veckans tips

  

Bild 1: Liten ljuslyckta från sia som jag använder som kruka, pris ca 59kr stick in torslandatorg. Växten har jag planterat i en mindre ljuskopp som jag köpt på ica för längesedan.
Bild 2: Stor rosa tygros, ca 60kr. Köpt på blomsteraffären blomstermästarna som ligger i samma byggnad som MB New Body torslanda.
Bild 3: Kristall lampa 399kr köpt på ullared


rosa saker gör mig lycklig.

Nu har jag precis pillat och pulat lite här hemma. Har bytt sten i olika ljuslycktor och ordnat min nya vardagsrumsbords-dekoration. Jag är supernöjd. Var inne på iems igår och handlade för mitt presentkort (+lite till). Jag blir helt crazy inne i den affären, det finns så mycket jag vill köpa! Väntar på att det ska komma in något riktigt fint som jag kan köpa, det får gärna vara lite dyrare eftersom jag har min 30% kvar sedan vi flyttade tillbaka till torslanda. Jag har fortfarande inte utnyttjat den eftersom jag väntar på det rätta tillfället. Jag handlar ju där rätt ofta men känner inte för att använda rabatten när jag handlat för typ 400:-, för då lär det komma in något jättefint som jag bara måste köpa, som kostar massa pengar. Hur som helst så går ju inte rabatten ut, men det känns ju lite fel att använda "inflyttningsrabatten" när man bott här i flera år. Tur att jag känner tjejerna som jobbar i butiken.

Idag har jag äen hunnit putsa vår kökslampa. Kristallerna var helt talliga och blänkte inte alls så fint som när jag köpte den. Dessutom har jag fått påpekat för mig ett antal gånger att det kanske skulle vara på tiden att jag 'tgo mig an lampan'. Ja, nu är den iallafall fin och ren igen vilket känns bra. En sak till att stryka på den berömda -att göra listan-.


Rosa Ljus: 49:-
Krans: 169:- (finns även med vita blommor)
Duk: 39:- (finns i olika färger)
Glasfat: 29:-
Vita stenar: 29:-
(Allt finns att köpa på iems. Butiker i göteborg: 
Danska v. 76, 416 59 GÖTEBORG 
G. Flygplatsv., 423 37 TORSLANDA
Kaserntorget 5, 411 18 GÖTEBORG) 

 





sleepy

Nu är jag hemma. Under det gågna dygnet har jag hunnit med att sova tre timmar, jobba, fikat, handla saker till Mollys påskägg och färgat håret.. Jag och en hel del annat såklart! Nu kom just jag och Molly hem från en heldag hos My. Molly sover så gott i sin säng, och Andreas är hemma om några minuter. Jag tänkte gosa ner mig i soffan och titta på tv en stund innan det är dags att nana.

Eftersom jag sovit extremt lite så kommer jag antagligen sova stenhårt inatt, vilket jag hoppas att även Mollsan gör!

Nej god natt. Kram


big fat snake

Jag vet inte riktigt va ni läsare har för musiksmak, men här vill jag visa ett band för en som kommer från vårt kära grannland danmark. Big fat snake heter gruppen som ständigt spelas i våra högtalare här hemma, i bilen och i ipoden. Det var Andreas som spelade dem för mig första gången och alla låtar påminner mig såklart om honom, vilket självklart gör att jag gillar dem ännu mer! Nästa sommar hoppas vi att vi kan åka ner till danmark och gå på en konsert och se dem live! Här är några av mina favoriter, enjoy. 



Figth for your love


Hey mr world



No peace like in heaven


Someone like you


galltvål

God förmiddag gott folk. Ingen har väl missat att det numera är sommartid, och om ni har gjort det så är det god tid att att vrida fram klockan. Imorse när jag och Molly vaknade var klockan nio, jag blev helt förvirrad över att Molly sovit så länge. Men när jag såg hur ljust det var ute så hängde hjärnan med igen. Visst är det underbart att vakna upp till en ljus himmel? även om det är väldigt grått ute idag så är det inte vintermörker längre, jag älskar det!

Idag har vi städ och framförallt tvättdag här hemma. Molly hänger mig i hälarna och vill torka precis som jag gör, vilket hon får såklart. Att lära barnen att städa upp efter sig och hjälpa till hemma är för mig en självklarhet, och sålänge hon gör det frivilligt är ju det underbart! Jag har inte tävttat riktigt på typ tre veckor. Alltså en maskin med vitt/ljusrosa/ljusblått blir det ju några gånger i veckan, men jag har inte gjort det där grova, som helst ska göras en gång i veckan här hemma hos oss.
Jag förstår inte hur vi kan smutsa ner så mycket kläder? Just  nu är ju jag och Molly mest hemma på vardagarna och hon äter aldrig med kläder på eftersom fläckarna på barnkläder av någon anledning inte går bort. Min galltvål är dessutom slut, vilket gör allting betydligt mycke jobbigare. Igårkväll satte jag igång en maskin med ljus tvätt, och idag när jag öppnade maskinen såg jag fläckarna på Mollys nya Diesel tröja som inte går bort. Hade jag haft galltvål hemma nu så hade jag antagligen dränkt hela tröjan i de och hoppats att det försvunnit även om jag redan tvättat den en gång. Hade det varit en vanlig body från lindex hade det inte varit hela världen, men hur ofta har man diesel kläder till sina små sketungar?

Nu undrar säkert många av er vad galltvål är för något? Det är en sorts tvål (som inte luktar speciellt gott) som man kan köpa på tex.hemtex eller iems. Den är kanonbra mot svåra fläckar så som banan, bär, tomat och annat trevligt som barn ofta lyckas kladda ner sig med. En flaska på 500 ml (tror jag) kostar 99:- på hemtex och jag tipsar er alla mammor att invistera i en sådan!


Pratade precis med min syster som av olika skäl inte mår speciellt bra just nu, och ikväll lämnar jag man och barn här hemma i en skinande ren lägenhet för att övernatta hos systra-mi, precis som på gamla tider. Anders jobbar kväll, och jag förstår inte hur My står ut med att vara ensam med barnen hela kvällarna, måndag-fredag, vecka in och vecka ut. Så idag åker jag helt enekelt hem till henne och barnen och gör dem sällskap. Imorgon ska jag dessutom hjälpa till med inventeringen på hemtex i amhult från 6-10 och då passar det ju utmärkt att jag faktiskt vaknar upp i amhult och slipper därmed ta bussen 05.20, eller att mamma slipper hämta mig.
Så nu mina vänner ska jag fortsätta med städningen här hemma. Molly sover middag så jag får passa på att röja innan hon vaknar och drar ut alla leksaker+platsburkar i köket+tvätt ur tvättkorgarna. Kan även tillägga att huvudvärken är som bortblåst idag vilket känns fantastiskt skönt! Hoppas det fortsätter såhär.

kram till er.




