jag är gravid.


nu börjar det?

Inatt har jag sovit ungefär 4 timmar. Min rygg värker fortfarande, och det är värre nu. Jag vågar inte tro att det är något som håller på att hända. Men efter att jag pratat med min syster nyss så verkar det som att det faktiskt börjar sätta igång, sakta men säkert. Inatt när jag vaknade så väckte jag andreas och bad honom gå upp med mig eftersom jag inte kunde ligga i sängen.. Svaret jag fick var: 'men älskling jag har så ont i huvudet'. Då blev jag glad. Här ska jag trycka ut vårt barn vilken dag som helst, och han gnäller över lite huvudvärk ;) 

Nu sitter jag iaf här i soffan. Väntar på att andreas ska komma hem med färska frallor, kanelstång och alvedon. Idag skall jag spendera hela dagen i soffan, ska inte röra mig en meter! Ikväll är det melodifestivalen och jag känner ju verkligen för att titta på det. Fruktansvärt dåligt.. Samtidigt som jag inte vill se det, så känner jag mig nästan tvungen, jag har ju tittat varje år!
Men eventuellt kanske jag inte är hemma ikväll, för vem vet, det kanske är idag som är dagen ;)

Jag ska försöka uppdatera senare så ni vet hur det går.


27februari

Jag kan inte förstå att dagen jag längtat så länge efter, äntligen är här.
Imorse när jag vaknade klockan 05.30, hade jag fruktansvärt ont i ryggen. Jag kunde inte bedömma om det var lite förvärkar jag kände av, eller om min rygg helt enkelt har tagit stryk eftersom jag bär på 15kg mer än vanligt. Dessutom så knäppte/knaka/värkte mitt bäckenben mer än vad det gjort på väldigt länge... Hur som helst så började dagen med att åka till barnmorskan. Fick en ny tid till nästa onsdag. Jag hoppas att bebisen har bestämt sig för att komma ut innan dess. Efter mvc besöket åkte jag med mamma till Ica. Hon skulle storhandla så jag passade på att köpa lite mat jag med. Toalettpapper och annat tråkigt som man måste köpa. Sen så tänkte jag att jag skulle unna mig själv lite vitlöksmarinerade oliver, litelitelite brie ost, ölkorv annat gott småplock som man kan sitta och knapra på. Efter en stund inne i affären (bland alla män och pensionärer som ställer sina kundvagnar på fel ställen. Gud vad jag blir irriterad) blev jag väldigt trött och fick sätta mig på en stol. Min rygg och mitt bäcken tog kål på mig, så jag tackar ica för deras utplasserade stolar de har lite var stans i affären. Ica besöket avslutades med två kokta korvar i bröd, alltid lika gött med körv!

Nu sitter jag här hemma. Andreas (som är världens bästaste) står och diskar, och han har även plockat/städat/bäddat och dammsugit hela lägenheten, och jag har inte ens sagt något... Är jag inte lyckligt lottad så säg?! Själv sitter jag framför datan och dricker kanelte (det sägs att det kan få igång värkarbetet, eller iaf ge det en push i rätt riktning) dessutom är det jättegott! Bara att värma vatten och lägga i valfritt antal kanelstänger, mumma! På tal om gott så funderar nu lite smått på vad jag skall göra för middag idag. Är ganska sugen på blodpudding, men hur roligt är det på en fredag? haha. Jag har alltid Hatat blodpudding, så mamma får sig säkert ett gott skratt om hon läser detta. Det står mellan blodpudding med stekta potatis, ägg och korv, eller en starkt kryddad fläskfilé med hemmagjorda potatisklyftor och en god kall sås...

Nu ska jag faktiskt sätta mig framför tv:n en stund, tänkte underhålla mig med lite gitarr hero. Ikväll blir det självklart Let's Dance, grillchips med dipp och passionsdricka, vilket jag sett fram emot hela veckan (vilken loser jag är!). Laila och Nicke har tydligen fått ihop det, lyckos Niklas. Hon är en riktig godbit!

Jag uppdaterar under kvällen om det börjar hända något inne i magen min.
Kram såklänge!


sovdags

Ligger nu i sängen. Andreas ligger och snarkar (grymtar) brevid mig, och jag nästan kokar av irritation. Självklart kan han inte hjälpa att han snarkar, men det är jobbigt att lyssna på. Jag känner att det kommer bli svårt att somna ikväll, men jag får göra så gott jag kan. Det är skönt att ha kommit igång med bloggen iaf, känner att jag kan avreagera mig och på så sätt lugna ner mig med hjälp av den. Att skriva tror jag kan vara en av dom bästa avslappningsmetoderna för mig, och så länge jag har något någolunda trevligt att skriva om, så kan jag ju dela med mig av det till er.

