måndag

Sitter i soffan med Molly. Vi har precis ätit clementin och tittar nu på barnkanalen. Imorse vaknade vi av att telefonen ringde, tre gånger. Det var Andreas såklart. Han undrade väl om det hade hänt något då vi inte ringde vid åtta som vi vanligtvis gör. Det första Molly gör när hon slår upp sina blå är att väcka Texas och krama lite på honom, heja på mig och sedan vänder hon sig om mot Andreas kudde och säger "pappa?". Då ringer vi alltid till honom så hon får prata en stund. Men idag så ringde vi inte. Istället ringde han som sagt och väckte oss klockan nio. Åh så skönt att få sova länge! Jag börjar (äntligen, haha) känna mig lite krasslig i halsen och njuter av att få vara slappis idag. Ska tvätta lite kläder små fixa lite men vi ska stanna inne hela dagen. 

Texas var helt hysterisk igårkväll. Han ville varken sova eller äta. Efter en stund var han så svettig så jag fick gå in med honom i duschen. När jag fått svalkat av honom fick jag till slut vaggat honom till sömns. Både när han och Molly somnar i min famn så känner jag ett så behagligt lugn i kroppen, det går inte att beskriva. Det är så mysigt.
Om jag ska vara ärlig så får jag panik när bebisar gråter, det är otroligt frustrerande. Det är något av det värsta jag vet, även om det är mina egna. När dom är otröstliga och det inte spelar någon roll om man vaggar, ammar, leker, promenerar eller lägger ner dem. Jag är så van vid att barnen alltid är så lätta att ha och göra med och så fort jag plockar upp dem på blir dom nöjda. Nu är det väldigt sällan dom är otröstliga. Det brukar oftast räcka med att lägga Texas vid bröstet så blir han lugn, men igår ville han inte äta. Jag tror att även han har ont i halsen precis som oss andra just nu.
Idag verkar han vara lite piggare, även Molly mår bättre. Dom har dock jobbig hosta båda två. Andreas jobbar även om han inte är helt hundra. Stackarn är sjuk nästan hela tiden nu på vintern och jag antar att hans astma inte gör saken enklare.

Nej, nu ska Molly få lite lunch innan hon ska sova middag! Jag ska börja fundera på middagsmat och även tvätta lite kläder. Borde ta tag i viktvätten också, jag har ett berg i hörnet!

Later ♥


Testar mobilbloggen :)

dsc00054 (MMS)

Testar mobilbloggen :)


advent


Nu har vi grejat hela dagen och är väl förtjänta en adventsfika. Lussekatter, pepparkakor, clementiner och julmust det är fina grejor det! Snart börjar Ensam mamma söker finalen, då hoppas jag att barnen är tysta och snälla. Nu ska jag titta klart på Teen Mom.

Ha en mysig kväll!


sleeping beauty

Vi har fått packat en hel del idag. Andreas har röjt i barnens rum så nu är det jättetomt. Ja lite leksaker har dom ju kvar såklart men alla nallar, tavlor och annat kraffs är borta nu. I vardagsrummet är hyllor, tavlor och lycktor borta och jag har lagt ner det mesta i köksskåpen som jag vet att vi klarar oss utan fram tills flytten. Nu kommer jag antagligen få för mig att använda alla konstiga köksredskap bara för att dom är nerpackade..

Nu har vi en paus. Varför vet jag egentligen inte. Andreas var trött så nu ligger han i sängen och sover. Egentligen tycker jag att man är skit lat när man sover mitt på dagen, men eftersom att han är krasslig och har jobbat över nästan varje dag denna veckan så har jag liksom inte så mycket att säga till om. Han får sova helt enkelt. Snart ska jag börja med middagen, idag blir det köttfärssås och spagetti. Men först måste jag städa undan lite. Det står verkligen saker överallt nu, lådor, säckar, leksaker och en massa prylar som legat gömda längst in i skåpen i typ två år!

Texas somnade så gott i min famn förut så jag passade på att ta lite söta bilder. Har verkligen gått loss med kameran den senaste veckan.

  
Sleeping beauty ♥


våffelfrukost på första advent

Texas sov ju som sagt hela kvällen igår och vägrade därför sova när vi alla andra var trötta. Efter många om och men fick jag honom till slut att somna. Eftersom att Andreas är sjuk, igen, så var det självklart jag som fick gå upp imorse. Inte med det största leéndet om man säger så. Andreas fick väl dåligt samvete och erbjöd sig att åka iväg och köpa grejer så att vi kan ha våffelfrukost, vilket jag självklart inte tackade nej till!

Idag är det första advent och det står packning på vårt shema. Ikväll blir det lite adventsfika, ja om vi varit duktiga vill säga.

Dags att starta våffelgärnet vänner :)


liten molly
Ser ni va lik Texas är Molly när hon var liten?



Update: Hur fan kan det ta över en timme att åka till Ica och köpa våfflelsmet? Vi döööör av hunger!


Saturday night fever

Nu är båda våra små korvar sjuka här hemma. Texas har sovit hela kvällen så jag väntar mig att få vara uppe en stund till. Molly har riktigt jobbig hosta och kan inte sova hon heller, så nu får det bli en filmkväll/natt i sängen för oss alla fyra. Även andreas är dålig igen. Alla är sjuka, utan jag såklart! Jag får helt enkelt agera sjukmor och ta hand om mina tre kära små troll. Nej, en smörgås och lite kall mjölk borde hålla mig vaken ett tag till. Ha en trevlig natt kära ungdomar. Haha!

friday

Denna stunden är så underbar. Andreas spelar innebandy, barnen sover och här sitter jag i soffan och gör ingenting. Kvällen igår var trevlig. Jag och Emma gjorde en kyckling/pasta sallad med fetaost, oliver, soltorkade tomater och tzatsiki. Det blev mer uppskattat av våra karlar än vad vi trodde att det skulle bli. Sallad är verkligen grymt gott och jag förstår inte varför man inte äter det oftare?

Jag har precis varit ute i förrådet och rotat fram några små tomtar. Igår köpte jag en ny adventsljusstake, inte den jag berättade om igår, utan en mer traditionel, gammeldags. Nu är det iallafall lite juligt här hemma även om det inte är i några mängder. Tänkte packa ner allt annat som inte har med julen att göra. Ta ner prydnader, ljuslycktor och mina nazisttavlor också.


Nej vänner. Nu ska jag ta ett röj här hemma innan kidsen vaknar.
Vi hörs när vi hörs! ♥



Godaste middagen på länge!


Texas och The godfather



upp och ner, ner och upp

Hela dagen har blivit upp och ner. Molly sover fortfarande och klockan är snart två. Det blir ingen fika med Maria idag tyvärr och jag är inte säker på om vi hinner träffa Emma klockan tre heller. Nu sitter jag och tittar på greys repriser. Idag är det skottdramat och självklart sitter jag här och lipar.

