besök i staden

Vilka dagar jag haft. Igår bar det av till amhult (inte med 11.13 bussen, precis som jag sa), åt lunch med Maria och sen gick vi vidare in till Lindex, hon hann dock inte stanna sålänge då hennes rast tog slut. Tidigare på morgonen hade jag fått ett meddelande om att klubbmedlemmar fick 25% på ett helt köp, kalasbra! Molly fick lite tunikor/toppar ett par tigths och jag unnade mig själv en tunika. Har av någon anledning fastat för puderrosa i vår. Får dock passa mig då min hudfärg är ganska rosa, snyggt att gå runt med kläder då man inte ser vad som är på eller avklätt. Då kan man ju lika väl vara naken liksom.
Hur som helst. Efter att vi shoppat klart gick vi in till hemtex. Molly sprang omkring och lekte rövare som vanligt, rev ner saker och pillade på allt. Jag fick köpt tre rosa örngott, hatar när sängkläderna inte matchar! Dom hade äntligen fått in tygrosorna igen, så jag slog till på tre buntar. Köpte även en likadan vas som jag redan har hemma. Nu står rosorna i köksfönstret och i vardagsrumsfönstret, så tjusigt så!
Efter vår lilla shoppingrunda gick vi bort till Mysan. Max och Molly fick leka av sig och Dante gick runt i sin gåstol och var lika lycklig som vanligt. Andreas ringde och frågade om han fick se på barca-matchen hemma hos sina päron, och ingen blev lyckligare än jag då jag kunde stanna och titta på greys hos syrran. Även hon blev såklart glad, och som gräde på moset fick hon reda på att hon kom in på sin utbildning i höst. Svenska stylist skolan ska hon gå. Nästan så att jag blir sugen på att börja plugga igen, så jag faktiskt Blir något. Jag har ju dock ca två år på mig vid att vänja mig vid tanken. Att hon ska gå stylist skolan är ju dessutom inget negativt, då jag får vara levande provdocka!

Imorse kom Anders och hämta mig vid nio. Då hade jag redan hunnit byta gardiner i köket, fixat med rosorna, hängt tvätt, satt på en maskin, ätit frukost, klätt Molly och bäddat sängen. Vilken turbo! Jag hade dock inte klätt på mig själv eller tvättat mig innan Anders kom för att hämta oss, men han satt ner så snällt och vänta.
Väl hemma hos syster bestämde vi oss ganska snart för att ta en tripp in till stan. Anders fyller år på tisdag och idag var enda dagen då My kunde komma iväg och handla pressent. Tog en sväng inne på hm, och hör å häpna(!) jag hittade tre fina tunikor till min välformade kropp. Varje gång jag åker in till stan för att köpa något till mig själv slutar det med att det är Molly som har fått en gäng nya kläder. Att jag däremot hittade en fin volangklänning till henne på rean behöver vi inte prata om högt. Den kosta 50spänn liksom, det är ju nästan gratis!

Kan glatt tillägga att jag nyss pratade med tre kundtjänst och fick klart för mig att jag får förnya mitt abonnemang i slutet av oktober. Då blir jag iphone mama! Hon ska heta Robin tror jag. Och jag vet att det är sex månader kvar, men jag är ju så glad!

(Det var meningen att det skulle bjudas på massor av bilder på nya vårkläder och annat i detta inlägg. Men ibland vill inte elektronikens värld riktigt hänga med)


rappa på

Godermorgen. Klockan är halv tio och jag borde faktiskt ta och göra oss iordning här hemma. Vi har dejt idag, med Maria. Ska egentligen träffa mamma en snabbis innan hon börjar jobba också, vi pratade igår om att dricka lite kaffe men jag får se vad jag hinner med. Hon börjar ju som sagt jobba klockan tolv, och när jag och Molly ska iväg någonstans så tar det oss alltid så förbaskat lång tid!

