update.

Stress stress stress. Vet inte varför jag stressar just Nu. Men en snabb uppdatering hinner vi allt med ändå. Igår åkte vi till stan. Fick droppen när jag öppnade Andreas mobilräkning och den låg på 1349 kr. JÄVLA SKIT! Telia alltså, snor dyrt. Vi tog oss till nordstan och gick in på telia butiken. Kollade så det inte låg massa extra tjänster på abonnemanget, det gjorde det inte. Han betalar 220 kr för abonnemang+telefon varje månad. Och visst låter det lite mycket att ha en sms&samtals kostnad på 1200 kr på 30 dagar? Dessutom var hans mobil helt kass och kunde få byta till en ny tidigast 13 januari. Nej, vi gick bort till 3 butiken. Skaffade ett 599abonnemang + ny telefon. Det blir så mycket billigare. Vi använder ju mobilerna som hemtelefoner, så klart att det blir dyrt. men 1400 är väl lite väl mycket?

Någon träning orkade jag inte med igår. Slocknade med Molly vid 5 tiden, och orkade inte åka iväg efter det. Fyllde i lite i Molly's bok som hon fick i doppressent, vikte lite tvätt och somnade till Kung-fu panda.

Nu sitter jag här hemma alldeles själv. Har skickat iväg man och barn till ica för att köpa hårfärg. Igår morse när jag skulle färga håret blev det helt grått i topparna. Köpte då en guldblond färg och la i men det blev då mörkgrått istället. Jävla skit. (hela håret är inte grått, 'Bara i topparna i luggen). Nu kommer snart Andreas och Molly hem med Mood slingblondering. Den hederliga hårfärg som både jag och alla mina blonda vänner har använt så länge jag kan minnas. Finns ingen bättre färg så jag förstår inte varför jag ska 'utmana ödet' och använda en annan färg.

Håller på att storstäda här hemma. Idag ska jag ta kort på lägenheten och lägga ut på lägenhetsbyte.se. Det känns inte så roligt att ha en hyra på 7800 (kallhyra, utan vatten/avlopp/värme och el) varje månad, när man inte har något jobb. Får hoppas att vi hittar något i amhult, det är dit vi vill. Kan till och med tänka oss att flytta in i en tvåa igen eftersom kostnaderna blir så mycket bättre. Men utanför torslanda flyttar jag inte igen. Håll tummarna för oss! :)

Nej, nu måste jag fortsätta. Får passa på medans man är ensam. Snart kommer Molly hem och grymtar (hon har börjat göra något fruktansvärt jobbigt ljud Hela tiden), så jag får njuta av tystnaden en liten stund ;)


god morgon

Det blev en trevlig dag på frölundatorg igår. Efter ett långt meckande fick vi in båda vagnarna i bilen. Therese liggdel fick iofs ligga i framsätet, men vi fick ju plats. Väl iväg men barnen på var sin sida av mig i baksätet började Molly gråta, jag tror att hon är åksjuk, för hon gråter bara när vi åker bil, hon blir helt otröstlig. När Molly började gråta fick hon även med sig Matilda. Så där satt jag i baksätet och tystade två små skrikande barn med nappar och lugnande ord. Då gav jag en tanke till dem med tvillingar, det kan inte alltid vara helt enkelt? Men man hittar väl sina metoder.
Till slut somnade de båda två och vi fick ut vagnarna och barnen och gick in på frölundatorg. Det var inte mycket vi hann med innan det var dags för tutte och lunsh. Därefter hann i med en hel del. Handlade två nya stickade tröjor/koftor, två par byxor till Molly, ett armband till mig, ny plånbok (äntligen), en svart klänning och hårrosetter till mitt lilla yrväder.

Klockan gick som vanligt snabbare än vad man hoppats på, och vid halv fem satt vi i bilen påvg hem. När jag kom innanför dörren hann jag inte mer än att packa upp alla saker, visa andreas och in i garderoben med allt nytt. Åt lite mat, packade träningsväskan  och åkte iväg på bodytoning. Hann inte med spinningen igår vilket var lite tråkigt men jag får köra på extra hårt ikväll istället.
Efter träningen åkte jag till ica för att möta upp mamma & Conny. Det blev en segdragen handling tyckte jag som inte skulle ha någonting. Ut därifrån kom jag ändå med en ostkaka (lagom nyttigt), en tidning, tre filmer- Sex and the city (hade den bara som bränd, måste ju ha orginalet), kung-fu panda och någon mer 'andreas-film'. Väl hemma möttes jag upp av en jätteledsen liten Molly. Hon bara grät så tårarna sprutade. Stackarn! Det blev tutte och nana med en gång.