Nu ska jag försöka dra på mig lite kläder så att åtminstånde jag är klar när kidsen vaknar.
Later ♥



tur att jag alltid är ute i god tid.

Igår var jag inne på iems och jag blev så sugen på att julpynta. Jag bestämde ju mig för att låta bli, men det kliar i fingrana här. Jag kan ju faktiskt plocka ner allt "det vanliga pyntet" och bara ta framm några tomtar och lite röda kuddar? Så får det bli! Skulle vilja ha en ny adventsljusstake. Hittade en jättefin igår med ett fat och siffror som man sätter på blockljusen. Molly måste ju ändå få lite julkänsla. Och jag med för den delen!

Jag är så trött idag. Eftersom Molly fortfarande är lite hängig så har och vaknat på nätterna och varit ledsen. Vanligtvis så kommer hon ju in till oss själv om hon vaknar nu när vi har byggt om hennes säng. Även om hon oftast somnar med detsamma så har ändå sömnen blivit störd hela veckan, så jag känner mig onekligen seg i huvudet idag. Men det gör ju inget eftersom det är fredag. Det är dock hög tid att börja packa nu. Detta återkommande ämne. Dagarna springer ju verkligen iväg och på helgenerna så gör man ju hellre roliga saker... Eller jag har väl inget emot att packa även om det är lördag, men Andreas tycker att helgen är till för att ha skoj. I söndags fick jag honom till att packa ner sina dvd filmer. "Nu då? Det är la inte så mycke kvar?". Män har verkligen ingen uppfattning om hur mycket skit som ligger gömda i skåpen. Och det har nog inte jag heller för den delen. Isånnafall hade jag väl antagligen packat mer än en låda på tre veckor!?
Hur som helst så är det ett måste denna helgen. Nästa helg är det dop och helgen därpå ska vi ut med Andreas jobb på lördagen. På tal om dopet så har jag inte skickat ut inbjudningarna ännu. När Andreas läste inbjudningskorten igår så passa han på att uppmärksamma mig om att det står "osa senast 25/12". Bra gjort Frida! Dopet är alltså den 4december men gästerna behöver inte osa förän 25december. Det var samma sak med Mollys inbjudningskort. Jag vet inte hur många gånger jag läste igenom det jag skrivit men visst fan blev det fel ändå. Haha!

Nej jag orkar inte tänka på allt. Det blir för mycket för mitt lilla huvud just nu (eller lilla och lilla. Står det One Size på en mössa så kan jag ju inte direkt räkna med att få på mig den.) Jag måste dock ta tag i dopet. Taskigt för Texas om det inte kommer någon.. Eller han förstår ju inte det nu. Det är nog mest surt för mig och Andreas som har hyrt en lokal för 1000spänn och bakat två gigantiska smörgåstårtor. Nej, nu är det nog dags att ta tag i detta tror jag?
Idag kommer iaf Texas gudföräldrar hit. Emma & Alexander. Vi ska väl äta lite gott, titta på idol och om vi festar till det riktigt ordetligt kanske vi tar oss en vända monopol. Det är ju trots allt fredag. Haha! Ska träffa Emma klockan tre och innan det ska jag och kidsen ta en liten fika med Maria ♥


Nej vänner. Nu ska jag försöka få mina korvungar att sova en stund och jag ska då passa på att läsa nya mama tidningen och äta lite riesen.






köptes igår

´
Texas nya gosiga tofflor/skor. Hemtex 99kr


Grå klänning 199:- Body med väst 129:- Tunika på rea (minns ej priset)
Alltihop från lindex
(sjukt att båda barnen har stolek 86, haha)


en bra dag

Jahopp. Igår skrev jag ut mig från viktväktarna. Idag köpte jag mig en chokladkaka. Ja nu ska jag ju inte försöka få er att tro att jag inte köpt några chokladkakor sen i augusti, för det är klart jag har. Men nu känns det som att jag svikit mig själv. Jag skulle ju fixa det här? 77 kilo. Jag ska gå ner minst tio till. Men vad händer. Jo, jag köper mig en chokladkaka. Vad är problemet? Har jag inte "tid" att sluta eller? Om jag skulle lägga all den tiden jag äter på gymmet istället så hade jag fan haft en kropp som beyonce vid det här laget. Men icke.


Hur som helst. Idag har jag haft en mysig dag med Veronica och kidsen. Vi har fikat, tittat i affärer och fikat lite till. Hon är verkligen jättego och vi kommer nog umgås en del framöver :) Hennes pojk Nikola är bara en månad äldre än Texas så det är ju också roligt! Molly har varit hängig under dagen men hon var ändå glad hela tiden. Duktig tjej! 
Har även hunnit med lite shopping idag, till barnen som vanligt. Texas har fått nya ulltofflor och en ny body, Molly har fått en tunika och en jättesöt klänning som hon ska ha på julafton. Bilder kommer upp imorgon!



Nej gott folk. Texas ligger här och knorrar sig så jag får ta hand om honom nu.
Sov så gott!
Och tack alla goa läsare där ute som ger mig så fina komplimanger. Dom ger värme i vinterkylan ♥


Stora killen! 70.5 cm lång & 9.8 kilo kärlek ♥ 


torsdag

Morning glory. Eller inte. Molly har feber igen. Vi har även denna natten legat alla fyra i vår säng och knött. Imorse när jag vaknade låg jag klistrad mot väggen, ner i den lilla springa som blir vid kanten eftersom vi har sängram. Skönt! När jag inte ammar mer så ska det bli ordning och reda. Barnen ska sova i sina sängar, i sitt rum! När Molly var liten minns jag att jag inte ville ha henne i ett annat rum på natten. Nu kan jag inte förstå varför. Det är ju underbart att få sova ifred.

Idag är det som ni vet torsdag och då brukar vi åka till öppna förskolan en stund, men eftersom att Molly är krasslig så hoppar vi det denna veckan. Dock måste jag dra ut stackarn ändå eftersom vi ät out of food. Till och med blöjorna är slut. Tur att det är lön idag. Tvättmedlet är också slut. Jag skulle verkligen behöva storhandla, men jag kan ju inte lasta hur mycket som helst på vagnen. Det får bli det nödvändigaste helt enkelt!


Nej, vi har ännu inte klivit ur sängen. Texas (som förövrigt har börjar krypa/kråla sig framåt) är inte allt för nöjd just nu. Molly tjatar om wakawaka men jag orkar inte idag. Nej, nu får jag panik. Dags att gå upp och starta dagen!

Later ♥


nu kryper jag iväg mamma!


mammas tös!


Undrar just vem hon fått sitt humör ifrån?


paniiiiiiiik!

