molly ♥ choklad

Idag är det fridagsmys. Jag längtar tills ikväll när det är dags för idol. Denna veckan är det las-vegas tema, jag förstår dock inte riktigt vad det är dom ska sjunga, men det blir säkert trevligt. När jag kommer hem ska jag laga oxfilé och till efterrätt blir det raberberpaj med vanilvisp. Det låter väl gott som fredagsmys?

Imorgon ska vi hem till svärisarna och fira Andreas pappa och farmor som fyller år idag! På morgonen ska jag dock öppna gymmet och köra ett bodytoning pass. Sen ska jag köpa pressenter.

Idag är jag j-kligt trött. Det har varit otroligt mycke flängande denna veckan och det blir man verkligen trött av. Jag känner mig helt tom-i-bollen och har inte alls någon inspriation till att skriva egentligen.. Ska nog sjunka tillbaka i fotöljen och läsa lite mama-tidning innan rushen sätter igång här på jobbet.

Just det ja, imorse fick Molly tag på en chokladbit på köksbordet och den åkte såklart snabbt in i munnen. Gissa om hon tyckte att det var gott? Haha. Jag ger aldrig Molly kakor/godis eller annat sött så idag var första gången. Tog såklart lite bilder som jag ska försöka lägga upp redan ikväll.
Hörs sedan. Puss på er!

sen när blev det okej att mobbas?

Ofattbart. Imorgon är det fredag, igen.  Är jag ensam om att tycka att fredagar förekommer väldigt ofta nu för tiden? Veckorna springer iväg och jag vill inte ens veta hur många föräldrardagar vi har kvar. Att börja jobba heltid låter hel ofattbart för mig, och plugga är jag absolut inte sugen på just nu. Nej, jag har ju iaf ett år till på mig att tänka så jag har ju god tid på mig. Men vem vet, det kanske inte dröjer förän vi har bakat igen.


Förut när jag sprang in på ica för att köpa mig en (äcklig) färdig fiskgratäng råkade jag hamna vid tidningshyllan. Kissie var på omslaget av månadens veckorevy och jag kunde inte motstå att läsa artikeln, så jag fick hel enkelt köpa tidningen (som jag förövrigt tycker att det endast står sk-t i).
Jag tittar in på Kissies blogg imellanåt, och varje gång jag läst hennes skitsnack blir jag irriterad. Jag vet inte varför jag gör det, hon blir större, tjänar mer pengar medans mitt temprament bara blir sämre.
Kissie påstår i artikeln att hon bara spelar en roll i bloggen för att provicera. Men varför vill man framstå som en j-ävla bimbo för lite gratis kläder och paraplydrinkar? Hon sätter en stämpel på sig, och hon har uppenbarligen ingen aning hur detta kan påverka henne längre fram i livet. Hennes beteénde är verkligen oacceptabelt och jag vet att många håller med mig när jag säger att på det sättet media hyllar henne får verkligen ungdommar att tro att det är helt okey mobba och trakassera. Det är ju inte konstigt att vi dagligen läser i kvällstidningarna om hur elever bli mobbade av sina skolkamrater.

Hon vinner priser för 'kaxigaste bloggen' då hon egentligen mobbar sina konkurenter. Jag vet inte varför vi stödjer hennes fruktansvärda beteénde? Det värsta är att det är att det inte bara är unga som hyllar hennes framgångar VUXNA MÄNNISKOR bjuder in henne till shower. Hon får vara med i radioprogram, tv & ungdomstidningar och hon är värdinna på deverse nattklubbar. Varför? Jo antagligen för att hon är ett säkert kort att locka många tittare/lyssnare. Men kan ni inte bjuda in någon vettigare männsika än någon som bokstavligen är så full av sk-t!

Vill ni att Kissie ska bli en förebild för era barn? Tänk om det var er dotter eller son hon hängde ut i bloggen med glåpord. Det finns så många skärpta tjejer, som borde få chansen till hälften av den uppmärksamheten hon får. (tror dock ingen skulle vilja ha 'den sortens' uppmärksamhet, men ni förstår?) Och vad säger hennes föräldrar om hennes beteénde. Om jag hade betett mig på det viset hade mamma (oavsett hur gammal jag var) låst in mig i ett rum utan någon som helst koppling till allt vad bloggvärlden heter. Dom borde skämmas!

Jag får ont i magen när jag tänker på det. Kom igen nu Svenska folket. Öppna ögonen och inse vad det är ni har hjälpt till att skapa. Ett monster!



Vad tycker ni, är Kissie en bra förebild?


Bild lånad från google

what a woman

Det här är det mest berörande jag sett på väldigt länge. Mina ögon är redan fyllda av tårar och jag har knappt börjat.. Tidigare idag visade Mysan mig denna videon som hon såg på Ellen Degeneres talkshow igår. För er som följt mig ett tag vet kanske om hur mycket jag ser upp till Beyonce. Hennes personlighet, framgång, röst och utséende är fantastiskt och detta framträdande gjorde det inte sämre.

Lyssna och njut 
(ledsen för den dåliga kvaliten)


kusinerna

Såg att syster min lagt upp nya fina bilder av våra barn på Facebook. Så jag norpade några och delar med mig till er. Har ni sett va stor Molly blivit? Helt otroligt!



Här leker hon titt-ut!


Så söt när hon ler med (tänderna som inte kommit upp ännu) tandköttet. Jag bara smälter!


Mina prinsar ett & två


Lilla Dante sover gott i sin mosters famn


this years love

När jag åker buss ensam är det ett ultimat tillfälle för mig att slappna av, blunda och bara vara. Att stoppa in headsetet och njuta till tonerna av mysiga artister är något som nu för tiden är lyx för mig. Det är inte speciellt ofta jag spelar någon Frida musik hemma, det är oftast Andreas musik som spelas i högtalarna.

Idag när jag satt på bussen påväg till jobbet shufflades min favoritlåt fram på mobilen. Denna låt betyder otroligt mycket för mig, jag har lyssnat på den i närmare två år nu, och jag får samma känsla varje gång. Jag har väldigt många minnen till den, både goda och onda. Mina ögon fylls alltid med tårar men i mitt hjärta är jag lycklig, så den är mist sagt speciellt. Magisk. Så, idag vill jag dela med mig av denna vackra låt till er.

David Grey - this years love
lyssna och njut





En annan låt från denna artist som ligger mig nära om hjärtat är denna. Den är otroligt vacker, men tyvärr påminner den mig om gammalt kärlekstrassel, så den ligger inte längre på topplistan. Men den är väldigt vacker. Njut! 

 


grovstäd

När jag la Molly förut började jag med disken i köket. Trots att diskmaskinen var tom stog glas, kastruller och tallrikar likt ett berg i vasken. Jag tror att jag talar för oss alla när jag säger att det är lätt hänt, att man bara ställer det och tänker att "jag tar det sedan". När man sedan ska ta hand om sk-ten har matresterna torkat och sitter stenhårt fast i porslinet, vilket gör att det tar dubbelt så lång tid att få det rent. Jag diskar alltid saker och ting innan jag ställer det i diskmaskinen, det blir bäst så. Andreas däremot, han ställer tex. ner Mollys grötskålar med resterna kvar. Jag vet inte hur många gånger jag både har bett, skrikit och försökt övertala honom att diskmaskinen inte får bort allting, men ingen lyssnar. Det är som att prata med en vägg.
En annan löjlig som gör mig otroligt frustrerad är när jag gång på gång hittar tomma toalettrullar längst ner i tvättkorgen. Varför lägger man dom där? Av någon anledning är det oftast Andreas som tar det sista på rullen, och trots att det står en papperskorg brevid toaletten slänger han automatisk i rullarna i tvättkorgarna.

Varför gör man inte saker och ting till 100% när man väl gör det? Trots att Andreas är väldigt duktig på att städa och ha det rent så är det alltid jag som gör grovgörat. Tex. att göra rent fläkten i köket eller tvätta avloppet i duschen med klorin. Varför är det jag som gör skitjobben? Funderar på att följa mammas otroligt smarta idé att ha varsitt städområde varje vecka. En dag i veckan har man storstäd och då gör man allt det där som man aldrig brukar göra. Ja, jag får nog ta och skriva mig en 'att göra lista'.

Såg på det där nya "möller" programmet efter idol i fredagskväll. Då skulle Petra Mede (hur hon nu stavar) lära oss hur man ska bära sig åt för att få männen att fälla ner dasslocket efter att dom har (Ä C K L I G T) stått upp och kissat. För er som såg det måste hålla med mig om att det var en ganska bra idé, haha.

Maxan får helt enkelt vänta med att leka med Molly, det blir en annan dag.
Nej, lillan är vaken och det är dags för lite mat.
see ya


onsdag

Klockean är nio och idag är det dags att betala räkningar. J i p p i e ! Efter detta ska jag klä på Molly kläder, städa upp lite här hemma och åka ut till amhult. Jag känner att jag måste göra något på förmiddagen, för klockan tre börjar jag jobba och hur kul är det att sitta inne hela dagen och sen bara åka till jobbet? Nej, jag ska nog hälsa på min lilla Max en stund, och se till att han mår bättre. Förra veckan hade han läskigt hög feber i flera dagar och han var verkligen riktigt sjuk, stackarn. Sen han började på dagis i augusti har han säkert varit sjuk fem gånger, dumma dagisvirus!

Igår efter jobbet körde Sofie hem mig. Vi spelade fotboll tillsammans när vi var små och nu var det nog säkert två år sedan jag såg henne. Sofies storasyster Sandra och hennes Chrstoffer var med på Mollys dop och hade då med sig en blomma från Sofie och hennes pappa Mårten som var vår fotbollstränare. Så himla gulligt av dem!
Hur som helst kom jag alltså hem mycket tidigare igår vilket gjorde att jag hann se nästan hela dh! Vilken dramatik hörni. Jag hade mina aningar om att grannpappan var mannen (läs g u b b e n) som Julie hade ett förhållande med.. Kinky eller hur?

Nej mina vänner, om jag skulle ta och sätta igång att göra mig iordning!

varmt eller kallt?

Just nu är klockan fem över fyra på eftermiddagen och jag sitter och tittar ut genom fönstret. Jag känner i både min kropp och i luften att hösten är här på riktigt. Löven är melerade i oranga, gula och röda vackra nyanser, ibland ser det nästan animerat ut. Medans många känner sig nere och deppiga under hösthalvåret trivs jag själv väldigt bra. Den mörka himlen ger sterinljusen ett vackrare sken, min kropp bli harmonisk och mjuk. Mitt sinne rensas och jag behöver aldrig ha dåligt samvete för att jag sitter inne en hel dag. På hösten får man vara lite tråkigt, bara krypa in sig i sitt bo och njuta av ljudet av regnet som slår i taket och vinden som tjuter utanför fönstret. Mörkret ger mig trygghet samtidigt som jag är livrädd för att vara ensam. Det är mystiskt.

Mörkret blandas med dimman och tillsammans bildar de ett lock över hav, skog och åkrar. Den klara stjärnhimeln påminner oss om dem vi älskar som har fått lämna oss för tidigt, våra kära som sitter i himlen och vakar över oss. Stjänorna påminner mig också om mina fina som jag får leva med varje dag. Hösten är även full av mysiga böcker, härliga dokusåpor och gosiga koftor som vi alla vill ha en bit av.

Tänkte precis på alla ensamma höstar man har haft. När man inte har haft någon pojkvän men även när vännerna har svikit och man har kännt sig alldeles ensam. Det känns som att jag har hittat rätt, och här vill jag stanna föralltid. På hösten är allting kallt men samtidigt så varmt, det är skumt, eller hur?


Julen närmar sig även med stormsteg och jag längtar verkligen tills det är dags att klä julgranen och pynta vackra ljus med egna dekorationer. Det blir min första jul då jag klär granen med mitt pynt i mitt eget hem på mitt egna vis. Andreas är inte speciellt intresserad av varken gran eller pynt så det är upp till mig att det ser hemtrevligt ut. Han får stå för närheten. Förra året hade vi ingen gran då vi inte spenderade så mycket tid hemma. Vi var ju även mitt i lägenhetsbytet så att smälla upp en gran bland flyttkartonger hade bara känst fel och konstigt.

Denna högtid innebär även massor av släkttraffar och julfikor tillsammans med vännerna. Julbak tillsammans med familjen, julmust i mängder, fina paket med egenskrivna rim, massor av rött och guld. Till och med något så vidrigt som att bränna tungan känns mysigt när man dricker glögg första advent, visst är det konstigt? Julen är verkligen underbar och även om jag är vuxen nu har jag alltid stora förhoppningar. Pirret i magen på julaftonsmorgon kommer nog aldrig försvinna hur gammal jag än blir. Fast nu för tiden handlar det inte om julklappar, utan allting som är runt omkring.
Iår är ju Molly bara 10 månader i juletider. Men nästa år är hon antagligen mer medveten om vem tomten är, och jag bara längtar tills jag får se hennes leénde på julaftonsmorgon när hon tittar i sin julstrumpa och öppnar sin första julklapp alldeles själv. Det är vad jag kallar pure happyness!

Visst blev ni lite sugna på höst, vinter och kyla nu ändå?
Denna julen är även lite speciell för mig och Andreas då vi varit förlovade i ett år. Jag har tänkt att jag ska planera något fint för oss i budgett pris. Något så simpelt som en barnfri kväll då vi kan njuta av god mat och varandras närhet låter som en fin idé tycker jag. Han ska självklart inte veta om någonting, jag älskar att överraska honom!

varma höstkramar till er.


