god morgon

Vilken härlig dag. Solen skiner och jag känner att det är dags att ta oss ut på en promenad med vagnen, äntligen med två barn i! Jag har känt mig så klumpig när jag kört runt med dubbelvagn, höggravid med ett barn i. Andreas och Molly är just nu borta i amhult och handlar lite mat, jag har precis städat upp lite och Texas ligger och sover. När andra hälften av familjen kommer hem ska vi käka frulle.
Natten har varit bra. Vi gick in och la oss vid elva tiden och somnade med detsamma. Texas vaknade vad halv sex och bajsa och åt sen somnade vi om till klockan åtta. Hoppas att nätterna fortsätter lika bra famöver!


Nej, dags att dra ett varv med dammsugaren ser jag.
Ciao!


äntligen hemma

Vilken känsla när man får kliva in i sitt hem, med sitt nyfödda lilla barn, för första gången. Lilla (stora! stl. 56 är way too smal) Texas, snällaste och finaste lilla killen i världen. Mamma, pappa och storasyster är så glada över att du är här hos oss.

Som jag berättade i det förra inlägget så gick förlossningen väldigt bra. När jag var ihopsydd igen tog det inte många minuter innan jag frågade när vi fick åka hem. Tyvärr hade barnläkarn väldigt mycket att göra och hann inte undersöka Texas på lördagen, så vi fick ligga över på bb tills på söndagen. Vid ett tiden var vi hemma. Gud va man uppskattar att slippa den svettiga sängen på sjukhuset och få krypa ner i soffan med sin lilla knodd.
Andreas åkte hem till sina föräldrar och hämtade Molly. Gud va jag längtade efter henne, vår stora tjej. Jag önskar att alla kunde få se Mollys reaktion när hon träffade sin lillebror för första gången. Jag riktigt såg hur hon lös upp som en sol. Klappa, krama och pussa på den lilla nya människan som hon kommer ha vid sin sida resten av sitt liv. Det var så vackert, tårarna rann längst mina kinder.
Efter en stund kröp hon upp och la sig brevid honom och delade med sig av sin snuttefilt. Älskade ungar!


Natten gick bra. Vi somnade vid halv elva och vaknade vid halv tre, då var det en del bajsblöjbyten amning och sen somnade han om. Jag däremot kunde inte somna då jag led av magsmärta. Sammandragningarna/eftervärkarna (när livmodern drar ihop sig, alla känner inte av det) är verkligen fruktansvärda denna gången. Jag hade ont av dem även efter Mollys förlossning, men denna gången är det så jag gråter. Idag känns det däremot mycket bättre och jag behöver inte andas mig igenom dem.
Efter många om och men somnade jag tillslut om och vaknade klockan kvart över tio. Då sov fortfarande Texas så jag passade på att käka frukost och mysa med Molly en stund. Resten av dagen har varit lugn, Andreas familj var här och tittade på lillgossen och senare på eftermiddagen var Emma och Alexander här en stund.

Mjölkproduktionen är i full gång och mina tuttar är som två meloner. Jag skulle lätt kunna mätta två barn, om inte fler. Detta är både på gott och ont. Samtidigt som jag absolut inte ska klaga över att jag har mycket mat i brösten, då det finns dem som knappt har något alls, så är det jobbigt när man har så mycket att det inte finns någonstans att tömma dom. Jag hoppas att det sinar bort lite och att min kropp inte producerar mer än vad som behövs. Med Molly minns jag att jag kunde pumpa ut ca 60ml ur ett bröst och ändå mätta henne på samma bröst efteråt, och ja, hon åt mycket!
Och hur mår jag nu såhär två dagar efter förlossningen? Efter omständigheterna så känner jag mig väldigt pigg. Jag orkar mer än vad jag trodde att jag skulle. Humöret går dock upp och ner. Ena sekunden gråter jag och sekunden efter skrattar jag. Men det är ju så det är nu ibörjan. Jag är glad över att Andreas är hemma i en hel månad till, utan honom hade det blivit tufft.