Så, nu är vi hemma igen. Det är ett jävla jobb med alla kläder nu på vintern! Först brukar jag klä på Molly overall, halsduk, mössa, vantar och skor. Sen får stackarn sitta i soffan alt. vagnen och svettas under tiden som jag klär på Texas. Han hatar verkligen att bli påklädd. Han kan vara hur glad som helst, och så räcker det att jag tar fram jackan och han börjar gråta. Jag blir yberstresssad, Molly blir otålig och Texas spänner ihop sig som en enda stor muskel, och det gör ju inte saker enklare.
Uppe på allt det här har vi ju en buss att passa, som vi självklart alltid missar. Det spelar ingen roll hur vi gör, eller i vilken ordning vi gör det. När jag äntligen fått ner barnen i vagnen så ska jag ju klä på mig själv också. Plocka ihop mobil, nycklar, läppsyl, blöjor, kläder, nappar, snuttefiltar, vattenflaska, grötpulver och all annan skit som alltid ska med överall, under tiden ska jag helst gunga vagnen så att Texas är nöjd och tyst. När vi väl har kommit iväg så är vi alla tre genomsvettiga. Molly drar av sig mössan, Texas skriker och jag känner mig helt övernervös samtidigt som jag ser nästa 25a köra i 120km i timmen hundra meter från hållplatsen. Antingen så springer jag, hoppar viftar med armarna, busschaffisen ser mig och stannar snällt vid hållplatsen och väntar. Jag kliver på bussen och andas som en 90åring med astma.. Eller så kör bussen vidare och vi får vänta på nästa. Alltså missar vi två bussar. 
Bra jobbat!



Hur som helst. Väl hemma hos Therese hade vi det trevligt. Tjejerna var lite blyga i början, men efter en stund hade dom det roligt ihop. Det var längesedan vi sågs men vi hade en mysig dag tillsammans, det blir det mer av framöver! :)



Molly säger härna (stjärna) och pekar i taket.


Hoppa i soffan är skojsigt!


svinkallt!

Vilken seg morgon! Molly är fortfarande lite förkyld, men vi åker bort till Therese och Matilda en stund ändå. Blir det gnälligt får vi väl åka hem igen helt enkelt. Nu sitter jag och väntar på att de stora lilla brenet ska vakna så att vi kan åka. Andreas ska jobba över ikväll, ovanligt. Kanske åker hem till mamma en stund och bjuder in mig och barnen på middag. Imorgon är det förövrigt löning och det ska bli fett skönt. Det är tomt i skåpen här hemma så en storhandling vore på sin plats!

Dopkorten har jag fasiken inte skickat ännu. Blir till att ringa runt istället. Velmaja! Hur som helst. Jag ska dra igång med storbak här hemma i nästa vecka så jag får bullat upp regält till dopfikat. Hemmabakat är godast!

Nej dags att ta fram overaller, mössor, vantar och halsdukar. Det är sjukt kallt ute!




Hur söta får man bli?


Godkväll

Middagen blev uppskattad må jag säga. Hinner dock inte lägga upp receptet idag då jag bloggar från mobilen nu. Jag och texas har precis duschat och nu ska vi krypa ner i nybäddade lakan och titta på dh. Molly mår bättre nu så imorgon ska vi hem till therese och matilda en stund. Nej ett glas julmust och sen sängen. Mysigt! Ha en trevlig kväll gott folk :-*

matmatmat

När jag önskade om sjukdom igår (hur sjukt låter inte det då?) så var det jag som skulle bli sjuk och få vila, inte Molly. Lilla vännen. Hon vaknade inatt och var typ 100grader varm. Jag vet inte riktigt vad jag höll på med, för jag la henne i våran säng och tänkte att "det går nog över om en stund". När jag vaknat till riktigt och förstog hur varm hon faktiskt var så gick vi upp. För att göra det så smidigt som möjligt så la jag två maränger på bordet, tryckte i henne flytande alvedon och belönade henne med lite jordgubbssaft och maränger.
Idag har hon varit hängig hela dagen. Men lite alvedon och pannkakor borde göra susen. Nu hoppas vi att hon är frisk tills imorgon så vi kan åka iväg till Therese och Matilda. Det var år och dar sen vi träffades och flickorna har blivit så stora nu!


Andreas jobbar över som vanligt, så jag ska laga en riktigt god middag till honom så han kan koppla av när han kommer hem. Det blir en hel kyckling kokt i kokosmjölk med grönsaker och härliga kryddor, till detta blir det ris. Om det blir lyckat så lägger jag upp receptet senare ikväll!
Idag är det desperat och cougar town, lätt bästa tvkvällen på hela veckan! Skall även försöka knåpa ihop min förlossningsberättelse. Borde ju egentligen skriva om Mollys förlossning också, men jag är rädd för att jag glömt det mesta nu. Ska be bvc om förlossningsjournalerna, det är nog kul att ha i framtiden också!


Nej, ha en trevlig eftermiddag nu.


fina blomman ♥



 


frågor och svar

Cissi  ([email protected]) om hängpatten:

tycker du tar helt otroliga bilder på dina barn, man kan riktigt fånga känslan och de känns så äkta! vad har du för kamera? har du gått någon kurs? och redegerarar du innan i något program innan du publicerar dem på bloggen? många frågor jag vet men har funderat på detta ett tag. super mysig blogg! härligt att få följa eran resa!

Hej Cissi!
Tack så mycket! :) Jag har en Canon EOS 400D som jag fick när jag fyllde 18. Menningen var att jag skulle gå någon fotokurs, men sen blev jag gravid och det fanns liksom varken tid eller pengar att lägga på det. Men jag är glad att jag önskade mig en kamera då jag tycker att det är så härligt att bevara barnens barndom i bilder, det är så härligt att ta fram om några år, och nu med för den delen.
Jag retucherar inte bilderna i något program direkt. Men om jag vill ändra kontrasten, ljusstyrka, skugga och annat så gör jag det i microsoft live photo gallery :)

Härligt att du gillar den!
Kram :)


personligt rekord

Blev väldans glad förut när jag såg att jag hade 101 läsare igår. Va roligt! Undrar vilka alla är?
Va löjlig jag känner mig nu. Storbloggarna har ju flera hundra tusen läsare om dagen. Hur som helst så får man väl hoppas att ni som läser uppskattar det jag skriver om och då spelar det ingen roll hur många ni är :)


mammafrida

hängpatten

Goddag allihopa. Idag har min kära syster och lilla Dante varit här. Vi har lekt och självklart hunnit med både en och två fikor. My & Anders bodde ju här förut, innan oss, så hon är lika glad för den kommande flytten som jag är. Nu är det inte ens en månad kvar. En månad! Det går med durasellfart mina vänner.
Vi fick en julblomma av Mysan idag, med glitter på. Eftersom vi inte kommer pynta iår så får helt enkelt blomman bli vår julgran! Jättefin var den. Jag får sällan blommor av Andreas så det uppskattas verkligen. (Hoppas han läser detta!)


