagen.. Undrar hur manlig han känner sig då ;)

puss på er nyfikna! :)

Mage vecka 40+4

Vecka 40+4

svullosnygg vecka 40+4

Såhär snyggovattensvullen är jag just nu.
Har aldrig sett slitnare ut.

Frisk som en fisk.

Kom in på akuten med mamma vid kvart i tre. Vi satt ner i väntrummet i två timmar, ingen barnmorska ropade upp mitt namn så till slut blev vi irriterade och jag frågade om jag inte skulle få göra ett kissprov. 'Jo det skulle vara bra' blev svaret. Akuten på Kvinnokliniken stänger klockan 16 så efter kisseprovet fick vi åka upp till specialförlossningen. Efter en stund fick jag Äntligen träffa läkarn. Både jag och mamma trodde att jag hade en urinvägsinfektion som spridit sig till njurarna, men det viasade sig att jag inte hade någon infektion i kroppen alls. Min livmoder är så stor nu att den trycker mot njurarna (främst vänster sida), det påverkar även urinet att rinna ner till urinblåsan som det ska, därav har jag så himla ont. Läkaren sa att det enda jag kunde göra var att ta smärtstillande och försöka röra lite på mig imellanåt, så att värkningsarbetet sätter igång lite snabbare.

Det var skönt att höra att jag inte är sjuk utan att jag helt enkelt bara är enormt stor(!) Hoppas att det sätter igång snart. Det känns verkligen deprimerande när folk säger "du går nog en vecka till iaf". Oh jag orkar inte mer. Imorgon är mamma ledig, så jag ska hem till henne och umgås så jag slipper vara ensam. 

Nu är jag så trött så att jag snart börjar gråta. Måste försöka sova nu. Hoppas att jag får sova några timmar inatt iaf. 


Mot östra.

Följde min mors råd och gick ut på en promenad. Kan ju inte påstå att det gick speciellt fort, och det var riktigt påfrestande. Ryggen gjorde så ont att jag bara vill hem! När jag kom innanför dörren var jag helt varm och svettig. Känner mig lite orolig eftersom jag inte vet vad det är som gör så ont, så jag ringde förlossningen och barnmorskan som jag pratade med tyckte att jag skulle ta en alvedon och försöka sova lite. Om det inte hjälpte skulle jag ringa tillbaka..
Så jag tog mig en alvedon och la mig i sängen. Till en början släppte värken men den kom dock tillbaka lika fort igen.
För en stund sedan ringde jag åter igen förlossningen och dom tyckte att jag skulle komma upp till sjukhuset så de kunde undersöka mig.

Jag börjar bli lite rädd att jag fått en urinvägsinfektion. Det är ingen rolig historia att ha det under förlossningen. Mamma hade det när hon födde mig och hon har berättat att det gjorde fruktansvärt ont.
Mamma slutar jobba klockan 14.00 idag och efter jobbet plockar hon upp mig, så åker vi till Östra. Hoppas att allt är bra inne i magen och att bebisen mår bra, det är det som är viktigast! Nu ska jag försöka pilla i mig lite mat sen ska jag klä på mig mysklderna.

Håll tummarna för oss nu.
kram sålänge!

kom ut till mamma

Fortfarande ingen bebis. Bara det vanliga, ont i ryggen och nu även illamående. Gud vad jag är trött på detta, KOM UT TILL MAMMA! Har sovit lika dåligt inatt och vågar inte ta alvedon eftersom jag inte vet varför det gör ont. Det sitter liksom i midjehöjd på något konstigt sätt(?) Mamma rådde mig iaf att jag skulle försöka gå ut och gå på en liten runda här i kvarteret, så kanske värkarna sätter igång... Därefter ska jag ringa förlossningen och kolla med dom om jag kan ta smärtstillande.

Igårkväll fick jag något ryck och ställde mig och baka kladdkaka, den blev helt grymmegod. Jag är en riktig gottegris. Efter förlossningen så blir det andra bullar. Mycket grönsaker och nyttigheter. Klart, jag kommer fortfarande göra gräddsåser men jag skall däremot försöka stå emot frestelsen av socker. Även andreas har blivit något av en gottegris sedan han träffade mig, och även han har lagt på sig några graviditetskilon ;)

Andreas är på jobbet och jag känner mig ensam, är rädd att allt bara ska sätta igång när han inte är hemma.. Tur att även min syster har en snäll sambo, som lovat att köra upp mig till sjukhuset om det skulle dra igång på dagen.

Och till er kära vänner som skickar sms och undrar hur det går, så är jag ledsen om jag inte alltid svarar. Jag är så trött så jag kan inte tänka. Ni får läsa på bloggen och hålla er uppdaterade. Puss på er!


uttråkad

God morgon.Natten har varit lång och jag har vaknat jättemycket. Ryggen gör fortfarande ont, men jag börjar nästan vänja mig lite. Det som känns mest jobbigt just nu, är att jag inte hittar något sätt som är bekvämt att ligga på. Att ligga på rygg är helt omöjligt, blir anfådd och kan inte slappna av, och enligt barnmorskan så trivs inte heller min lilla bebis med det, för det lilla hjärtat börjar slå lite snabbare, alltså påfrestar det inte bara mig utan även bebisen. Det natuligaste sättet att ligga på när man är gravid är självklart på sidan, helst med en kudde mellan benen. Men just nu är även det obekvämt eftersom ryggen värker. När jag inte är gravid så sover jag helst på mage, vilket jag just nu saknar fruktansvärt mycket. Hur som helst så har jag sovit lite mer inatt, men jag känner mig fortfarande inte utvilad.

Nu sitter jag och väntar på att andreas ska vakna. Stakarn är jättetrött efter att ha jobbat tidigt en hel vecka och när han kommer hem får han ta hand om mig. Jag vill att han ska vakna nu så vi kan äta god söndagsfrukost. Men det är viktigt att även han känner sig utvilad nu, inför förlossning, eller (om bebisen tänkt ligga kvar i magen länge till) en hel arbetsvecka.

Just nu känner jag mig så himla uttråkad och otålig. Har ingen aning om vad jag ska hitta på. Finns inte speciellt mycket att göra, antingen får jag helst enkelt äta något, titta på tv, duscha eller spela gitarr hero. Helst vill jag att vattnet ska gå så vi kan åka till bb NU.

Kramis


RSS 2.0