Bild lånad från google




resultat av förra årets julpyssel


på smällen

Vet ni vad? Igår när jag ställde mig på vågen ploppade sifforna 82 K I L O upp. Förstår ni hur mycket det är? Är jag gravid eller? Nej, det är jag faktiskt inte, så jag vet inte riktigt vad detta kan bero på!? Hur som helst så är detta faktiskt första vilo dagen på 6 dagar från allt vad gym heter, så jag är ändå nöjd med mig själv. Jag försöker ju iaf.


Det första jag gjorde när jag kom hem igår var såklart att sätta i åkpåsen i Mollys vagn. Gud va mysigt det blev. Andreas tyckte också att den var sk-tsnygg. Eftersom att jag är på jobbet så kommer han få den stora äran att promenera med Molly i åkpåsen för första gången, lucky him!
Ikväll var det egentligen meningen att vi skulle ut och fira Andreas farmor som går i pension på torsdag, men eftersom att jag jobbar, Andreas farbror (med familj) är på IFK matchen så flyttar vi det till nästa vecka istället. Vilket gjorde mig glad, jag tycker att sånt är mysigt. Det är dessutom roligt att Anna och Lilly är med, Molly har ju så kul med Lilly!


hörs senare.


läsarfråga

Anonym om vitaminer & mineraler:
så avundsjuk! vill också gå massa såna kurser..sjukt intressant tycker jag!!! men för lat haha. när jag läste din text nu kom jag på att du bloggar på jobbet ibland.. får du det? tänkte mest på att jag inte ens får ta upp mobilen på mitt jobb.. hur funkar det? =)


Ja, visst är det roligt? Det finns så mycket intressanta saker här i världen som vi inte vet någoting om. När man går på en föroläsning lär man sig så otroligt mycket mer än vad man gör i skolan. Så är det iaf i mitt fall. Skolan var ju aldrig speciellt intressant, så när jag får välja vad jag vill lära mig om så är föroläsningar alldeles utmärkt! Det kostar ju dock oftast en liten peng, men det är det värt! Att komma iväg på undervisningar är ett trevligt bryt i vardagen så det ska jag garanterat försätta med :)
Ja, alltså. Egentligen får jag nog inte det. Men jag sitter ju i receptionen framför en dator i mellan sex och åtta timmar, så det är svårt att låta bli. Jag gör mitt jobb och svarar i telefon, hjälper kunder och ser till att gymmet är snyggt och rent, så att jag bloggar litegrann gör ju faktiskt inte så mycket så länge jag sköter mig. Och dessutom blir det trevligare för er, inte sant? :)

älskade päron

Jag lovar på hedesord att jag ska ge er bättre och roligare läsning hedanefter. Jag är väl medveten om att det har varit lite torka den senaste tiden, men jag ska bättra mig. Jag tycker att om man har en blogg så ska man bannemej sköta den och ge sina löäsare bästa möjliga läsning, vilket jag inte gjort. Förlåt!

Dagen började med att jag träffade mamma, Mysan (& Dante såklart) & Kerstin på gymmet. Molly var med mig och därför tog det hela mycket längre tid än vanligtvis. Men det var ändå helt okey. Det var ganska längesedan hon var med mig på gymmet nu, så hon undrade vad jag höll på med. Men hon är ju som ni vet ett otroligt snällt barn och jag undrar om det är många 8månaders som går med på att sitta i vagnen och titta på morsan som lyfter skrot! Min gör det iaf, och det är jag så glad över. I slutet blev det dock lite grinigt när jag beslutade mig för att duscha på gymmet, det blev inte poppis så det bangar jag nästa gång!

När jag kom hem var det inga glada miner. Massor av strul med förändrarpenning, denna månaden får vi det bara inte att gå ihop. Gud det finns inget just nu som gör mig så ledsen som dessa pengarproblems, och det är inget som jag håller tyst om. Tvärt om! Det är verkligen tuffa tider i arbetsmarknaden och det påverkar nog alla på ett eller annat sätt. Att vara tillfälligt 'fattig' (fattig är egentligen fel ord) rent ut sagt förjävla jobbigt. Hade hellre fött barn 100 gånger på en dag är att genomlida det här. Förhoppningsvis så är vi ur krisen om någon månad eller två och då rullar allt på som vanligt. Jag var verkligen helt knäckt tidigare idag. Det är svårt att hålla leéndet uppe när man innerst inne känner sig så ledsen och nedbruten. Andreas kramade mig så varmt och fint förut. Hans närhet ger mig trygghet och han kan verkligen få mig lugn.
Nu närmar sig körkortsproven med stormsteg och både jag och Andreas längtar samtidigt som vi i smyg är lite oroliga båda två. Han måste ju verkligen klara detta nu men, jag vill samtidigt inte pressa honom för mycket. För även om han verkar ta det med en klackspark så vet jag vilket press han känner. Klarar han provet så har han till 80% ett jobb, och vi är tillbaka i verkligheten. (Frågan är om det är verkligeheten vi har sett nu, livet är inte alltid så jävla enkelt. Något som alla någongång i livet kommer att uppleva. Rik eller fattig.)

Nu undrar ni väl säkert hur vi klarar oss på typ inga pengar alls. Men i sånna här lägen är det tur att både jag och Andreas har föräldrar som alltid ställer upp. Det är hemskt att behöva ringa päronen när det är kris i kassan, men att låna är alltid den sista utvägen, så det är ju tur att vi har en. Älskade föräldrar, vad skulle vi göra utan dem? 


Mollys åkpåse har äntligen blivit uthämtad så nu kan lillan ligga tryggt inbäddad i sin vagn skyddad från höst och vinterkylan som tränger sig på. Molly är alltid prio ett och att hon ska hålla sig varm, frisk och mätt är en självklarthet.



Nu ska jag jobba vidare. Lägger upp bilder på den fina åkpåsen när jag kommer hem.
P U S S

vitaminer & mineraler

Jag startade denna mörka, blåsiga dag tillsammans med mitt lilal solsken. Att klockan numera går enligt vintertid är ju inget hon har förstått ännu, så hon somnade redan klocka halv nio igen. Jag var bokad på spinningen imorse 10.15 och trots att det var över en månad sedan jag spinnade kändes det riktigt bra! Flåset var stabilt, fick dock ont i bäckenbenet, inte så konstigt eftersom jag inte suttit på en sådan hård sadel på flera veckor. Hur som helst så var passet riktigt skönt. 45 minuter fullt ut känns alldeles lagom på morgonkvisten!

Efter passet åkte jag bussen hem i regnet och när jag kom hem åt jag en bit av den underbart goda pizza som jag bakade igår. GUD va gott det blev. Mitt i middagen kom jag på att jag skulle tagit kort på hela ståhejet, men jag missade det, förlåt! Hur som helst så ringde min telefon och det var Mysan som ville ringa och påminna mig om föreläsningen som vi skulle gå på klockan fyra. Självklart hade jag glömt av det, vilket inte var någon överraskning för varken mamma eller My, haha.
Föreläsningen handlade om kost vitaminer. Det var verkligen riktigt intressant och nu förstår man lite mer om hur vataminbrist påverkar allergier, exem, magsår, sjukdommar, humöret, trötthet, prostatan, graviditet, bebisar, saltsyra och en himla massa mer saker. Jag har aldrig riktigt tagot vitaminer på allvar (vilket är otroligt korkat såklart.) Nu förstår jag dock hur viktigt det faktiskt är att äta vitaminer och mineraler för att kroppen ska funka som den ska. Bajsa ska man tydligen göra 2-4 ggn p e r  d a g ! Hur många gör det liksom? Damen som hade föreläsningen visste verkligen vad hon pratade om, det märktes. Hon tittade på min tunga och berättade för mig att jag har brist på saltsyra (berättar mer om detta längre fram när jag läst på mig lite) och att jag ska äta en klyfta citron till varje måltid. Detta motverkar bla magsår. Man tror ju att när man är sur i magen ska man äta novalycol och liknande magmediciner, men det är faktiskt tvärtom. Börja äta lite citron varje dag så ska ni se att ni mår bättre!
Jag har lärt mig många nya saker idag och jag vill verkligen dela med mig av allt detta till er! Om Gun kommer ner till göteborg på yttligare en föreläsning kan jag garantera er att både jag mamma & My kommer vara där. Produkterna hon rekomenderar finns att köpa på gymmet, det är på den vägen vi blev informerade om dagens föroläsning.

Nu sitter jag på jobbet och jag ska alldeles strax stänga. Världens bästa bonus-pappa Conny har lovat att köra hem mig när jag slutar, så jag slipper bussf-n!

Jag önskar er en trevlig kväll. När jag kommer hem ligger förhoppningsvis baguetterna i ugnen och Andreas förbereder en mysig kvällmat för oss två. Längtar!


everyweekendhangaround

Gårkvällen blev trevlig hos svärföräldrana, vi åt skaldjur (jag vann the battle med den största räkhögen). Idol var faktiskt bra igår och Erik var ju lätt den bästa av dom alla! Jag är dock lika besviken på 'bagge'teamet som vanligt. Hur kan dom ge Rabih (eller vad han nu heter) så bra kritik? Han låter ju som en seriefigur? För visst hade hans röst passat ypperligt bra som nasses röst i nalle puuh?

Just nu sitter jag på jobbet och trycker i mig en powerdrink och en protein bar, och jag måste medge att det tar emot lite, även om det är gott! Efter halvtimmespasset i repan ska jag in och köra ett pass med Jessica. Skulle egentligen gå på Darryls cirkelträning men jag är rädd att det ska vara skitjobbigt(!), och med tank på att jag inte tränat på ett tag + att jag nyss vaknade så är det nog inte en speciellt bra idé.
Efter träningen ska jag ta mig en ostressad dusch. Skrubba ansiktet, göra ansiksmask, hårinpackning och sen raka vägen in i bastun där jag ska sitta och njuta en stund innan det är dags att dra mig bort till ica och handla lite ingridienser till dagens pizzabak. Emma och Alexander (vårt nya everyweekendhangaround) kommer hem till oss ikväll och vi ska bjuda på hembakad pizza. Molly är ett stor fan av pizza, så det blir perfekt att göra en liten egen till henne med bara milda saker på.

Nej, passet börjar om 25 minuter och jag måste snart börja tänka på ombyte. Bodytoning i klänning och leggins låter inte allt för behagligt, så jag får allt ta och lägga på ett kål nu!


Har även fått tillbaka kameran nu så nu kan ni se fram emot massor av bilder framöver! :)

late update

Har haft fullt upp men egentligen ingenting att göra. Därav ingen uppdatering på några dagar. Hoppas att ni har överseénde med detta :)


Nu är det fredag igen, det känns inte som att det är annat är fredagar nu för tiden. Det är ju väldigt skönt, men det är tråkigt att veckorna går så himla fort. Kan man inte liksom dra ut på sekundrarna lite? Då hade man ju hunnit med mycket mer och dessutom många mer. Just nu känns det faktiskt som att jag skulle vilja träffa några kompisar som jag tappat kontakten med, men jag hinner inte! Häggan har jag ju inte träffat since god know when och det känns ju faktiskt lite trist.

Idag har jag varit på gymmet och tränat benen med mamma, Mysan och Kerstin (Mysans svärmor) och det var jäkligt jobbigt alltås, både jag och My hade huvudvärk och det gjorde ju inte det hela lättare. Det känns riktigt kul att syrran har börjat träna, vi är båda flötiga och behöver det lika mycket båda två. Det känns nästan lite pinsamt att mamma är 100 gånger mer vältrimmad än oss och vägen nog säkert 15 kilo mindre än mig just nu.. Å andra sidan har hon inte varit gravid och lat, något som jag och min syster är väldigt duktiga på båda två. Man kan inte skylla på att man varit gravid i en evighet, det är faktiskt ingen ursäkt längre (inte i mitt fall iaf, my födde ju dock barn för tre veckor sedan.) Hur som helst så var det väldigt härligt med träning idag. Iorgon öppnar jag gymmet och därefter blir det ett stehårt cirkelpass med Darryl, det ska tydligen vara riktigt riktigt jobbigt!

Nu ska jag fixa naglarna snabbt och läsa lite i månadens mama som till min lycka trillade ner i brevlådan igår! Jag ska även försöka kasta ihop någon (sen) lunch för klockan halv fem kommer Annelie och hämtar oss efter jobbet. Vi ska hem till svärföräldrarna (för andra gången denna veckan) och äta middag. Härligt när man blir bortbjuden på mat!

Ikväll är det idol och som jag förståt det så är det rock tema, något som jag tycker ska bli väldigt trevligt. Vi får väl för min och Annelies skull hoppas att våra män kan hålla klaffen under sändningen, men det är dock tveksamt!

Nej vänner, jag måste skynda på om jag ska bli klar i tid!
KRAM

onsdag

Stannade hos syster inatt. Under kvällen läste jag en hel del saga för Max som var jätte dålig hela kvällen. Det blev såklart dh på kvällen och därefter somnade jag med detsamma. Har sovit som en liten prinsessa på soffan inatt, jag vaknade inte ens när Maxan hoppade i soffan mitt i natten och skrek 'Moster MOOOOSTER'. Han har haft hög feber och har varit vaken i flera timmar inatt. Molly vaknade men dom fick inte liv i mig här hemma så jag fick fortsätta sova och så tog Anders & My hand om Molly, härligt! Haha.