I skrivandets stund springer Molly runt i sin gåstol och låter typ som ett brandlarm! Dags för lite gröt och kanske en promenad.
Ha en fin dag.
Kram

(Ps. tavlan har ramlat ner igen.....)

godnatt

Har funderat mycket på det där med tavlan idag, och det har Andreas också. Det var faktiskt riktigt läskigt. Jaja, vi får ju hoppas att det inte händer igen, för då lär vi ju skita på oss av rädsla.


Idag har vi varit på backaplan. Jag köpte lite saker på Gina och blev faktsikt riktigt nöjd med dagens inköp. Molly fick en body och en dräggel-haklapp. Vi får ju byta bodysar på henne flera gånger per dag eftersom hon säcklar så mycket, och det har hållt på i två månader nu. Så jag vet inte vad det beror på, tror inte det är tänder på gång trots allt.

Hur som helst. Har blivit lite lätt beroende av spelet Farmville på facebook. Det är skitkul att odla grönsaker och ta hand om en farm. Bli min granne så kan vi hjälpa varnadra med buskar, träd, djur och pengar ;)

Imorgon kommer Therese och Matilda hit vid halv 11. Vi ska försöka knö in båda vagnarna i hennes bil och åka iväg till frölundatorg. Om vi inte får plats i bilen så kommer vi väl sitta och fika hos någon av oss i några timmar. Lika trevligt varje gång. På kvällen är det dubbelpass, spinning och därefter bodytoning. Ingen tid för vila här inte. Vill man se resultat så får man jobba för det. Jag tycker nog allt att jag har blivit lite mindre. Det tycker Andreas med, och mamma. Ja, hur som helst så mår jag mycket mycket bättre sedan jag började träna, och jag frågar mig nu varför jag någonsin slutade med träningen, så som jag höll på när jag spelade fotboll som mest. Ja visst, jag var väl lite smålat, men det är tillåtet. Knäskadan försörde ju dock allt, och efter operationen hade jag ingen motivation till att ta tag i saker och ting. Jag började röka och missköta mig. Vilket det har blivit ändring på nu. Inga ciggisar är välkomna i dessa nävar. Eller ja, det är ju lätt att säga nu (är dock fortfarande fruktansvärt röksugen imellanåt).. Får se om man är så kaxig när man tar sitt första glas vin på 1½ år. Haha!
Nu har ju knät iaf dock fått sig en riktigt muskelrush, och det mår alla senor och vävnader jättebra av. Förhoppningsvis kanske jag kan stå på ett par skidor någon gång i framtiden Det hade varit underbart!

Nej, nu ska jag hoppa ner i bingen hos mina små gosingar.
Sov gott allesammans.

tavlor och ljusstakar







Molly lär sig sakta men säkert tekniken i sin gåstol. Det dröjer nog inte länge förän hon springer omkring här i lägenheten och pillar på Allt! :)


Måste snabbt bara berätta om en sak som hände här inatt. Vi låg alla tre i sängen och sov, när jag vaknade av att hela sängen skakade. Andreas skrek och satte sig upp i sängen. (Det var han som rykte till så att det skakade). Han drömde att det var någon som var inne i lägenheten, och i samma ögonblick ramlade en av tavlorna med korten på Molly ner i vardagsrummet, igen! Både jag och Molly blev jätterädda. Mina fina ljusstakar föll i backen (som inte går att få tag på igen), Det är inte första gången dessa skit ramar (RIBBA) från ikea ramlat ner från väggen och gjort sönder ljusstakar för mig. Blir så fruktansvärt irriterad. Det är inte tydligen inte meningen att korten på Molly ska få sitta uppe på väggen. Vill tillägga att detta är tredje ramen som stålvajern på baksidan släppt och fallit från väggen. Borde vi inte kunna lämna tillbaka? Det är ändå 300kr som ramlat i backen!
Hur som helst så var det läskigt att andreas drömde att det var en man i lägenheten, samtidigt som tavlan ramlade ner. Spookey.