Molly ca 8 månader ♥

rädd

Idag har jag sån huvudvärk så jag vill bara lägga mig ner och dö. Nu har jag ändå haft huvudvärk från och till sedan förra söndagen och jag är skit rädd att jag har en tumör i hjärnan. Jag gillar inte att trycka i mig massa piller så jag struntar i att ta någon alvedon även om det hade varit jävligt gött!
Mitt positiva urinprov som min barnmorska fortfarande inte lämnat svar på (hon skulle ringa OM det var något, men ett urinprov visar väl inte positivt om inte något är fel?) är jag nervös över. Som jag skrev häromdagen så läste jag lite om havandeskapsförgiftning, huvudvärk och högt blodtryck var två av symtomen man kunde ha. Och huvudvärk har jag ju for sure, men mitt blodtryck var bra i måndags när jag var på rutinkoll. Jag är dock yr med jämna mellanrum och det är jävligt obehagligt. Är det någon av er som haft havandeskapsförgiftning och vilka symtom hade ni då?

Nej usch, jag vill inte ens tänka på det mer. Jag är hungrig just nu men orkar inte ställa mig vid spisen. Andreas är påväg hem och skulle eventuellt köpa med sig något smaskigt till middag. Pizza kanske? Det har jag ju dock ätit till middag både fredag och lördag nu.. Helst hade jag velat inviga grillen idag, men det får bli en annan dag när jag har mer ork i kroppen. Stackars Molly som har en så tråkig mamma idag, får hoppas jag blir bättre imorgon.

Nej nu ska jag sätta mig i soffan igen. Synd att inte frölundamatchen visas idag, hade varit kul att se. Men det finns väl alltid någon skit på tv att fördriva tiden med.

Krya på mig.
Kram


godnatt

Vilken trevlig kväll! Jag har verkligen haft jätteroligt. Så kul att träffa Anna & Karin, och alla andra också såklart. Men tänk att jag och Anna ändå träffades typ fyra dagar i veckan på jobbet förr och nu ses vi bara några gånger om året, så tråkigt. Hur som helst så ar det supertrevligt och jag är så glad att jag tog mig i kragen och gick dit, att få vara vuxen med folk i sin egen ålder (eller ja, alla är ju minst fyra år äldre än mig..) och bara umgås, det är så viktigt, och så jävla lätt att glömma av! Och tack snällaste Ulrika för att du körde hem mig ♥

Hur som helst så är jag hemma nu. Jag har fruktansvärda sammandragningar men detär ju som det är, tur att det inte började förän nu när jag kom hem och satte mig i soffan. Molly och Andreas ligger och sover så sött, egentligen borde jag och gå och lägga mig eftersom Andreas ska iväg tidigt imorgon. Men trots att jag i skrivandets stund sitter och gäspar så är jag fortfarande lite pigg av all musik och all fanta cirton som jag druckit idag. Oftast så dricker jag bara loka, så jag festade till det lite idag, höhö. I knät har jag en påse polly och en sån där liten yoghurt som är så jävla god! Det finns 6 stycken till i kylen, men jag hoppas att jag kan hålla mig ifrån dem.

Har tagit en massa bilder men jag lämnade kvar kameran hos systra-mi så korten får ni inte se ännu. Kanske får ni inte se dem alls, beroende på hur förjävlig man ser ut på dem. Jag känner mig ändå snygg idag men ibland har kameran en tendens att inte visa mitt rätta jag, konstigt det där, eller hur?


Nej, nu ska jag läsa lite bloggar och sen ska jag stoppa in öronpropparna och försöka somna brevid min snarkande karl!
God natt.



partey

Fick en fråga av någon lindholm som frågade om jag fyllde tolv år. Svaret på den frågan är nej, jag är inte tolv år, men plussa på med åtta så har du svaret. Frågan är, hur gammal är du egentligen.



Nu mina vänner sitter jag hos min kära syster. Jag har precis gjort mig klar för kvällens bravader och My står just nu och bråkar med sitt hår. När jag tidigare idag stog hemma framför graderoben så fick jag ett hormonutbrott. Jag har ju fan inga roliga partykläder längre. Allt är svart svart svart och boooring! Mina söta klänningar passar inte längre eftersom jag är så jävla fet och gravid. Jag blir så trött, jag vill ju bli smal och het nu? However, jag hittade tillslut några gamla trasor att dra på mig. Jag är supersugen för party idag, dock så blir det såklart alkoholfritt för min del, och det enda jag får röka ikväll är.., ingenting! Denna rökabstinens är brutal. Jag antar att det beror på att jag inte längre mår illa. Jag smygrökte ju lite hemma på kvällarna när jag slutat amma Molly, men inte trodde jag att den korta perioden skulle påverka mig så mycket? Jo uppenbarligen gjorde den det.
Jag är säker på att det blir en supertrevlig kväll ändå. Jenny är ju också på smällen så jag behöver ju inte känna mig alltför ensam med mitt saftglas.
Nej nu låter det nästan som att jag sitter här och gnäller som ett litet barn? På tal om barn så var vi iväg och beställde vår barnvagn idag! Till min stora lycka så har dom sänkt priset på den, inte helt fel! Hittade även en sjukt snygg skötväska som jag vill ha. Just nu har vi min systers, som hon hade till Max. Den är rätt opraktisk eftersom den är lös, alltså inte uppbyggd, eller hur ska man förklara? Ligger det inte saker i den så åker den ihop, eller. Ja. Ni förstår säkert.

Nej, nu ska jag ta på mig strumpor och ringa till min älskade och se till så att dom mår bra.
Ha en trevlig lördagskväll allesammans!


finfint


Vår älskade säng. Va gillar ni överkastet?


Jag har alltid önskat mig ett odrkidée'träd', och det fick jag. Tack älskling!


Mitt finfina Thomas Sabo armband som jag fick av My & Anders. De röda skosmycket fic jag av mamma och Conny.


Ljuslycktor kan man aldrig få för många av. Denna fina fick jag av svärisarna!

Här är några av mina fina presenter. Av min bror Tony fick jag en rosa sopkvast, så jag kan flyga till blåkulla. Och ett presentkort på iems, vilket aldrig är fel! Jag fick min fina cykel av mamma & Conny i tidig present i höstas, jag har fått många fina blommor och en del pengar. Det spelar ingen roll hur gammal jag blir, födelsedagar är alltid något speciellt, både min egna och andras.

Nu ska jag duscha och sen åker vi till My Baby och beställer vår vagn, jippie!


läsarfråga

Hej Frida!