Texas har precis fått sin första grötportion. Det gick väl som väntat. In med skeden och ut med gröten igen. Det tar ju sin lilla tid att lära dom äta riktig mat, men jag tycker att det är roligt. Det är dock ett jävla sölande så det är ju tur att man har tvättmaskin. Det är så jäkla behagligt att amma alltså. Slippa vela med flaskor som ska kokas och pulver som ska mätas. Fram med patten bara och låt dom små liven käka & växa. Det är la inget att bråka om tänker jag.
Dock är jag jävligt trött på att inte kunna ha en riktig bh på mig. Det är ju inte direkt push-up med amnings bh om man säger så. Man känner sig så lagon sexig när man drar av sig tröjan på kvällen och amninginläggen flyger åt olika håll, eller så har man helt enkelt glömt att knäppa amningsklämmorna så pattarna liksom inte sitter i kuporna, och då blir det gärna två fontäner som sprutar åt olika håll. Sexigt värre!
Jag skulle verkligen vilja göra ett bröstlyft sedan när tuttarna blivit små och fina igen. Kul att vara 20 och ha hängpattar liksom. 



Jag vill ha! Får man nya tuttar på köpet också?




Här har vi grötgossen!




vatten är goa grejer!


monday

Måndagen börjar gå mot sitt slut. Idag har Jennifer varit här. Vi har typ, ätit.. Pyttipanna med ägg, pannkakor med grädde och chokladmuffins. Molly fick slickepotten efter att jag bakat. Det var nog första gången tror jag, hon blev hur lycklig som helst!

Texas har vägrat sova under hela dagen. Nu vågar jag absolut inte låta honom sova i vår säng heller, och när jag lägger ner honom i sin egna så vaknar han bara. Den lilla tuttegossen vill helst att hans mamma ska ligga brevid honom heeeela tiden. Men det finns det ingen tid till! Oftast är vi ju ute eller iväg på dagarna och då sover han i vagnen men ibland är det bara så skönt att vara inne hela dagen och gå runt i underkläderna. På tal om att gå runt i underkläderna så tänker jag inte alltid på att parkeringen i stort sett är utanför våra fönster, så jag är ganska säker på att majoriteten av våra grannar har sett mig halvnaken. Men dom får väl skylla sig själva tänker jag om dom nu är tvunga att kolla in hos oss. Det är ju så härligt. Speciellt när man städar och blir alldeles svettig. Så blir man liksom inte lika varm. Låter väl logiskt? Gött är det iaf.




Nöjd tjej?


Milk built this body!



Biggest loser nu med sega chokladmuffins & glass. Vem sa att jag var en gottegris?


magsjuka? jatack, gärna!

Idag blir jag så arg när jag läser allas statusuppdates på fb om förkyldningar. Jag vill väl också få vara sjuk. Bara få ligga på soffan utan några krav what so ever. Tycka synd om mig själv och bara må piss. Möla lösgodis och äta glass ur paketet. Slippa torka en endaste liten bajsrumpa på hela dagen.
Jag kan inte minnas när jag var sjuk senast. Alltså inte lite snorig utan feber och ont överallt. Det måste varit innan Molly föddes. Andreas har inte tagot ut en enda "VÅRD AV SJUK MAMMA" dag. Det finns inget som heter så. Men jag tror att jag ska införa det. En dag om året kan jag väl få iaf?

Passa på att njuta av att vara sjuka medans ni kan. Snart finns inte den chansen längre. Och om ni någongång mot all förmodan blir sjuka så har ni inte tid att vara det ändå. Då finns det någon annan som mår sämre. Det värsta är nog när männen är sjuka, inte sant? Lite huvudvärk och Andreas ligger som ett kolli i soffan.

Inflensa, vinterkräksjuka, feber och halsfluss- kom hit och smitta mig om ni törs.


Baguettemannen.


aj aj mitt hjärta

Igår hände det som inte får hända. Molly & Texas låg i vår säng och tittade på tv medans jag var på toaletten och Andreas stog i köket och gjorde lite mackor. Vår säng är 1.80 och Texas låg längst in. Hur den lilla krabbaten hade lyckats ta sig till andra sidan var för mig ett mysterium. Hur som helst så hörde jag bara en D U N S och därefter det ledsnaste gråtet jag någonsin hört. Ut från badrummet som en blixt och hittar mig lilla prins på golvet. Åh va ont det gjorde i mig. Eller gör. Lilla lilla prinsen.
Jag blev såklart jätteledsen och skyllde allt på mig själv. När jag lugnat ner mig och fått tröstat Texas ringde jag till sjukvårdsupplysningen och frågade om dom tyckte att vi skulle åka upp. Men Texas var lugn och visade inga tecken på hjärskaking eller att han ahde ont någonstans så vi skulle avvakta.
Efter en stund låg han brevid mig i sängen och vände sig då från mage till rygg och från rygg till mage. Så antagligen har han rullat från ena sängkanten till den andra. Innan har han bara vänt sig från mage till rygg. Han trycker även in knäna under magen som om att han ska börja krypa när som helst. Tokunge!
Jag låg och vaka över honom till klockan tolv innan jag vågade somna. Inga spyor. Inget mer gråt.

Fan, man känner sig som världshistoriens värsta mamma när det händer något sånthär. Jag minns när Molly var liten och just lärt sig stå själv. Hon ställde sig i vår säng hela tiden och en morgon när jag precis vaknat ställde hon sig och börja hoppa, vips så slant hon och ramlade baklänges rakt ner i golvet. Usch. Jag vill inte tänka på det.

Det värsta som finns är när barnen ramlar och slår sig. Jag brukar inte dallta med barnen när dom ramlar, om jag inte ser att dom slått sig såklart. Om man springer fram och gullar så börjar dom ju gråta för att man tycker synd om dem. 
Hur som helst. Det var en jobbig upplevelse. Aldrig mer.




Nej, nog om det nu. Idag är det måndag och jag har viktiga saker att göra. Klockan 1 ska jag till mvc (Ja ni läste rätt.) Det är ju så att jag är gravid igen och........ Nej, det är jag inte. Thank god. Nu ska det sättas en propp i hålet. Spiral, kopparsprial. Ja, vi får väl se om det gör så ont som alla säger. Hur som helst så har jag inte så mycket att välja på. Antingen är det kopparspiral eller kondom. Eller avhållsamhet. Eller en ny unge varje år. Jag och Andreas måste va the perfect match. Nej inga mer barn nu, det är vi båda fast beslutna om. Och vi vill inte ha någon sladdis om tio år heller. Nej va jobbigt. Nu räcker det! Nu ska vi njuta och unna oss och våra små fina saker. Kunna resa iväg och bara, vara. Det många inte tänker på är att barn faktiskt inte alltid så jävla underbara. Det är en hel del problem också. Och jag vill inte ha en till liten spillevink som ramlar ner från sängen. Nej det räcker med två att hålla koll på. Två små falukorvsbebisar ♥


här har ni mig


vitt som snö.