Såhär såg det ut imorse när vi gick upp.
Eller ja, tavlan låg ju på byån och glaset från ljusstakarna låg över hela golvet.
Det var själva botten av ljusstaken som gick sönder, så man kan ju fortfarande ställa den i fönstret eller så.
Detta var ju inte de första grejerna som gått sönder pga av talvlorna. Mina finafina ljusstakar från Iems fall till backen för några veckor sedan. Blir så Arg!

Gåstol

Igår åkte vi som sagt till stan. Strax innan vi skulle åka sprang jag runt i hela lägenheten och leta efter Mollys regnskydd. Kunde inte komma ihåg vart jag la det. Jag städar undan så mycket saker att jag lägger dem så jag inte vet vart dom är när jag behöver dem. Till slut hittade jag regnskyddet i förrådet(?) Måste hanmat där när jag röjde ur Molly rum för någon vecka sedan.

Efter många om och men kom vi iaf iväg och väl inne i stan fick vi köpt en del saker till Molly. Några bodysar, byxor, strumpor och tjockare koftor/tröjor. Som alla vet så öste det ner igår, både jag och Andreas blev helt pisseblöta. Vi gick in på Olery's och käka lunch/middag. Grymt god mat, så dit lär vi gå fler gånger.

Efter att ha sprungit runt i regnet, in och ut i affärer satte vi oss på spårvagnen och åkte över till 'rätt sida älven' igen. Tog oss en promenad bort till Babyhörnan och köpte en gåstol till Molly. Den är minst sagt populär och hon lyckas faktiskt ta sig framåt i den. Hon förstår nog inte det själv ännu, men så småningom kommer hon nog förstå vad det går ut på.

Nu ska vi fortsätta med storstädningen. Mollys garderob ska rensas (igen) och tvätt ska som vanligt vikas. Får passa på nu medans Molly sover. I eftermiddag ska jag med mamma till Ica för att handla lite mat.
Ikväll kommer eventuellt Christofer & Sandra hit, det blir nog trevligt.

Nej, dax att sätta fart! Lägger upp bilder på Molly i gåstolen sedan :)


God morgon

Vaknade 9.30 idag och det känns verkligen som en konstig dag. Vet inte om det beror på vädret? Det är så mörkt ute. Fast jag tycker ju att det är mysigt. Molly ligger i sin babysitter och grejar med sin 'krokofant'. Ska väl duka fram lite frukost snart, för idag ska vi åka in till stan och handla höstkläder till Molly. Känns ju sådär roligt att handla kläder som är för stora för henne nu, men hon växer snart i dom.

Kvällspasset igår var riktigt riktigt svettigt. När jag kom in på spinningen fick jag en sån där jobbig cykel som reagerade på minsta lilla beröring av +/- ratten, så det blev liksom konstigt. Så mitt i passet bytte jag cykel och då glappade ena trampan hela tiden, så jag blev så irriterad att jag bytte tillbaka till den första cykeln. Ja, hur som helst så var det riktigt tungt igår. Bodytoningpasset var härligt. Det var dock 3 gången på denna koregrafin så då blir det alltid lite tuffare. Svätten bokstavligt sprutade ur alla porerna i hela kroppen, och jag kände mig verkligen helt matt, men det är det som är menningen... Och det känns ju lika underbart varje gång.

Ikväll funderar jag på om jag ska gå på styrkan med Sofie. Men jag har ju trots allt tränat två dagar i rad (dubbelpass) så jag vet inte om jag ska ta en vilodag? Jaja, vi får se vad jag hinner med. Först ska jag dra upp Andreas ur sängen, får väl locka honom med lite rostat bröd eller något. Sen ska vi alla tre få på oss kläder och sätta oss på bussen. Ha en heldag i stan och promenera runt, fönstershoppa lite och kanske köpa något fint. Först och främst är det Molly som ska ha höstkläder, men förhoppningsvis kanske även jag får med mig något fint hem.
Ikväll ska vi antagligen till gymmet och köpa gymkort till Andreas. Nu måste även han få bort gravidkilorna ;) Så när vi väl är där kanske jag tar mig ett pass. Så får han och Molly åka till ica och handla. Kalas!


Dagen känns planerad och nu ska jag underhålla det lilla barnet en liten stund.
Hoppas ni får en mysig dag i regnet.



Molly nanar på mormors mysiga mage.