Jag har läst din blogg ganska länge nu och du verkar verlkligen som en så himla glad person som älskar din dotter överallt annat (klart du gör)... Men därför undrar jag.. Hur hård är du mot henne när de gäller att uppfostra? Och hur gör du när du blir arg o så? Haha, kanske lite konstig fråga men när man bara sett en person genom att läsa texter så ser man inte sånt framför sig! Grattis i efterskott förresten :)

Hej Elsa!

Va roligt att du gillar bloggen, och va härligt att jag framstår som en glad person! Din fråga är faktiskt väldigt intressant, och väldigt svår! Va det gäller barn så måste man som förälder förstå att man är med och formar barnen till den person dom blir. Något jag tycker är väldigt viktigt är att lära mig att sätta gränser, vilket jag inte har speciellt svårt för. I Mollys ålder kan det vara svårt att, då hon gärna gör tvärtemot vad man säger (det gör ju barn i alla åldrar, men jag tror att det är svårt för många att förstå att man måste börja i god tid, och inte bara låta ungarna göra som dom vill.)
Visst kan jag bli arg på Molly, men arg är ett så starkt ord mot någon som är så liten och inte riktigt förstår allt ännu. Men visst blir jag irriterad ibland, men man får lära sig att lägga band på sig.
Jag vet att jag kommer vara ganska hård med Molly va det gäller att sätta gränser. Treårstrots är en av de perioderna då det gäller att både kunna säga ifrån och kunna medla med barnen så man kommer fram till en lösning tillsammans. Man måste hitta en balans. "Stanna på ditt rum tills du blir snäll igen" är ett uttryck som jag tror att dom flesta i sverige känner till.
Barnen ska veta vem det är som bestämmer, och då går det inte att vara en mes.

Jag tänker mycket på hur det kommer bli när hon börjar bli vuxen och vill testa på både det ena och det andra.. Usch, det är egentligen inget jag vill spekulera om, men som förälder så måste jag. Så småningom kommer det en tid när hon vill vara ute senare och jag inte längre har 100% koll på vad hon sysslar med. Jag är varken dum eller blind, jag vet vad hur samhället ser ut idag och jag är ganska säker på att världen inte blivit en snällare plats om 15 år!

Något som jag tycker är viktigt är att ha en bra relation till mina barn. Jag vill kunna ge dem allt av mig men samtidigt behålla mitt sunda förnuft. Jag vill lära dem allt jag kan samtidigt som jag vill lära mig av dem. Att hitta en balans i mor (självklart far också) och barn relationen tror jag mycket på. Komunicera, respektera och lyssna. Jag tycker själv att min mamma har gjort ett fantastiskt bra jobb med mig och mina syskon, och jag hoppas att jag och Andreas kommer lyckas lika bra!
Det är svårt att säga precis hur vi kommer att uppfostra våra barn och vilka gränser vi kommer att ha. Precis som med allt annat så lär man sig med tiden. Som förälder utvecklas jag varje dag och jag vet att det kommer vara en skola som kommer pågå så länge jag lever.

Hoppas du fick svaret på din fråga!
Kram!


restskatt eller ej?

Imorgon blir det fest! Systra min ska ha tjejpartey. Nu är det färdigammat och hon ska ut och göra stan osäker. Jag ska vara med hemma hos henne men när folket drar vidare till stan åker jag hem till sängen och sover. Jag tror att det blir roligt, massa trevliga tjejer som ska dit. Att det sedan varit trevligt att smutta på en cosmopolitan kan jag inte förneka, eller ta ett härlig bloss, men den dagen kommer så småningom. Ja om sisådär ett år!


Just nu sitter jag på jobbet och har ont i magen, huvudet och med en näsa som inte slutar rinna. Jag förstår inte hur mycket snor en näsa kan producera? Det är helt otroligt. Jag är dock rätt glad idag! Kollade upp deklarationen på interner med e-legitimation förut och jag blev positivt överraskad! Eftersom Andreas gick på a-kassa i ca fyra månader förra året så var jag säker på att vi skulle få betala tillbaka. Men mina vänner, så är inte fallet. Jag får tillbaka 1129 och Andreas får tillbaka så mycket som 3900 kr. Ja, det är ju inga extremsummor vi talar om, men det är iaf pengarna som fattas på barnvagnen, och det är ju inte fy skam! Så nu i dagarna ska vi in och beställa vagnen, det blir som en extra födelsedagspresent, im so happy!

Nej nu längtar jag bara tills jag kommer hem. Min mage gör av någon anledning ont och min ögon går i kors så trött är jag! Tänkte ju lägga upp bilder på alla mina fina presenter, men eftersom jag sitter på jobbet så kan jag ju inte ladda på bilderna tyvärr. Ja, antinger så dyker dom upp ikväll eller imorgon!

Jag önskar er alla en supermysig eller supercrazy fredagskväll.
Puss och kram!


tacktacktack

Åh vilken underbar födelsedag. Inte nog med alla presenter och gratulationer så bjöd göteborg på klarblå himmel, strålande solsken och 16 grader! Ja, det kan ju inte bli annat än underbart.

Förkyldningen var dock ett faktum och stundvis mådde jag verkligen riktigt dåligt. På kvällen när jag och Andreas satt i soffan och myste med våfflor hade jag, trots att jag tagit två alvedon, så brutalt ont i huvudet. Kunde inte resa mig upp, allt bara snurra och sprängde. Men, om man bortser från förkyldningstråkigheter så var dagen real good.

Vid tio tiden kom vaktmästaren hem till oss och fixade ett eluttag som hängt löst ur väggen ett bra tag, vi har ringt men inget har hänt. Barn har ju en tendens att vara med fingrarna där som inte ska, så jag har varit livrädd för att hon ska skada sig. Det känns skönt att det är fixat nu! När det var klart skyndade jag mig, som vanligt när jag ska någonstans, (jag har a l l t i d varit något av en tids optimist och det är otroligt sällan jag kommit i tid. Fotbollsträningar, lektioner i skolan, prov och klassresor- you name it, alltid sen. Nu när jag har barn går det ju inte direkt snabbare så jag undrar hur det kommer bli när jag har två?) iväg till amhult för att träffa Maria över en lunch/fika på mums. Har alltid mycket trevligt i hennes sällskap!
Därefter blev det en rush in på ica för att handla kaffebröd och lite basmat. När jag gick inne på ica så kände jag som vanligt att det fanns tusen saker jagbehövde köpa, men la band på mig efterso det är jobbigt att lasta allt i barnvagnen, thank god att Andreas har körkort säger jag bara. Förstår inte hur vi orkade åka och handla och lasta allt på vagnen, en fick bära Molly och sen sätta sig på bussen hem? Jag blir svettig bara jag tänker på det.

