lazy

Oj, det blev ett nytt litet uppehåll i bloggen. Dagarna rinner iväg i den här värmen, och jag bara smälter. Jag orkar kanppt lyfta ett finger känns det som, men jag måste. Det är inte bara mig värmen tar kål på, utan även lilla Molly.
Häromdagen var vi nere på holmen men det var väl ingen höjdare. Det fläktade knappt någonting och parasollet va för kort i stången, så jag satt kutryggad hela dagen. Dessutom så var inte Andreas med, så jag kunde ju inte hoppa i plurret när jag blev för varm. Det var ingen höjdare med andra ord.

Idag var vi på Bvc. Det är alltid lika roligt att se hur mycket hon har växt. Det var 30 dagar sedan vi var där senast, och under den tiden har hon gått upp 680gram och växt 1cm. Jag tycker ju det låter lite med tanke på hur hon har ökat innan, men jag tror att kurvan sakta men säkert börjar jämna ut sig. Moly's växtkurva liggen nämligen på översta strecket, hon svälter inte med andra ord. Efter vikt & längd koll fick jag en liten bok om kost för bebisar. Jag har länge längtat efter att få ge Molly sin första smakportion. Nu är det dags och idag fick hon smaka på Majs & Potatispuré. Hon tyckte väl inte det var något vidare gott och spottade ut det lika snabbt som det kom in i munnen. Haha!

Efter mvc besöket åkte jag med mamma & Ted till Ica och storhandlade. Bla. 3 paket blöjor, en himla massa frukt+grönt och allt det där vanliga. Idag hade dom fläskfileérmed kort datum, och dom låg väl på 68kr kilot. Lägger man in dom i frysen så är det ingen fara att äta dpom, så jag köpte på mig 6stycken. Fläskfilé är numera det enda fläskkött jag kommer att äta eftersom det är relativt fettsnålt.

Träningen går bra. I söndags var jag på Bodytoning och träffade då min högstadielärare för första gången på många år. Det var trevligt och hon hade ju såklart hört om den stora nyheten och gratulerade mig så gott. Det är så roligt när man träffar folk som är så glada för ens skull. Hon sa att en härligare mamma än mig kan man inte ha, det värme verkligen!
Idag skulle jag gått på dubbelpass, först spinnging och direkt därefter bodytoning. Men Mollys dop börjar närma sig med stormsteg och idag skulle vi till kyrkan på lite förberedelser. Det blev därför ingen träning idag, och jag har nästan lite ångest.. Men jag har gjort ett storröj i lägenheten istället. Dammat överallt och skurat avloppet i duschen och resten av toaletten. Ja, mer än så hann jag inte när jag kom på att räkningarna ska vara betalda idag. Puh!

Molly's dopkort är klara nu. Gud va jag drar ut på tiden. Alla som är bjudna vet såklart redan om det, men korten kommer bli lite sent utskickade. Hoppas ingen blir allt för upprörd över detta!

Längtar tills jag får träffa Therese´s lilla Matilda. När man har barn så har man fullt upp och det är svårt att hinna med allt man vill göra. Imellanåt räcker inte ens tiden till åt ett simpelt men ofta betydelsefullt sms, jag har blivit så slapp med sånt.. Man får dra i mig lite om man vill ha lite uppmärksamhet!

Nej, dags att fortsätta, men först en sväng på facebook!
kjam

fredag

Imorse vaknade jag med en fruktansvärd träningsvärk.
Igår under gympasset ringde My halft hystersik (Hon var barnvakt för Molly och Ted). Molly hade vaknat i samma stund som Ted skrek från badrummet. När My kom in så såg hon att Max råkat bajsa i badkaret när Ted & Max bada. Ted var helt hysterisk och mitt i detta spektakel blev Molly skrikig.

Jag och mamma skyndade oss så mycket vi kunde. (därav träningverken eftersom jag fick stress-stresha) På vägen hem till My köpte vi med oss en blomma eftersom hon är så snäll och passar våra barn medans vi förbränner och bygger muskler. Tack syster!


Idag har jag planerat att jag skall åka till Backaplan. Behöver gå in på Stadium och köpa ett par cykelbyxor. Jag hade ju kunnat gå in på in.at.on i torslanda, men dom är säkert svindyra! Och när jag väl är på backaplan kan jag ju ta mig en tur på Gina, det är alldid kul!
Jag måste försöka hitta något fint papper i någon affär. Mollys dop är om två veckor och jag har fortfarande inte fått tid att göra klart dopkorten. Alla vet ju vilket datum det är men korten måste ändå ut nu. Ska gå in på Wettergrens, dom är ganska billiga på färgat A4-papper.
Dessutom har jag ett berg med tvätt som måste vikas. Jag ska dammsuga igen eftersom jag fäller så fruktansvärt mycket just nu. Mina blonda hårstrån hittar man överallt, vilket är vidrigt! Molly ligger på golvet mycket nu och lillan ska ju inte behöva få hår i hela munnen. Dessutom är Andreas allergisk mot damm, så att gäller att hålla både honom och Molly borta från dammråttorna.