Dessa fina rosor fick jag av Andreas & Molly häromdagen :)

ros(a)

Visst blev det fint? Stilen på designen är ju liknande den förra, fast jag tycker att denna blev ännu snyggare. Ville ha mycket rosor, vilket jag fick, är supernöjd!

Hm's höstkollektion har kommit in på hemsidan och jag satt såklart och valde ut saker till både mig och molly igår. Till killar tyckte jag inte det fanns så mycket, så jag beställer inte något till Andreas.

Känner mig jättestressad nu. Ska vara på gymmet klockan 18.00 för idag är det dubbelpass igen. Två dagar i rad med sammanlagt 4 pass, blir lite jobbigt men däremot jävligt roligt! Ska försöka äta middag lite tidigare idag, för magen bubblade som tusan igår på spinningen.

Nej, Nu ska Molly kläs för andra gången idag.

Hoppas ni gillar designen!


Ny design

Imorgon ska jag tillsammans med Designbyristo.blogg.se fixa fram en ny design till min blogg. Färgerna och layouten börjar kännas tjatig och jag behöver något nytt och fräsht. Det blir nog säkert lite 'typiskt frida design' på bloggen. Jag tänker rosor och något härligt foto. Starkt rosa också, såklart. Ja vi får väl se hur det blir. Jag är säker på att jag blir nöjd med resultatet :)


Både Molly och Andreas sover så jag passar på att sitta en stund framför datan. Hör Andreas snarkande och det går mig på nerverna! Ska snart hoppa ner i sängen och trycka in öronpropparna. Dagen har jag & Molly spenderat tillsammans med Moster My, kusin Max & morbror Ted. Vi har bla. varit på Lindex och handlat kläder till våra barn, och så tog barnbidraget nästan slut igen, haha. Ja, men kläder måste man ha på kroppen, och Molly har snart vuxit ut stl 74, så nu blev det nästan bara stl. 80. Tänk när hon va en 56. Har hon verkligen varit så liten?
Ja, hur som helst. Efter Lindex och en sväng hos mamma (som började jobba idag efter sin semester) gick vi bort till bushuset. Det blev ingen speciellt lång vistelse där idag, men Max fick iaf springa av sig, vilket var det viktigaste. Jag och My hann även trycka i oss en negerboll, eller tre, var. Haha! Men följande två dagar är det dubbelpass som gäller, så det gör inget.

Nu måste jag nog sova. Man vet ju aldrig när Molly vaknar. Det kan ju som sagt vara allt mellan 7 och halv 12. Men imorgon är det Andreas tur att gå upp först. Lyckos mig!
Förhoppningsvis ska vi träffa Therese & Matilda en stund imorgon, fast de vet inte om det ännu. Haha!

Go natt på er!
Kram

toppbloggare?

Jag blir förbannad. Tittade runt lite på toppbloggare här på blogg.se, och jag undrar verkligen hur folk tänker. Hittade tex. en blogg som jag lockades att läsa pga. av att tjejen verkade helt uppblåst.

I ett av inläggen löd rubriken "snyggtips". Jag har absolut inget emot när folk lägger upp tips om vad man kan göra för att förbättra hyn, eller smarta goda recept på nytt mat och liknande. Men dom fem tipsen som tjejen i fråga delade med sig av löd såhär:
1. Skaffa löshår
2. Bli brun
3. Fylligare läppar
4. Banta
5. Sköt om dina naglar.

Är det här skönhet? Jag tycker att det låter mer trashigt? Ska man i dagens samhälle behöva ha löshår, vara brun och har stora läppar för att ses som snygg? Dessa tre saker får mig bara att tänka på ett ord. Bimbo.
Jag svarar för mig själv när jag säger att jag tycker att dessa punkter påminner om någon slampig brud i serien Paradise Hotell eller Big Brother.

Och det här med bantning. "Jag åt ingenting förän klockan 13.00 idag". Att skära ner på mat och måltider är varken nyttigtför hälsan eller för figuren. Träning och nyttig mat, det ger resultat. Är inte mer än din knytnäve vid varje måltid och se till att äta var tredje timma. (Jag vet att jag fuskar med det jättemycket, men jag rör ju iaf på mig). Drick mycket vatten och är mer grönsaker än frukt, eftersom frukt innehåller fruktsocker vilket inte är bra i för stora mängder.