Just det ja! Här är det nya köksbordet. Love it!


sunday morning

Andreas jobbar idag. Min duktiga duktiga! Han gör verkligen allt för att vi ska ha det så bra som möjligt. Det är ju faktiskt inte en självklarhet. Det finns ju många pappor som inte alls är engagerade i sina barn och familj, speciellt i unga dar.
Att det blev just jag och Andreas är ju ganska otippat. Vi gick på samma högstadie och han var väl inte killen jag spanade in direkt.. Och jag var nog inte tjejen han spanade in heller för den delen. Fan va man såg ut alltså! Haha!

Jag minns när vi gick på mellanstadiet. Vi gick i turkos korridor på björlandagården och jag var alltid lite rädd för honom. En gång retade han och Mikael (Mollys gudfar) mig för mina millitärbrallor (som jag förövrigt tyckte att jag var skitball i....). En annan gång hade jag på mig en såndär liten trekantig sjal som man knyter runt huvudet, och då sa han något i stil med "påsken var förra månaden!". Jävelonge! Haha.
Men det får han igen nu på senare dar ;)



Hur som helst. Det jag skulle komma till var alltså att han inte är hemma idag. Jag och kidsen hade en skön sovmorgon och nu har vi precis ätt frukost och Molly har badat. Jag tänkte röja upp lite här hemma och när barnen har sovit ska vi åka iväg och handla mat. Kanske blir det lite bakning idag?
Nu i skrivandes stund kommer jag ihåg att jag vaknade flera gånger inatt av att Molly grät och skrek mammaaaaa. Då hade Texas fått tag på sin storasysters hår som han glatt låg och drog i. Va han gjorde vaken har jag ingen aning om. Brås han på sin far kanske? Jag får hålla koll på denna lille gosse i framtiden! ;)


Åh titta här! Finns det kvar något till mig? Eller åt du upp a l l i h o p igår mamma?


Hallå! Jag finns kvar här bakom alla bajsblöjor och spyor.

Alla handskas med sitvationer i livet på olika sett. Jag har på två år hunnit bli mamma till två små fina barn. Två barn. Gud jag förstår nog inte alltid hur seriöst det är. Eller, jo, det är klart jag gör. För jag gör ju det jag ska för att dom ska ha det så bra som möjligt. Men det är som att jag bara vaknade upp en dag och "Oj jag har två små barn här, vad händer nu då?" Nu låter det väl som att jag inte varit vid medvetandet, men det har jag ju såklart. Och nej jag ångrar inget. Folk väntar liksom tills dom blir 40år innan dom skaffar sin första unge. Precis som att det är hela världen att skaffa barn, även om dom gör hela sin värld när dom väl är här.

Jag har levt i 20år. Jag har haft så många vänner, så många fina stunder. Molly och Texas är utan tvekan det bästa som har hänt mig, men i allt det här vackra finns det så mycket sorgligt som jag egentligen aldrig tänker speciellt mycket på. Men nu i eftermiddags fick jag mig någon sort uppenbarelse. Att jag på något sätt mitt i all kärlek ibland känner mig ensam.

Sanningen är ju att jag tappat många vänner. Inte tappat helt, men jag märker så tydligt att jag numera är den sista som får reda på allting. Jag är inte heller direkt den första som man väljer att spendera sin lediga fredagskväll med om man säger så. Samtidigt som jag tycker att det är tråkigt, så förstår jag ju att det kanske lockar mer att gå ut och glida på avenyn än att sitta hemma i min soffa och titta på idol. Fast är det egentligen så farligt att "offra" en kväll? Jag är fortfarande samma person som för två år sedan. Det finns bara två till av mig nu, i mindre format.

Nu låter det som att jag pratar emot mina åsikter med tanke på mitt "mamma?" inlägg. Det jag menar är att trots att jag har en man och två barn så är jag inte mindre kapabel till att vara en bra vän. Jag är tillochmed bättre nu än va jag var innan!



Med detta sagt ska jag krypa till sängs. Texas har äntligen skitit så han somnar nog också nöjd ikväll.
Puss på er!


mamma?

Det är sjukt va statistiken varierar beroende på vilken dag det är. Antar att folk har ett liv på helgen. Eller liv och liv. Det beror ju på hur man ser på det.


Det är en sak jag inte förstår, som verkligen gör mig irriterad. Det är varför man skaffar barn och sen inte umgås med dem. Det finns antagligen för mycket av "ungdomslivet" som man inte fått uppleva, eller något annat man saknar eftersom man hellre går ut och dricker drinkar var och varannan helg än att umgås med sin familj. Jag säger inte att det är konstigt att man vill göra saker själv ibland, för det skulle vara omänskligt om man inte ville det. Men när man blir förälder så måste man faktiskt offra vissa saker, det är dagens sanning! Man kan inte leva som man gjorde innan. Även om man har nära och kära som mer än gärna ställer upp och är barnvakt så är det mamman och pappan som bebisen behöver som mest.

Jag var ute på en liten krogrunda när Texas var ganska precis två månader. Jag behövde det. Eller egentligen behövde jag väl inte gå ut och dricka, jag ville bara vara ensam några timmar. Med lite sällskap. Det gick inte en stund utan att jag hade mina små i baktankarna. Hela sitvationen kändes fel och jag kände mig så malplasserad där bland alla fulla flirtiga människor med mina växande matmaskiner (typ ö-kupa).
Jag vet inte om det är jag som är udda, eller om jag överreagerar? Men är det inte konstigt när man ser fler kort på mammor med sina drinkar i händerna än kort med deras små barn i armarna?






varje dag för er mina små troll ♥

 


50tal

När vi vaknade imorse tittade jag ut genom fönstret och såg till min stora lycka att det är snö ute. Va mysigt tänkte jag. Först äter vi frukost och sen går vi ut och åker pulka hela familjen. Men efter att vi åt frukost blev jag helt seg i kroppen. Känner mig jättehängig, precis som att jag börjar bli sjuk. Belinda skulle ju komma hit idag men hon har magsjuka så det blir inget med det. Hoppas att det inte är de jag åkt på bara. Orkar inte!

Hur som helst. Vi hade tänkt att påbörja packningen idag. Precis som alla andra dagar. Men jag orkar inte lyfta ett finger. Känner jag mig själv rätt så blir det pizza till middag och det är i soffan jag kommer tillbringa mestadelen av dagen. Kanske piggnar jag till om en stund? Skulle behöva en sockerbomb känner jag. Eller så är det just det jag inte behöver?