Ikväll ska jag & conny spinna. Och idag ska jag ge 120% MER än vanligt. Efter gårdagens besvikelse ska jag kämpa ännu hårdare. Desto mer jag svättas desto duktigare känner jag mig, så idag ska jag vara pisseblöt när jag är klar med den där cykeln ;)
När jag kommer hem hoppas jag att Andreas hunnit laga middag. Ikväll blir det tacos med massor av grönsaker och lite köttfärs och såser. Antagligen så har han haft tusen andra saker att stå i, så jag får väl inte hoppas på för mycket.
Idag är det hans sista dag på jobbet och nu har han semester i 4veckor, därefter är han arbetslös. Jag är lika orolig varje dag, men hållet hoppet uppe om att han ska hitta något nytt jobb.

Nej Molly börjar redan bli trött, så nu ska hon få tutte och nana.
Kanske uppdaterar senare ikväll.
kramis!




Det här med bristningar

I måndags köpte jag ett par nya korta jeansshorts på gina. Jag tycker om dom jättemycket! Mina lår är ju dock inte i samma skick nu som för något år sedan, vilket kanske inte göra dom lika snygga på som på galgen.

Förut satt jag och Mysan och disskuterade det här med bristningar och dåligt piggment. Mina 'tataueringar' från graviditeten är ju inte allt för snygga, då jag fått stora lila bristningar på insida lår och strax ovanför midjebenet. Det är någonting jag måste leva med, jag får helt enkelt se det som ett minne från tiden då Molly låg i magen. Man måste vända det negativa till det positiva.
Som många kvinnor säkert vet så bleknar bristningarna efter ett tag, och får en ljust rosa nyans. Men tills dess är dom inte så charmiga, men det finns tyvärr inte mycket att göra. Man ska helst inte ha dom i direkt solljus, då dom som alla andra ärr mörknar.

Jag älskar mina nya shorts, och trots mina bristningar och bleka ben kommer jag att använda dem, hela sommaren. Tidigare år har jag kännt mig obekväm i klänning och shorts utan strumpbyxor, men nu bryr jag mig inte om att mina ben är fullt med fotbollsärr, bristningar och operationsärr. Kanske har jag bättre självkänsla nu än när jag var yngre? Man kan ju vara snygg på andra sätt än bruna långa snygga ben.. Även om det är väldigt snyggt! ;)


besvikelse

Det känns helt makalöst. Jag vill bara sätta mig i soffan med en stor skål chips, dipp, och en 200grams chokladkaka. Tyvärr gör ju inte det saken bättre.

Idag efter att jag kört ett väldigt tungt och jobbigt ben+mage pass på gymmet bestämde jag mig för att hoppa upp på vågen. Jag var nervös och korkat nog kissenördig när tog steget upp. Siffrorna tickade, INTE ÖVER 77,4 var den enda tanken i mitt huvud. Till min otroligt stora besvikelse stannade vågen på 78,4!!! Kan ni förstå detta, trots mitt hårda slit på gymmet flera dagar i veckan, har jag på över två veckors tid gått upp ett kilo?
Jesscia som är instruktör på gymmet (jag går ofta på hennes bodytoning pass, jätteroliga) frågade om jag gått ner något, men ack nej. Hon berättade för mig att nu när det är så varmt samlar musklerna på sig mycket mer vätska, vilket kan göra att man väger mer än vad man egentligen gör (låter konstigt, men jag får väl hoppas att det är så).
Påväg från gymmet peppade även mamma på mig. Efter att hon och Conny gått kursen på gymmet så var det många som gick ner mer fett än vikt. Det var tex. en som gick ner 12 kilo på vågen, men i fett gick han ner 16.kilo. Förhoppningsvis har jag alltså gått ner (vi säger) 2 kilo fett, men gått upp ett kilo muskler (som alla säkert vet så väger ju muskler mer än fett).

Ja, vet inte riktigt vad jag ska säga. Känns skit deppigt att ha gått upp i vikt istället för ner. Men jag vet att gottesaker inte gör min kropp snyggare, tvärtom. Om jag börjar/fortsätter trycka i mig godsaker så lär jag ju inte gå ner någonting alls. För att se resultat får jag ju helt enkelt mäta min kropp. Och för att även ni ska se resultatet av min träning så tänkte jag lägga ut mina mått som de är nu, och sedan även någongång runt den15 september, så får vi hoppas att det blivit någon skillnad.

Såhär ligger måtten på idag (jag mäter alla kroppsdelar på det tjockaste stället):
Lår (längst upp): 66,5
Mage (nere på magen där gravidfläsket och 'kärlekshandtagen' sitter): 106 cm
Midja: 93
Bröst: 103,5 cm
Överarm: 31 cm

Ja där har vi måtten, svart på vitt! Om jag nu i fortsättningen väljer att inte lita på vågen, så får jag helt enkelt mäta mig också. Så småningom kommer jag väl även märka att kläderna blir förstora (jag längtar).

Håll tummarna med mig!

torsdag

Igårkväll stoppade jag in öronproppar innan jag somna. Jag kände att jag hade kort stubin, och jag kände inte för att ligga och lyssna på Andreas snarkande. Stackarn kan ju inte hjälpa det, och inte nog med att jag väcker honom ett tiotal gånger- han får även en hälspark i smalbenet imellanåt. Haha!
Jag har sovit som en prinsessa hela natten. Helt lugnt och tyst, har inte vaknat en enda gång! Jag vaknade imorse av att Molly låg och skrek glädjetjut. Finns ingen tid på dygnet som hon är så go som på morgonen, bara skrattar och pratar!