Tillbaka till det är med dessa bloggarna. Hur många tjejer i 13-16års ålders tror ni inte det är som läser denna skiten, därav anledningen till att bloggarna ligger på topp 15? Varför uppmunta läsare till bantning? Varför läser vi dessa bloggar som påverkar tjejernas tankar och självförtroende till det negativa, finns det inte tillräckligt med saker för dem att tänka på i tonåren?
Idealet av att ligga utvikt som "glamourmodell" (Vad det nu är för glamourlöst att visa tonårskillar och sliskiga gubbar sina solarie/opererade kroppar.) framför Bingo Rimer är väl ingen dröm som vi vill att våra döttrar ska ha?
Jag förstår inte skönhetsidealet tjejer har nu för tiden. Vart kommer det ifrån? Är vi så påverkade av samhället, att vi måste skaffa stora bröst för att känna oss dugliga? Nej, är man lycklig så är man också snygg. Och inget löshår eller hårdbantning i världen får en människa att må bra.

Jag har inget löshår, jag är absolut inte brun, har inte speciellt fylliga läppar och banta gör jag dårakt inte. Men jag tycker att jag är fin ändå. Ja det tycker jag, jag är faktiskt fin ändå!
 
Kärlek, närhet och lycka är nykeln till ett vackert yttre, och inre!


sömntuta!

Söndagar alltså! Finns det någon tråkigare dag? Jag ska abslout inte klaga över att Molly vaknade 11.10 idag, med tanke på att många ban vaknar allt mellan 5-7 på morgonen. (Hon sov alltså över 12 timmar inatt, vaknade dock vid midnatt och åt lite)
När inte Molly vaknar så gör inte heller jag och Andreas det. När vi väl gått upp så åt vi frukost, gav Molly mat, jag satte mig vid familjeliv i någon timme och sen såg vi klart på The Omen som vi började titta på igårkväll. Molly somnade igen och vi låg alla tre på sofflocket och bara slöa.

Visst, det är tillåtet att ibland inte göra någonting alls, men jag får panik! Jag kan inte spendera dagarna på soffan utan att ha gjort något vettig. Bara komma ut på en promenad eller tvätta massa tvätt. Något måste göras! Livet kan inte kretsa runt en jävla tv hela dagarna! När jag var liten hade vi tv förbjud hemma hos mamma. Ingen fick sätta på tv:n innan klockan 18.00. Samma sak gällde med mig & min snuttefilt i fyra års åldern. Varje kväll när klockan slog 6 sa jag till mamma "nu står den långa och korta visaren på 6, och då får jag snutten". Kanske därav min punktlighet (Haha, eller inte.)
Jag skickade iväg Andreas och Molly till Hemköp för en stund sedan, och själv håller jag på att städa. La precis på en ansiktsmask och bokade upp mig på spinningen idag klockan 18.00. Så snart ska jag hoppa upp på min nya fina cykel och därefter spinna i en timme, härligt!

Jo, imorse tog jag faktiskt tag i alla libero bjölpaketen som låg under Molly skötbord. Det var 32 påsar (använda blöjor), och alltså 64 små etiketter som jag klippte ut och skickade iväg på posten. På libero.se kan man samla poäng och få hem presenter till barnen. Tex. blöj-rabatter eller leksaker. Det är ju jättesmart! Varje etikett är värd 50 poäng och jag hade 64st, så det blir nog något fint! Beställde även hem ett gratispaket från goboken nyss, lite mjuka böcker och leksaker helt gratis, man betalar bara frakten på 65kr.

Nej nu måste jag skynda mig. Det blir stressigt när man sover hela förmiddagen, men jag får helt enkelt skylla mig själv!


Lite mysiga kort på Molly!







bildmaraton












(Molly somnade såklart på dopet)


mitt liv




min nya fina cykel!

dop & cykel

Oh va jag har längtat efter att blogga. Vårt internet har som sagt varit ur funktion den senaste veckan pga. att Andreas bror skulle installera om datan(?) hur som helst så har vi nu Windows Vista igen, och dessutom på svenska! Ingen är gladare än jag.