Nu är det tydligen dags för kvällsmat. Imorgon vet jag inte vad vi ska hitta på, men jag är så trött på att vara inne. Skulle vara skönt att komma iväg en stund.
Så snart jag orkar och hinner ska jag knåpa ihop en förlossningsberättelse, när vet jag dock inte.
Puss på er och tack för alla gratulationer! :)


finaste lilla killen


Storasyster och lillebror träffas för första gången


Molly & Texas


molly har fått en lillebror

Äntligen är han här! Imorse vaknade jag klockan åtta med värkar me ca fem minuters mellanrum. Det fanns inget att vänta på då det var väldigt intensivt så vi åkte upp till östra. Runt klocken kvart över nio blev jag inskriven och var då redan öppen fem cm. Allting gick snabbt och smidigt, och lustgasen var lika underbar som senast! Klockan 9minuter över tolv gick vattnet och efter en krystvärk var vår lilla prins ute. 4435gram och 56cm kärlek låg sedan på mitt bröst och skrek med en klar stämma! Mollys lillebror, Texas <3 Vi alla mår bra och vi stannar på sjukhuset tills imorgon då det inte finns någon barnläkare som hinner undersöka prinsen idag. En mer detaljerad förlossningsberättelse kommer så småningom :) kramar från min lilla familj!

stanna tills på söndag, tack.

Ah nu när jag redan gått över fem dagar. Vi har blivit bjudna på kräftskiva på lördag och jag som älskar skaldjur hade såklart varit glad om jag fick trycka i mig av havets härligheter. Så snälla bebis, nu när du ändå inte kommit ut ännu, så kan du väl stanna några dagar till?


+4

jag har gett upp hoppet om att det kommer ut någon bebis. kanske är jag bara svullen? fiser ju helt galet mycke....

ett grovstäd borde göra susen!

+3 dagar och fortfarande inte en skymt av bebis ännu. Tog mig en alvedon igår och sedan dess har njurarna mått bättre, jävligt skönt. Hoppas verkligen att det inte blir värre.

Imorse när jag och Mollsan vakna (Andreas fick sovmorgon för första gången på hela sin semester) så satte jag henne i ett bad och drog igång värsta stor städet i hopp om att bebisen kanske kommer ut då.
Hela badrummet skurades, varje liten millimeter är skinande ren. Vid tiotiden fick jag även dragit liv i sömntutan och tro det eller ej, men det första han gjorde var att börja städa köket. Molly somnade sedan i sin säng och jag skrev en lista på allt som skall göra idag. Vi har kommit en bra bit på vägen men ännu är det inte klart.
Andreas har precis hämtat in massa bebiskläder från förådet och är nu ute med Mollsan och leker. Jag skall fortsätta städa medans jag har energi kvar. Mina fötter är så svullna att det skvalpar i dom när jag går, härligt! Gissar på att jag kommer kissa ut en del kilon efter förlossningen för nu är jag extremt svullen. (lägger upp bild på mina fina fötter senare)


Nej kära läsare, nu får jag återgå till städandet.
Jag håller er uppdaterade om det händer något.
Smack!


fanfanfan

Jag visste ju det. Att det skulle bli såhär. Njurjävlarna har börjat krångla nu och det är exakt samma känsla som jag hade med Molly. Inga förvärkar, inga sammandragningar, bara ont ont ont. Var hos barnmorskan imorse och då mådde jag fint, nu på eftermiddagen så gör det skitont. Ryggen smärtar och jag skakar i armarna. Fy.

Ska äta en god middag hos sväriasarna nu och om det inte blivit bättre ikväll så ringer jag upp till förlossningen så får dom ta hand om mig. Säger dom (precis som när jag väntade Molly) att jag ska äta alvedon och invänta att det sätter igång så kommer jag garanterat få ett jävla anfall på dem.