Vid fyratiden kom mamma och lillebror Ted hit, jag fick en ybersöt blomma, rosa såklart! Efter en stund kom Andreas hem, som tidigare under dagen ringt och lurat mig med att säga att han var iväg på någon vattenläcka och att han antagligen skulle bli ganska sen. Don't mess with a pregnant woman säger jag bara. Jag höll på att bryta ihop här hemma och hela dagen kändes förjävlig. Han hade dragit ett litet minimytt, vilket inte är helt ovanligt. Sen kom bonuspappa-Conny, syster, Anders, max och Dante också såklart. Lite senare kom svärmor och svärfar och Charlie. Jag har fått massor av fina presenter som jag tänkte ta kort på och lägga upp på bloggen lite senare idag.

Oj va långt det blev? Ja hur som helst så hade jag en underbar dag med min underbara familj. Idag mår jag förjävligt och vill helst lägga mig i soffan och dra täcket över huvudet, men jag har en liten prinsessa som springer runt här och terroriserar hemmet så någon vila blir det inte förän hon har tröttnat och vill sova middag. I eftermiddag ska jag ner till gymmet i några timmar vilket jag inte känner mig så upplagd för idag.
Ikväll är det let's dance final och självklart ska jag se på det, tv4'as fredagsunderhållning är ett måste. Tradition helt enkelt!

Puss på er och tack för uppvaktningen på min födelsedag!

 


happy birthday!

God morgon och grattis till mig, och alla andra som fyller år idag! Ja inte mindre än 5 stycken av mina fb vänner fyller år idag, på självaste lönings & våffeldagen.

Det snällaste någon gjort för mig hittills idag var nog tidigt imorse när Andreas gick upp och tog hand om Molly, som av någon anledning vaknade. Ja, så mycket mer födelsedag än det har det inte hunnit bli idag. Fast man får ju inte glömma alla gratulations sms och inlägg på fb, tack allihopa!

Så vad har jag gjort mer idag? Jo, eftersom man får pengar idag så har jag i vanlig ordning gått igenom alla räkningar (och då menar jag a l l a räkningar). Fy tusan ilken skräckmånad säger jag bara. Andreas bytte ju firma i februari och hann därför inte jobba full månad, och det märktes på lönen om man säger så. Pluss den här hemsking räkningen för reperationen av bilen på 1900 kr i månaden i fyra månader, och gravid försäkring. Men nej, jag ska inte tänka på det idag, jag ska bara njuta av min dag och mina paket!

Jag har inga direkta förhoppningar om att få en massa saker. I höstas fick jag min underbara cykel av mamma och conny så jag bara väntar tills jag och Molly kan ta en sväng med bågen (höhö), hon behöver dock ha en cykelstol, men jag tänkte kolla på blocket efter en. Pappa och Kerstin är lika sjuka som mig idag så dom kommer inte, men pappa sa att han skulle sätta in 'en peng' på mitt konto så jag kan köpa mitt finfina överkast från gripsholm. Andreas lovade att åka och köpa det åt mig sedan, och då ska jag bädda sängen det första jag gör!

Nej mina vänner. Nu ska jag gå och snyta mig och serera min lilla dotter lite frukost. Därefter åker vi bort till ica och handlar lite födelsedagsfika, får se om jag bakar tårta eller hur det blir. Ska eventuellt träffa Maria över en kopp kaffe på mums, men vi får se ad vi hinner med.

Kram till er alla ♥



på 18årsdagen!


dör

Det är inte ofta jag säger det, men fy fan va jag mår dåligt. Jävla sprängande huvudvärk, snoriga/täta näsa och onda bihålor. Jag dör. Kan inte stå upp. Satan va jag är kass idag! Efter att jag tingat mig själv att laga middag la jag mig i sovrummet för att få lite lugn och ro. Men inte får man vara ifred i två sekunder. Molly kom traskandes in i rummet och sa 'ma-ma', vilket hjärta smälter inte då? När jag såg hennes händer som inte var avtorkade efter middagen blev jag hysterisk. Så som jag torkar, gnuggar och putsar här hemma för att ha det rent och snyggt, så kan man väl iaf torka av barnen efter att dem ätit? Im going nuts! Skynda mig upp ur sängen, torka av ungen för att sedan ramla tillbaka i sängen med sprängade huvudvärk. Om jag vill ha något gjort så ska det göras med en gång, och om det inte sker så tar jag tag i det själv.

Och varför tar du inte en tablett människa, är antagligen vad ni tänker nu!? Problemet är att jag inga tabletter har hemma så då finns det inte mycket att göra. Det enda jag har i pillerväg är stolpiller för barn mellan 7-13 kilo (tror jag) och jag kände inte för att stoppa upp något i stjärten idag. (Nu lät det som att jag stoppar upp saker i rumpan varje dag, vilket jag inte gör.) Så jag får härda ut tills imorgon och hoppas att jag känner mig bättre, om inte får jag helt enkelt ta mig till apoteket.


Mamma ringde imorse och frågade om hon fick komma hit och lägga upp mina gardiner (som att jag skulle säga nej till det liksom?) Som grädde på moset tog hon även diskberget som stog i köket, tack mamma! Det gjorde hon även i fredags när hon var här och passade Molly, så det kändes ju lite taskigt att hon fick göra det idag med. Men, precis som mamma sa, det är roligare att städa hos någon annan än hos sig själv, för det är alltid mer uppskattat. Och jag får ju ofta mina små städdamp hemma hos henne, så det jämnar ut sig.
Tillbaka till gardinerna. Det blev så fint! Som jag har väntat och längtat tills denna dagen, äntligen!


Över till något helt annat. Urinprovet som jag lämnade in hos barnmorskan i måndags visade positivt, ja nu menar jag inte som graviditetstest, haha. Nej, antligen har jag fått urinvägsinfektion eller typ, havandeskapsförgiftning? Jag har aldrig haft något av de så när jag läste lite om vilka symtom man kan ha så visade det sig att jag inte har något av dem... Ja så nu återstår det att se. Barnmorskan skulle ringa idag vilket hon inte har gjort, så jag antar att hon ringer för att berätta nyheten imorgon, på självaste 20års dagen. Jippie!


Nej nu ska jag dränka alla mina bekymmer med en till piggelin och hoppas att det hjälper lite. Om inte så är det greys ikväll vilket aldrig gör mig annat än på gott humör. Även om jag gråter mig igenom hela programet, ja det är min terapi på något sätt!

Puss på er. Och glöm inte av min födelsedag imorgon, förväntar mig gratulationskommentarer från er alla läsare! hihi.


Läsarfråga

Anonym om läsarfråga:

Hej! vet att du inte svarar på anonyma kommentarer längre. men jag undra ändå, vagnen på bilden kan man ha en nyfödd i den eller hur fungerar den? :)

Hej anonym!