Nu är Lisa, Helena och Jennie här och tittar på Dante. Vi har ätit färska frallor, gött. Jag & Molly ska snart åka hem för klockan 16 kommer svärfar och hämtar oss för vi ska på middag hos dem ikväll. Skönt att slippa laga middag själv två dagar i rad! Dagens dilemma är att Andreas och Jonny såklart planerat att se på chamipons leage ikväll, men jag och Annelie vill (läs s k a) titta på greys.


Lovar en trevligare update ikväll. Känner att detta blev lite väl veligt, men nu vet ni iallafall att jag är vid liv ;)



systermy(s)

Är hemma hos syster med alla barnen. Max och Molly sover för natten och Dante lite till och från. Ikväll blir det nog desperate här hos syster, det var längesedan vi hade en helkväll men bra tv tillsammans. Jag vill såklart helst åka hem till min älskling och nana men det är så mörkt ute och jag vill helst inte gå ut med Molly själv på kvällen.


Nu måste jag serva mysan med huvudvärkstablett och sen ska jag göra kvällsmat med färska frallor! MUMS.


Hörs senare eller imorgon :)

härlig dag på köpstadsö

Hey vänner!

Ni ska bara veta. Jag trodde att jag skulle somna som en stock igår när jag kom hem. Men ack nej. För första gången på väääldigt länge var det inte städat när jag kom hem. Andreas hade haft med sig Molly på hockey i frölundaborg så han hade inte hunnit städa upp. När jag kom hem var jag så hungrig så det kändes som att min mage skulle vända sig ut och in. Innan vi kunde börja med någon mat var jag tvungen att ta hand om berget med disk som stog i en enda röra i köket. Jag fick städat upp och sen gjorde vi toast. Jag åt nog 6 stycken(!) förstår ni då hur hungrig jag var? Efter maten la jag mig tillrätta i soffan och precis när mina tunga ögonlock slöt sig sa Andreas 'Nu går vi in och lägger oss'. Det känns ju rätt jobbigt att man ska upp och röra sig när man till slut kommit till ro, men det är lätt vart att somna i sängen istället för soffan.


Imorse när jag vaknade visste jag att jag inte hade tid att slöa omkring. Jag och Anna hade som sagt bokat dejt ute på köpstadsö med små töserna och färgan gick 12.25 från saltholmen. Trots att jag sovit skönt under natten kände jag mig inte helt hundra i kroppen, men oftast så mår man ju bättre nä rman kommit igång, vilket jag gjorde!
När jag skulle kliva av stog Anna & Lilly vid bryggan och tog emot oss, då gick vi upp till deras fantastiskt mysiga hus och lekte med flickorna. Lilly är 2 månader äldre än Molly och dom är "sysslingar" (lättaste förklaringen då Anna är faster till Andreas, Molly & Lilly blir ju på så sätt 'ingenting' till varandra.) Vi ses ju inte så speciellt ofta, det blir mest på familjeträffar och kalas men då blir ju det inte riktigt samma sak. Familjemedlemmar springer iväg med kidsen och dom får ju inte riktigt någon nytta av varandra så som dom får när bara jag och Anna ses. Det är inte bara barnen som har en trevlig lekstund, jag trivs väldigt bra i Annas sällskap. Hon är verkligen en mysig glad människa som sprider härlig energi!
Molly & Lilly hade väldigt roltigt med varandra. Lilly har lärt sig krypa och när hon ställde sig på alla fyra och började traska skrattade Molly så hon kiknade, det var verkligen mysigt att se att dom trivdes så bra ihop. Senast vi sågs var Molly fem månader och fortfarande ganska liten. Nu var det däremot andra bullar. Anna bjöd på hemmagjord pizza och Molly vad minst sagt förtjust! Klockan blev fyra och Anna skulle träna inne i stan så hon släppte av oss på backaplan vilket förkortade vår restis med säkert 30 minuter. När vi kom hem doftade det god mat och när jag tittade in i vardagsrummet stog det tacos uppdukat!

Anna har lovat att mejla över korten hon tog idag så ni får förhoppningsvis se dem imorgon!
Nu ska jag tända lite ljus, lägga mig i soffan med min milkshake och bara njuta! Nästa vecka blir det en hel del jobb så jag passar på att koppla av denna veckan. Ska klämma in lite träning mellan varven också!

Önskar er en trevlig kväll
(ikväll blir markoolio roastad i roast på bers, M I S S A  I N T E)

trött

Ledsen att det inte blivit någon uppdatering mina vänner. Jag är bokstavligen helt slut efter gårkvällen! Jag och Andreas missade helt tankarna om att åka komunalt hem, och när vi kom på att vi faktiskt inte hade råd att åka taxi så insåg vi samtidigt att nästa buss skulle komma 05.45. Ja, så vi kom hem runt halv sju imorse. Jag har alltså sovit i två timmar inatt. Molly kom hem klockan tio och sedan dess har det varit full rulle! Nu sitter jag på jobbet och slutar om 30 minuter. Jag är så fruktansvärt trött och vill bara åka hem.

Imorgon åker jag och Molly ut till Kössö och träffar Andreas faster Anna och Lilly som är 2 månader äldre än Molly. Det ser vi fram emot!

Jag uppdaterar antagligen inte senare, det får bli en längre och mer innehållsrik update imorgon bitti :)
Kram!!

god morgon

Vi har verkligen tagit det här med 'Molly-morgon' på allvar här hemma. Idag är det som ni säkert förstår, min dag att gå upp medans Andreas ligger kvar i sängen och snosar. Det gick dock något till överdrift härromdagen då Andreas inte gick upp förän 12.30(!) Vad hände där liksom? Själv har jag svårt att somna om då jag ofta är den som vaknar först när Molly ligger och snackar. Just nu springer Molly runt i sin gåstol vilket hon tycker är lika kul nu som när vi precis köpt den. Hon springer runt och gör en massa hyss, det är ganska bra för då få vi en mjukstart på vad som komma skall. Snart springer hon väl runt här utan gåstol och drar i allt hon ser. Härromdagen när hon låg på golvet en stund så satt mamma brevid henne, så upptäckte vi att Molly verkar ha en rätt ovanlig teknink när det kommer till att börja krypa. Hon hasar sig nämligen bakåt istället för framåt, men alla sätt är ju en början ;)


Dags för mig att lägga in baguetterna i ugnen och ställa fram en god frukost. Ska försöka fjäska för Andreas så mycket som möjligt, så kanske vi tar oss en tripp till hm. Hihi!

See you later.

det är lätt att vara efterklok.

Sitter här vid datorn och tittar på Mysans legg. Den enda likheten jag kan se är ögonbrynen vilket gör mig jävligt orolig inför morgondagen. Alltså egentligen kan det ju inte hända så mycket mer än att dom tar det, men eftersom det är första utekvällen på typ ett och ett halvt år så känns tanken av att inte komma in jävligt sur! Om det ändå fanns ett enklare sätt. Om det fanns något sätt som kan bevisa att jag faktiskt är 19 år, att jag är jag och att jag är tillräkligt gammal. Men vem vet, när jag var yngre och gick ut så behövde jag ibland inte ens visa leg, så kanske är det även så imorgon... Men vilka är oddsen? Så gammal ser jag faktiskt inte ut att vara.

Min träningvärk känns lika jävlig som förut och den enda ljusglimten i tillvaron just nu skulle väl vara guacamolen som står på vardagsrumsbordet. Andreas ligger i soffan, tittar på eurosport och ser minst sagt uttråkad ut. Så hos honom finner jag inte heller speciellt mycket glada miner just nu. Jag tjatar om att jag vill åka ner till hm imorgon bitti, men han verkar inte alls så sugen på det. För jag vill ju vara snygg när jag ska ut på stan.

Jag borde egentligen varit skitglad just nu, men stressen och ångesten över legitimationet gör mig verkligen nedstämd. Jag är egentligen taggad inför imorgon och ser verkligen fram emot en trevlig kväll då jag kan lägga hela min kropp och själ på bara Andreas, och samtidigt ha roligt med ett sällskap som vi trivs bra med. (haha, det lät ju bra?) Men istället sitter jag här framför datan och har nästan ont i magen för vad som komma skall... Fasiken att jag inte tog tag i id-skiten redan i sommras! Det är lätt att vara efterklok.


Tacosen var iallafall jättegod ikväll, även om Andreas lyckades krydda köttfärsen med fajita krydda (som man egentligen har till kycklingtacos.) Jag åt som vanligt två medans Andreas bara orkade en. I vårt förhållande är det jag som äter mest medans Andreas bara petar i maten.


Nej, nu ska jag nog ta mig en dusch. Kanske får jag med mig tråkmånsen, men det är tveksamt.

fredag-lördag

Denna helgen händer det något stort. Vi ska vara barnfria för första gången på väldigt länge. Molly ska hem till mormor & morfar och nana där. Jag vet att hon är i trygga händer men jag känner mig ändå orolig. Jag har ju varit borta från Molly några timmar på dagarna då jag handlat mat, tränat eller jobbat men aldrig riktigt gått ut och roat mig. Jag har dåligt samvete över att lämna Molly hos barnvakt, men det är väl jag värd?

Jag och Andreas ska hem till Alexander och Emma i Johanneberg. När vi träffas så har vi varit hemma hos oss eftersom det blir så krångligt att åka buss med Molly så sent på kvällen. Så imorgon tar vi oss möjligheten att åka hem till dem istället och jag är säker på att vi kommer ha det jättetrevligt! Efter att vi varit där ett tag drar vi oss ner till stan, får se vart vi hamnar. Det enda problemet är att mitt pass gick ut i maj, så när jag tappade min plånbok i sommras så lämnades passet in till polisen och dom skickar inte tillbaka det till mig eftersom det redan gått ut. Så nu står jag här utan leg. Men tack vare min alldeles underbara syster är kvällen räddad, jag får låna hennes precis som på gamla goda tider. Känns ju jävligt surt att inte kunna ha 'min egna identitet' nu när man faktiskt är 19år och till och med är mamma. Men vi får hålla tummarna så kommer det säkert gå lika bra som det gjorde förr.

Jag har ett litet problem med vad jag ska ha på mig. Har inte riktigt råd att lägga pengar på kläder denna månaden och garderoben hemma känns inte direkt party. MEN, Andreas ringde för en stund sedan och berättade att han hämtat posten, imellan breven hittade han ett kuvert från h&M, och gissa vad som låg där i? Alltså lägligare än såhär kan det inte bli. 600 kr i presentkortscheck eftersom jag handlat så mycket som 13000+ under det gågna året. GULDBONUS med andra ord! Så imorgon bitti efter frukost åker vi ner till backaplan ev. stan och då ska jag allt hita mig något riktigt fint eftersom jag varit en så duktig, flitig kund!
Jag sa till Andreas att det lönar sig att shoppa, då skatta han bara åt mig. Jag förstår dock inte varför! ;)

Vill även uppmärksamma er om att min gångstil inte är allt för charmig idag då jag verkligen känner av ben+mage passet på gymmet igår. GUD vilket träningsvärk jag har. Hade egentligen behövt hoppa upp på spinningcykeln ikväll och mjuka upp det onda, men eftersom jag sitter här i receptionen så blir det inget med det. Undrar just hur bekvämt det kommer vara att gå i klackskor imorgon? Inte nog med träningsvärken så har jag ju faktiskt inte gått i klackisar sedan förra hösten pga. foglossningen under graviditeten.... Vi får se hur det blir. Efter några drinkar känner jag väl förhoppningsvis inte så mycket ;)


läsarfråga

Anonym om torsdag:
men frida hur kan man köpa för 3700 och vad köper man så att summan blir sååååå stor? lite köp beroende?


Det frågar jag mig också. Men när jag tänker efter så är det faktiskt inte så konstigt. När jag storhandlar så gör jag bokstavligen det. Jag köper hårshampo, balsam, tandträm, tandborstar, bindor, tamponger, tvättmedel, sköljmedel, rengöringsprodukter, diskmedel, diskmaskinstabletter, en himla massa blöjor, våtservetter, storpack vällning (20 liter), storpack köttfärs+kyckling+fisk, frysta grönsaker, mejeriprodukter, konserver, potatis, pasta, ris, bröd, pålägg, färska grönsaker+frukt, fryst frukt, bakingridienser, kryddor. You name it! Räkna ut det så får du se vad summan slutar på. Att driva ett hushåll är verkligen dyrt och det är något som kan vara svårt att sätta sig in i när man bor hemma och har mat, värme och tak över huvudet.
Jag är i varje hylla på ica och plockar allt jag vet att vi behöver i kul, frys och skafferi. På så sätt har vi all basmat i en hel månad, det är en stor trygghet dessutom blir det mycket billigare att handla i storpack. Småhandlande blir så mycket dyrare i längden då man köper allt i små paket och gärna plockar på sig massa saker som man egentligen inte behöver. Självklart måste vi köpa mejeriprodukter, bröd och pålägg imellanåt, men som sagt så vet vi att basmat finns i kyl och frys vilket är något både jag och Andreas prioriterar.