Mollys dop som ägde rum i björlandakyrka förra lördagen blev väldigt fint. Det var uppehåll och imellanåt tittade solen fram. Efter dopet träffades vi alla hemma hos oss, och jag förstår inte riktigt hur vi fick plats allihopa. 50pers trängdes i vår trea på 70kvm.. Men det gick bra. Molly fick ett berg av fina paket. Fina fotoalbum, en himla massa smycken- guldhjärtan, lyckopeng i guld, silver armband+ring, silver halsband med nalle, silver halvband med nyckelpigor, Sia pall, fonder, kläder... Ja, listan tar aldrig slut. Just nu är det väl jag jag uppskattar pressenterna mest, men jag  vet att dem kommer betyda mycket för Molly i framtiden.
Tack alla som gjorde denna dag så fin och speciell :)


I veckan har vi bland annat varit i haga en sväng. Gick en lång promenad runt hela stan, vi hittade bland annat en otroligt söt himmelsäng till molly (inte sängen mensjälv 'himmeln', eller vad man ska säga?). I tisdags åkte jag och Molly iväg för att hälsa på Therese och Matilda. Oh, vilken söt liten flicka. Kan inte förstå att Molly har varit så liten, det går otroligt fort.. Vi fikade i flera timmar och pratade om allt sånt där som mammor pratar om. Det är ju så att vissa saker tycker inte vännerna utan barn är så roligt att prata om. Det var en härlig dag.
I veckan har ajg även hunnit med att shoppa loss på stick-in på torslandatorg. Där har dom Sia serien med prinsess stolar, bord, bänk, speglar mm. Oh jag kan ju go nuts när jag ser så fina saker. Andreas var med så han begränsade mig en aning, men jag fick allt köpt lite fina saker till vår lilla prinsessa! :)

Idag har jag varit iväg med mamma & conny i älvängen´och köpt en cykel. Det blev en väldigt tidig 20års present, och jag är bokstavligt talat Överlycklig! Känner mig som ett litet barn som fått sin första cykel. Så småningom när Molly blivit några månader äldre så ska vi köpa en cykelstol till henne, så hon kan åka med. Men än sålänge får jag cykla själv, till gymmet och till affären, det blir kanon!

Nej, jag har inte tid att skriva mer just nu. Middagen står på spisen och jag är vrålhungrig!
Ha en fin kväll, kramar!

internetlös

hey allihopa! vårt internet har inte funkat på en vecka så jag har inte kunnat uppdatera. förhoppningsvis kommer min snälla bonuspappa hit idag och fixar till det :) kram sålänge

Allmänt

Dagarna går lika snabbt som vanligt. Solen har gått på semester vilket jag tycker är ganska härligt. Förra veckan var verkligen påfrestande i hettan! På lördag är dagen då Molly skall döpas och det är en del att göra innan dess. Jag ska baka, städa och fixa. I eftermiddag kommer prästen på besök hem till oss, vi ska prata igenom dopet så vi vet hur allt kommer att gå till. I börlandakyrka har dom en dopfunt som är från 1300-talet (om jag inte minns fel). När man döper sitt barn i björlanda.ka får man välja om man vill ha det traditionella "vatten på huvudet" dopet, eller om man vill göra som på medeltiden, då man badade hela barnet i dopfunten. Självklart har jag valt att Molly ska få bada, vilket även min lillebror Ted gjorde när han döptes för 8år sedan. Jag tycker att det ska bli ett fint minne av dopet och det gör det hela mer speciellt!

Efter dopet kommer vi alla träffas hemma hos oss. Jag struntade i att hyra lokal, jag tycker det känns krångligt och föredrar den anklare vägen. Visst det kommer bli lite trångt och alla kommer tyvärr inte kunna sitta ner samtidigt, men finns det hjärterum så finns det stjärterum ;)


Förövrigt har det inte hänt så mycket. Träningen rullar på och jag ser ingen anledning att vila bara för att det är sommar. Det känns som slöseri med tid att gå till gymmet 2 dagar i veckan, nej ska jag göra något så ska jag göra det regält! Förutom träningen har vi hunnit med att köpa en tv till sovrummet. Helt underbart tycker jag som numera slipper titta på sport på kvällarna!

Nu ska jag slänga i mig en macka och sedan vika en himla massa tvätt (finns det något tråkigare).

Kram!

gravid med 6-lingar

Jag är en trogen medlem på sidan familjeliv.se. När jag imorse loggade in såg jag den chockerande rubriken "jag väntar 6-lingar". Jaha tänkte jag och klickade mig in på tråden. Jag trodde ju självklart inte att detta var något från Sverige, snarare Usa. 