Jag vet att jag för ett tag sedan skrev att jag inte svarar på kommentarer från anonyma avsändare. Det är ju bara för att jag tycker att det blir så mycket roligare när ni skriver under med ert namn! :)Och just då var jag så trött på att folk lämnade otrevliga kommentarer vilket jag inte ser röken av längre!

Nu till själva frågan! Vagnen har en liggdel som man avänder tills bebisen är ca 4-6 månader, därefter byter du ut liggdelen till sittdelen (som du ser på bilden). Sittdelen går att sänka ner så den blir helt platt, mycket praktiskt!
Vagnen har varit helt underbar och jag måste erkänna att jag har lite seperationsångest!
Är du intresserad så kan du skicka ett mejl till: [email protected]

kram

Single babyliftUrban Jungle charcoal


boy or girl?

Kom nyss hem från mvc och ica. Jag är som ni säkert förstått fantastiskt virrig, och kunde inte minnas om jag skulle vara på mvc kart i tre, hel eller kart över. För säkerhets skull var vi där tjugo i och det visade sig då att jag skulle varit där halv tre. Bra jobbat! Till saken hör den att jag försökte ringa min bm imorse men fick en telefontid till tio över tre. Så det fanns ju inte mycket att göra.
Hur som helst så såg allt fint ut. Mitt hb har sjuknt från 136 till 123 så jag ska börja med järntabletter nu. Känns ju sådär roligt då jag vet att jag blev så jävla kass i magen senast jag åt det. Men man får ju göra det man måste! Magen mäter 24cm vilket är något över kurvan ilket inte är ovanligt som omföderska. Jag har även gått upp mina första kilon nu, från 82 till 84. Ganska bra jobbat ändå med tanke på att jag är i vecka 25. Hoppas att jag klarar mig under 90 strecket, fy fan vilket ångest jag lär få om jag ligger i samma viktklass som Andreas. Sexy mama!
Det som är mest spännande är ju såklart när man får lyssna på hjärtat. Förra gången låg hjärtljuden på 140 slag i minuten vilket gjorde det svårt för oss att gissa vilket kön bebisen har. Idag däremot låg hjärtljuden på 156 slag i minuten och jag börjar bli mer och mer säker på att det är en flicka! Man kan aldrig veta säkert men det är vad jag tror iaf!

Något mer roligt som hänt idag ar väl när jag öppnade brevlådan och såg ett litet paket från hm. Jag blev så glad när jag såg att det man mina nya bhar som kommit, äntligen. Brösten har vuxit något extremt nu och jag har en bh som passar. Men den är lite tigth och trycker vid revbenen. I skrivandes stund sitter jag här och njuter av min nya, som sitter helt perfekt!

Hann även med ett rejs inne på ica efter mvc. Andreas fick välja middag och som vanligt valde han tacos. Inget mig emot. Ska snart sätta igång att vispa ihop guacamolen, mhm!

Ha en mysig måndagskväll.
Puss



snart vuxen.

Imorgon ska vi till mvc och lyssna på vår lilla hjärta som växer så fint i magen min. Andreas hinner antagligen inte hem så jag får helt enkelt hoppas att Molly har en bra dag imorgon. Inne hos barnmorskan finns det så många roliga farliga saker att pilla på, så jag blir helt överstressad. Imorgon blir det nog en del prover och jag får absolut inte glömma att lämna in pisseprovet, som är ungefär 10 veckor försenat! Ja, ni hör ju. Första graviditeten var man hysteriskt med allting (jag tycker dock att jag var relativt lugn. Kanske berodde det på att jag låg arbetslös på soffan från oktober-mars och bara väntade. Fanns liksom inte så mycket att bli stressad över). Ett bra exempel är ju tex moderskapsintyget som ska skickas till försäkringskassan, det ligger fortfarande väl bevarat i min plånbok i väntan på att slängas ner i en brevlåda. Ja, jag får väl helt enkelt ta tag i det nu i veckan!

Måste även kolla upp det här med cellprover. Känns bra om jag kollar på det nu så jag vet att jag är frisk. Va jag förstått så är det inte helt ovanligt att man får cellförändringar när man varit gravid, och det är ju bäst att vara på den säkra sidan. Jag drar dock ut på detta så mycket jag kan då jag tycker det är så jävla obehagligt att slänga upp mitt nakna ass på en brist och bli undersökt. När jag var gravid med Molly minns jag att mvc's doktor skulle ta några provet på mig, och när jag satt där på den jävla stolen så greps jag av panikångest. Själva sitvationen var så obehaglig och jag ville bara gå ut därifrån.

Nej, snart är det dags för mig att tömma papperskorgarna och slänga ut folket här på gymmet. Ska hem till min älskade och äta god kvällsmat. Vi ska försöka hålla oss vakna så vi kan se färdigt på luftslottet som sprängdes, men vi lär väl somna vid halv tio som vanligt, party people!

På torsdag blir jag hela 20 år gammal! Äntligen kan jag lägga tonårslivet bakom mig. Att vara tjugo känns mer vuxet, och framförallt accepterat. Att få gå på systemet ser jag bara som ett pluss. Kanske kan jag tjäna lite extra som langare? Skämt och sido.
Nej vänner, dags att kila!
Puss


livet är en fest!

Just nu känner jag mig förmodligen som den tråkigaste 19åringen i hela världen. Min bästa vän fyllde 20 år igår och skulle fira tillsammans med några tjejer på kvällen. Jag var ju såklart bjuden men hade så svårt att bestämma mig för om jag skulle komma eller inte. En del av mig ville ju gå dit och fira, medans andra halvan inte hade någon lust alls. Vad ska jag göra där liksom? Jag är gravid i vecka 24, har foglossning, halsbränna, väger 20 kilo för mycket (OCH NEJ MAN KAN INTE SKYLLA PÅ ATT JAG VARKEN HAR VARIT ELLER ÄR GRAVID IGEN), inga kläder passar, jag är av någon anledning helt hysteriskt jävla röksugen och känner mig bara så oparty som man kan bli. Jag har man och barn hemma, lämnar jag lägenheten för min egen skull så får jag ångest och vill bara gå hem igen, även om jag vet att det gör mig gott.
Sen så är det faktiskt inte så roligt att vara nykter på en fest, oavsett vad folk säger så blir det roligare med alkohol. Och ja, det kan jag säga med gott samvete trots att jag är mamma.