Nu ska jag göra ett försök till att sova. Jag har ju som tur är harpan på mobilen, vilket jag är något av en expert på, eftersom jag legat rastlös hemma sedan oktober. Så jag skall nog ta mig några spel och sedan sluta ögonen i en lång harmonsik sömn.


god natt


sista dagarna.

Så mina vänner, nu är den klart. Och visst blev den snygg? Jag tackar Maria (designbyristo.blogg.se) så mycket för hjälpen. Så om ni känner för att piffa till er blogg lite extra, så tycker jag absolut att ni ska ta kontakt med Maria, ni kommer inte bli besvikna :)

Vår data har varit på lite lagning hos andreas lillebror nu i några dagar. Vi har tydligen fått något nytt Windows program på engelska som jag inte förstår någonting av. Men datan är dubbelt så snabb nu, vilket känns härligt! Eftersom jag inte haft tillgång till data nu i två dagar, så har jag kännt mig fruktansvärt rastlös. Har försökt surfa lite på mobilen, men det har inte gått speciellt bra. Det är bara krångligt och pilligt. Därav anledning till att jag inte uppdaterat förän nu.

Imorse ringde mamma och sa att hon hade skickat hit min arbetslösa bror med lite färska frallor. Så vi satt här och åt god frukost och spelade x-box i några timmar, det var trevligt med lite frukost+förmiddagssällskap. Därefter åkte jag in till stan på dejt med sofia&matilda. Alltid lika roligt att träffa dom. Vi har alltid lika mycket att prata om och skratta åt. Det blir en hel del magklappning och bebis/förlossningssnack, men jag tycker bara det är mysigt. Trots att jag faktiskt har bäräknad förlossning imorgon(!) så kändes det inte alls jobbigt att vara ute och promenera lite. Jag behövde lite frisk luft och lite kompisumgänge. Efter fikat träffade jag Andreas, vi åkte till Bratells för att ta hand om betalningen för soffan, självklart strulade det till sig lite eftersom att andreas glömt sitt legitimation, men det löste sig till slut ändå. Till min lycka får vi antagligen soffan 'redan' nästa vecka eller veckan därpå. Alltså 2 veckor tidigare än vad vi trodde. Det ska bli så skönt att slippa denna gröna, trånga nedsuttna skinsoffan nu. Ska bli härligt att ha en soffa som både jag och andreas kan sitta bevämt i utan att behöva trängas. Nu har dom även jättemycke fina kuddar och plädar på hemtex som jag är så sugen på att köpa. Jag vill vänta tills vi fått soffan med att köpa nya saker till vardagsrummet, och nu behöver jag förhoppningsvis inte vänta speciellt länge till.

Som sagt så är morgondagen den dagen som vi alla så länge väntat med spänning på. Några värkar har jag dock inte kännt av ännu, men bara känslan av att den 27februari faktiskt är imorgon känns helt otrolig! Gud va jag längtar efter den lilla busen som ligger och gömmer sig i min mage nu. Jag vill få hålla min bebis i min famn och bara titta, mysa och lära känna honom/henne. En lång lång förväntansfull resa har vi att vänta, och jag njuter av varje sekund- trots att den inte riktigt har börjat ännu. BB-väskan är snart färdigpackad och både jag och andreas är redo för vad som komma skall. Imorgon har jag min (förhoppningsvis) sista tid hos MVC. Det är lite vanlig mätning och väging. Skall även se om mina järnvärden har blivit bättre, dom var väldigt låga senast, så vi får hålla tummarna för en förbättrning.

Nu skall jag försöka få andreas att lägga ifrån sig x-boxet en stund så vi kan umgås lite. Jag är på myshumör och vill ha ostbågar och coca cola och massa pussar, så om jag har tur kanske min käraste vill springa bort till lillebygrillen och handla lite torsdagsmys till oss. Nu ska jag slå över till kanal5, Linda rosing har ju sitt nya dejting program, och eftersom att jag älskar att följa allt på tv just nu, så skall jag självklart inte missa detta spännande äventyr.

puss på er allihopa.

Hey allesammans

Nu börjar det verkligen närma sig slutet på min graviditet, och jag tänkte att det kunde vara trevligt att skaffa en blogg lagom till bebisens födsel. Jag vet att många av er följt mig, magens och bebisens utveckling på bilddagboken, men jag har nu tänkt om och tycker att en blogg känns mer personlig och trevligare.

Webbdesign är inte min starkaste sida och jag tittar därför runt lite på internet efter webbdesigner och hoppas att jag hittar någon som känner sig manad att hjälpa mig att snygga till bloggen, för visst blir det roligare att läsa när man har en snygg blogg?! Fram tills jag fått hjälp med designen får ni stå ut med denna vita, enkla, tråkiga bakgrund ett tag.

Hoppas iaf att läsningen om bebisen&mig (och allt annat runt omkring) lockar er att fortsätta läsa, titta på bilder och förhoppingsvis även kommentera.


Väkomna till min nya blogg!

Kram Frida!


RSS 2.0