189 dagar

Hej alla mina vänner.

Julen har varit mysig. Molly har dock varit sjuk i över en veckan nu, förkyldning och jag gissar även på att hon har ont i halsen. Både jag och Andreas har varit lite krassliga, så jag förstår varför Molly endast ätit välling, yoghurt och liknande de senaste dagarna. Tomten kom med många fina paket till Molly. Även jag fick lite klappar som jag blev väldigt glad över, bla. nya bestik, brödrost, digital fotoram, armband och parfym. Tänka sig att jag varit så snäll!?

Och hur går det med guldklimpen som växer i magen min? Jag känner allt hur det kittlar till lite där inne imellanåt, att det är 'något' där inne som rör sig. Det känns ju såklart inte utanför magen ännu, nu är det bara jag som får njuta av känslan att jag är två (eller kanske fler, vem vet. haha). Imorgon går vi in i vecka 14 och det känns som att veckorna går otroligt fort denna gången. Hoppas den känslan håller i sig genom hela graviditeten! Ultraljud är bokat den 8 februari och visst är jag exalterad över att se den lilla krabbaten. Jag tror att tanken "hur många är det där inne?" har slagit dom flesta gravida, så självklart är jag nyfiken. 189 dagar kvar till beräknad födsel låter ju faktiskt inte såå länge ändå, eller hur?

Jag vet inte vad ni har för åsikter och tankar runt det här med att vaccinera sig när man är gravid. När jag fick beskedet att jag var gravid igen bubblade lyckan i hela min kropp. När jag sedan såg artiklarna om den gravida kvinnan som låg i respirator på östra sjukhuset då hon blivit smittad av influensan var det precis som att allt rann ur mig. Tankarna gick fram och tillbaka, vaccin eller inte? Efter en del läsning i gravidtidningar och på internet kom jag fram till att jag inte skulle ta vaccinet. Det står ingenstans att det är 100% säkert att fostret inte kan ta skada av vaccinet. Dom jämnför mängden qvicksilver i sprutan med den mängd vi får i oss av kosten under en veckas tid, men resten av innehållet vet jag inte så mycket om. Tänk om jag skulle ta sprutan för att skydda mig själv och sen när bebisen är född visar det sig att den har 3 armar eller kanske inte några alls. Man vet ju faktiskt inte vilka 'skador' vaccinet kan föra med sig eftersom just detta vaccin aldrig testast på gravida tidigare. Kan även tillägga att i tyskland (tror jag att det var) lät dom inte gravida vaccinera sig med detta vaccinet som vi har i sverige, utan beställde in en annan variant som tydligen skulle vara bättre.

Jag har inte låtit vaccinera Molly heller. Det är en otroligt svår fråga att ställa sig till, borde vi eller borde vi inte vaccinera vår 9 månaders, vilka är riskerna? Andreas har dock tagit vaccinet eftersom att han är den som vistas runt och hemma hos okända människor varje dag i jobbet, så han är ju ett skydd i sig.

Jag säger inte att det är fel och jag vill inte avråda någon gravid eller förälder att inte vaccinera sig ellersina barn, men jag har bestämt mig för att gå på magkänslan och låta bli. Jag får helt enkelt försöka låta bli att trycka upp ansiktet i sjuka människors ansikten i några månader (skämt och sido). Hur resonerar ni läsare runt detta något känsliga ämne?



på väg för julfirande


Mammas lilla prinsessa i finaste klänningen


första julen

Jag älskar julen. Men samtidigt som jag haft en knutta julkänsla sedan oktober så kan jag itne förstå att den stora dagen är om TVÅ dagar. Tiden går way too fast måste jag säga. Den 23 december åker vi ut till kössö och firar jul tillsammans med Andreas släktingar. Förra året satt jag och Anna höggravida och spekulerade runt vilket kön våra små i magen hade. Jag var hela tiden säker på att dom skulle få en tös och att vi skulle få en pojk, så jag hade ju rätt till hälften iaf.

Iår är jag ensam om att vara gravid vid julbordet. Vilket för mig innebär att jag får låta bli laxen med hovmästarsås och potatis. Det är nog det enda som jag känner mig lite 'ledsen' över, det är ju fantastiskt gott! Kössöborna har ännu ingen aning om att vi är gravida på nytt, så det blir en härlig julklapp till dem!

Nu slutar jag jobbet om en timma. Snart bär det alltså av hemåt där Molly och farmor Anneli väntar. Andreas jobbar halvdag idag så såfort vi är klara så åker vi iväg till allum och handlar dom sista klapparna. Ska även försöka hitta en kjol på hm som jag såg för längesedan, hoppas den finns kvar!