Idag sitter jag och tittar på bilderna från kvällen igår och jag önskar att jag hade varit med. Jag erkänner att jag är lite avensjuk, och jag erkänner att jag känner mig lite ensam. Samtidigt är jag förbannat glad att jag vaknar upp på en söndagsmorgon utan ångest och huvudvärk, och men en liten knutta ironi kan njuta av hur förbannat dåligt alla andra mår! Ja, både foglossning och halsbränna är värt det (+att jag får en bebis på köpet ;] )

Nej Belinda, nästa år lovar jag både dig och mig själv att jag inte kommer varken amma eller vara gravid på våra födelsedagar (det skiljer ju bara fem dagar på oss). Då lovar jag dig att du ska få en kalaskväll och jag kommer vara med, all nigth long baby!

 

B
ack in the days.


läsarfråga

Elin om säljer pärlan:
Varför säljer du barnvagnen om du snart får en till liten knodd? :)


Hej Elin!

Vi säljer vår singelvagn eftersom vi behöver en dubbelvagn nu när vi snart har två små knattar. Molly går ju ifs nu, men eftersom jag inte har körkort så är jag i stort behöv av en bra barnvagn. Ska jag iväg på ärenden så kommer det ta ungefär dubbelt så lång tid om Molly inte har någon vagn som jag kan låsa fast henne i imellanåt ;)


Urban Jungle charcoal

säljer pärlan

Någon som är (eller vet någon annan) som är på jakt efter en barnvagn? Vi ska sälja vår älskade Urban jungle 09 i juni och letar köpare. Liggdelen är svart och sittdelen mörkgrå med fempunksbälte. Säljes för 6000 kr, mycket fint skick!

Mejla mig om du är intresserad: [email protected]


snorunge

Maten igår var perfekt. Moset blev fluffigt och perfekt kryddat, köttbullarna (blev mer pannbiffar då jag inte hade tid att rulla), och såsenblev gräddig och god. När jag stog med händerna i köttfärskletet så kom jag dock på att jag inget ströbröd hade hemma. Vad gör man då? Jo, improvicera! Jag fick mosa knäckebröd, med fingrarna, eftersom jag inte har någon mortel. Mina tummar är fortfarande något avdomnade, men middagen var som plåster på såren.

Natten har varit dålig. Jag har vaknat av att Molly har klättrat på mig, hon har varit snorig, hostig, hungrig och gnällig. Inte nog på det så har jag ju mina kissrutiner två gånger per natt. Bebisen ligger och trycker på urinblåsan hela tiden, inte minst på natten! Det jobbigaste med att Molly är förkyld är nog att hon inte lärt sig fräsa näsan ännu, jag går och torkar och torkar runt den stackars lilla röda näsan.
Hur som helst så känner jag mig relativt utvilad, men jag lär ändå somna när Molly sover middag.

Igår kom nya hm katalogen med alla sommarklänningar och jag är såå sugen på att beställa massa saker, men jag tror att jag ska hålla mig lite. Jag behöver ju dock ha stora klänningar nu i sommar eftersom att jag kommer vara höggravid när det är som varmast, och jag lär ju inte bli pinnsmal efter förlossningen heller, så jag kommer ju ha god användning av dem.. Ja, jag får fjäska med mannen min helt enkelt!

Nej, nu ska jag sätta mig i soffan med den lilla sjuka och pyssla om henne en stund. Efter det väntar två stora härliga tvättkorgar i badrummet, YES!

Ha en mysig torsdag!



på promenad med dockvagnen


nu dör jag

Nu börjar jag bli trött på sjukdommar och skrikiga snoriga ungar. Den senaste månaden känns det som att Molly har varit sjuk konstant. Magsjuka (gånger två), förkyldningar, feber och halsont. Dom senaste dagarna har hon varit relativt frisk men efter gårdagens besök på bvc var det åter igen inte annat än synd om lilltjejen.
Hon fick sin ettårs vaccination vilket precis som vid tremånaders sprutan resulterade i hög feber. Hela kvällen hos My igår låg hon i min famn och sov, för inget annat funkade. Under natten och dagen idag har hon varit jätte hängig och förkyld. Jag hoppas verkligen att hon frisknar till nu så hon kan vara en glad tjej.


Jag bara måste berätta om min fruktansvärda mardröm jag hade inatt. Detta är något av det värsta jag har upplevt då jag verkligen trodde att jag dog.
Drömmer var ganska kort och det hela startade med att jag låg på förlossningen på östra och skulle föda barn. Av någon anledning rökte jag igen och läkarna sa att jag antagligen inte skulle överleva. Det hela är väldigt suddigt men när jag låg på britsen i rummet satt någon brevid mig, vem det var minns jag inte. Helt plötsligt började jag dra efter andan och personen brevid mig frågade om jag ville ta mitt sista bloss. Jag drog ett djupt och när jag andades ut var det precis som att all energi försvann ur mig. Jag kunde inte andas in och satte mig upp för att hitta andan. Sedan fick jag fick en obehaglig rysning i hela kroppen, precis som att själen lämnade min kropp. Jag föll bakåt och tusen tankar/bilder sprang igenom mitt huvud. Det kändes verkligen som att jag föll mot ljuset.
Jag vaknade till hastigt av att Andreas tog tag i mig, jag skrek och grät när jag vaknade och det tog en stund innan jag förstog att det hela var en dröm. Det gjorde ont i bröstet på mig precis som att jag hade hållt andan under en lång stund.
Hela dagen har varit lite upp och ner och jag kan fortfarande inte släppa denna hemska dröm riktigt. Det var verkligen riktigt obehagligt och jag minns att innan jag vaknade tänkte jag "nu dör jag".
När jag var gravid med Molly drömde jag många otäcka drömmar, men jag har aldrig upplevt något som var så verkligt som detta.

Nej, nu måste jag rensa hjärnan lite, och bästa sättet för mig att släppa allt är att städa. Så nu ska här dammsugas och torkas, sen ska jag fortsätta med middagen.
Ha en mysig kväll allihopa, och missa för tusan inte greys ikväll klockan nio!


s
o happy to be alive


vårfint

Nu när solen börjat titta fram och våren närmar sig med stormsteg kan det vara trevligt att fräsha till lite i hemmet. Bort med gråa mörka nyanser och fram med färger som gör dig glad! Tänkte att jag imellanåt ska lägga upp lite tips och ideér som gör hemmet, vardagen och förhoppningsvis humöret lite piggare.

Dagens tips är ett vackert vattenbad.

  

Du behöver:

En låg cylindervas
Ljuskoppar
Vatten
Sterarinljus
Dekoration:
(på bilden ser ni fejk orkideér från sia som jag klippt av och lagt i vattnet)
Man kan även använda snittblommor som flyter vackert på vattenytan, kan köpas styckvis på blomsteraffären. Snäckor, stenar eller något annat dekoratiovt.

Efter någon vecka kan man se att vattnet har dunstat och att det har blivit en hinna på vattenytan, så det krävs ju lite ansträgnig för att hålla det fint, men det kan det vara värt!