Nu ska jag packa kläder och blöjor. Jag och Molly ska till amhult, först lite sommarrea på lindex. Hittade en mysig stickad väst för 99kr där igår, tänkte köpa den och se om det fanns något mer fint. Om Molly är snäll kanske hon får en body ;) Sen ska vi in och hälsa på mormor på hemtex, ta en sväng på ica och köpa bla. blöjor. Det är extrapris på Libreos blöjor denna veckan. 9kronor billigare än va det brukar vara, så då gäller det att slå till ;) haha. Nu är Molly snart 4månader (det går så himla fort!!) så det är inte långt kvar tills hon får smakpotioner, så jag tänkte köpa lite majspuré till henne. Dom äter ju inte dirrekt ibörjan, det är mest för skoj skull.

Efter att vi gått amhult runt ska vi hem till Mysan+Max. Dom har satt upp barnpoolen på uteplatsen, så jag tänkte packa ner badblöjor till Molly så hon kan plaska lite tillsammans med Maxan. De tär så varmt ute så det är nog skönt för henne att svalka sig lite. Jag tycker nästan att det är för varmt ute nu. Det är svårt att hålla Molly i skuggan hela tiden, så jag har trots bvc rekomendation kletat på henne lite solskydd på armar och ben. Det måste ju vara bättre med solskydd än att få hudcancer? Jag vet ju själv hur lätt jag bränner mig, men vi får hoppas att Molly ärvt Andreas piggment och inte mitt ;)

Ikväll ska jag till gymmet med mamma. Andreas ska ner till holmen med sina kompisar och spela fotboll, så om jag har tur så kanske Mysan kan vara barnvakt någon timme. Hoppas! Om inte så får jag helt enkelt strunta i passet och träna armar på gymmet istället, då kan lillan sitta i vagnen och leka medans jag tränar. Igår var det Bodytoning2, skitkul pass med Jessica. Ska gå nästa vecka också :)

nej, måste kila. Kram


uppdatering i bilder.

Molly bloggar. haha!



Enligt personalen i babyaffären ska man kunna ha liggdelen upp till att bebisen är 5-6 månader. Men Molly vill absolut inte ligga ner, och eftersom guldklimpen väger närmare 8,5 kilo nu så har det blivit riktigt tungt att bära henne i bärselen. Efter att hon fått test åka kusin-Max vagn så bestämde jag mig för att byta ut ligg mot sittdel. Köpte extra madrass och 'båge' till vagnen och woalla, se vilket vrålåk!




När vi var på Ikea köpte vi en stol till Molly, vilket har underlättat när vi ska äta frukost och middag. Tidigare har vi suttit i soffan och ätit, men det blir så söligt och man får dammsuga betydligt mycket mer när man sitter i vardagsrummet och äter. Men eftersom Molly nu är så stor så sitter hon i egen stol och leker medans vi båda två kan njuta av en smaklig måltid, samtidigt! ;) Duktig tjej. Det dröjer inte många veckor förän lillan sitter och grisar med egen mat, mysigt!

En morgon när jag satt vid köksbordet med Molly i knät och sminkade mig (tror det var den 13 juni), satt hon länge och fokuserade på min rougeborste. Helt plötsligt nöp hon tag i den, och precis som alla andra barn stoppade hon den i munnen. Det var första gången hon tog någonting själv, stolt mama!



Mys med pappsen vid Lillebybadet.



Mina omtalade uppförstoringar på Molly är nu klara och inramade (Klumpig som jag är gjorde jag såklart sönder det ena glaset till ramen..) Nu pryder dom en vägg i vardagsrummet/köket. Dom blev aningen stora, men väldigt fina, eller hur? :)





Have a nice day!
kram

amning & träning

Ja, vad kan jag mer säga, än att jag är lika ledsen denna gången att jag inte tagit mig tiden att uppdatera. Dagarna går och vädret är så fint. Det känns liksom fel att spendera så mycket tid framför datan. Andreas har dessutom varit hemma i 5 dagar och vi har försökt att komma ut lite grann, så vi inte går varandra på nerverna. Igår var vi i stan och idag åkte vi ner till havet. Det har varit riktigt trevligt faktiskt!

I helgen så var det som alla vet midsommarafton. Jag tycker (trots allt) att midsommar firandet känns lite deppigt. Man firar ju att sommaren är här, men samtidigt går man åter igen mot mörkare tider. Det känns så tråkigt att tänka att det blir mörkare på kvällen, att löven om några månader åter igen vissnar och faller till marken. MEN, just nu är det solsken och klarblå himmel, så vi får helt enkelt leva för stunden!
På midsommarafton var först våra trogna gäster Mikael & Elin här på lite grillmiddag. (Vi skippade hela grejen med sill och potatis iår, jag är inte så mycket för det ändå.. Det är ju bara gräddfilen jag vill åt ;) haha) Efter någon timme kom Jonas & Sara, Sunkan & Emma hit. Vi satt och roade oss, hade väldigt trevligt. Kvällen slutade tidigt, grabbarna har du innebandy på lördagsmorgonar så dom behövde ju sin nattsömn.