Igår var jag iaf hemma hos syster, och jag kom äntligen ihåg att ta med mig min kamera. Så nu har jag laddat upp lite bilder till datan, bla. från när jag var med Mysan i skolan på hennes slutarbete, tema black and white. Alla andra hade valt att sminka sina modellet i nutid, förutom My som sminkade mig som att jag va från 50-talet. Det var lite skojsigt!

 

wakawaka


Känns förövrigt helt sjukt att se mig i denna vidriga hårfärg nu när jag äntligen är blond igen!





Molly kan inte låta bli att gosa med lillebror lite vid frukostbordet. Sötnosar!


Nej. Nu är min minsta korv vaken så jag får ta hand om honom. Andreas har somnat i soffan. Latis. Han var ifs uppe klockan sju imorse och spela innebandy. Men icke kan man sova bort hela dagen för det!

So long ♥


Godnatt

Har i skrivande stund sjukt ont i magen. Så här avslutar jag fredagen och intar helgen. Måste verkligen börja packa imorgon, det är ett måste! Skit tråkigt. Nej god natt nu på er!

friday!

Nej, Molly leder ännu va det gäller vikten. 9.5kg tror jag det var, eller mer? Jag har inte koll på alla siffror. Kan inte ens Texas sista fyra siffror, helt sjukt! Man kan inte ha koll på allt. Jag vet iaf hur många barn jag har, och det är ju det som räknas. Och hur gamla dom är. Och vad dom heter.



Nu är vi hemma hos moster-my och barnen. Helena är här också! Vi fikar lite lussebullar och kidsen leker. Emma och Alexander kommer inte hem till oss ikväll så vi åker bort till svärisarna och käkar skaldjur istället!


Nu blir det hm shopping. 10% på allt idag!
Puss!


blöja eller inte blöja?

Sovmorgon idag gott folk! Ja det är ju trots allt fredag. Det dumma med sovmorgon är att jag nästan blir tröttare när jag får sova längre. Och så blir det stressigt. Visst vi ska inte vara på bvc förän klockan halv elva, och det är två timmar fram tills dess. Men det tar sin tid att se till att vi alla tre är mätta, torra i blöjan (Nej jag har ju inte blöja. Men jag kanske hade sparat lite tid om jag med hade haft de?), sen så ska jag ju helst ha hunnit göra mig iordning lite, barnen ska ha på sig varma kläder (detta är den sämsta årstiden för en småbarnsförälder), jag ska ha varma kläder och sen ska vi hinna med att passa in bussen. Som vi självklart alltid missar!


Ja vi har nu alltså två timmar på oss att komma till bvc. Idag ska vi tydligen prata om mat och måltider. Känns som att det var igår jag var där med Molly. Jag vet ju redan allt det där, med maten. Men det är väl lika bra att ha ett litet samtal.

Nej vänner. Dags att ställa fram frulle och sätta på mig ansiktet!
So long!


torsdag

Nu är vi hemma efter en lång dag! Vi var på öppna förskolan precis som planerat och efteråt fikade vi med Sandra och Kevin. Sen gick vi och träffa vår Maria och fikade åter igen. Jag hämtade ut ett paket på hm med massa skojsiga saker i. Är jättenöjd med allt! Känns som att jag hämtar ut paket på hm hela tiden. Men eftersom jag helst inte åker in till stan själv med båda barnen så handlar jag mest via internet. Smidigt och bra!
Sen tog vi oss en tripp bort till mamma och käkade middag. Det var längesedan vi var där nu, så det var mysigt!

Nu är klockan mycket och det är dags att krypa ner i sängen med man och barn. Ikväll är det lyxfällan på tvshemat. Imorgon bitti ska vi iväg till bvc och mäta&väga Texas. Lika spännande varje gång! Jag är inte säker, men jag tror att han väger mer än Molly nu. Fyra månader och storlek 80 på kläder, det säger väl en hel del?


Imorgon kommer Emma och Alexander. Ungerfär som alla andra fredagar med andra ord! Dom är som oss fast utan barn, ännu så länge. Men det är rätt skönt, för då kan dom agera lekledare när dom är här, haha! Molly somnar lika gott varje gång!



Nej nu är det dags, plikten kallar.
Puss!


kärt barn har många namn

Jag har blivit förälskad. I min nya dator. Det blev en tidig julklapp till mig, vilken lycka! Tänk va allt går lättare när man har saker som faktiskt funkar. Det tar liksom inte 3 minuter att öppna en ny sida, amazing! Kanske är det därför jag bloggar igen? Ja delvis såklart, och dels eftersom det faktiskt är väldigt rogivande att skriva av sig lite.


Nu är det morgon. Jag ligger med mina små korvungar i sängen och tittar på bolibompa. Molly vill såklart titta på waka waka, men j a g o r k a r i n t e l y s s n a i g e n ! Kan hon inte få en ny favoritlåt nu? När Molly blir stor så är jag säker på att hon kommer göra något med musik. Dans eller sång eller något annat trevligt. Hon blir helt lyrisk så fort hon hört en låt som hon tycker om!

Hur som helst. Jag kom precis på att vi har ganska konstiga smeknamn för våra barn. Molly har i över ett år kallats för frallan. Namnet kom vi på en  morgon när vi satt och åt frallor och rimma på Mollys namn. Hur Molly kunde bli Frallan vet jag inte, men visst är det ganska sött? 
När Texas föddes så kallade Andreas honom för Terra. Vilket jag avskyr! Sen blev det terrovich. Så fult! Men nu under en tid tillbaka har vi kallat honom för snubben, och nu är det alltså snubbisen som blivit hans smeknamn. Jag tycker att det är lite gulligt att ha ett extra namn till sina barn. Att dom däremot har två andranamn är ju en annan femma. Ungefär som pippi långstrump med andra ord! Kärt bart har många namn.


Nej, om vi ska ta och pallra oss upp! Idag ska vi bort till öppna förskolan en stund. Lek och sång som vanligt. Det är trevligt att vara där, det enda som är lite tråkigt är att Molly är äldst av alla. Dom flesta barn som är 18 månader går ju på dagis.. Men hur som helst så är det ändå kul. Lite omväxling!
Sen ska jag nog gå in på lindex. Hittade en del kläder på rea där igår som jag funderat på lite. Visar bilder sedan om det blir några köp!