Visst vi hade kunnat komma undan betydligt mycket billigare varje månad. Vi lägger ungefär 5000 kr i månaden på mat (då är blöjor inräknat) och jag tycker inte att det är speciellt farligt.

torsdag

Ledsen att det inte blev någon uppdatering igår. Jag var ju som sagt hos tandläkarn på morgonen, vilket var fruktansvärt! Jag har aldrig använt tandtråd, och det har väl minst sagt satt sina sår. Jag borstar noga både morgon och kväll men det räcker ju uppenbarligen inte, det visade sig igår att jag hade tandsten i hela munnen! Dom får skrapa bort allting, den smärtan var obeskrivlig. Efter att tandläkarn pinat mig fördigt åkte jag hem till Mysan där jag möttes av en stor bamse kram av Max, goare pojk får man leta efter! Andreas & Molly kom också bort när dom vaknat till och sen stannade vi där hela dagen. Jag och My gjorde folieslingor i hela hennes hår (och hon har inte lite), det tog väl ungefär 4 timmar allt som allt! En jäkla meck med andra ord.

På kvällen släpade mamma med mig på Jessicas pass. Jag kan ju inte säga annat än att det kändes att jag inte varit där på ett tag! Men shit va kul det var. Imorse hämtade mamma mig tidigt och så åkte vi till gymmet och körde ben+mage. Ikväll ska jag antagligen gå på Daniel Aspéns Funk-pass. Men jag får se, känner mig hängig i huvudet och tät i bihålorna och då är det ju bäst att vila från åtmindstånde konditionsträning.

Ja, och vad har jag hunnit med mer? Efter gymmet imorse satte jag mig i bastun en lång stund och bara njöt av värmen! Jag tycker att det är otroligt avslappnande att basta. Det enda jag har lite ont av är att andas varm luft, det känns obehagligt. Men efteråt mår man så bra! Efter en avslappnande bastustund var det bara att springa iväg till ica och storhandla. Det var längesedan vi handlade 'på riktigt', det har blivit mycket småhandlande under dem sensate veckorna. Men även om det är surt att lägga 3700 kr på mat så lönar sig det varkligen i längden att storhandla. Dessutom så är det så härligt när skåpen är fulla, det räcker typ att öppna kylen när man är sugen så är man nöjd sen. (läs TYP)


Molly ligger och sover nu och det är väl dags för mig att sätta igång med middag. Om jag ska träna sedan så svänger jag förmodligen in på iems och köper dom nya ljusstakarna där som äntligen kommit in igen. Om ni minns så har jag tidigare skrivit ett inlägg om när en av tavlorna på Molly ramlade ner från väggen och fick med sig mina ljusstakar, det är dom som jag äntligen ska köpa igen. Ska fjäska med Andreas för jag har även hittat lite andra saker som jag vill ha, och eftersom jag har 30% på ett helt köp så är det lika bra att passa på, eller hur? :)

 

Nej vänner, vi får höras senare!
love


DH

Tittade ni på dagens Desperat Housewives avsnitt? Det har iallafall jag gjort, och dagens program var verkligen bra! Jag kan knappt bärga mig tills nästa vecka, men därimellan kommer greys anatomy. Härligt när höstprogramen satt igång igen, massor av dramatik, I love it!

Andreas verkar vara lite stressad med att sätta igång en film, så jag får avrunda lika snabbt som jag fick påbörjat kvällens update. Jag tror att det blir falk ikväll, men jag är inte 100. Andreas får faktiskt bestämma eftersom att han gick med på att se på DH ute i vardagsrummet. Vanligtsvis brukar jag krypa ner i sängen i sovrummet, men jag försöker undvika det eftersom Molly ligger därinne och sover.

Nej, god natt på er vänner. Imorgon ska jag till tandläkarn klockan 08.40 och jag ska inte missa det! Direkt efter drar jag iväg till gymmet (om jag orkar).

YES det blev Falk. Mannen min vet vad jag vill ha! ;)

se va hon växer

Satt vid frukostbordet med Molly för en stund sedan. Hon är så rolig, när hon sitter och äter smörgåsrån så slänger hon upp ena benet på bordet. Jag var ju bara tvungen att ta kort på henne, men eftersom jag inte har min kamera hemma fick jag använda mig utav mobilkameran. Efter att jag nattat henne la jag in bilderna på datan och upptäckte då en hel del andra bilder från när Molly var liten. Enjoy!


Här är Molly undefär en vecka gammal.
Ser ni va mörkt hår hon har? Och så liten hon är.


mammas lilla groda.


Liten Molly i stor björnoverall.


Betydligt mycket större nu!


Molly har allt under kontroll (rolig humor jag har)


Liten nalletös


Och sist men inte minst vid frukostbordet.




Jag kom på att jag inte alls hinner bort till Mysan & kidsen idag. Nu tappar ni väl hakan men jag tänkte faktiskt att jag ska spinna ikväll! Klockan är ju ändå 12 nu, passet börjar 18.00 så det blir ju bara ett himla flängande. Jag får nog helt enkelt ta tag i tvätten istället, två stora påsar står och väntar på att bli tömda och kläderna ska läggas in i garderoberna!

tandläkarn

Vaknade imorse och trodde att jag skulle till tandläkarn klockan 8.40! Med panik ringde jag till 118100 och blev kopplad till torslandas folktandvård. Med nyvaken röst förklarade jag att jag hade dubbelbokat mig (det lät nu säkert troligt med tanke på att man tydligt hörde hur nyvaken jag var.) Då skrattade tanten på andra sidan luren och berättade att det är imorgon jag ska till tandläkarn. Det som är lite roligt är att jag ringde redan i torsdagsmorgon även då med nyvaken röst, men då var jag 'sjuk' (visste då inte ens vilken dag jag skulle dit.) Jag hatar att få morgontider hos tandläkarn, bvc och mvc när Molly låg i magen, jag vet inte hur många gången jag missat det totalt. Och det är ju inte så roligt när man får en räkning på 150/250 kr nerdumpad i brevlådan!



Idag är det jättehärligt höstväder ute. Alla färger, dom kyliga vindarna och den uppfriskande luften lockar mig till en lång härlig promenad. Kanske ska jag föllfölja tanken jag vaknade upp med imorse, nämnligen att ta en tripp till familjen Theander? Det är ju faktiskt inte så himla långt att gå till amhult härifrån. Det tar mellan 30-40 minuter när jag går i rask takt, och det är ju en alldeles lagom promenad.
Andreas ska jag snart skaka liv i. Idag ska han till körskolan, vilket han har varit rätt seg med senaste veckan. Han har inte varit där en enda gång på en hel vecka, det är ju makalöst! I för sig så har jag velat ha honom hemma lite. Snart börjar han ju förhoppningsvis jobba och det kommer minst sagt bli tomt här hemma på dagarna. Molly sover ju alltid mellan 10-(ibland)13 så henne ser man ju egentligen inte så mycket utav på förmiddagen. Men då får jag ju en stund för mig själv, och det är ju aldrig helt fel!



Nej, nu ska Molly få gröt och sen ska hon sova igen. Det känns ju lite konstigt med tanke på att vi nyss gick upp, men vi har ju legatoch dratt oss i sängen i sisådär 1,5 timma ;)

Vi hörs sedan!




just another monday

Shit, vi har haft full rulle här ända sedan imorse. Jag drog igång med ett städrejs och därefter bestämde vi oss för att åka bort till mina svärföräldrar på lite fika. Eftersom dom bor nere i björlanda kile (båthamnen) måste man besälla bussen efter en viss tid. Mycket riktigt ringde jag till västtrafik och skulle boka bussen, då sa kvinnan i luren att det går en buss 19.29 till skra bro. Va bra tänkte vi och beställde därför ingen buss. När vi gått hela vägen ner till bussen tittade Andreas och Charlie på tabellen och då ser vi till vår stora förvåning att det inte alls kommer någon buss 19.29, den gick 19.13. Andreas ringde och fråga vad i hela friden dom höll på med, men eftersom jag inte hörde en enda rösthöjning under hela telefonsamtalet beslutade jag mig för att ringa upp i d i o t e r n a och fråga vad i helvete dom höll på med! Då fick jag som svar av samma kvinna jag talat med ungefär en timme tidigare att "detta är numret man ringer när man bokar buss. Jag trodde att bussen gick 19.29 men jag var inte helt säker. Om man vill veta tidtabellen får man ringa till kundservice'' (vilket hon inte ens nämde i det tidigare samtalet.)
När jag konfronterade henne och frågade hur man kan "tro" och lämna ut fel information till sina kunder kunde hon givetvis inte svara. Jag frågade henne vad hon tyckte att vi skulle göra, så där i hållplatsen i en timme med vår lilla tös på 7 månader? Fick då inget svar utan en lur påslängd i örat! Tror ni att jag kommer mejla västtrafik imorgon? You bet I will!
Ja, så där stog vi i kylan med alldeles för lite kläder på oss. Annelie hade såklart kört hem oss, men eftersom vi inte hade någon bilbarnstol så var ju inte det ett alternativ. Jag funderade på att ringa mamma och be henne hämta oss, men Andreas insisterade inte och övertalade mig istället att ta en promenad till skra bro.
Det kunde varit värre, jag menar det är ingen evighet till skra bro. Men om man åker komunalt så tycker man ändå att det ska funka och man ska få den servicen som man är lovad.
Väl framme vid skra bro ringde mamma och jag berättade för henne vad som hänt. Då sa hon självklart "men gumman varför ringde du inte mamma så hade jag hämtat er!" min snälla snälla mamma.


När vi kom hem stog det inte en pryl på fel plats och ekparketten var skinande blank, vet ni vad det betyder? Jo, att det enda jag behövde göra var att tända ljus i hela lägenheten, krypa ner i soffan och lägga mig tillrätta. Andreas satte på en av dom åtta nya filmerna vi fick idag och sen njöt vi bara av varandras sällskap! blink.




Jag har fått lite komentarer ang. inlägget jag skrev igår. Jag hoppas att ni vet att Molly alltid är prio ett för mig och jag skulle inte byta henne mot någon kropp i världen (läs beyonce). Men, även om jag har en underbar liten flicka så är jag åter igen inte mer en människa, och alla vill vi ju ha en snygg kropp. Jag menar Molly föddes faktiskt för 7 månader sedan. Två veckor efter förlossningen hade jag gått ner över 10 kilo och vägde då 70 kilo blankt. Att jag nu gått upp nästan tio kilo igen känns verkligen nedbrytande. Hade jag gått upp mycket i vikt under graviditeten hade jag kunnat acceptera det, men nu är det snarare tvärtom. Jag får helt enkelt bita mig i armen och vakna upp från den här chokladvärlden som jag tror att jag lever i, haha!

Nej vänner, nu ska jag krypa till kojs. Förhoppningsvis får jag sova länge imorgon, men eftersom det är min morgon så vill jag inte hoppas på för mycket!

Kramar.

missnöjd

Idag har jag invigt min nya fina vita kappa! Jag stortrivs verkligen i den, så det var ett bra köp! Jag saknar dock mina fina skinhandskar från förra året som jag tappade bort. Jag får väl helt enkelt försöka hitta ett par liknande!


Nu är det ju söndag igen, känns som att veckorna går alldeles för fort! Denna veckan har jag en hel del saker planerade, vilket känns roligt. Mamma tjatar på mig att jag måste ta mig till gymmet oftare, jag har verkligen tappat gnistan under dom senaste veckorna. Det får bli ändring på detta, eller hur? Vi ska ju till Idre Fjäll i februari och om mitt knä ska klara av skidåkandet så måste jag bygga en hel del muskler. Så det är väl hög tid att sätta igång nu!
Häromdagen när jag var på jobbet så passade jag på att ställa mig på vågen (läs när ingen såg, haha) och jag måste ju säga att jag inte blev förvånad. Ståtliga 79 kilo stannade vågjäveln på, men jag får ju faktiskt skylla mig själv. Alla vet ju att man inte bli smalare när man sitter hemma på sofflocket och bokstavligen trycker i sig av godsaker! Haha, ja för det är faktiskt det som är dagens sanning, och det tänker jag inte sticka under stolen med. Men åter igen så är jag inte mer än människa, men jag ska skärpa mig, ja det ska jag!
Inga godsaker i världen kan mäta sig med känslan av att se sig i spegeln och känna sig ett med sin kropp, vilket är något som jag absolut inte gör just nu. Jag är så grymt trött på att gå runt och tro att jag ser ut som för 3 år sedan, men när jag tittar ner ser jag något som liknar mer en säckig bulldeg är en platt fin mage. Man skulle faktiskt kunna tro att jag är gravid, i typ fjärde månaden. Hur sjukt är inte det? Jag vill liksom inte bli den som folk säger grattis till trots att jag inte ens är på smällen igen.
Jag vet att ingen kan göra något åt detta är jag själv, men det är så svårt! Jag måste trycka in i mitt huvud att jag inte kan äta så som jag gjorde när jag var 14 år, hade en grym ämnesomsättning och spelade fotboll ca 5 ggn i veckan. Nu är jag inte 14 längre, jag är 19 år och känner mig mer eller mindre som en 40åring! Det är dagens sanning, men den ska jag ändra på.

Nej dags för mig att göra lite nytta. Om en stund ska jag bort till ica och handla lite n y t t i g  m a t sen ska jag åka hem till Andreas. Hoppas ni får en mysig kväll allihopa!



Kan ju inte påstå att man har denna midjan längre.