Förutom midsommarfirande så har man ju det vanliga med bjölbyten och städning, men det orkar jag inte skriva om idag, Just nu så fokuserar jag mycket på min träning, och det känns så jävla kul! Jag känner att det börjar hända grejer nu, och det är väl tur eftersom jag tränar 4-5 gånger i veckan. Det blir många ensamkvällar för Andreas & Molly, men det är bara nyttigt för dem att vara själva litegrann. Jag är ju bara borta i ca två timmar, så dom klarar ju sig. Ibörjan pumpade jag ut lite bröstmjölk och hällde på flaska, men det känns inte nördvändigt. Jag har försökt att ge Molly på flaska men det är absolut inte intressant, mammas lilla tuttetjej! Undrar hur det kommer att gå när jag ska sluta med amningen. Om det kommer bli jobbigt? Både jag och Molly tycker om att amma/ammas, men det blir absolut inte längre än 8 månader. Det känns lagom, jag tycker det ser så äckligt ut när man ammar sina 1åringar. Innan förlossningen så trodde jag att jag skulle tycka att hela det här med amning skulle kännas genant och jobbigt runt folk som jag inte kände, men det är inget jag tänker på nu. Klart att man kanske tänker sig för litegrann och inte vräker ut tuttarna vart som helst, men amning är ju det mest naturliga som finns, så det är inget att skämmas för.
Har tänkt lite på det där med att folk nu ser ens bröst. Det är ju inte alls samma sak när folk 'råkar' se den nu när man ammar, än att jag skulle sätta mig på ett café i stan och dra upp tröjan för ett år sedan. Men ändå, det är ju tuttar även om man ammar. Man har ju märkt, (speciellt på killar såklart) att dom inte riktigt vet hur dom ska reagera & bete sig när dom är här på besök och jag ammar. Haha!
Oj va mycket amning-prat det blev idag. Tycker att det är viktigt att prata om det, det är ju ganska så 'dämpat' och många kan ha ont av att prata om det. Själv tycker jag att det känns skönt att inte skämmas och att jag kan prata öppet om det.

Tillbaka till träningen. Måtten på min flötiga kropp har jag ännu inte tagit. Men vikten låg ju som sagt på 77,4 när jag började träna. Imorgon ska jag på Bodytoning och då ska jag ställa mig på vågen efteråt, hoppas att jag har gått ner några gram iaf :)

Nu ska jag servera lite mat till min kära.
Hoppas ni mår bra och tack för alla peppande kommentarer, det värmer :)

kram frida & molly

Måndag

Idag har vi varit på Ikea, en heldag. Åt bland annat 8köttbullar m tillbehör för endast 16 kr. Vilket kap! Anledningen att vi åkte dit var eftersom vi skulle köpa ett nytt vardagsrumsbord, men när vi mätte så var det  lika stort och klumpigt som det vi redan har. Så det blev inget bord, men vi plocka på oss en hel del andra saker.. Köpte bla. stol till Molly, vita Ribba ramar till uppförstoringen på Molly, lite glasburkar och nya glas till köket. Vi lastade allt ihop i vagnen, Molly fick sitta i babyselen och trivdes lika bra som vanligt.
När vi kom hem lagade jag middag och sprang iväg till bussen som självklart var försenad. Kom lite sent till passet men det gick bra ändå. Spinnade en timma och det var jätteskönt idag, kändes sådär härligt jobbigt. Längtar tills konditionen börjar bli lite bättre, men det är bara att kämpa på!

Nu är jag hemma, har duschat både mig och Molly så nu är vi rena och fina igen. Vi åt nyss en god kvällsmat och tittar nu på Ett herrans liv. Snart måste byta lakan eftersom Molly hade bajsat igenom imorse. Kan inte förstå att hon ska denna blöjstoleken till 12-13 kilo. Det är ju fem kilo kvar, och det känns lite mycket. Jaja, jag kan ju såklart byta till en större när jag vill :)

Imorgon ska jag på Teds skolavslutning på Björlandagården. Mamma, Conny, My, Anders och Max ska också med såklart. Jag och min kära syster lär väl stå där och lipa när dom sjunger "du ska inte tro det blir sommar". Så fint! :)

Nu  är reklamen slut, tjingeling!

synpunkter från läsare.

Anonym: "Ifall du valt att tänka förståndigt hade du inte hamnat i denna situation som du är i."

Vadå för sitvation? Att jag är lycklig mamma, förlovad och bor i en fin lägenhet i lilleby? Att jag tycker att det är tråkigt att betala räkningar (som alla andra människor) och att min sambo har blivit varslad från sitt jobb, och att vi som många andra unga i dessa tider får försöka få stöd genom försäkringskassan?
Och vad menar du med att jag inte är förståndig? Jag är väl mycket förståndigare än många andra ungdommar i detta landet. Allvarligt talat så är jag jävligt stolt över mig själv som har utvecklats från att vara som vilken tonårstjej som helst, till att vara en jävligt bra flickvän och mamma.
Kom inte och prata med mig om att vara förståndig, du kan ju inte ens underteckna med namn!

det vackraste jag vet

Sitter här i soffan ensam med Molly. Hon ligger här brevid och sover. Hon är så gudomligt söt så jag blir nästan tårögd. Och hon är min, min fina lilla dotter. Som växer och utvecklas så snabbt. Har tittat lite på kort från hennes första dagar utanför magen, och hon har blivit så stor.