Nej, nu är det dags för waka waka. Kan inte säga nej till frallan ;) 


1 dag gammal ♥


Stoltaste storasyrran ♥


kött fi fan

Kom precis hem efter en shoppingrunda i amhult. Andreas har varit hemma från jobbet idag då han har riktigt jobbig huvudvärk, så jag lämnade Molly hemma med honom och tog bara med mig Texas. Jättemysigt! Han sov hela tiden så jag fick titta på saker helt utan stress. Hämtade ut ett paket från hm med två toppar i till min själv :)

Nu ska jag laga köttfärssås (fifan) och spagetti. Det blir nog gött! Till efterrätt blir det banasplitt. Vi kan ju låssas att vi firar Texas 4månadersdag. Han äter ju dock inte sånt, så det är nog mest för min egna skull. Höhö!


Ikväll blir det greys. Mys!

livslångkärlek

GRATTIS PÅ 4 MÅNADERS DAGEN MAMMAS PRINS!
Just nu (ja för fyra månader sedan då) satt jag i bilen med värsting värkar. Tänkasig va tiden går fort! Nu sitter du här brevid mig i soffan och tittar på mtv! Goa unge. Snällare barn får man nog leta efter! Jag ljuger inte när jag säger att han inte varit vaken en enda natt. Bara för mat, men sen somnar han om. (Måste ju faktiskt skryta lite!)

Tänk att jag trodde att du var en Maja? Vadå, hur kunde jag inte veta att det var en Texas? En underbar stor liten pojke! En mammas pojke. När Texas låg i magen förstog jag inte hur jag skulle kunna älska någon så mycket som jag älskar Molly. Men det kan man. Fast på olika sett, på något vis!

Tiden efter förlossningen har varit jobbig, men idag kan jag verkligen känna den villkorslösa kärleken igen, och den känslan är helt fantastisk!

Jag är så glad. Friska barn är allt man kan önska sig! Mammas hjärtan, ni gör mitt liv så värdefullt ♥



hjärtebarn!


sweet dreams

Och ja, chokladmuffinsen finns redan under fliken recept! Bara att baka på mina vänner :)



Nu är klockan mycket. Jag och Texas sitter i soffan och myser! Belinda och Jennifer var här förut en stund och åt chockladmuffins. Haha. Nej, det var mysigt. Mina fina vänner! Ni är få men väldigt omtyckta!

Nu känner jag att det är dags att gå in och lägga mig i vårt trånga sovrum. Vi har ju offrat vårt fina sovrum till barnens förfogande, vilket det såklart var värt. Men det känns otroligt skönt att veta att vi snart kommer ha ett stort rymligt rum igen. Och att jag slipper känna mig lika smidig som ett kylskåp varje kväll när jag ska klättra över till min sida sängen!Jävla meck alltså.

God natt på er!



världens goaste ungar måndagsmyser!


köttgryta

Anonym om latjolajban:
åå det lät ju hur gott som helst! Maten alltså.. ;) Recept skulle verkligen uppskattas!! :) på chokladmuffinsen också såklart!

Hej Anonym!

Ja och det är verkligen jättegott! Här kommer receptet som räcker till ca 4 personer.

Du behöver:

Ett litet paket grytbitar (vet inte hur mycket, men ungefär ett halvkilo)
3 dl grädde
Vatten
Rödvin
Lagerblad 
Vitpepparkorn
Buljongtärning kött alt. grönsak (gärna den där nya slajmiga varianten från knorr) 
Salt & peppar
Redning (idealmjöl eller toppredning)
Vinbärsgele
Soya
Potatis



Tillagning: Lägg grytbitarna i en gjutgärnstekpanna alt. vanlig stekpanna och fyll upp med hälften vatten och hälften rödvin så det täcker allt kött. Lägg i ca 5 lagerblad, ca 15 vitpepparkorn, salt & peppar. Sätt ett lock på, tillverka ett eget lock av alluminium om du inte har något. Låt köttet koka i absolut minst 80minuter, (grytbitar är väldigt segt så om man inte tillagar det på rätt sätt så blir det som gummi) gärna längre om så är möjligt, detta för att köttet ska bli så mört som möjligt. Se till att vattnet inte dunstar bort och om det behövs, tillsätt då mer vatten och vin. Tänk på att låta vinet koka regält så att såsen inte smakar för mycket rödvin.

När köttet kokat klart tar du ut lagerbladen. Tillsätt önskad mängd grädde och buljong och låt koka upp. Häll i soya efter önskad färg. Lägg i en-två matskedar vinbärsgele och smaka av med salt och pappar. Gör en toppredning på vatten och vetemjöl och häll i under omrörning. Tänk på att det kan ta en stund innan såsen tjocknar så häll inte i för stor mängd redning med en gång. 
Smaka av såsen och krydda efter behag.


Servera grytan tillsammans med potatis, vinbärsgele och kokta morötter eller annan varm grönsak. Gärna ett glas rött om så önskas. Jag föredrar ett glas iskall mjölk!


Tillagningstid ca 2-4 timmar beroende på hur länge man låter köttet koka. 





 (Och snälla! Ni som kommenterar skriv under med namn, det blir trevligare då. Alla är välkomna här:))


latjolajban

Jag kan även tillägga att Mollys hår är det enda jag hittills bakat idag. Orkade inte åka iväg så nu väntar jag på att Andreas ska komma hem med ingridienser. Ikväll kommer Belinda och Jennifer hit och då ska det ätas gott. Grytbitar med rödvinsgräddsås, potatis och vinbärsgele. Sen blir det självklart en del chokladmuffins till efterrätt. Och desperat såklart, vilket är självahöjdpunkten! 

Kanske ska jag gå och tvätta mig lite? Luktar ju tatjolajban under armarna. 


inbakat

Idag har jag gjort inbakade flätor på Molly för första gången. Så sött!


Kort taget med min mobilkamera från artonhundratalet.

en tuff brud

Jag vet inte hur många gånger jag har lyssnat på denna låten sedan jag tittade på så mycket bättre i lördags. Jag har nog höjt tittarstatistiken med typ 100. Den är sjukt bra och gör mig jätteglad! Dessutom så har jag nu insett hur snygg Petter är, vilken man!



trend4you

Varje dag när jag sätter igång datorn så springer Molly fram, pekar, säger he-he och dansar waka waka dansen (med händerna.) Jag vet inte hur många gånger om dagen vi tittar på musikvideon, men hon tycker den är lika bra varje gång. Hon är så söt när låten sätter igång och hon börjar dansa runt här hemma. Jag måste försöka få detta på film så jag kan visa er! Så sjukt gullig.


Idag är det tisdag och det står bakning på shemat. Jag skulle ju egentligen baka igår, men det blev aldrig av. Andreas ringde mig när han var påväg hem och föreslog pizza till middag. He's reading my mind! Det var ju det jag sa, att jag funderade på pizza igår. Ja, och efter pizzan var jag såklart så mätt att jag inte orkade baka, trots att jag skrev att man alltid orkar baka cupcakes. Jag ljög.