Våra fina tjejer som firar sin första jul utanför magarna!




2009

En liten sammanfattning av mitt 2009
Var så goda

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: Jag födde barn
2. Höll du några av dina nyårslöften?: Jag gav inga
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: Jodå. Mysan fick sin Dante, Therese fick sin Matilda, Anna fick sin Lilly och jag fick min Molly!
4. Dog någon som stod dig nära?: no, thank god!
5.Vilka länder besökte du?: inte ens danmark iår.
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?: nej jag har allt jag behöver
7. Vilket datum från år 2008/9 kommer du alltid att minnas? 24/12-08 då vi förlovade oss, 5/3-09 när vår lilla skatt föddes och den 2/11-09 när vi plussade. 
8. Vad var din största framgång 2009?: det var väl min roll som mamma, som jag själv tycker att jag gör riktigt bra!
9. Största misstaget?: har hållt mig borta från tråkigheter
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?: nej. förutom att vara spräckt från a-b. höhö! (usch gick jag över gränsen nu?)
11. Bästa köpet?: barnvagnen
12. Vad spenderade du mest pengar på?: min lilla prinsessa
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?: Andreas körkort och jobb ligger högt på listan såklart!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?: halo
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? gladare. Men har såklart haft svackor precis som alla andra.
16. Vad önskar du att du gjort mer?: tränat
17. Vad önskar du att du gjort mindre?: ätit dålig mat
18. Hur tillbringar du julen?: tillsammans med min stora älskade familj!
19. Blev du kär i år?: det var jag ju redan!
20. Favoritprogram på TV?: desperat housewives, greys anatomy och idol såklart!
21. Bästa boken du läste i år?: ja-a, jag har nog inte läst så många böcker, det har mest blivit mama iår.
2. Största musikaliska upptäckten?: gaga ohlala.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: ett våffelgrärn bland annat
25. Något du önskade dig men inte fick? guldhalsband
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?: Som nybliven mamma (20 dagar efter förlossning) så var jag fortfarande ganska mörbultad och rörde mig inte utanför dörren. Hade kalas medd em närmsta och åt en hel del våfflor. (fyller ju år på våffeldagen)
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: Jag skulle tappat 20 kilo. Men jag är rätt nöjd ändå. Nu börjar jag om på ny kula med ny graviditet, så jag får ta tag i det till hösten istället!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?: Har försökt att hålla mig så fräsh jag kunnat. Inte alltid så lätt som nybliven mamma, men senast jag var på besök hos min barnmorska sa hon att jag var otrolig vacker, vilket såklart var smickrande. Så jag tror att jag håller mig någolunda i form!
29. Vad fick dig att må bra?: kärlek och uppskattning
30. Vilken kändis var du mest sugen på?: jag har faktiskt inte tänkt på det iår..?
31. Vem saknade du?: Jag har inte saknat så mycket. Gammal ersätter nytt trots att många minnen består. Har dock tagit upp kontakt med vänner som man tappat bort på vägen vilket känns väldigt kul!
32. De bästa nya människorna du träffade?: Vi har börjat umgås mycket med Emma och Alexander och vi har väldigt trevligt tillsammans

fröken vimsig

Alltså jag säger bara en sak. Mer förvirrad än vad jag är just nu går antagligen inte att vara! Jag glömmer av allt. Jag vet inte om det är graviditeten som spökar eller om jag är allmänt ur balans nu under julkaoset. Vi hade ju tänkt, eller jag hade tänkt (Andreas är väl inte riktigt lika hysterisk som jag är om man säger så) att vi skulle försöka ha en ganska lugn jul. Molly är ju inte så gammal så hon förstår ju inte riktigt innebörden av julklappar nu ändå, det är väl pappret som är mest roligt än så länge. Men jag älskar att handla julklappar och behöver hon kläder och leksaker så kan jag ju lika väl slå in dem i paket när det ändå är jul! Det är ju ifs inte bara lillan som ska ha klappar. Även om vi (syskonen, föräldrarna och övriga släktingar) bestämt oss för att inte köpa julklappar till varandra så finns det en hel del småttingar som såklart ska ha sina klappar. Vi har även julklappsleken hos mamma och Conny så det är en dels om skall inhandlas ändå. Nu har jag endast köpt till Molly, Andreas och Dante så jag känner ändå en viss panik! Imorgon far vi iväg till frölundatorg alt. allum för julklappsshopping så jag hoppas att vi hittar allt det vi ska ha där!