Tänkte att jag skulle på in på lindex och titta efter något till Mollsan också. Hon behöver ha lite t-shirtar så jag får väl se om jag hittar något. Kanske kan jag hitta något fint till mig själv också? Jag får inte plats i några kläder längre. När jag säger det till Andreas så kontrar han med att jag har tre garderober medans han har en, något måste jag ju kunna ha på mig. När jag försvarar mig med att jag är gravid så frågar han va jag hade på mig när jag väntade Molly. Men hallå, jag vill väl inte gå runt i höstkläder på våren, noppriga, urtvättade och tråkiga kläder. Nej, bara för at jag är gravid så behöver jag inte se ut som en sunkmama.

Kanske ska vi ta och käka frukost nu så vi kommer iväg någongång idag? Om jag känner mig själv rätt så kommer jag planera att vi tar bussen härifrån vid 11.13, men den kommer vi såklart missa.

Yeye. So long!


Busunge!





smaken är som baken

Har ni smakat på den nya marabou chokladen, den med passion/chilli? Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om den. Den är lite mystisk helst enkelt, men god. Choklad som choklad tänker jag och en 180grams kaka slinker ju alltid ner utan några problem!

Jag tänkte faktiskt att jag såhär 14 månader senare ska försöka knåpa ihop en förlossningsberättelse. Jag har ju journalen hemma i skåpet och det mesta minns jag faktiskt fortfarande, så jag får väl passa på? Snart är det dags igen och risken finns ju att jag blandar ihop det om några år, vilken förlossning var vilken? Vem av dem föddes först? ....Ja minnet blir som bekant inte bättre med åren vill jag lova.

Nu ska jag göra lite nytta. Helst vill jag bara lägga mig ner och sova, men det går icke!
Kan påpeka för er kära läsare att jag uppskattar att ni slänger in en kommentar imellanåt. Desto bättre ni är på att kommentera, desto sugnare blir jag på att uppdatera!

Nej, nu ska jag slänga i mig resten av chokladen sen får vi se vad kvällen har att bjuda på!


Graviditetens nakna sanning

.......kan göra jävligt ont.

Jag är inte speciellt finkänslig. Tanken av att bajsa ner mig under förlossningen är inget jag tycker är pinsamt. Kanske för att jag redan har gjort det en gång? Det är ju ändå bara något som är fullständigt naturligt, och så länge det kommer från röva så spelar det mig ingen roll, jag slipper ju titta på det.

Men nu var det inte bajs jag tänkte berätta om, men även detta kommer från stjärten. Ja alltså, när jag gick på gymnasiet så gick det en tjej i min klass, otroligt vänlig. Hur som helst så köpte hon en bok till mig när hon fick veta att jag var gravid. I denna bok stog det massor av intressanta och något skrämmande saker om hur det kan vara att vara gravid och vilka symtom och åkommor man kan få. Det starkaste minnet jag har av denna bok var när jag läste om inget mindre än hemorrojder. Jag tror faktiskt att alla har hört talas om detta någongång, och visst blir vi äcklade och upprörda av ordet. Det är läskigt, hemorrojder. Usch, jag mår dåligt av att bara uttala det, eller skriva det.

Hur som helst. I söndags när jag gick runt här hemma med min tunga värkande kropp kände jag plötsligt att jag började få ont i rumpan. Vad är detta nu tänkte jag och blev av någon anledning livrädd att jag skulle fått en fästing. Jag ignonerade smärtan så gott jag kunde. När kvällen började närma sig tog jag en titt för att se att allt stog rätt till 'där nere'. Vilket det inte gjorde. Jag har fått hemorrojder. Men vad gör man? Lika väl som man får acceptera foglossning, oändlig trötthet, illamående och sammandragningar under en graviditet så kan man inte heller göra så mycket åt detta. Det är väl kroppens sätt att reagera antar jag. Och vad jag förstått så är jag inte direkt one in a millon, men hur många tror ni berättar över en fika att "jag har fått hemorrojder"? Nej det händer uppenbarligen inte speciellt ofta. Men, om du någongång skulle drabbas av det så vet du att du inte är ensam. Du kan få joyna min grupp. Haha!

En sak är iaf säker. Att vara gravid är fan ingen dans på rosor, och jag är otroligt tacksam över att detta antagligen är sista gången jag går igenom detta. Får väl se va jag drabbas av för skojsigheter härnäst? Jag har ju trots allt tio veckor på mig!


good nigth

Fy tusan va jag är slut i min tunga kropp. Kom nyss hem efter en regäl storhandling på ica, har tryckt i mig en pizza (för att göda min kropp yttligare) och ska precis slå mig ner i soffan för att se two and a half men och dricka en himla massa ramlösa skogshallon!