Det låter ju såklart osannolikt hur man först inte kan bli gravid efter att ha försökt i 1 och ett halvt år, och helt huxflux har man 6 små barn i magen. Här förklarar hon hur detta mirakel har gått till.

Hur bebisarna har kommit till: Jag har PCOS och det innebär att jag inte har någon egen ägglossning. Jag har gått hos en fertilitetsläkare på en känd fertilitetsklinik här i Stockholm. Jag fick starta med läkemedlet Pergotime för att försöka få ett moget ägg, jag åt en enkelkur, dubbelkur och en trippelkur men inte ett enda moget ägg vart det, det konstaterades med vaginalt ultraljud. Nästa steg var att börja med hormonstimullerande sprutor, Gonal-F UTAN ATT GÖRA provrörsbefruktning.. Min läkare informerade mig om läkemedlet och vilka risker det innebar, alltså att man lätt blir överstimmulerad och behöver då avbryta behandlingen och att det fanns risk för flerbörd, alltså TVILLINGAR! Jag fick börja med den svagaste dosen Gonal-F och gick till min läkare och gjorde vaginalt ultraljud(vl) var annan dag under CD 1-14. Ett ägg växte fint (mot min stora förvåning att det faktiskt lyckades) och på morgonen CD 14 var jag hos min läkare och gjorde ett VUL, de mogna ägget var då 18 mm och moget nog att snart släppa (OBSERVERA ATT MAN BARA SÅG ETT MOGET ÄGG PÅ VUL) jag fick en ägglossningsspruta som jag tog senare på em. Det fanns många andra SMÅ ägg också men dom var bara 5-8 mm men det gjorde ingenting (enligt min läkare) att dom var där för dom var alldeles för små för att bli befruktade (ett moget ägg är 20 mm när det släpper och KAN bli befruktat). 
(Kopierat från tråden på familjeliv)

Vad som 'gått fel' är ännu oklart men skall redas ut. Eftersom populäriteten blivit så stor på tråden på familjeliv har hon nu startat en blogg där man kan följa hennes dramatiska resa genom denna graviditet. En resa blandad av tårar, förtvivlan, ilska, rädsla, glädje och sorg. 

Jag vet att jag kommer följa henne och de 6 små miraklen som växer i hennes mage. Önskar dem all lycka!
http://smamirakel.blogspot.com/
 

morgontrött

Denna veckan har jag (och familjen) spenderat några dagar ute på öckerö. Helt fantastiskt skönt men jättesalt vatten och stekande sol. Eller ja, stekande sol är jag väl egentligen inte mycket för, utan befann mig mestadels av tiden under ett parasoll. Men det har varit härligt. Trots att jag smörjer in mig med solskyddsfaktor 30 & 50 så har jag allt fått mig en släng av solen. Det har blivit tidiga mornar och jag känner mig helt utslagen.. Har nog slarvat en del med vattnet också.

Fredag-lördag sov jag hos Mysan. Vi färgade håret, så nu är jag väldigt(!) blond. Kanske till och med lite för blond. Men det brukar bli bättre efter någon vecka. Efter hårfärgningen vaknade Molly och ville ha mat, så jag kröp ner brevid henne i Max 70säng. Sen sov vi hela natten och jag vaknade på morgonen av något så underbart som en puss mitt på munnen av Maxan, haha!

Molly vaknade halv 8 idag, vilket aldrig händer annars, bara när jag är trött. Men, nu när vi väl är uppe så känner jag mig ganska pigg. Molly sitter här i mitt knä och trycker på tangenterna & musmattan, busonge! Har ingen aning hur planerna inför idag ser ut. Vet att jag ska träna bodytoning klockan 17.50 men så myket mer än så är de nog inte. Känner mig ganska trött i kroppen så jag funderar på om jag inte ska sova middag med Molly sedan. Hon har börjat få smakpotioner nu.. Ja, hon tycker väl inte att det är allt för gott, men lite får hon ju i sig, en tesked eller två, det syns ju på bajset om inte annat! ;)

Nej, ska nog trycka i mig lite frukost och sen gå ut på en promenad. Det har regnat ute inatt så luften är sådär härligt fuktig och uppiggande!

Ha en bra dag.
kjam

RSS 2.0