Tänk dig att vakna på morgonen och det första du ser är ditt vackra lilla barn som ligger där så babymjuk och varm och bara ler mor dig, med hela ansiktet. Det finns ingen bättre känsla, det finns nog inget i världen som kan göra mig så lycklig. Hela mitt liv kretsar runt henne, att hon ska må bra och känna sig trygg, och jag älskar varje stund.

På fredagar när jag spinnar så spelar dom ofta "Det vackraste" med Lisa Nilsson. Jag blir så tagen av låten då jag tänker på Molly. Texten förklarar verkligen känslan av att älska sitt barn på ett så vackert och ärligt sätt. Så där sitter jag på spinning cykeln och kämpar, nynnar med och pressar tillbaka tårarna. (haha).

Det vackraste jag vet
Är att se dig när du sover
Här råder stilla frid
Och jag glömmer både rum och tid

Du ligger här bredvid
Och jag känner hur du andas
Att älskas utav dig
Är det vackraste för mig

Så sagolikt det är
Att se morgondimman lätta
När mörkret sakta flyr
Och att se hur dagen åter gryr

En kylig morgonbris
Sakta sveper genom rummet
Jag kryper tätt intill
Lycklig för att du finns till

Stunder av stillhet
Ett ögonblick av ro ibland
Stunder av lycka
Att bara ha varann

Det är en rikedom
Att få älska och att älskas
Vår kärleks varsamhet
Är det vackraste jag vet

Det vackraste som finns
Är att vara någon nära
När månen lyser klart
Över skog och mark så underbart

Du ligger här bredvid
Och jag känner hur du andas
Att älskas utav dig
Är det vackraste för mig.


Lite roliga nyheter är att i förmiddags när jag satt vid köksbordet och sminka mig med Molly i knät, så satt hon som vanligt och tittade på allt möjligt på bordet. Rougeborsten låg ganska nära henne, och jag såg att hon försökte ta den. Hon 'grabbade' med handen och tillslut fick hon tag på den. Så duktigt, min lilla flicka. (fick dock ta den av henne ganska snabbt eftersom hon stoppar allt i munnen, och smink kanske inte är så gott att tugga på.


Nu ska jag snart flytta in mig och Molly till sovrummet. Jag ska 'varva' ner till månadens nya mama nummer som kom på posten häromdagen. På omslaget är det Pernilla Wahlgren, undra vad hon har för intressant att berätta..

sorgliga 77,4 kilo

Ang. inlägget som jag skrevigår, att många ungdommar som bor hemma inte uppskattar det dom har, inte betalar för sig och har uppfattning om pengars värde. (amonym) skulle då 'påminna' mig om att dom inte valt det livet jag har, att skaffa familj och flytta hemifrån, och att jag ska tänka på det. Det handlade ju om att dom inte förstår värdet i pengar, vilket jag kanske inte heller gjorde när jag bodde hemma och kunde kasta pengar omkring mig den 25 varje månad. Nya skor, kläder, drinkar och taxi resor. Det är det de handlar om, inte valet av vår lägenhet och vår dotter.
Ja, du amonym. Jag tycker inte att det spelar någon roll om vilket liv man har valt att leva. Tacksam ska man vara ändå. Eller har jag fel? Jag är otroligt tacksam för mitt liv och min familj. Jag förstår inte riktigt argumenten om att "dom inte har valt att flytta hemifrån och skaffa familj"?



Vet inte riktigt varför jag kan bli så irriterad på såna komentarer, kan verkligen få mitt humör ur balans. Att dessutom inte skriva under med namn gör mig ännu mer irriterad. Jaja, annars har min dag varit bra. Hade egentligen planerat att tvätta golvet idag, men dagen började istället med att Molly vaknade 06.30. Jag försökte få henne att sova igen, men hon låg där och tjöta. Vid halv 8 ringde mamma och sa att vi skulle till Ullared. Så planerna om att tvätta golven flög upp i rök. Upp med Molly, byta blöja, välja kläder, mata Molly, mata mig, sminka mig, packa molly-saker. Precis innan vi skulle åka insåg jag att mitt magont har varit lite mensvärk. För första gången på ett år fick jag mens. Det var en lättnad (inte gravid igen, haha), men samtidigt jobbigt. Nu börjas det med mensvärk och pms igen... suck!
Sen bar det iväg. Molly bajsade såklart i bilen, när vi var i kungsbacka blev det dags att stanna. När vi körde ut på motorvägen började hon gråta igen så jag stoppa in nappen, och till min stora glädje tog hon den. OH, jag blev så glad. (hon letar efter tummen, och jag vill inte att hon ska få lika 'snygga' framtänder som mig när hon blir stor. Nappen är dessutom lättre att få dem att sluta med. Tummen hoppar ju gärna in av sig själv eftersom den alltid är tillgänglig).