Nej dags att förbereda dagens middag. Skall överraska Andreas med hemmagjorda köttbullar, riktigt potatismos och gräddsås. Han kommer bli sååå glad!


countdown

Måndag och ny vecka, nedräkningen kan börja! Om fyra månader (16 veckor) är knodden här och jag börjar känna mig lite stressad! Mollys vagn ska säljas, ny ska beställas och lägenheten måste organiseras så vi får plats. Kanske låter det inte som jag att jag har så mycket att göra egentligen, men jag har ju en liten ettåring att hålla koll på. Imorse var jag sååå trött och när Molly inte längre tyckte att det var intressant med bolibompa så var det bara att gå upp. Att jag sedan tuppade av på soffan i fem minuter (låter ju jävligt ansvarsfullt) och hittade Molly i hallen, grävandes i sin skötväska där hon hittat ett vällingpaket som hon satt och grävde ner händerna i, är ju en annan femma (skratt). Efter att vi haft en riktigt mysig morgon med frukost och bus i soffan somnade Molly i min famn framför tvn.

Ligger här i soffan med magen upp i vädret och tittar på vagnar på nätet. Jag känner mig lite splittrad just nu. Pengarna som skulle läggas på vagnen blev istället pengar till en ny koppling då bilen gick sönder. Mollys vagn skall dock säljas men inte förän i juni och jag hoppas att vi får 5500:- för den. Ligg+sittdel är i bra skick och jag hoppas att vi hittar någon trevlig köpare som kommer vårda den lika bra som vi gjort!
Andreas tycker att jag är helt korkad som skall gå och köpa en vagn för så mycket pengar. Jag tittade faktiskt (tro det eller ej) på blocket igår och hittade en jättefin svart urban syskonvagn med sittdel+liggdel för 9800 kr, alltså 2000 billigare än vad det skulle bli att köpa en helt ny. Jag är så jävla löjlig men jag har så ont av begagnade prylar. Jag vet inte vad det är som skrämmer mig men jag antar att det är okända bakterier eller något. Haha!
Det löser sig på ett eller annat sätt!
Lite ekonomisk är jag dock! Häromdagen kom jag på den ultimata idén att jag ska slipa ner Mollys gamla mörkbruna spjälsäng och måla den vit. Så min kära svärmor har fixat så jag kan låna en såndär maskin som man spraymålar med. Jag är säker på att sängen kommer bli jättefin bara jag fått bort den där bajsbruna träfärgen. Frågan är bara om vi får plats med vår säng + två spjälsängar i vårt sovrum? Det återstår att se. Jag kan ju inte bara slänga ut Molly nu när det kommer en ny bebis, jag får ont i magen bara jag tänker på de.

Just det ja. Jag vet inte om jag skrivit något om att Andreas skulle till jönköping igår (söndag) till torsdag då han skulle skriva sitt lärlingsprov. Men i fredags när jag tittade igenom papprena så såg jag att det inte alls var den 14/3 han skulle åka, utan den 13/4. Hur han kunnat blanda ihop siffrorna vet jag inte, men jag är väldigt glad över att få ha honom hemma!

 
 
On the top of mamas world ♥


Molly maraton

Oj va det har varit mycket den senaste veckan. Massor av kalas vilket innebär städning, gäster, mat, fika, pressenter, ballonger och därefter ännu mer städning! Uppepå det har jag haft den västa förkyldningen på år och dar. Det är så typiskt, för jag är så sällan sjuk men när jag väl är det så ska jag göra något.

Mollys ettårs firande innehöll helt galet mycke paket. En superspacad trehjuling, en bobbycar som liknar en volvo c30, en dockvagn, de rosa sia bordet som matchar med hennes stol & pall, leksaker och inte minst hysteriskt mycke kläder! Jag sa till alla släktingar att låta bli leksaksavdelningen då Molly knappt leker med sakerna hon har. Klart det är roligt med någon ny sak ibland, men för det mesta kastar hon ut alla leksaker och väntar på att jag ska plocka upp dem igen... Ja och så håller det på dag in och dag ut!
Stort tack allihop som har uppvaktat Molly på sin ettårs dag!



Och vad har jag mer hunnit med under den senaste veckan? En hel del soffliggande då jag känt mig hängig och trött. Jag tror att mina värden börjar dala sig neråt så det blir nog dags för lite järntillskott förmin del. Hade varit glad om jag slapp då jag blev så jävla dålig i magen senast jag åt de, men det är som det är!
I söndags var vi på backaplan och handlade lite smått. Molly fick bland annat en jeansjacka som hon kan ha nu på våren. Efter vår lilla utflyckt åkte vi bort mot torslanda och fördrev lite tid på bushuset innan jag skulle börja jobba. Molly älskar att åka ruchtkana (stavas?) och att bada i bollhavet.
Men, hur roligt det än må vara så var morgondagen inte lika trevlig. Ständigt gnäll och någon mat åt hon inte heller. Runt niotiden vaknade hon och hade spytt ner hela sin säng. Spyorna fortsatte hela vägen in till badrummet, och när jag hade skurat golv, bytt lakan och städat hela toaletten med klorin gick vi alla tre och la oss. På morgonen kunde hon behålla vätska och det var alltså 'bara' en vanlig magsjuka.

Gud jag skulle kunna skriva och berätta hur mycket som helst om den gågna veckan, men nu måste jag laga lite lunsh till min lilla ett åring som förövrigt lärt sig att klättra upp i soffan alldeles själv. Tiden går så fort, håll i era små spädisar säger jag bara!



Molly terroriserar mitt fina vardagsrum...


Och här mina vänner ser ni en skymt av städskåpet som gud glömde! Dags för ett litet röj kanske?


Mums, tårta!


Kalas nummer två, tårta nummer två!


Molly ♥ Makaroner

Peace out momy!


Vår fina fina lilla stora tjej!


läsarfråga

Klara om 'Jag kan ta en sån där herr nezeril också':

Du jag bara undrar har du helt bestämmt dig för att detta är det sista barnet du ska ha?