Söndag

Vinkvällen med Belinda igår blev mycket trevlig! Vi åt revbensspjäll, oliver, brieost, ölkorv, fransk bergskinka, dippsås, vitlöksbröd, honungsmelon och choklad. Och så vin förstås! Jag trodde faktiskt att jag skulle bli lite på pickalurven igår, men jag kände inte av någonting, vilket var skönt! 
Belinda åkte hem vid halv ett och strax därpå var Andreas hemma. Innan läggdags fick jag väldigt ont i magen, jag vet inte om det var vinets fel? Hur som helst så hade vi en väldigt trevlig kväll :)



Klockan är nu runt 13.30 och jag har precis tagit mig en lång dusch. Har lagt en skön ansiktsmask som snart värkat färdig så om en stund ska jag tvätta av mig och noppra mina ögonbryn. Jag gillar verkligen när dom är välnopprade, jag känner mig så mycket fräshare då, och så blir dom lättare att måla!
Mitt hår har växt väldigt mycket det senaste så min utväxt är väl inte allt för charmig, men jag ska faktiskt låta bli att färga det. När jag var yngre var mitt hår så fint med mjuka lockar och stark kvalité, men sju år av blondering har verkligen satt sina spår måste jag säga. Nu ska jag låta bli att blondera mig i förhoppning om att håret finner sitt äkta jag igen!

Idag känner jag mig duktig, utöver min lilla skönhetsbehandling har jag hunnit byta lakan, ta hand om disken, ta hand om Molly hela morran och tvätta massor av tvätt. Har ingen aning om vad jag ska göra till middag idag, har lagt fram kyckling så jag funderar på att göra en god kycklingpaj med en stor färgsprakande sallad! Va tycker ni om det?

Nej, masken måste sköljas av och jag har en del att stå i denna söndagseftermiddag! Vi hörs senare.
Kram

läsarfråga

Jessica om babybudgett:
Matburkar förstår jag mig inte hur folk kan köpa till sina barn, jag skall lägga av mat till mitt barn ur våran mat ( dvs innan kryddning) Sedan mosa med stavmixer och frysa in, vet man exakt var man stoppar i barnet :) Sedan funkar det att ha nappflaskor i mer än 2 månader, har aldrig hört ngt annat :S Alla jag känner använder sina länge.
Och nu till frågan :) Varför köper ni så otroligt mkt kläder till Molly varje månad? Blev chockad när jag läste 1000-1500/ månaden :O jätte bra inlägg annars :)



Hey Jessica! Måste säga att det är roligt att jag ser att du kommenterar så ofta! (Vet dock inte om det är många vid namn Jessica som kommenterar, men vad är oddsen?)

Vi ger inte Molly någon färdig burkmat. För det första tycker hon att det är skitäckligt, hon spottar ner hela mig och för det andra vill jag inte att hon ska behöva äta något som jag själv aldrig velat sätta tänderna i. Den enda burkmat vi köper till Molly är Grötpuréer med fruktsmak (funkar perfekt som mellanmål) och yoghurt med fruktsmak som vi ger som enklare kvällsmat innan välling. Jag är helt på samma spår, laga mat och frysa in är det absolut det bästa alternativet!
Självklart funkar nappflaskor i mer än två månader. Men ibland (tro det eller ej, städfantast som jag faktiskt är) så slarvar vi ibland och låter vällingflaskan stå över natten. Detta gör att dom lätt luktar väldigt illa trots att man diskar dem, därför vill jag gärna byta ut dem oftare.

Jadu, det vet jag faktiskt inte riktigt själv. Det är mycket pengar i månaden, men jag prioriterar faktiskt Mollys kläder framför mina egna. En klänning på lindex ligger runt 130 kr, bodysar från 69-99 kr och byxor allt mellan 79-179 kr, så när dom små kidsen växer måste man byta ut garderoben regelbundet. Sen så är ju det så att det självklart varierar mellan årstiderna. Precis som för vuxna blir barnkläderna dyrare på vinterhalvåret, då man även ska ha jacka, overall, mössor, vantar, varma skor och en himla massa annat. Min kalkyl var som sagt en uppskattning och vissa månader lägger vi såklart mindre pengar på kläder till Molly och mer till mig och Andreas. Men att köpa fina saker till Molly är bland det roligaste jag vet, och att se henne i fina små klänningar värmer mig långt in i hjärtat! Och sen kan jag inte sticka under stolen med att jag ibland köper saker som kanske inte är så värst nödvändiga ;)

lördag

Sedan i torsdagskväll har jag suttit framför datorn, men fingrarna har varit som förlamade, jag har inte haft någon aning om vad jag skulle skriva. Men här får ni lite uppdatering!

I eftermiddag kommer Belinda hit. Vi ska först bort till Maxi och köpa lite plockmat (oliver och sånt gottigt), sen ska vi åka hem till mig. Molly ska vara med så det blir en liten tjejkväll. När lillan somnat ska vi öppna en flaska vin och gotta oss! Det är första gången på 1 år och 4månader som jag dricker något. Det blir självklart en lugn kväll eftersom att Molly är hemma. Men jag ser fram emot det, jag är säker på att vi kommer få oss en toppenkväll!


Igår tittade vi på idol här hemma. Gud va missnöjd jag är med deltagarna. Gud, det fanns ju flera andra duktiga som kunde varit med istället. Typ Sabina, Clara och Moa!! Det är ju inget som vi kan göra något åt just nu, vi får gilla läget. Mina favoriter är Erik, Erika och Mariette. Men vi får se vad det leder till. Jag brukar ändra mig ganska mycket under säsongens gång!


Nej, Molly vill ha mat så jag måste avrunda. Önskar er alla en trevlig dag om jag inte hinner uppdatera igen. KRAMAR.


läsarfråga

Elsa om frågestund:
om nu andreas kanske har fått jobb men inte säkert vet om han får körkort eller inte, är det itne bättre att flytta till den lilla lägenheten och sen utgå där ifrån?


Du har helt rätt i! Och precis så resonerar både jag och Andreas (nu när jag har fått honom att förstå va mycket andra roliga saker man kan göra än att bara bo!) Tyvärr är det så att bytet aldrig blev 100%, så 2an som jag suktade över är inte längre ett alternativ. Sen så är det så att om vi ska byta till en annan lägenhet är Amhult det enda stället som vi kan tänka oss, så det blir svårt. Vi söker på boplats för fullt, men med 350 sökande på varje lägenhet är chansen att man får en inte speciellt stor. Det brukar ta ungefär 1,5-2 år innan man får en möjlighet att ens titta på en lägenhet, så vi får helt enkelt bita i det sura äpplet och bo kvar här tills det dyker upp något som faller oss i smaken!

babybudgett

Anonym om frågestund:

Kan du inte göra en liten "budgettavla" om vad allt egentligen kostar, med tanke på att alla hela tiden säger att som ung har man inte råd att skaffa barn.


Hey Anonym

Jag ska börja med att säga att det är dyrt att skaffa barn både ung som gammal. Du kan ha en bra, stadig ekonomi som ung medans någon som är 20 år äldre tjänar lika mycket eller kanske rent av mindre än vad du gör som ung, så åldern har faktiskt inte alltid så stor betydelse. Pengar är pengar såväl för äldre som för yngre. Men jag kan inte annat än att medge att det är dyrt med barn, det är inget som man någonsin kan komma ifrån!
Visst man kan alltid välja billigare alternativ. Man måste tex inte göra som vi gjort och köpa allting nytt. På blocket finns det mycket fina saker, allt från skötbord till barnvagnar till åkpåsar till kläder till leksaker. Så visst man kan komma undan och lägga betydligt mycket mindre summor på matriela ting. Men, om man är som jag och helst vill köpa allting nytt så kostar det! 
Här kommer lite saker som för mig är viktiga. (Dessa prisklasser gäller helt nya saker och självklart kan man som sagt komma billigare undan om man köper begagnat.)

Barnvagn: Urban Jungle ca 8900 kr med sitt+liggdel samt regnskydd till vardera delar.
Bilbarnstol (babyskydd): Första stolen kostar 995 kr från brio. Om man väljer att köpa basen till som man monterar fast i bilen kostar den ca 695 kr. Denna stolen har man ungefär fram till 8 månaders ålder.
Spjälsäng:
Vi har för tillfället lånat Andreas gamla grannes säng men snart står ikeas vita variant istället plassead i sovrummet. Den kostar ca 700 kr.
Täcke/kudde och sängkläder:
På ullared har dom fina sängkläder som ligger runt 100 lappen. Täcke och kudde kan man få för 200 kr.
Skötbord: Är egentligen ingen livsviktigt, det går lika bra att lägga skötbordsdynan på tvättmaskinen, soffan eller golvet. Vi valde att köpa en möbel och har det matchande vita skötbordet från ikea som även går att ha som vanlig bokhylla när barnet är för stort för. Kostar ca 895 kr på ikea.
Köksstol:
Vi har ikeas billiga variant och den funkar perfekt! Den kostar 99 kr och ska man ha brickan till blir det yttligare en 50-lapp. När Molly fyller 1 år önskar vi oss en rosa tripptratttrull stol, den ligger runt 1000-lappen.
Kläder: Vi lägger ungefär 1000-1500 kr på kläder till Molly varje månad.
Blöjor: Ett paket libero kostar 108 kr. I första paketet är det runt 98 blöjor, sen minskar antalet blöjor när man ökar i storlek. I nr 5 Up&go som Molly använder nu finns det 42 stycken blöjor men kostar såklart lika mycket. Vi köper ca 5-6 paket blöjor i månaden, summan slutar alltså på ca 648 kr i månaden.
Leksaker/underhåll: Det är verkligen sjukt dyrt med leksaker. Vi har ännu inte lagt ner så mycket pengar på leksaker, små mjuka nallar, nycklar i olika färger och dinglisar som låter och spelar kan kosta allt från 50-300 kr. Det dyraste vi köpt än nog gåstolen, den kostade 750 kr men det finns betydligt mycket billigare varianter. Barn tröttnar snabbt på sina leksaker så man får ju förnya leklådan i mellan åt, vi lånar mycket saker av Maxan som han tidigare lekt med. Babygym är roligt när barnen är små, det finns billiga på ica men mer avancerade i babyaffärer. Kan ligga mellan ca 300-1200 kr. Vi lånade My och Anders Fisher prince som kostade 800 kr.
Bärsele:
Är inte heller något som är livsviktigt men det underlättar mycket när barnen är väldigt små. Vi har haft stor användning av vår babybjörn när Molly tex har haft lite ont i magen, inte velat sova, inte velat ligga i vagnen eller när vi varit och handlat. En bra investering som man har stor nytta av. Vi lånade vår av My och Anders, en ny kostar allt från 700-1000 kr.
Hoppgunga: Rolig underhållning för barnen när dom är i 5-6 månader åldern, inget livsviktigt men barnen tycker oftast att det är roligt. Molly gillade sin som vi lånat av My och Anders, dom ligger runt 300 kr.
Amingsring:
Underlättade mycket för dom första dagarna efter hemkomst då jag satt på ringen för att slippa sitta direkt på underlivet.
När man ammar ligger kudden som en ring runt magen som stöd när man hållen barnet. På så sätt kan man lättare slappna av i kroppen så mjölken rinner till enkalre. Det blir även bekvämare för dig som mamma samt mysigare för bebisen. Priser varierar beroende på köpställe. Kan ligga från 200-700 kr. (osäker)
Åkpåse: Ett måste på hösten och vintern när det är kallt. Åkpåsen ser ut som en sovsäck och håller det varm och skönt för bebisen i vagnen. En åkpåse ka kosta allt mellan 400-1000 kr.
Nappar/Flaskor och dylikt:
Nappar måste bytas ut regelbundet och man ska använda dom i max 2 månader. Flaskor likaså. Vi lägger runt 200 kr i månaden.
Mat:
Du kanske väljer (mot all förmodan) att du inte vill amma ditt barn, eller så kanske bebisen rent av inte tar bröstet, då behövs modersmjölkersättning. Jag är osäker på vad priset ligger på, men jag tror att en burk nutramigen ligger på 199 kr (osäker). (det behövs mer en en burk i månaden). När barnet är runt 4 månader börjar man lite smått med smakportioner. En burk kostar runt 7 kronor, ett paket gröt 30 kr och ett paket välling 47 kr. Vi lägger runt 400kr på välling, gröt och mat till Molly varje månad.
Bröstmjölkspump: Eftersom jag hade så mycket bröstmjölk var det viktigt att ha en bra bröstmjölkspump så jag slapp mjölkstockning. Det är även bra att ha pump om barnet inte tar bröstet men man ändå vill kunna ge barnet dom viktiga vitaminer och ämnen som finns i bröstmjölken. En bra pump ligger på ungefär 700 kr.
Hygienartiklar för dig som är mamma:
Bröstinlägg är viktigt att ha för att hålla brösten varma och slippa mjölkstockning samt att 'läcka igenom'. Ett paket kostar 37 kronor och jag använde typ fyra paket i månaden dom första månaderna. Sen ska man ha bindor i ca två månader efter förlossningen eftersom man blöder en hel del innan såret i magen läker. Ja, och alla vet väl vilka sjuka priser det är på bindor theese days? Bröstsalva är något som är nödvändigt vid såriga bröstvårtor. Jag köpte min på internet och den kostade 240 kr. Under amings och läkningstiden la vi ungefär 300-400 kr på hygienartiklar till mig.
Skötväska: Går inte att klara sig utan. Priset kan variera beroende på hur mycket man känner att man vill lägga. Vi lånade my och Anders skötväska som låg över 1000lappen.
Bilbarnsstol nr 2:
När barnet är 8 månader (lite beroende på vikt+längd) är det dags att byta till nästa stol. Eftersom bilstolar är gjorda av plats är de en färskvara, jag rekomenderar att köpa en ny stol eftersom det i en krock kan handla om att leva eller dö. En brio kostar runt 2300 kr på My Baby i torslanda.
Badbalja: Om man inte har badkar behövs en badbalja. Dom ligger runt 150 kr på ikea.