Väl framme på ullared såg vi att dom bygger om parkeringen till ett P-hus. Det fanns alltså väldigt lite parkeringar men vi hittade en ganska snart. Inne på ullared var det relativt lugnt. Molly låg så snällt i vagnen och tittade. Jag sprang runt som en galning och plockade på mig saker. Känns i efterhand inte som att jag handlade så mycket, men ändå gick det på 2000.
Eftersom jag och mamma skulle på spinning halv 6 så hade vi ganska bråttom. Väl ute vid bilen pakade vi in allt, bytte blöja på Molly, ammade, jag åt lite, Molly bajsade igen, vi bytte, satte henne i bilbarnstolen, åkte fem minuter, fick stanna eftersom Molly var hystersik, trösta, sätta fast Molly i stolen, starta bilen, leka med skallror, 'luras' med nappen... Till slut somnade hon som en liten prinsessa. Klockan var närmare halv fyra och vi hade två timmar på oss att ta oss hem, packa ur allting, byta om, ge Molly mat och ta oss till gymmet. Sjukt nog så hann vi efter all stress, och passet var verkligen skönt, men jobbigt! Vägde mig på gymmet, sorligt nog väger jag nu 77,4 kilo vilket gör att jag ska gå ner närmare 17 kilo. NÄSTAN 20! Fan trodde aldrig jag skulle bli såhär smygfet! :(

När jag kom hem såg jag att korten jag beställde häromdagen kommit hem. Jag blev så glad, och jag är jättenöjd med korten. Vi ska beställa mer imorgon, uppförstoring på Molly till vardagsrummet (Andreas ville att vi skule ha ett på oss var, men inte vill jag se mig själv i en stor tavla på väggen, nej tack).
Vi har tittade på talang finalen och jag tycker att rätt person vann, så det var ju skönt. Annars har det väl inte hänt så mycket. Pratade med Belinda i en halvtimme om absolut ingenting viktigt. Gräshoppor och sånt. Men det är härligt att bara prata lite strunt ibland.... Som det här inlägget ungefär.

Nej, nu måste jag sova. Imorgon är jag själv med Molly hela dagen. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på..
God natt.

Lika tråkigt varje månad

Nu sitter jag här. Fick efter många om och men Molly att sova middag. Hoppas hon sover en stund nu så jag hinner att med lite dagsgöra. Har iaf hunnit vika alla nytvättade kläder och stoppa in dem i garderoben. Tvättmaskinen går här ett i ett, och det känns inte som att jag inte gör annat. Ljudet från tork & tvättmaskinerna går som ett eko i mitt huvud, blir galen. Men vi ska vara glada att vi har maskinerna i lägenheten och slipper springa iväg till tvättrummet flera gånger i veckan. Det var dock inte så roligt när vi nyligen fick en elräking på 1333 kronor. Då var det ifs för två månader, men ändå. Det är mycket pengar för att kunna köra tvätt, tork och disk maskin.

Väl inne på räkningar så har jag precis betalt räkningar för många många tusen. Känns ju sådär roligt när man lägger hela sin förmögenhet på några papperslappar som kommer på posten varje månad? Eftersom det är andreas sista månad på jobbet så betalar vi även dubbla hyror för att veta att vi överlever nästa månad.
Jag blir ibland irriterad på mina kompisar som tar allt förgivet. Dom har ingen förståelse för pengars värde. Allt är serverat på silverfat. Mat, el, vatten värme och tak över huvudet. En del av dem betalar ju inte ens hemma trots att de tagit studenten. Man får ju inte glömma att många 'ny-vuxna' inte har någon inkomst och kanske inte kan betala så mycket för sig ännu, men ändå har man råd att gå ut och dricka öl/vin med kompisarna?
Tur att jag har en generös man för om vi hade haft delad ekonomi så hade jag inte haft mer än några kronor i fickan att livnära mig på.

Nu ska vi leva på A-kassa & föräldrarpenning vilket på pricken täcker alla utgifter, om ens det. Det blir väl att ansöka om bostadsbidrag och socialbidrag. Det känns förjävla tråkigt.

Nej nu ska jag göra mig ordning och åka iväg till amhult. Köpa blöjor och nyttig mat. Funderar på att köpa lite blommor att leva upp den dystra stämningen med, eller kanske något annat fint? Köpa köpa köpa. Man får passa på medans man kan. haha! ;)

ibland måste man få klaga lite.

Molly har fått en tjejkompis

Igår klockan 23.04 föddes Therese & Christians lilla dotter. Molly skratta som bara den när jag sa det. Haha! Är så himla glad för er alla tre, hoppas att ni mår bra! (Det blir pojkpåsen med kläder jag får tillbaka, haha) Längtar tills jag får se det lilla underverket!

Molly vakna typ 20minuter tidigare än mig idag. Hon låg i sängen och skratta och prata innan jag vakna till på riktigt. Det visade sig att hennes blöja var bokstavligt talat överfylld med bajs, men hon var lika glad för det! haha.
Nu sitter vi och myser i soffan, Molly äter upp min hand och jag ska göra mig lite havregrynsgröt med hallon. Sen ska jag trötta ut molly med lite lek och bus så hon kan sova middag, därefter ska vi ta oss iväg tillå amhult. Handla lite små saker och eventuelt gå hem till min syster en stund. Har tänkt att ta med mig Maxan till bushuset, men vi får se hur det blir.