Hej Klara!
Jag kan säga såhär- man vet aldrig vad som händer i framtiden, men som det ser ut just nu så kommer vi inte att skaffa några mer barn efter detta. Man kan inte bara skaffa massa ungar, det krävs en hel del för att få det att gå ihop. Vi vill kunna ge våra barn allt vi vill, och då pratar jag inte bara om pengar för det behövs så mycket mer för att få det att funka. Uppmärksamhet, tid, tålamod, uppfostran, kärlek och omsorg är lättare att dela på två än på tre. Nu menar jag inte att det vore fel att skaffa fler barn, men det är något som är upp till var och en. Dessutom är både jag och Andreas unga och känner vi att vi är sugna på en till i framtiden så har vi god tid på oss. Jag säger inte att jag inte kommer skaffa några mer barn, men vi är båda överrens om att vi är nöjda med dom (snart) två vi har :)


'Jag kan ta en sån där herr nezeril också'

Vaknade i morse av att min näsa var så tät att jag knappt fick någon luft. Jo jag kunde ju såklart andas genom munnen men det är ju inte lika härligt när man ska sova. Andreas har varit dö förkyld sedan i söndags och nu när han har frisknat till har jag blivit jättedålig. Måste åka bort till apoteket och köpa herr nezeril annars kommer jag inte kunna sova en blund inatt. Ska även in till ica och hämta ut ett paket från hm och köpa fika till kvällen och morgondagens kalas. Ballonger får jag inte glömma!

Mamma ringde för en stund sedan och berätta att hon mer eller mindre var tvungen att jobba på gymmet några timmar imorgonkväll vilket gör att dom inte kan komma och fira Molly på eftermiddagen. Kalaset får helt enkelt bli vid tolv tiden på dagen vilket känns tråkigt. Anders, My och barnen kommer ju på förmiddagen eftersom Anders jobbar kväll och morfar-Conny är ledig imorgon. (Va rörigt det blev nu.) Hur som helst så blir det alltså inget eftermiddagskalas för Molly imorgon, vilket egentligen inte gör något eftersom hon brukar bli trött runt halv sex tiden. Men visst känns det lite tråkigt.
Som grädde på moset berättade Andreas chef härromdagen att dom ska ut och äta middag ikväll med firman då många är nya och dom ska få bättre bekantskap. Han ville först inte gå men jag tyckte inte att det spelade så stor roll eftersom det är på kvällen då Molly sover, så hon märker ju inte det ändå. Men det känns jävligt tråkigt att sitta ensam hemma hela kvällen på Mollys ettårs dag. Även om det kommer vara folk här hela dagen... Jag får väl helt enkelt titta på Let's Dance och läsa tusen bloggar under kvällen. Har en hel del att förbereda inför lördag då hela Sjöstrand släkten kommer på kalas. Jag hade helst haft alla kalas tillsammans, men vi blir sååå många så vi kommer inte få plats i vår lilla lya.

Nej, jag får väl ta hand om tvätten, disken och tvätta golvet nu. Jag har en tendens att alltid skjuta upp allting så jag får stressa igäl mig den sista timmen. Jag får passa på att göra ett röj nu när Molly sover middag!
Ha en riktigt härlig och solig torsdag allihopa!


det är fantastiskt

Tisdag den 2 mars. Vid denna tiden förra året var jag sängliggande med den värsta ryggvärken jag någonsin upplevt. I väntan på att få skåda vårt lilla mirakel som växt i min mage i 40 veckor, det lilla miraklet som då hette Rocky men visade sig vara någon helt annan. Idag kan jag inte föreställa mig hur jag mådde just då, för ett år sedan. Höggravid med vårt första barn, ja det är minst sagt något speciellt. Det gick inte en minut utan att man tänkte på att man faktiskt var gravid, även om man inte visste så mycket om hur det skulle bli sen. Förväntningarna var upp över huvudet höga och spänningen var ett faktum. 
När man varit gravid i 40 veckor så är man minst sagt trött på det, den som säger något annat ljuger nog lite för sig själv. Efter att först ha räknat veckor, räknar man månader, man räknar -under hundra strecket- för att till slut räkna ner dom sista tio, som oftast blir betydligt många fler för många.
Alla blivande föräldrar funderar nog vad det är för kön på barnet som växer i magen. En liten flicka eller en pojk? Vissa kan inte hålla sig från nyheten och kollar upp det långt innan bebisen är färdigbakad. Vi höll oss, Andreas var helt inställd på att kolla upp könet på barnet men jag ville inget veta. Känslan av att inte veta vem som låg i magen (trots att jag var 99% säker att det var en pojk) var obeskrivlig. När förlossningen var över och jag fick se min lilla flicka för första gången rann tårarna längst mina kinder och det enda jag fick fram var: "det är fantastiskt!"
Även denna gången är hemligheten väl gömd i min mage och spekulera om hög/låg mage, bred/normal midja, vattenfylld kropp och förändrat utseénde kan vi fortsätta med fram tills jag tryckt ut den lilla skatten. Ett tag funderade vi på att kolla könet men nu är jag glad att vi inte fick veta något på ultraljudet.
Tiden har gått otroligt fort denna graviditeten vilket är skönt. Nu är det inte ens hälften kvar och trots att det känns tyngre att vara gravid denna gången så älskar jag känslan. Denna gången njuter jag nog mer av att vara gravid än vad jag gjorde senast. Jag vet att detta antagligen kommer vara sista gången jag får bära ett barn i min mage och jag försöker ta vara på varje dag för jag vet att dem inte kommer igen.

Såhär fin är kulan just nu


fullt upp

Ojdå. Insåg nu att det är nästan en vecka sedan jag delade med mig av mina tankar och händelser till er. Tiden går fort när man har roligt (läs: hysteriskt mycket att göra!)

Igår var jag i stan med min kära syster. Inga barn, inget skrik, ingen stress! Helt fantastiskt skönt att få göra något ensam ibland. Trots att man är mamma så är man inte mer än människa och lite lugn och ro är så viktigt! Jag hittade en kort kavaj med puffärm, ett par leggins med nitar och en svart kofta med puffärm. Jag vet inte varför jag drar mig till kläder med puffar så mycket, det ser bara så sött ut! Köpte även ett nytt löspuder från clinuiqe och en ring, armband och örhängen. Känns skönt att ha förnyat garderoben lite, något som inte är lika roligt är när pengarna tar slut! Vill inte ens tänka på det.

Häromdagen när vi var på ica och handlade så gick vår bil sönder. Typiskt! Helt nybesiktjad (stavas?) utan ngra anmärkningar, och så går kopplingen sönder! Fyra tusen rakt åt helvete. Fyra tusen som skulle läggas som handpenning på nya barnvagnen. Undra vart jag ska hitta dom pengarna nu? Det får lösa sig. Jag ska ha min vagn om jag så ska leva på vatten å bröd fram till juli, haha!

På fredag är det Mollys ettårs dag. Vilket innebär att det blir en hel del kalas här i veckan. Tre stycken för att vara exakt! Det blir en hel del tårtor att baka och ballonger att blåsa. Vår älskade lilla tjej ska ha den bästa ettårs dagen man kan ha! ♥
Nej, Maria är här om två timmar och jag ska duscha, tvätta golv, sortera tvätt och äta fruskost innan det... eller just det ja, vatten och bröd var det ja! ;)

Ha en bra dag.
Puss


RSS 2.0