UNGEFÄRLIG slutsumma 23787 kr.


Var uppmärksam att detta är uppskattade priser från min sida och jag är mycket medveten om att alla människor prioriterar olika. Jag påstår inte att det kostar 23787 kr att skaffa barn men detta är ungefär så mycket som allt det vi utnyttjat kostar (sen har vi ju köpt mer kläder, mat och blöjor än för bara en månad. Så vi kan ju lägga på yttligare ca 17 100 kr om vi ska räkna fram tills nu.) Sen växer barnen och leksaker, kläder och dylikt behövs bytas ut regelbundet. Köper man begagnat kan man komma undan betydligt mycket billigare. Ett tips om du är gravid och är relativt långt gången är att önska sig saker i julklapp, typ första bilbarnstolen.'

Hoppas att ni blev nöjda med svaren och jag är ledsen att det tog mig så lång tid att få det gjort.
Kramar Frida!


läsarfråga

Jag mina kära läsare. Jag kan ju inte påstå att jag blev positivt överraskad nu när jag tittade in på bloggen, och ser att jag bara fått EN ynka liten fråga, bättre kan ni väl?! hihi.


Sara om frågestund:

Jag skulle gärna läs om hur reaktionerna blev från anhöriga, era föräldrarosv. Sen om du skulle vilja dela med dig om hur dina tankar gick gällande hur de skulle bli med pengar och hur du/ni skulle klara er när du fick veta att ni väntade barn. Kram



Hey Sara!

Det var mycket delade meningar om vårt beslut att behålla barnet. Både min och Andreas familj var mycket stöttande i vårt beslut men vår korta tid tillsammans var nog lite oroväckande för många. Jag var väldigt rak på sak från första början, hade Andreas sagt nej så hade jag inte genomfört graviditeten själv. Det är något som jag tycker att man är två om, förälder ska man inte bli mot sin vilja!

Jag fick även mycket tråkiga reaktioner från vänner och anhöriga. Jag fick kommentarer som "Du förstör ditt liv", "Tänk va mycket du går miste om", "Bebisar ska inte ha bebisar" och en lärare sa till mig "Är du gravid? Det var väl väldigt dumt gjort!". Det värsta var nog när en vän började prata om abort med mig, det var liksom inte aktuellt. Det kändes verkligen förnedrande.
Visst blev jag ledsen på hur folk reagerade, jag fick en helt annan bild av många av mina vänner. Det kändes helt plötsligt så falskt! Det blev på något sett ett prov på vilka som var vänner, och vilka som egentligen inte brydde sig ett skit.
Sen så var det självklart dom som blev glada för våran skull.


När jag gjorde graviditetstestet var jag hemma hos Belinda. Det var tisdagen den första juli och vi skulle slinga håret på varandra. Jag hade köpt testet samma dag och när jag satt där med färgen i håret blev jag kissenödig och gjorde testet. Man skulle vänta fem-tio minuter innan man tittade, men efter bara några sekunder visades ett stark pluss! Även om både jag och Belinda i stort sett redan visste att jag var gravid (med utebliven mens i en vecka) så kom det hela som en chock för oss båda. Jag kände en stor lycka i mig samtidigt som jag var väldigt rädd. Men någonstans i mig kände jag att allt skulle bli bra.
Andreas var ute och fiskade när jag tog testet och jag hade inte sagt någonting till honom om att mensen var försenad. Jag ringde till honom och sa att han skulle ringa mig så fort han var hemma. Jag sköljde ut mitt hår, sprang iväg till bussen och snart satt jag nere i hans friggebo med nyheten som skulle förändra våra liv. Jag trodde att han skulle bli hysterisk, men han bara satt där i soffan och log! Jag minns att jag tänkte, "när ska du bli arg?". Men det blev han aldrig, bara glad.

Det tog nog tre dagar innan vi kom fram till hur vi skulle göra. Jag var hela tiden orolig över hur det skulle sluta. Skulle jag stå där själv med ett litet barn, inga pengar och ingen lägenhet? För Andreas var det redan självklart att jag skulle flytta med honom in i lägenheten den 1/8. Han skulle jobba, jag skulle gå i skolan (om det funkade), och sen skulle jag jobba på hotellet så mycket jag kunde och orkade.
Det var så det blev, till en början. I början av oktober hoppade jag av skolan, och strax därpå blev jag 'varslad' från jobbet. Eftersom att Andreas tjänade så bra fick jag ingen hjälp av soc. Mamma och pappa stötte till med en peng då men i det stora hela så var det Andreas som stog för hela ekonomin. Jag fick min första föräldrarpeng i mars iår, men det är ju inte mycket att hänga i granen. Jag är otroligt tacksam för att Andreas är som han är och tar stort ansvar för sina handlingar. Pengar var aldrig något snack, det var en självklarhet, vi var ju en familj.


Jag är otroligt glad över att vår kärlek lever kvar. Graviditeten är en stor prövning i sig men är ingenting i jämnförelse vad som komma skall. När bebisen föds är det många bitar som ska falla på plats innan allt funkar som det ska.


frågestund

Vad i hela friden tänkte jag på igår när jag skrev att vi kunde ha frågestund mellan 21 och 22? Det är ju då Grey's är, och då har vi ju inte tid att sitta framför dator, eller? Från och med nu, klockan 20 fram till klockan 22 kan ni fråga om precis vad som helst, så kommer svaren ploppa upp antingen ikväll eller imorgonbitti!

Kom igen nu, gör mig glad och fråga på.


Andreas ska göra milkshake och jag ska sätta till rätta i soffan och slå på sveriges mesigaste program, Bonde söker fru, i väntan på att Grey's ska börja :)

 


amhult

För första gången på väldigt länge loggade jag in på lagenhetsbyte.se för att se om vi fått upp några bytesalternativ. Till min stora lycka såg jag att vi har fått ett 66% triangelbyte på en lägenhet i amhult! Det är dock bara en tvåa på 43kvm så det skulle ju bli väldigt trångt! Trean vi bor i nu är på 70kvm så det är väldigt stor skillnad. Det är det ifs även på hyran, om vi byter så sparar vi över 3000 kr i månaden. Tänkt va mycke roliga saker man kan köpa och göra för dom pengarna!?
Det är en garderob i anknytning till sovrummet, så det kan man ju använda som barnkammare. Molly behöver ju inte ha det så stort ännu, men jag tycker ändå att hon ska ha ett rum.

Jag vet inte riktigt hur det blir. Berättade den stora nyheten för Andreas men han verkade väl inte allt för haj på att flytta in i en liten tvåa nu. Hade det varit för en månad sen, när vi inte visste hur det skulle bli med jobb så hade det nog inte varit så mycket snack om saken. Men läget är ju lite annorlunda nu. Jag tycker dock att det kan vara bra att sänka boendekostnaderna under ett tag tills vi vet att vi är på fötter igen, och därefter byta upp oss till en trea i amhult. Det är ju lättare att få en trea när man har 'en fot inne' i bostadsbolaget.

Jag vet inte hur jag ska lyckas muta Andreas denna gången. Från början ville han ju knappt bo i Lilleby, men jag övertalade honom. Jag ville egentligen till Amhult med en gång, men han vägrade. Nu har han gått med på att bo i en trea där, men innan man får en sån är man väl utökat familjen med en till.... Man får tämja sina män, det måste man!



Nu ska jag fixa till mig lite snabt. Sen stoppar jag ner Molly i vagnen och åker till Mysan och mamma i amhult och avundas deras boende lite. Nu börjar även mamma & Connys flytt närma sig, den 1 november lämnar dom trean och flyttar in i en betydligt mycket större 5a! Mysigt.

Nej vänner, nu måste jag snabba på. Ikväll blir det eventuellt träning. Känns som att jag tappat suget helt, vet inte riktigt vad som hänt?

Hörs sedan!

säsongsstart!

Va tyckte ni om säsongens första program av Desperat Housewives? Visst va det spännande! Jag har alltid gillat programmet och har varit trogen tittare så länge jag kan minnas. Visst, det är lite överdrivet, men det gör ju bara det hela mycket roligare. Jag kan inte riktigt påstå att jag har någon speciellt favorit av hemmafruarna, alla är ju underbara, på helt olika sätt!
Imorgon är det Grey's Anatomy som står högst upp på listan och jag är nästan lite nervös redan nu. Eller, kanske inte nervös.... Men ni vet, taggad? Det händer ju något nytt varje vecka, överraskningarna tar inte slut. Hur tippat var det med O'malley liksom? Jag är inte direkt den som sitter och googlar fram vad som händer i nästa säsong, så för mig kom det som en chock!

Jag tycker att det är så skönt att titta på Grey's. Dels för att det är ett grymt bra program och dels för att jag i stort sett gråter mig igenom alltihop, haha! Man känner sig så utgråten efteråt.... Inte för att jag egentligen har något att lipa för, det är ju bara ett tv-program.. Men den är bra, eller hur?


Nej, dags för mig att sova. Andreas kröp precis ner i sängen så jag ska göra detsamma. Idag har jag varit som en durasellkanin här hemma, så jag förtjänar en god nattssömn! Det är tiptopp överallt så imorgon blir det en dag full av lek och bus! Undrar om det är imorgon ja ska till tandläkarn...?

Jaja, sov gott nu!

läsarfrågor

nova om bullbak:
du verkar vara en sån bra mamma/fru! Jag är ingen mamma "än" men jag bor tillsammans med min pojkvän och han skulle nog bli överlycklig om du var i min kropp. Vilken energi du har! Ta de som en komplimang.

Vad sa dina nära och kära samt familj när du berättade nyheten? Kan du inte skriva ett inlägg hur du sa det och när och till vilka? :)

Keep up the good work girl


Hey Nova!

Vad glad jag blir! Jag är säker på att din samo är glad att du är du i din kropp. Jag har ganska mycket energi, speciellt va det gäller ordning och reda. Jag lägger allt mellat 2-5 timmar om dagen på städning, tvättning och matlagning lite beroende på hur planerna ser ut för dagen. Jag prioriterar hushållet före många andra saker, och det kan väl ibland vara både bra och mindre bra. Det finns så mycket annat man vill hinna med varje dag och det är inte alltid helt enkelt att hinna med allt, men jag försöker så gott jag kan! Jag kan ju avslöja att innan jag flyttade hemifrån var jag jätteslarvig och mitt rum var alltid stökigt! Mamma tjatade alltid på mig om att jag skulle städa upp men i den ålder fanns ju det annat som var roligare än städning. Det är inte förän nu när jag flyttat hemifrån som jag förstått vilket lass mamma har dratt. Jag har nog varit ganska bra på att hjälpa till hemma, men inte ens hälften så mycket som det krävs för att det alltid ska vara tipptopp. Så ge inte upp, en vacker dag så kanske även du drabbas att städmani, haha!

Sen så har ju jag precis som alla andra mina dåliga sidor och jag hoppas inte att ni inte tror att jag försöker framstå som någon superhuman, för även jag har mina dåliga dagar!

Vilket bra tips! Det ska jag absolut göra, kanske redan imorgon? Det blev såklart både positiva och negativa reaktioner på vår nyhet, så vänta er ett ganska långt inlägg.

Roligt att du läser Nova! Kram Frida.




L om tisdag:
Tycker du inte att det fokuseras och illustreras lite väll mycket om din mens, eller är det bara jag?
Mycket bra blogg annars hehe:P

Hey "L"

Haha, jadu det kanske det gör? Det är inget som är medvetet. Som ni säkert märkt så skriver jag ibland om saker jag har åsikter om, och ibland blir det bara vanliga dagsuppdateringar, så det är inte alltid så att jag planerar mitt inlägg innan jag uppdaterar. Ibland skriver jag helt enkelt bara det jag har på hjärtat.
Det där med mensen är inget som jag egentligen tycker är speciellt trevligt att skriva om. Det är nog bara så att jag helt enkelt inte vant mig vid tanken av att ha den en gång i månad igen. Man glömmer lätt av hur det är att ha mens när man varit utan i 9 (10) månader.

Kram Frida



Maya om tisdag:
hur ser du på din framtid? Jag menar, ingen gymnasiekompetens.. Eller är drömmen "Sveriges hemmafruar"? Haha :)
Vad vill du bli? När ska du orka? När du ska hinna komma ifrån allt?