Igår träffade vi andreas i stan och för första gången på nästan ett år hade jag på mig mina älskade klackar. Det gick galant ända till jag fick skoskav på båda hälarna. Sprang runt i alla skoaffärer i stan och fick till slut köpa ett par skor. Dagen på stan blev helt förstörd och det slutade med att jag sprang in på gina och handlade massa saker som idag känns helt onördiga. Jag var irriterad på allt och alla, så det slutade med att vi åkte hem med sura miner.
Eftersom jag hade så ont på hälarna så kunde jag inte heller gå på Step-up passet igår, så jag får helt enkelt åka till gymmet idag istället.

Nej dags att starta dagen.
Ha det så bra!


Träning och bebisleksaker

Lite urgulliga kort på Molly.



lilla grisonge!














Igår skickade jag in bilder på Molly till Extrafilm. Tänkte att det kunde vara roligt att ha ett fotoalbum istället för att ha alla bilder liggandes på datan. Köpte två nya ramar från Sia som pryder bokhyllan i vardagsrummet, har ju inga kort i ännu, så det var ju passande att jag beställde hem bilder igår. Undrar när dom kommer? Jennifer berätta att hon hade beställt hem typ 70 stycken bilder från studenten och när hon fick hem dem så fick hon en rabattkord med värde på 25%. Jag har ju tänkt att beställa uppförstoringar på Molly att ha på fondväggen i vardagsrummet, och det blir ju ganska dyrt, så 25% passar ju utmärkt ;)

Mitt nya liv har börjat. Träningen är i full gång och det känns helt underbart! Igår tränade jag styrka med Mamma och ikväll ska jag på Step-up. Har tränat alla dagar utan söndag sedan jag köpte kortet, så det är ju minst sagt utnyttjat. Molly är jätteduktigt och det känns så skönt att jag kan lämna henne med Andreas i två-tre timmar på kvällen. Igår var hon med på gymmet, hon låg i sin vagn och sov ända tills det var dags för streching.
Det är inte bara träningen som fått sig ett sving, även kosten har börjat förändras sakta men säkert. Till frukost är det havregrynsgröt med färska hallon som gäller, och ikväll ska jag köpa min vaniljproteindrick som jag kan ha på gröten istället för mjölk. Mums! Rensar även ut kyl och frys på grädde, fet ost, fläskkött, färdiga köttbullar, falukorv, röd mjölk, prickekorv och cream fresh. Det är ju ingen idé att åka iväg och handla nyttig mat när det finns kvar livsmedel i kylen så jag kan slänga ihop en gudomlig gräddsås.
Jag känner mig faktiskt dukig, och jag är riktigt stolt över mig själv som har börjat träna på allvar. Nästa gång jag är hos mamma ska jag väga och mäta mig, så får vi se hur det går med min viktminskning. Tänkte ta lite före-efter bilder så jag kan se resultat svart på vitt.

Jag har hunnit boka dop för Molly med. Det blir bara ett ganska litet dop med de närmsta familjemedlemmar och vännerna. Gjorde inbjudningskorten igår och väntar bara på att få hem dem så jag kan köpa frimärken och posta iväg dem. Idag ska jag ringa till församlingshemmet och se om det är ledigt, om inte så får jag ringa till förskolan solstrålarna och se om det är ledigt där. Om inte det så får vi väl helt enkelt vara hemma här i lägenheten efteråt.. Det blir ju bara lite kaffe och tårta efteråt, inget märkvärdigt. Eftersom Andreas blivit av med jobbet så får man ju snåla lite med alla utgifter, även om pengarna lätt brinner i händerna på mig. Tur att Andreas 'lägger band' på mig imellanåt.

Häromdagen var vi på Backaplan och handlade lite leksaker till Molly. Vi hittade en jätterolig 'stol' till Molly från Fisher Price. Den kostade dock runt 1900 kronor och det är väl lite mycket pengar för en leksak som är rolig i någon månad eller två. Jag tycker däremot att den ser himla rolig ut, och hade den funnits i för min sice så hade jag nog skaffat mig en, haha. Det är ju ett Baby'gym där man sitter istället för att ligga. Ser det inte kul ut?



Som ni alla säkert redan vet så var det många som fick sina skattepengar igår, vi var några utav de lyckliga. Vi är närmare 13000 kronor rikare. Undrar hur länge det kommer hålla? Ska försöka hålla hårt i pengarna, men dom rinner ur händerna på mig. Det finns så mycket jag vill köpa hela tiden. Det tar ju aldrig slut, man vill ju ha nya saker hela tiden. Leksaker till Molly, kläder till oss alla tre, skor, god mat, inredning, smink och hårfärg, fika, träningssaker, ja ni förstår ju. När man var yngre så var det ju bara kläder och skor som gällde, men i denna kroppsform som jag lever i nu så är det faktiskt roligare att köpa inredningsprylar. Vet inte hur mycket pengar jag lagt på Iems och Hemtex sedan vi flyttade till Lilleby, och jag vill nog inte veta heller för den delen.
Nu ska jag passa på att fräsha till mig innan Molly vaknar. Vi ska träffa Andreas i stan vid 15 tiden så jag får väl sätta igång nu. Det är väl inte det roligaste vädret att va ute och handla i, men om man ska vänta på solsken så lär man ju få sitta inne hela sommaren.