Nu kan det bli bebis när som helst! (och det är ju positivt iaf)


sunday

Ingen bebis, precis som väntat. Idag har jag bestämt mig för att packa bb-väskan. Det kan ju faktiskt vara god tid att göra det nu när jag gått över tiden? Listan är skriven så det enda jag behöver göra är att packa. Det är ju dumt om jag vaknar mitt i natten och det är akut in till sjukhuset som gäller, och jag då får slänga ner det viktigaste i en icapåse.

I fredags när jag och Mollsan satt i soffan och tittade på tv (okej, jag satt vid datorn och Molly grejade med sitt), så tog hon tillfället i akt att använda min mobil som visp i sitt juiceglas...... Tack Molly. Jag han ringa Andreas och beklaga mig lite innan den slutade fungera. Jag rotade sedan i ett av köksskåpen och hittade lite gamla mobiler som jag hoppades skulle funka. För några månader sedan slutade pekskärmen på min samsung omnia funka eftersom Molly dängt den i golvet för många gånger. Till min stora förvåning är den nu i toppskick igen (kanske behövde den bara vila lite?) och jag är glad. Nu kan jag ju facebooka i mobilen och kanske även blogga om jag känner för det.


Nej här blir inga barn gjorda (födda?) Nu ska jag sätta mig i soffan en stund. Sedan är det dags att göra ett röj här hemma. Lägga in tvätt i garderberna, vika tvätt, och tvätta mer. Tänk när vi är fyra, jag lär ju inte få göra annat än att tvätta? Men det blir mysigt.

Ikväll kommer Belinda hit och innan dess ska vi bort till mammsen en stund :)


Mamma jag kan själv!


dagen i ära

Beräknad förlossning. Idag var det va? Jo, mycket riktigt. Någon bebis har det dock inte kommit ut ännu, och några tecken på att det är pågång finns inte heller.. Förutom att jag mått ovanligt bra just idag. Senaste veckan har jag varit totaldepp och fruktansvärt trött i väntan på just denna dag. Något bebis födande var jag ganska iställd på att det inte skulle bli idag, men att äntligen få kunna säga att "det är I N G A dagar kvar" känns jäkligt bra!

Jag har haft lite ångest över mitt bloggstop. Det är ju så roligt att kunna läsa om den sista tiden om några månader. Bilder har det inte heller blivit mycket av denna graviditeten. Så jäkla slapp alltså! Jag får skylla lite på att det aldrig är någon som lyfter kameran och tar kort på mig medans jag går runt som en liten terrorist med min kamera. Ska jag fota mig själv och ladda upp på bloggen så känner jag mig så jäkla löjlig.

Hur som helst. Lördagen den 10/7 går mot sitt slut och vi kan alla konstatera att det inte blir någon bebis på utsatt datum. Ja, om jag inte lyckas på 49 minuter vill säga.


Ha en bra lördagskväll allesammans.
Puss på er!


vecka 40

Shit. Vecka 40 idag och fem dagar kvar till beräknad förlossning. Jag hoppas att denna veckan går riktigt fort. Jag räknar dock med lite övertid, så jag tippar på torsdag nästa vecka.

Mollys nalle är fortfarande borta. Jag vet inte hur många gånger vi ringt till ica nu men dom har inte fått in den. Jag förstår ingenting. Vilken människa tar en gammal nalle som ligger på golvet i en mataffär? Vi har inte riktigt gett upp hoppet ännu. Den kan ju ligga under någon hylla någonstans och dyka upp när som helst.
Kvällarna har varit lite besvärliga nu. Sova i eget rum, utan nallen. Men det går. När hon väl somnat så sover hon hela natten i sitt rum. Duktig tjej!


7 dagar kvar

Vilken dag det var igår alltså. Mitt humör var verkligen fruktansvärt, hoppas det blir bättre idag. När Andreas kom hem från jobbet gick jag in i Mollys rum och gjorde ett röj. Flyttade blandannat in hennes säng i sitt rum och möblerade om lite. Jag tänkte lägga upp bilder sedan.