Hey Maya!
Hur ser jag på in framtid. Ja, just nu fokuserar jag faktiskt mest på att vara mammaledig och njuta av denna underbara tid som dagligen är full av små överraskningar. Jag kan ju inte påstå att min dröm är att städa och tvätta för resten av mitt liv, så om vi inte vinner på lotto så är inte min dröm att vara en av "sveriges hemmafruar".
Gymnasiekompetens har jag inte, ännu, men jag är helt inställd på att någon dag sätta mig i skolbänken och läsa upp mina betyg, helt klart! Att ha grundämnena är för mig en självklarhet och att inte ta chansen att ha en utbildning är för mig helt obegriplig. Efter att jag läst upp ämnena jag behöver så vill jag så småningom utbilda mig till florist! Att binda buketter och jobba runt blommor är verkligen något jag önskar att jag får uppleva. Blommor har alltid gjort mig väldigt glad och jag minns att jag ofta rensade mammas rabatter som liten, haha! Det var inte förän jag påbörjade kursen "bordsdekorationer" strax innan jag hoppade av skolan som jag insåg att det var florist jag ville bli.

Molly kommer ju så småningom börja på dagis, men innan jag sätter mig i skolbänken igen kommer vi nog ha en liten till. Det är iaf vad jag hoppas på. Jag vet att även Andreas vill ha en till, men just nu vill vi fokusera på Molly till 100%. Orka måste jag göra, och har jag gett mig fan på något så tar jag mig igenom det! :)

Kram Frida



Tänkte att vi kan ha en frågostund imorgon om ni är sugna? Klockan 21-22 kan ni fråga om allt möjligt!

tisdag

Mitt i mitt bullbak ringde telefonen igår. Jag fick åka iväg vid 17 tiden och fick därmed lämna hela bullbaket till Andreas. Haha, han kalarade det galant. Det enda han behövde gör var ifs att pänsla bullarna med ägg, socka och ställa in och ut plåtar i ugnen. Men det kan vara mycket att begära från någon som vanligtvis aldrig sätter en fot i köket. Eller där ljög jag, ibland händer det att han steker en hamburgare eller gör "bärkas special" som består av stekt bröd, hamburgare, stekt ägg, rostad lök och ketchup, och det är faktiskt ganska god nattamat imellanåt.
Hur som helst, när jag kom hem var det inte ett spår av varken mjöl eller bakstök. Köket var uppstädat och bullarna låg så fint under två kökshanddukar. Det är vad jag kallar PLI PÅ SIN MAN! Det är så det ska vara när man kommer hem, haha!
Det enda han hade missat var att pänsla hela bullarna, så dom va lite småbrända på sina ställe, men dom smakade ljuvligt. Jag vräkte nog i mig säkert 5 stycken, sen satt jag där med ont i magen kombinerat med mensvärk, så på toppen av detta åt jag lite glass..... Smart? Nja, sådär va?


Andreas åkte precis iväg till tandläkarn, och Molly sitter på golvet och leker så fint! Vi har börjat ställa henne mot saker och det går riktigt bra. Hon stödjer sig så bra och det dröjer nog inte lång tid förän hon reser upp själv!
Nu ska lillan snart få lunsh och jag ska äta "frukost". Jag har sprungit runt och pms-städat hela morgonen så mat har jag ännu inte hunnit med. Kökslådor och skåp ska rensas ochtorkas ur, så det är bara att sätta igång!

Kära vänner, jag ska försöka ta tillbaka kameran snart av Mysan så ni får lite bilder igen! Hoppas ni får en bra dag, nu ska jag dyka in i städningensvärld en stund till så hörs vi av senare.


bullbak

Självklart missade vi bussen som gick 10.26. Men vi lyckades komma i tid ändå, inne på bvc fick vi inte träffa läkaren förän klockan 11, så det är inte bara vi som inte håller tiden! Väl inne hos läkarn gick det fort och precis som jag trodde var det bara en svullen körtel i bröstet, vilket är helt normalt. Puh, och så kunde jag andas igen!

Efter bvc sprang vi iväg till hemköp och köpte ingridienser till bullbaket som jag om några minuter ska dra igång. Jag har så länge jag kan minnas bakat mycket och jag känner någon sorts harmoni i kroppen av den häriga doften! Och det finns ju faktiskt ingenting som är så gott som nybakta vanilj/kanelbullar med ett stort glas iskall mjölk! Eller hur?

Nej, först får det blir lite snabbstädning här hemma, måste tömma tvättmaskinen (som jag fått köra två gånger med samma tvätt eftersom jag glömde tömma den, smart!) och plocka bort lite saker så det ser städat ut. Nej mina vänner, här får ni receptet på bullar om ni känner er lika sugna som jag :)

Kanelbullar

1/2 paket jäst (á 50 g)
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
0.5 dl socker
1 krm salt 
8 dl vetemjöl

FYLLNING
50 g smör eller margarin
2 tsk malen kanel eller vaniljsocker
1/2 dl socker

PENSLING
ägg
pärlsocker

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
ca 20 stycken Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt resten av degvätska, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.

Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta ca 30x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.

Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt kallan på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock.


7 månader

Vaknade för en stund sedan och har nu gett Molly smörgås och yoghurt (stora tjejen). Idag är hon 7 månader gammal, helt otroligt va tiden springer iväg! Igår upptäckte jag att hon har fått en knöl i höger bröst, jag antar att det är en svullen körtel men jag blir ändå orolig. Ringde därför nyss till bvc och har fått en tid klockan 10.45 så dom ska kolla på det. Nu ska jag dra liv i Andreas och sen får vi springa iväg till bussen. Det tar ifs bara 8 minuter till bvc, så det är ganska smidigt med buss ändå, miljövänliga är vi också! :)


Nej, snabba ryck. Först till bvc och sen till ica för att köpa ingridiencer till dagens bullbak. Uppdaterar senare!


begagnat är lika med blä

Jag måste bara få detta ur mig! Jag har gått och irriterat mig på detta ganska länge men jag vill liksom inte att ni ska missuppfatta mig. Det är så att folk påpekar ofta för mig "att man kan faktiskt köpa begagnat till sina barn", "dom växer så fort och kläderna hinner ju inte ens bli slitna innan man byter ur dem, det går bra att ärva av bekanta".

Visst, vi har kanske inte har haft sjöar att ösa ur de senaste, men inte fan ska vårt barn behöva ha på sin kläder som någon annan unge har bajsat ner sig i!? Visst, begagnat eller vintage med ett finare ord kan väl egentligen vara helt okej, men jag skulle aldrig gå in på typ myrona och köpa kläder till Molly! Never. Där ställer jag ner foten och jag lyfter den inte för några åsikter i världen!

Samma sak gäller det när folk tycker att Molly kan ha Max kläder som han hade när han var liten. Det är absolut inget fel med hans kläder, dom är jättefina och att hans har bajsat i dom gör mig ingeting. Hade Molly blivit en Rocky så hade vi absolut använt Maxans kläder. Men dom är killiga och fräsiga, och Molly är flickig och söt! Jag vill inte klä min lilla tjej i blå/orange/grön/svart/gråa kläder med racerbilar och helikoptrar på. Jag har väl egentligen inget jättebra argument mot varför jag inte vill göra det, men om jag vänder på det och säger att jag skulle klä min pojk i rosa spettsblusar så kanske ni hajar? Det finns såklart sånnadär kloka feminister som tycker att killar visst kan ha rosa klänningar, men smaken är som baken brukar jag försvara mig med då!

Det handlar inte bara om kläder. Bilbarnstolar, åkpåsar, vagnar. Nej jag är ledsen, jag är helt anti. Jag vet inte om det handlar om att jag får upp en bild i huvudet av en ohyggienisk familj med smutsig toalett och en tvättmaskin från 60talet? Jag har aldrig något emot när någon annan handlar på loppis och jag vill absolut inte vara ett dåligt föredömme, men alla har vi något vi har lite halvfobi för, ja så e de och detta är tyvärr min!


kanelbullensdag

Och så var det söndag igen. Jag fick sova till klockan 11 vilket var helt underbart! När jag vaknade hade Molly redan somnat igen, så det var lugnt och skönt när jag klev upp. Nu har vi precis käkat en god söndagsfrukost. Andreas måste sätta sig på bussen och åka in till stan. Hans andningsventoline är slut och han kan knappt andas utan. Och eftersom det är söndag är apoteket i amhult stängt så han måste sätta sig på bussen till stan.

Ja, så va ska jag och Molly hitta på? Jag slår nog en pling till systeryster och ser om dom vill ha besök. Köpa med mig några kanelbullar och fira kanelbullensdag? Det låter som en bra idé!
Nu får jag skynda mig att göra mig iordning och sen springer vi iväg till bussen.

Hörs ikväll!


höstmys

Det doftar gott här hemma. God mat och romantik! Molly somnade precis och nu har vi tänt ljus i hela lägenheten. I ugnen står det marienerade crisscross potatis, fläskfile och ugnsgrillade grönsaker och det luktar såå gott! Till detta blir det kall holyday sås och iskall saft.
Efter maten ska vi koppla av till något ny film och sen ska vi sova gott hela natten!

Vi har höjt upp Mollys säng vid huvudet eftersom hon är så förkyld, förhoppingsvis sover hon bättre nu. Nästa gång jag är på ullared ska jag definitivt investera i klossarna från brio som man kan bygga upp så långt man önskar, dom är kanon!

Dagen har varit lugn och jag har hunnit med allt jag tidigare skrev om. Naglarna glänser och känns mycket starkare än innan. Dom är ju inte i samma längd, men dom växer ganska snabbt så det får vara såhär sålänge. Jag har bara njutit av det rengniga höstvädret hela dagen och jag och Molly har inte gått utanför dörren.

Det känns skönt att Andreas är hemma igen och att jag slipper sova själv. Kan inte förstå hur Mysan klarar av att Anders jobbar kväll, hon är ju ensam i stort sett varje vardagskväll. Men man kanske vänjer sig?


Nej vänner, nu måste jag ta ut maten så det inte blir bränt, det hade ju varit ett fruktansvärt misslyckande från min sida. Hade gärna bjudit på lite härliga bilder på dagens middag (det var ju ett tag sedan nu), men My har ju som jag tidigare sagt kameran hos sig och jag hoppar över att lägga upp tråkiga mobilkort. Det ser så tråkigt ut!
Ha en fin kväll allihopa.



lördag

Min första natt som 'ensamstående' är avklarad, det var lite ensamt i sängen så jag tryckte en in himlans massor av kuddar under madrassen på Andreas sida och sen la jag Molly brevid mig. Hon vaknade några gånger på natten eftersom hon är så tät i näsan. Jag vet inte riktigt när man kan använda nässpray på småttingar men det känns inte som en speciellt bra idé. Koksalt är ju helt ofarligt och det använde vi på Molly när hon var liten spädis. Det funkar väl sådär bra, men det är bättre än inget.
Vi gick inte upp förän klockan var 9.15, då åt vi en god frukost tillsammans. Molly blev rätt grisig så när vi ätit klart tog jag av henne blöjan och ställde in henne i duschen. Vi har just nu Ikeas billiga plaststolsvariant, och den är verkligen helt kanon! Det är ju inte bara Molly som blir sölig eftermaten, utan även stolen. Eftersom den är av plast går det galant att ställa in både Molly och stolen i duschen, två flugor i en smäll! På Mollys ettårdag kommer vi önska oss en rosa tripptrapptrull stol, dom är så fina!

Efter mat och dusch var det dags för Molly att sova middag. Nu ligger hon i sin säng och sover så gott och jag passar på att koppla av framför datan och läsa lite smarriga bloggar! Andreas ringde för en liten stund sedan och tåget från varberg går 11.15, så han borde vara hemma vid ett halv två. Jag tänkte att jag skulle städa upp och göra fint här hemma, och även lägga lite extra tid på mig själv.

Varje månad precis innan mens blir mina naglar väldigt sköra. Jag vet inte varför med det har alltid varit så. Dom går av långt ner och det gör förbannat ont. Härromdagen tappade jag höger ringfinger nagel så långt ner att jag nu fått nageltrång! Inte nog med att mina naglar ser misshandlade ut så vaknade jag idag med första dagen i lingonveckan. Ja, jag för helt enkelt göra det bästa av sitvationen. Olja in nagelbanden och hoppas att dom blir starkare vid nästa månadsterror! Ska även passa på att noppra ögonbrynen, det var ett tag sedan och dom har minst sagt tappat formen. Mina bryn är i stort sett obefintliga men dom stackars håren jag har som syns kan ju iaf vara välnopprade och klippta i snygg form, eller hur? Ögonbrynspennan är min bästavän i sminkväskan, vilken är din?


Nej, om jag ska hinna med allt detta innan Andreas kommer hem måste jag rappa på. Molly kan ju faktiskt vakna när som helst, och det blir svårare att hinna med allt när hon springer omkring i sin gåstol och drar i mina prydnader, haha!

Ha en fin lördag vänner.

(Ledsen att det är dåligt med bilder just nu. Mysan har lånat kameran men jag tar nog tillbaka den nu i veckan. Håll ut!)

fredagsmys

Det blev en trevlig kväll tillsmamans med min svärmor. Jag lagade kycklinggryta med pasta och det verkade gå hem hos Annelie. Molly somnade precis i takt med att idol började och hon ligger nu och sover så sött i sin säng. Både jag och Annelie är förtjusta i idol så självklart satt vi uppkrypta i soffan med en stor godispåse imellan oss. Jag var otroligt nyfiken på vilka juryn valt ut men jag blev verkligen besviken. Hur tänkte dom? Det fanns ju faktiskt bättre artister att välja mellan än Reza, Eddie, 'Hocker' och Camilla. Ta tex. Sabina som dock inte visade sin bästa sida i tisdags men som tidigare har varit helt grym! Eller Moa som är rätt ball, och Clara med sin fantastiska stämma. Jag kunde inte förstå deras val men det var ju tyvärr inget som publiken kunde påverka! Nu ser jag fram emot fredagsfinalerna och jag vet att alla utvecklas väldigt mycket under hösten gång. Min favorit just nu är Erik, hans röst är skitgo. Att han ser ut som en liten pojk gör ju dock det hela lite tråkigare. Jag hade hellre sett en rakad, bredaxlad man med tatueringar..... Mhmja!