Nej, mannen ropar på mig. Dags att vanka mig borta till soffan.
Godnatt



Molly vill gärna vara med och skriva i bloggen.


måndag

Alla vet vi ju vilken dag det är, måndag. Den 26april. Alltså dags att betala räkningar, igen. Fy bubblan va jag tycker att det är deprimerande. Men det måste ju göras. I eftermiddag åker hela familjen till ica för att storhandla. Nästan allt är slut här hemma, så det är väl behövligt. Tänkte även att jag ska köpa två paket med slingblondering så jag kan få bort min otroligt snygga gula utväxt. I vanliga fall slingar jag håret här hemma ungefär var fjärde månad, men för några veckor sedan kom jag och Mysan på den ultimata ideén att färga utväxten istället. Resultatet är helt okej sålänge jag plattar håret, men om jag inte gör det så ser jag ut som en rysk städtant som gjort någon misslyckad hemmablondering. Inte hett med andra ord!

Dagen började med att Molly klättrade ner ur vår säng efter att hon ätit välling. Jag låg kvar och titta på bolibompa medans hon grejade med någon bok på golvet. Plötsligt dök hon upp vid min sida av sängen, trampade på en kudde-halkade och slog munnen och näsan rakt i mitt sängbord. Efter lite gråt var det onda borta men efter en stund så hade hon blod under hela näsan. Fy, då får man verkligen ont i kroppen. När dom små blöder. Det är ju ingen idé att göra en stor grej av det så dom inte blir rädda, men visst känns det mycket allvarligare när det börjar blöda.

Hur som helst. Mamma är ledig idag så jag tänkte att jag skulle se med henne om hon vill hänga med oss en stund. Får väl se hur det blir med det, hon har alltid typ tusen saker att göra. Det är så skönt att få lite avlastning nu. Jag har mått mycket bättre i fogarna i helgen när Andreas har varit hemma och tagit hand om allt ansträngade. Får väl se hur jag mår under denna veckan.

Nu är det snart dags för frukost. Några andra större planer har vi inte idag, ska försöka vila kroppen eftersom vi ska vandra runt på ica i eftermiddag!



vecka 30

Jag önskar att jag kunde låta er alla smaka på den fantastiskt goda såsen jag lagade till middagen idag. Helt magisk, den hade allt som en brunsås ska ha! Tillsammans med klyftpotatis, ungsbakad fläskfilé och färska grönsaker som tillfresställde mina smaklökar. Till efterrätt åt vi en stor skål med jordgubbar och lite lite glass till det. Ett bra avslut på en bra helg helt enkelt!

Söndagen är ju inte riktigt slut ännu, även om både Andreas och Molly har sovit sedan klockan sju. Vi var borta hos mi madre och systra-mi förut och hämta två filmer. Tänkte sätta på den ena nu, the ugly truth hette den tror jag. Den skulle tydligen vara rolig. Andreas ligger ju som sagt på soffan och sover, men han är nog inte så ledsen över att missa filmen ändå.

Ska avsluta denna fina söndagen med lite mer krubb. Lite grillchips, vitlöksdipp och loka har ju ingen dött av, eller hur? Men först en uppdatering av magen, som ni alla så länge har väntat på :)




skev

Idag vaknade jag klockan kvart över tio. Jag behövde verkligen få sova ut. Allting kändes så bra ända tills jag skulle resa mig upp och kände hur min höft var halvt demolerad. När jag tänkte efter så hade jag inte vaknat på natten för att vända mig om. Jag hade alltså sovit på vänster sida hela natten. Vid det här laget är ju mina höfter rätt regäla, så man tycker ju egentligen inte att det borde vara några problem. Så inte nog med att jag redan vankar fram som en anka, går som att jag skitit ner mig pga. fogarna, så ska jag dessutom halta som en 80åring med höft problem. Sexy mama!