Sitter just nu och tittar ut genom fönstret. Snön ligger ljuvligt på marken och träden. Bilarna har inte hunnit färga den brun av avgaser och smuts ännu, så det är nu det är som finast. Jag håller tummarna för att snön ska få ligga kvar i några dagar. En vit jul hade varit underbar, för säg mig när vi hade det senast här i göteborg? Jag hoppas även att tomten (Andreas) kommer med något fint till mig iår. Jag tror inte att det spelar någon roll hur gammal man blir, att få en liten paket av den man älskar är otroligt uppskattat. Det tycker iallafall jag.
Önskar er en mysig dan-före-dan-före-dan-före-dopparedan

thank you

Tack för alla gratulationer här på bloggen och på fb. Jag ska försöka gravidblogga lite den här gången också. Jag tycker att det var mysigt att skriva när Molly låg i magen, och jag uppskattar verkligen det nu efteråt när jag kan gå tillbaka och läsa.

Om jag ska säga hur jag mår just nu så är trötthet det första ordet som ekar i mitt huvud. Gud, det spelar ingen roll hur mycket jag sover på nätterna, jag är fortfarande lika trött. Sover middag samtidigt som Molly här på dagarna så just nu hinner jag inte med riktigt lika mycket som jag gjorde förut. Men jag tror att tröttheten kommer gå över ganska snart. Men Molly blev jag piggare i vecka 14 ungefär, så jag bara längtar tills dess.

Vi har utan tvekan fått den bästa julklappen någonsin, och jag bara njuter av att veta att vi snart kommer ha en till liten skatt att springa efter här hemma. Att ha ett till barn att vara orolig över, älska, se utvecklas och lära känna.. Ja det är utan tvekan det absolut det bästa som livet har att erbjuda.

Nu ska jag börja denna söndag med färska frallor tillsammans med mina älsklingar. Dom borde vara tillbaka från ica vilken sekund som helst, så det är bäst att jag börjar duka fram lite smått. Det fjärde adventsljuset brinner och jag bara njuter av att veta att detta är min första lediga söndag sedan augusti. Hoppas ni får en fin dag allihopa. Och grattis till pappa som fyller år idag!

Kram

en tidig liten julklapp

Ja-a! Jag har en tidig julklapp till er alla. Nyheter sprider sig snabbare än vinden och visst är det sant att Molly ska bli storasyster (en liten storasyster). ÄNTLIGEN slipper jag hålla tyst! Är nu i vecka 12 och vi har beräknad förlossning den 7 juli.

lyckligare kan ingen vara!


jag har inte glömt er

Hey allihopa.

Jag hoppas att ni alla mår bra där ute i det kyliga sverige. Hemma hos familjen Davidsson-Sjöstrand har det hänt grejer sedan jag uppdaterade senast. Julgranen har åkt upp och många av klapparna har blivit inslagna på bästa sätt utan mig. Pyssel är något som jag tycker är otroligt roligt och jag känner ett lugn i kroppen när jag får sitta ner och klippa, klistra och pilla i ett rofyllt hem. Molly är ju dock något liten ännu för att förstå det här med att pyssla, men jag är säker på att hon kommer att ha ett lika stort sinne för pyssel när hon blir stor som jag har. Eller, jag hoppas det iaf!
Ullaredsbesöket med svärmor var mycket trevligt. Jag gick dock inte upp när klockan ringde, så jag är tacksam över att även Annelie är lite seg på morgonen. Vi kom inte hemifrån förän kvart över åtta, men vad gjorde det? Vi hade ju hela dagen på oss. Väl inne i helvetes paradis plockade vi vagnarna fulla, och jag måste ju säga att jag hittade mycket som jag letade efter, men även en hel del grejer som bara blev nedslängda i vagnen. Men jag tycker dock att det hör till när man är på ullared, eller vad säger ni?

Tråkiga nyheter är att Andreas inte får ledigt från jobbet i februari då vi åker till Idre fjäll med hela familjen för att fira mammas 50års dag. Jag får helt enkelt muta min kära storebror att agera pappa under en vecka (skämt och sido), och jag är säker på att alla kommer hjälpas åt att ta hand om vår lilla Molly. Jag (och resten och familjen) är väldigt ledsen över att Andreas inte har någon möjlighet att följa med, men hans jobb går före just nu, så det får helt enkelt bli en ry resa året därpå!



Jag har funderat lite på att återuppta bloggandet igen. Har läst runt lite på andra bloggar under den senaste tiden och jag inspireras allt mer att sätta igång igen. Vi får se vad som händer. Men eventuellt kanske jag ger mig själv en liten spark i baken i julklapp, haha!