Annelie åkte hem strax efter att idol var slut och nu sitter jag här i soffan alldeles ensam. Andreas ringde precis och sa godnatt. Det lät inte som att det hade blivit så kul som dom hade väntat sig så han låg redan till sängs. Önskar att han kunde ta sig hem nu, men det blir ju lite svårt. Det är ju viktigt att längta lite efter varandra ibland, speciellt nu när vi är hemma båda två. Imorgon blir det en mysig hemma dag då vi bara ska njuta av varandras sällskap. Molly är förkyld och hon har sovit lite dåligt dom senaste nätterna så vi ska nog försöka stanna hemma tills hon blir frisk, det blir enklast så.

Jag bara längtar tills Andreas börjar jobba så man återgår till normala rutiner igen. Nu har han ändå gått hemma i tre månader och det påverkar verkligen vardagen. Jag märker även på Andreas att han blir sjuk mycket oftare när han går hemma. Han är något utav en hypokondriker och har faktiskt ont överallt ganska ofta nu för tiden, haha. Att han har fått jobb påverkar inte bara ekonomin utan även relationen till det positiva. Jag ser verkligen fram emot att göra lunchlådor varje dag till honom igen!


Nej mina vänner, nu är det nog dags för mig att tänka på refrängen. Molly lär ju vakna imorgon vid 07.00. Och även om Andreas varit hemma så hade det varit 'min morgon', så sovmorgon blir det inte förän på söndag.
Hoppas ni har haft en trevlig kväll! :)

Inlåst

Igårkväll när jag kom hem satt Andreas och tittade på den nya serien Inlåst på tv4. Jag hann inte se så mycket av programet men det lilla jag såg var verkligen fängslade. Alltså hur dessa unga killar beter sig är för mig en gåta. En utav dem hade tydligen tagit styptag på sin mamma strax innan programets start, och skällsord som fitta, hora och jävla kärring tillhörde vardagen.

För er som inte vet vad programet handlar om, så är det sex killar som är inlåsta i fängelse 'på prov' för att dom ska se hur det är att vara just inlåst. Killarna är kriminella och umgås i helt fel kretsar för att få ett tryggt och harmoniskt liv. Nu ska dom få grepp om hur det är i verkligheten och hur det kommer sluta om dom inte tar tag i sina liv.

Under den lilla stunden jag tittade hann jag tänka en himla massor. Självklart relaterade jag mycket till bloggen för jag tycker att detta ämnet är otroligt viktig och är något som borde nämas oftare, speciellt bland oss föräldrar. Visst det är långt kvar tills Molly är i den åldern att hon börjar hänga ute och välja kompisgäng, men någonstans tror jag att detta beteéndet grodar sig redan i barndommen. Jag har alltid haft respekt för mina föräldrar, visst jag har väl varit rätt näbbig men jag har alltid vetat vart gränsen gått. När mamma spände ögona ville man inte öppna truten igen för då var det allvar.

Frågan är ju då om det är föräldrarnas fel, eller om det helt enkelt är så att vissa människor är skapta på ett annat sätt? För hur man är uppväxt så måste man väl känna när man gått över gränsen? Det är liksom inte okej att bete sig som en idiot för att man haft en jobbigt barndom. Eller har jag fel?
Jag ska såklart inte stoppa näsan i blöt, för detta kan nog vara ett ganska känsligt ämne. Man säger väl kanske inte till en annan förälder att man uppfostrar sitt barn på fel sätt, men vart ska man annars börja? Ska det verkligen gå så långt att man ska behöva skicka in sin 16åring till en reality serie där man ska leva som en fängslad för att få in kidsen på rätt bana i livet? För mig är det obegripligt, mina barn ska uppfostras med att veta att det är jag och Andreas som bestämmer, och regler ska man finna sig i och inte bryta!

Nästa torsdag är det ett nytt avsnitt och jag är säker på att både jag och Andreas kommer att sitta bänkade för att se fortsättningen på ungdomarnas resa från kriminaliteten.

så som jag hoppas att det är.

Har ni märkt hur snabbt folk bara försvinner ur våra liv? Under livets gång träffar man mycket folk som man förlitar sig på, men det är sällan man hittar någon som stannar nära hjärtat livet ut. Jag har absolut ingen aning om hur mitt liv ser ut om tio år, det finns det ingen som gör. Hade man valt att se sin framtid så har man ju i stort sett gett upp hoppet om att leva. Jag har många stora drömmar som jag hoppas att jag kommer att få uppleva tillsammans med mina nära och kära.

Varje människa stöter på motgångar och framgångar i sitt liv. Varje händelse gör sinnet, själen och psyket starkare. Även om det för stunden kan kännas som man blir nedbryten bit för bit för att till slut landa på botten, så vinner man nog oftast tillbaka något i slutändan.

Jag har ju precis som alla andra människor haft jobbiga tider i mitt liv där jag tänkt, vad fan är meningen med det här? Varför händer detta mig? Nu i efterhand kan jag oftast se tillbaka på elendet med ett leénde eftersom jag vet att jag fått något positivt ur det hela. Sen finns det självklart händelser i livet som vi kanske aldrig riktigt kommer över. Tråkigt nog så är människan inte skapad för att leva föralltid och vi alla kommer någon gång vara med om att våran allra käraste går bort.

Häromdagen trillade jag in på en blogg och när jag läst lite förstog jag att tjejen som bloggade hade varit med om ett sent missfall. Jag blev helt fast i bloggen och med tårar i ögona satt jag en lång stund och läste hennes berättaelse. Jag kunde såklart inte förstå vad hon gått igenom, tanken av att förlora sitt barn går inte att föreställa sig. Frågan är om man någongång riktigt tar sig ur den sorgen. Det är ju något som lever kvar i en för resten av livet. Att behöva begrava sitt eget barn är något som ingen människa någonsin ska behöva uppleva.



En av mina sora drömmar är att få gifta mig. Att få dela mitt liv med mannen som jag älskar mest. Jag kommer aldrig glömma känslan jag kände när Andreas satte förlosvningsringen på mitt finger, det är obeskrivligt. Jag kände mig fullbordad, alla bitar föll på plats och vi var förenade på ett heligt sätt. Förlova sig gör man inte med vem som helst, utan med den personen man ser sin framtid med. Att Andreas ville ta det steget var otroligt stort!
När jag pratar med vänner om framtiden och giftemål så reagerar alla väldigt olika. Många vill inte alls gifta sig, dom tycker inte att det känns viktigt. Andra säger 'man blir inte lyckligare för att man gifter sig'. Jag påstår inte att man blir lyckligare när man gifter sig, men jag tror ändå att man (precis som när man förlovar sig) känner sig mer ett med sin parter (om man gör det av rätt skäl vill säga. Det ska ju handla om kärlek inget annat). Jag kan såklart inte sitta och skriva hur det är eftersom jag själv inte är gift, men jag skriver det ur den vinkeln som jag själv ser det, så som jag hoppas att det är. Giftemål är för mig en symbol för kärlek och trygghet.

dumpad

För typ tio sekunder sedan gick Andreas ut genom dörren. Han ska till varberg över natten tillsammans med sin pappa och hans jobbarkompisar. (Andreas jobbade på vvs-teknik innan han började på gammlestadens rör ab som var firmar han blev varslad ifrån i sommras) Dom ska se på någon konsert där nere ikväll, och imorgon kommer dom hem igen. Vi fick reda på detta i tisdags så jag har ju ändå haft ganska god tid på mig att bjuda hit en kompis. Problemet är att jag helt enkelt inte har någon vän att ringa, som kan komma hit ikväll. Jag har under den senaste tiden inte haft någon speciellt bra relation till någon av mina gamla vänner, både på gott och ont.
Som jag tidigare har skrivit så kan inte jag knappt relatera till någon längre, och det känns lite tråkigt. Jag har ju typ inte något genemsamt med någon av dem längre.
När jag ringde till B härromdagen och frågade om hon ville komma hit så sa hon att hon skulle gå ut. Jag menar det är inte speciellt ofta man träffas längre, jag harmitt och dom har sitt, men när båda väl är lediga och man har möjligheten att träffas så kan man väl dumpa spriten för En kväll och bara ta det lugnt? Visst jag hade kunnat ringa någon annan, men ärlig talat så tror jag inte att någon av mina vänner skulle 'ge upp' en utekväll för att sitta hemma med mig och titta på idol. Det är tyvärr dagens sanning.

Jag orkar faktiskt inte bry mig längre, jag känner inte ens för att fråga för jag vet redan va svaret blir. Jag accepterar att man kanske har planerat annat, men ändå.

I brist på vänner tänkte jag att jag kunde ta med mig Molly hem till mamma och sova där. Det är alltid mysigt att sova 'hemma'. Men mamma slutar inte jobbet förän 19.00 idag och det blir så sent. Nu tänker väl ni att jag för guds skull är vuxen och kan väl sova själv inatt, men jag tycker att det är lite läskigt. Jag gillar att ha någon att somna och vakna upp brevid. Molly är ju såklart hos mig, men hon är ju inte mycket tills ällskap vid nio tiden då man vill krypa upp i soffan och gosa. Då har hon somnat för länge sedan och ligger i sin säng och snosar så gott.

Men, så kom jag på att min kära svarmor är ju faktiskt också lämnad alldeles ensam ikväll. Jag ringde och frågade om hon har lust att komma hit och umgås, titta på idol och äta vilket hon självklart ville :) Det blir ju ingen sovkamrat direkt, men lite trevligt kvällssällskap iaf!


Jag vill inte under några som helsta omständigheter försöka få någon att tycka synd om mig för att det inte direkt frodas av vänskap kring mig nu för tiden. Jag behövde bara skriva av mig.


back on track?

Max är en stolt storebrossa till sin lilla Dante.





Igår träffade vi det lilla miraklet. Han är så liten, så söt och så snäll! My är väligt pigg och man kunde inte tro att hon förlöst barn dagen innan. Hon gick rakt (jag gick som quassimoudo i typ två veckor efter förlossningen) och hon hade redan fått tillbaka färgen i ansiktet. Man kan ju lätt se lite blek ut efter en förlossning när man tappat blod.

Nu är dom hemma och alla fyra mår bra. I början var Max inte alls intresserad och ville inte titta. 'Dante hade köpt med sig' en radiostyrd bil till Max och det var ju såklart mycket mer intressant. Efter en stund kom Max fram och ville titta på sin lillebror och det tog inte lång tid förän han klappade och pussade på honom. Jag fick klippt några kort på dom små bröderna tillsammans, så gulligt!

Jag har ju inte riktigt förstått hur stor Molly har blivit förän igår. Hon är ju ingen spädis längre, utan en stor fin bebis. Gud va dom utvecklas snabbt, tiden bara springer iväg! Det känns som att det var en månad sedan jag satt här hemma i soffan och My, Anders & Maxan kom och hälsade på för första gången. Jag minns att Max såg e n o r m ut, haha.

Jag måste erkänna att jag allt blir lite sugen på en till nu med detsamma. Men det får iaf vänta ett litet tag till :)



Jag har även fler roliga nyheter. I samma ögonblick som jag satt i soffan hemma hos Mysan & Anders igår, med Dante i min famn för allra första gången ringde det på Andreas telefon. När han lagt på sa han 'Jag har fått jobb'. Jag förstog absolut ingenting, det var precis som att allt rann ur mig. Tårarna började rinna lite smått och jag var ju bara tvungen att få veta mera. Det är såhär att Andreas pappas gamla kompis har precis startat nytt VVS-företag, och det var av en ren slump att Jonny frågade om han inte behövde anställa någon. Mycket riktigt behöver han en 'gubbe till' och Andreas verkar vara mer än välkommen. Det enda kravet är att han klarar sitt körkort i November. Utanför firman står det nu en firmabil och bara väntar på Andreas. Självklart ska vi inte ta ut något förän allt är klart, Andreas skulle tydligen prata med chefen nu i dagarna och då får vi veta mer ingående hur det ser ut. Ni kan ju gissa vem det var som gick upp tidigt imorse och åkte direkt till körskolan?
Det känns verkligen jättebra. Får han detta jobbet så är vi räddade! Vi slipper allt va A-kassa innebär och vi behöver intevara oroliga för hur kommande månaden ser ut. Vi kan unna oss det vi behöver och lite därtill utan att få ångest. Nu är vi förhoppningsvis back on track och om några månader så har jag dollartäcken i ögona, haha.

Nu ska jag göra mig iordning för snart kommer Therese och Matilda hit. Molly har varit vaken lite från och till inatt så det blir nog en lång förmiddagssömn för henne idag. Igårkväll tränade jag för första gången på typ 1,5 vecka och det var verkligen jätteskönt! Nu är jag på G igen vilket känns väldigt bra.

Nej mina kära vänner nu måste jag hoppa in i duschen en snabbis och sen ska jag lägga på mig ansiktet ;) Önskar er en trevlig dag så hörs vi senare.

RSS 2.0