Molly ligger och slaggar så jag funderar på om inte jag ska passa på jag med? Om jag orkar så tänkte jag att det är på tiden att jag tvättar av vår vagn och tar kort på den så jag kan sätta upp en stooor annons på icas affich tavla. Vi hoppas ju på att få sålt den, även om det gör lite ont i mitt hjärta. Vi får ju däremot något minst lika snyggt i utbyte, nämnligen vår alldeles sprillans nya grå urban jungle duo 2010, lyx!

Nej, om jag ska vila en stund så får jag göra det nu. Om någon av er vet någon som är intresserad av att ta hand om en urban jungle så kan ni be dem höra av sig till mig. 5500 kr för sitt+liggdel, använd i lite mer än ett år. Vårdad med kärlek! Haha.




Lite skev bild, men det passar ju med min gångstil.


läsarfråga

helen om 24maj:

hej! har nyligen hittat hit och måste säga att jag gillar din blogg. men nu fattade jag inte det här med årsdag, gravid och ägglossning... blev lilla molly till första natten eller 2 veckor senare? inte för att det spelar någon roll men när du ändå tog upp det :-)

Hej Helen!

Varmt välkommen hit, och tack så mycket!
Ibörjan blev jag också lite förvirrad och förstog inte alls vad barnmorskan pratade om. Men såhär funkar det alltså; Man räknar en graviditet från sista mensens första dag, som alltså var den 24maj (alltså samma dag som vi träffades. Vi hade inte sex då.) Men man blev i själva verket inte gravid förän vid ägglossningen ca två veckor efteråt (som enligt familjeliv.se's uträkningar var den 7juni.) Varför man räknar så vet jag faktiskt inte, men det finns ju säkert någon logisk förklaring till det :)


24maj

Jag kom in i duschen till slut, efter många om och men. Emma och Alexander kom hit vid halv tre tiden och då åkte vi allihopa bort till ica för att handla lite mat. Det blev grillat, såklart. Kycklingfileér med färskpotatis som vi lät koka och sedan la vi dem i foliepaket tillsammans med persilja, citron, olja och flingsalt. Fantastiskt gott. Till det hade vi vitlöksbröd, tzatziki och sallad. Till efterrätt åt vi jordgubbar och glass i stora lass.
Jag älskar verkligen våren/sommaren, allting blir så himla mycket bättre. Maten blir godare, det blir roligare att laga den och det blir trevligare att äta den.

Nu åkte våra kära gäster hem. Andreas började titta på någon film så jag tog med mig datorn in till sängen. Romantiskt värre! På tal om romantik så har vi tvåårs dag nu den 24 maj. Funderar på om jag ska fixa barnvakt åt oss helgen efter så vi kan göra något mysigt, bara vi två. Det händer ju inte allt för ofta nu för tiden, och det lär ju inte bli mer av den saken nu när vi snart har två småttingar.

Något som jag tycker är ganska så komiskt är det här med vår årsdag. Den 24 maj 2008 var ju datumet då vi träffades soch började dejta, (nej vi var inte främlingar då.) Det komiska med det hela är att när man räknar ut när man blir gravid, så räknar man från sista mensens första dag, vilket såklart var den 24 maj. Men man blir ju i själva verket inte gravid förän vid ägglossningen efter sista mensen (ungefär 14 dagar efter mens). Ja, ni fattar?
Hur som helst så kommer det förbli ett datum som jag aldrig glömmer, och det är ju inte så konstigt? Jag fick ju två fina flugor i en smäll!

Tillbaka till själva 'firandet'. Undrar vad jag skall hitta på för något? Han kommer ju antagligen inte komma ihåg att det är vår dag då han knappt kommer ihåg när han själv fyller år, haha. Då kan han stå där med skägget i brevlådan (han har ju dock varken hår på huvudet, mustach eller skägg) och ha lite dåligt samvete. Höhö! Tur att vi iallafall gjorde det lätt för honom att minnas vår förlovningsdag, julafton glömmer man ju inte liksom!