Vill bara nämna att jag inte längre kommer svara på kommentarer med anonym signatur och utan giltlig e-post adress. På något sätt lämnar det ett så tråkigt intryck till mig när ni inte kan skriva under med era namn. No hard feelings här, alla  är välkomna att läsa och fråga. Är det någonting som ni tycker känns lite pinsamt att fråga om så lägger jag natuligtvis inte ut era namn i svarinlägget.

massor av mysiga julkramar till er allihopa.


ullared

Har spenderat gårdagen och natten hos syster. Efter att alla barnen somnat igårkväll tuppade även jag av i soffan. Min kropp är helt slut! Det är verkligen skillnad att vara ensam hemma på dagarna med Molly. Har ju blivit lite bortskämd med att ha Andreas hemma på dagarna, haha!


Nu sitter jag här och ska snart slänga ihop lite käk. Jobbet kallar klockan fem, så det är bara att sätta på mig ansiktet och börja tänka på vilken buss jag ska ta. Hoppas att Andreas vill köra mig. Det är så skönt att slippa åka buss! Jag har aldrig haft problem med det förut, men nu när möjligheten finns att bli körd så tar man ju självklart den. Jag har redan blivit lite bortskämd, det är skönt att ha taxichaffis!

Imorgon åker jag och Annelie till Ullared för storshopping. Jag tänkte att vi skulle åka redan halv sju så vi är där när det öppnar. Det var dock inte hon lika sugen på, så vi är väl härifrån vid halv åtta iaf. Jag ser verligen fram emot att handla julklappar och julpynt. Andreas ska få en ny jacka att ha när det blir riktigt kallt. Han tror ju att han kan åka med sin höst trensh-coat till idre fjäll, vilket alla förstår blir För kallt!

Nej dags för mig att sminka mig. Idag fick jag smyckerna jag beställde på smyckepartyt för några veckor sedan, så jag får känna mig lite extra fin idag :)

 

kram på er!


läsarfråga

Lisa om bajsa på a-kassan:
Jag förstår inte riktigt? JObbar Andreas som färdigutbildad advokat eller vf kommer ni aldrig behöva vara orolig för att pengarna inte ska räcka?Jag är själv och har svårt att gå runt varje månad på bara min egna lön.



Hej Lisa!
Om du inte är helt ny här på bloggen så är du väl medveten om att Andreas inte är advokat utan rörläggare. Ja, det kanske var lite 'överdrivet' att skriva att vi aldrig behöver oroa oss igen. Men efter att ha levt knapert i flera månader och nu veta att vi kommer ha en höjd inkomst på många tusen varje månad (pluss en del bonusar då och då) så är det klart att vi känner oss trygga. Eller tryggare iaf. Jag ser inget konstigt i de? Sen vet man aldrig vad som händer i framtiden. Men förutsättningarna är ju betydligt mycket större för Andreas att få en jobb nu när han har körkort än va det var för några månader sedan!

bajsa på a-kassan

Jag vet inte inte ens hur jag ska formulera mig. Jag är bara så j-vla förbannad! Igår skulle vi få vår sista utbetalning från a-kassan. Men nu hade det tydligen blivit något fel så vi får inga pengar förän den 17 dec. Nu står man här med hjärtat i halsgroppen och vill bara (otroligt moget skrivit av mig) bajsa på hela a-kassan.

Det är sista månaden med strul, sista månaden med papper och vel. Det är så otroligt härligt att veta att vi från och med Nu får vår lön in på kontot och behöver aldrig oroa oss över att inte pengarna ska räcka till. Jag bara längtar, och njuter och väntar på att det ska bli den 20dec. Då är alla jobbigheter (förhoppningsvis) över och vi kan börja leva som vi gjort innan, fast lite bättre till och med.
Usch, jag behövde bara skriva av mig några rader. Inte för att det är strul jag vill dela med mig av på bloggen, men ni förstår säkert.

Just nu sitter jag bara och väntar på att Andreas ska komma hem så vi kan åka iväg och fixa kort till mitt nya id. Det känns ju sådär bra att inte kunna identifiera sig. Kan ju inte ens gå till banken och sätta in pengar utan ett leg, så det är bannemig på tiden att jag tar tag i detta nu. Tänkte att jag kanske skulle hinna platta mitt hår idag. Klippte ju lång page för några veckor sedan, men trots det slutar det alltid med att jag lämnar hemmet med håret ihopvelat i en knut. Skit tråkigt! Så jag tänkte att jag kan ju iaf få vara snygg på legget. Det ska ju trots allt hänga med i några år nu!

Nej, Molly har vaknat så nu får jag resa på mig och sätta lite fart!

 

 


RSS 2.0