Idag blir det en tripp till amhult. Ska handla lite ingridienser till bakningen, om jag hinner så blir det cupcakes, morotskaka och sega choklasmuffins. När jag väl är ute i amhult så funderar jag på att gå hem till min kära syster och hämta min kamera som hon lagt beslag på. Har kanppt tagit några kort på Texas och det känns jäkligt taskigt eftersom jag har så sjukt mycket kort på Molly. Det får bli ändring på det där från och med nu!


Igårkväll satt jag som klistrad framför datorn då jag hittat en underbar hemsida med huuuuur mycket fint som helst! Jag är helt i extas här hemma inför flytten. Varje kväll ligger jag och fantasimöblerar i lägenheten och planerar med färger och olika byggplaner jag har. Vår trappa tex. är byggd i furu vilket jag tycker är så jääävla fult, och eftersom man inte får måla den vit så tänker jag att man kan klä den med vit panel. Det borde ju funka? I mitt huvvud ser det iaf skitsnyggt ut! Haha. Sen så ska det målas om överallt. Jag tänker ju att allt ska bli färdigt med en gång, men jag vet att sånt här tar tid. Hoppas iaf att vi hinner måla om allt innan nyårsafton. Hatar när saker och ting är halvdant.
Hur som helst, det var ju det här med hemsidan. www.trend4you.se heter den, ni som gillar den lantliga stilen kommer utan tvekan få en ny favorithemsida. Jag skulle kunna beställa hur mycket som helst, men när jag klickade mig fram till kassan och insåg att jag beställt saker för 2500kr så tog jag bort en hel del grejer. Detta fastnade jag för;

 

Hur söt är inte brödburken? Jag har länge letat efter någon smart stor då jag tycker att det är så tråkigt att knö in brödet i skafferiet så det blir alldeles mosat. Pris 398 kr.
Ljusstakarna påminner lite om ett par jag köpte på ullared för något år sedan. Tyvärr så gick en av dem i golvet och gick sönder i botten. Jag har dock inte haft mage att slänga dem då jag gillade dem så mycket, så jag blev så glad när jag hittade dessa som är väldigt lika mina gamla. Pris 298 kr för båda.
Grytvantarna är superfina och piffar till vårt tråkiga kök. Pris 49 kr paret.
Sen beställde jag även ett stort vitt M och stort vitt T i trä som jag ska sätta ovanför sängarna i barnens rum. Pris 39 kr styck.

När jag var på tapetgalleriet hittade jag en ljusrosa och en ljusblå tapet med små vita prickar på. Så fina! Tänkte dela av deras rum lite och vad kan göra det bättre än en tapet? Tror att det blir jättefint.
Längtar så tills jag får börja "pynta" den nya lägenheten med fina saker. Rosa, vitt och blommigt såklart.

Nej gott folk. Nu ska kidsen sova en stund och sen är det dags att pallra oss iväg om det ska bli någon bakning idag. Har även ett paket från hm att hämta ut, spännande!

 


tre små troll

Jag stöter ibland på folk som uppmuntrar mig om att ta tag i bloggandet igen, vilket gör mig glad, för då tycker dom förhoppningsvis om den. "Den är så mysig!" hör jag ofta. Men så fantastiskt mysig är jag väl inte. Jag menar, det är jag inte. Jag är ganska hysterisk, lättretad, vimsig, padant och lat. Hur man kan vara lat och pedant samtidigt vet jag dock inte, men jag lyckas.
Hur som helst, jag hoppas att ni som fortfarande läser bloggen (trots att jag varit sämst på att uppdatera sedan Texas föddes) får en rättvis bild av mig.


Nej snart kommer Andreas hem. Idag har vi haft mysdag här hemma och inte gått utanför dörren. Hoppas på pizza till middag för jag har ingen lust att laga mat! Däremot ska jag baka cupcakes, det orkar man alltid!





Mina små trollungar!








 




monday morning

Ju mer jag tänker på det här med tavlorna ju mer irriterad blir jag. Vad tror människor egentligen? Att jag sätter in kort på mina familjemedlemmar i ramar och sedan spikar upp dem i ett nazistiskt mönster? Det hade ju varit friskt.



Hujedamig så stressad jag känner mig. Vet att jag måste packa, men ändå sitter jag bara här. Båda kidsen sover. Dom bestämde sig för att vakna klockan halv sju imorse. Va fasiken, när man ställer fram klockan ska dom ju sova längre!? Hur som helst, jag är glad att dom har någolunda samma sovrutiner, det blir så mycket enklare då!
Nu flyttar vi om ca fem veckor och jag har inte börjat packa alls. Visst låter fem veckor som en ganska lång tid, men med två barn som kräver sitt varje dag så räcker inte tiden till riktigt. Och det är mycket som skall göras. Att vi dessutom får lägenheten två dagar innan julafton gör inte saker lättare. Andreas har tagit ledigt i fyra dagar så vi hinner färdigt med allt innan nyårsafton, som vi självklart ska fira hos oss.  

Igår var det farsdag. Eftersom vår lilla silverbil är inne på verkstan (igen) så stannade vi bara hemma, vilket var rätt skönt. Vi har ju tre pappor att åka till och det är svårt att hinna med på en dag, så det känns mest rättvist att stanna hemma. Vi åt lite mysig frukost och tog det lugnt hela dagen. Jag satt förra lördagen vid datorn i sex timmar och gjorde en fotobok till Andreas som mycket förträffligt ramla ner i brevlådan i fredags. Han blev jätteglad, och rörd det såg jag på honom. Massor av fina kort på honom, mig och barnen. Bra tips att ge till någon i julklapp. Jag gjorde min på extrafilm.se.




Ne, detta kändes sådär intressant måste jag säga.
Ha en fin måndag!




jag gillar alla människor.

Fy nu blev jag helt skärrad. Fick en kommentar där någon (självklart en anonym person.....) fråga om det är meningen att bilderna i vårt vardagsrum ska bilda en nazistisk symbol. När jag står här och tittar så ser det faktiskt ut som det. Sjukt jävla läskigt, och det är självklart inget som jag planerat. Jag är absolut ingen nazist och det är ingen annan i detta hemmet heller för den delen. När jag satte upp ramana "ribba" frå ikea så var meningen att de skulle bilda en fyrkant, eller ja... Ni förstår? Tur att tavlorna snart skall packas ner och sättas upp på en ny vägg. Och nej, då kommer jag inte sätta upp dom i samma såkallade "mönster"!




tack

Åh mina fina läsare, jag vill tacka er för vackra ord! Ni ska veta hur mycket det värmer. När jag träffar folk som peppar mig att ta upp bloggandet igen så blir jag glad, även om jag har delade känslor om det just nu, så tycker jag ju att det härligt att skriva av mig här hos er, eller hos mig.. Eller vad säger man? Ja, jag vill helt enkelt bara tacka er, ni är bra människor!


RSS 2.0