Ha en bra dag. Kramis! 

1dag till 3månader

Molly en dag gammal



Molly tre månader gammal







Molly
har blivit en stor minst sagt envis liten tjej. Det dröjer nog inte länge förän hon lär sig rulla runt och krypa iväg! På dagarna har jag fullt upp, och jag är lika glömsk med bloggen som vanligt. I veckan har vi bland annat varit på 'mamma/baby'-gruppen. Vi har träffat Sofia och Matilda i stan. Sen har vi om vanligt varit på Ica typ 10 gånger, städat tvättat, fikat och lagat mat. Och mysit såklart, massor!

I torsdags var jag på gymmet och köpte mitt träningskort. Och vi får väl se nu,om jag går ner några kilon under dessa tre månader, kanske jag slipper ta kursen på gymmet. Hur som helst, vi får se. 15 kilo ska bort, och här skall inte fuskas. Minst fyra pass i veckan plus raska promenader med vagnen varje dag, det ska nog sätta fart på fettförbränningen. Jag skall även försöka ta bort allt salt, socker, vetemjöl och fläskkött (vilket man gör på kursen).

Igårkväll åkte jag till gymmet vid fem tiden. Första gången Andreas varit själv med Molly under en längre stund. Ja tryckte henne full med tuttemat innan jag sprang iväg till bussen. Jag mamma & conny (mina hurtbullar till päron) tränade spinning i en timma. Det var helt underbart, men jag fick regält ont i mitt bäcken. Om det beror på förlossningen vet jag inte, men jag tror att min ovana, otränade kropp är en del i det hela. Efter passet frågade mamma om jag inte skulle med på step-up passet idag (lördag) kl. 10.15. Eftersom Andreas har innebandyn på lördagsmornar så kan ju inte han ha Molly, men då ställde min kära bonuspappa upp på att vara barnvakt! Underbart. Jag har nog inte riktigt sett hur mycket jag lagt på mig innan, jag tänker ju fortfarande att jag är lika slank som jag var när jag tränade fotboll flera dagar i veckan. Men idag när jag stog i salen med alla speglar runt omkring mig, så såg jag alla såkallade kärlekshandtag och valkar, och mina gigantiska tuttar så mådde jag nästan illa. DET SKA BORT! Den som säger 'Nej frida du är inte tjock', är nästan lite taskig, menar dom att jag sett ut såhär innan graviditeten också? Nej fy.
Det känns iaf väldigt skönt att ha kommit igång med träningen och jag mår verkligen bra av att få lite tid för mig själv några timmar varje vecka. Nu är det måndagar, onsdagar, fredagar och lördagar som gäller till och börja med. Hoppas jag ser resultat om några veckor. Tänkte att jag skulle ta mina mått och vikt och dela med mig av detta på bloggen, så ni kan följa min (förhoppningsvis) snabba viktminskning. Det får ta den tid det tar, smal, slank och snygg skall jag bli iaf!

Nu ska jag snart krypa ner brevid min älskade lilla dotter.
God natt på er!

dålig på att uppdatera

Jag blir nästan lite arg på mig själv imellanåt. Att jag har skaffat mig en blogg och försöker locka läsare, men sen har jag ständiga uppehåll varannan vecka. Det måste ju vara tråkigt? Ni får helt enkelt pusha på mig. Tycker ni att det är intressant att läsa?

Ja, vet inte riktigt hur längesedan det var jag uppdaterade nu, men det har hänt en hel del. Molly växer stadigt, som den duktiga flicka hon är. Idag var vi på bvc, det var dags för 3månaders spruta och det gjorde så ont i mig när hon grät så. Jag tror aldrig hon har varit så ledsen. Men det är ju tur att man har två tuttar som är populära!
Vikten ökar fortfarande (väldigt) stabilt och min lilla trollonge väger redan 7550gram och är hela 62,5 cm lång. Men det ser bra ut på kurvan, även om den går väldigt högt upp så tycker vår barnsköterska att det är bra. Det är inte bara vikten som ökar utan även hennes utveckling. Sitta eller ligga är inte speciellt poppis, den här lilla damen vill helst stå och titta hela tiden. Nyfiken i en strut! Hon har även börjat le när man skojar med henne, vilket är väldigt härligt. Det är vad jag kallar ren dagsglädje!

Jag har även hunnit med studenten för mina kära vänner. Fredagen var dagen dom hoppade ut som fulla kastruller (skämt och sido) på scenen utanför skolan. Där stog jag med Molly i bärselen och betydligt mycket lyckligare än någon annan. Det var inte förän vi stog vid flaket, och jag kramade om Sofia och Matilda som tårarna bokstvligt talat sprutade på oss alla tre. Det kändes lite jobbigt. Men jag tror mest att det var våra drömmar som gjorde lite ont. Vi hade ju väntat på denna dagen så länge.

RSS 2.0