Jag vet inte hur jag ska stå ut i denna värme idag. Upp emot 30grader ska det bli och jag har ingen aning om hur jag ska ta mig igenom denna dagen. Jag blir trött bara jag tänker på det. Igårkväll när vi skulle gå och lägga oss så var det så varmt i vårt rum att jag fick lägga mig ute på soffan, som inte är den mjukaste om man säger så. Min rygg mår väl sådär bra idag...


Nej, Molly vill ha frukost så det är väl lika bra att jag sätter fart. Ska även dra liv i snarkmannen inne i sovrummet.

Ha en bra dag. Och glöm inte solskyddet ;)


humörsvägningar? nej inte alls.

Fyfan va jag är less på så många saker just nu.
Jag är trött på att vara gravid. Så jävla less på att vara tung, orörlig, sinnesförvirrad och irriterad. Jag är trött på att vänta. Bara vänta och vara så jävla trött. Jag är trött på att varje dag titta mig i spegeln och se hur valkarna bara väller ut vid byxkanten. Jag är förbannad på den äckliga jävla katten som ligger i våra utemöbler och grisar ner med sina vidriga, långa katthår. Jag avkyr djur. Jag är fantastiskt trött på vår granne som just nu spelar någon dålig jävla mixad partymusik, självklart ska alla dörrar och fönster vara öppna så att 'alla hör vilken häftig musik som spelas'. Jag mår illa av att se min fula jävla utväxt, som bara blir längre och längre, håret är dock samma längd som förut. Hur går det ihop? Jag är skit irriterad på mig själv eftersom jag inte orkat tvätta golven på två jävla månader. Jag är sjukt trött på att bli uppmanad om hur jobbigt det kommer bli att ha två blöjbarn, eller hur jobbigt det kommer bli att ha två barn över huvudtaget. Jag är inte dum i huvudet, jag förstår att två barn tar mer energi än ett. Jag hatar att folk tror att jag är någon levande jävla skyltdocka som det är helt okej att bara slänga sig över och taffsa på. Met är M I N mage och M I N utåtstående navel, låt oss vara!

Jag är på så jävla dåligt humör idag. Molly slängde dessutom iväg sin favoritnalle inne på ica förut, detta märkte jag ju såklart inte med en gång. Efter att ha letat en liten stund, med en grinig unge i vagnen och ett bäcken som snart skulle dela sig på mitten, gav jag upp. Nu är vi hemma och nallen ligger kvar på ica. Det får lösa sig sedan. Just nu så har jag ingen ork att bry mig. Fyfan vilken röten jävla dag.


friday

Fredag, underbara fredag. Det kan vara min sista fredag som jag är enbarnsmamma och det kan även vara sista besöket på mvc. Det återstår att se. Nu kämpar vi oss igenom dom sista dagarna och så får vi se vilken dag den lilla knodden bestämmer sig för att komma ut och pressentera sig.

Någon spjälsäng blev det inte i onsdags, och efter många om och men satte Andreas äntligen ihop den igår. Han tyckte att vi har hela helgen på oss, men det tyckte inte jag. Nu står den så fint inne i sovrummet och bara väntar. Jag måste dock erkänna att det är lite väl trångt inne i sovrummet nu med två spjälsängar och en dubbelsäng, så vi får se hur det blir. Jag börjar faktiskt fundera på att flytta in Molly i sitt rum nu, men samtidigt känns det hemskt att flytta ut henne och flytta in en ny bebis.. Men kanske är det lika bra att passa på nu när Andreas är ledig så länge, så slipper jag gå upp mitt i natten om hon vaknar.... Ja, vi får se. Jag vill inte riktigt klippa navelsträngen ännu, haha!


Tänkte ha en liten tävling för er läsare då ni får gissa kön och datum. Priset ni vinner är inget mindre än hedern, (får väl se om någon mot all förmodan nappar på detta, om inte annat så kan det vara en kul grej).

Nu ska jag klä mig och mitt lilla barn, äta frukost och sedan ska vi ta oss iväg till mvc, förhoppningsvis för sista gången.
Ha en mysig fredag allihop.
Puss!


finafinadu.


RSS 2.0