Ne-e, nu ska jag läsa lite bloggar och sen ska jag spela lite på Andreas mobil, har blivit lite lätt beroende.
God natt.



min älskade lilla familj!


saturday

Vet inte vad det ska bli av denna dagen. Just nu är klockan halv ett, Mollsan sover och vi andra två sitter här i soffan som två döingar. Jag är skitseg och behöver verkligen ta mig en dusch. Skulle behöva åka en sväng till ica och köpa lite middagsmat till ikväll. Funderar på att grilla, för ovanlighetens skull. Måste även ha jordgubbar, dels eftersom en stor ask endast kostar 15kr på ica, och dels för att det är så jävlans gött.
Frågan är om vi kommer iväg över huvudtaget? Jag är ju som sagt skittrött.

Men ska det hända något här idag så är det ju ingen annan än jag som får ta tag i det. Så att ta en uppfriskande dusch är ett bra förslag. Men, den stora frågan är, orkar jag?



Rockar loss med strykbrädan.


Tack!

Och tack igen till er anonyma som skrivit så fina kommentarer till mig. Jag blir så glad ska ni veta! Stor helgkram till er!

Och magbilder kommer att komma upp nästa vecka. Jag har varit jättedålig på att fota magen denna graviditeten så det är bra att ni påminner mig, det är ju så roligt att se efteråt! På måndag går jag in i vecka 30 och då blir det ny bild till varje vecka, om ni påminner mig vill säga!



jag ska bara mööööölaaaa!

Om någon timme åker vi som planerat hem till svärisarna och umgås, vräker i oss skaldjur och tittar på talang. Helt underbart! Man blir alltid bortskämd med supergod mat när man är hos dem.

I lördags när vi var på kalas hos Andreas kusin Rebecca så satt jag och Anneli och prata om hennes tandblekning. Då sa Andreas pappa till mig att han ska fixa så jag också får göra tandblekning hos en riktigt duktig tandläkare i höst, helt gratis dessutom! Förstår ni hur glad jag blev? Åh, jag bara längtar. Mina tänder ser verkligen ut som skit alltså, missfärgade av rökning och att dom dessutom är snea gör ju inte mitt leénde direkt mer attraktivt, om man säger så. Förstår inte varför jag inte fick räls när jag var liten, snåla jävla tandläkare!

Nej, dags för mig att göra mig iordning för avfärd. Vi hörs imorgon om inte senare ikväll. Ha en mysig fredag allihopa! Btw så har fogarna varit bättre idag, jag kunde till och med resa mig ur sängen imorse utan att börja gråta, framsteg. Nu på kvällen är det dock mycket sämre igen även om jag mestadels suttit stilla. Tar dag för dag och får försöka vara så positiv som möjligt 'helt enkelt'.

Kram till er ♥


min omslagstös

Tänk va lätt ni kan göra mig glad. När man vaknar på morgonen och får se så fina kommentarer så kan man ju inte bli annat än lycklig!? Fortsätt i den stilen mina vänner.


Molly går just nu runt här hemma med sin picknickväska som hon fick av mormor igår. Det finns servetter, tallrikar, bestik och glas. Ja, allt är ju i plast såklart! Hon verkar vara lite sugen på frukost tror jag, så det är väl lika bra att sätta fart. Om ungefär en halvtimme kommer världens snällaste svåger, ja Anders alltså, och hämtar oss. Jag kan inte åka buss just nu så jag har tur som har en så snäll familj. Molly ska få leka av sig tillsammans med bröderna Theander idag och jag är säker på att dom kommer ha en good time!

Bäst att jag snabbar på så han slipper vänta på mig. I eftermiddag åker vi antagligen hem till svärisarna en stund, om jag orkar vill säga. Ikväll är det talang så sålänge jag får titta på det ostört så är jag lycklig! Är fortfarande lite grinig på kanal fem som sände hockeyskiten i onsdags när jag förväntade mig en myskväll med Meredith och gänget. Som tur är så är hockeysäsongen snart slut så allt kan återgå till det normala. Tyvärr så är ju även Greys snart slut, så nöjd är jag fan inte ändå! Haha.

Jag är självklart gjort som alla andra stolta föräldrar och är nu med i tävlingen om att Molly ska få vara omslagsbebis på Vi Föräldrars septembernummer. Tycker du är att Molly har det där lilla extra precis som jag tycker, så passar det ju utmärkt att du visar det nu genom att lägga din röst på henne. Hon skulle bli sååå glad om hon vann (tycker mamma också såklart, hihi)

Rösta här och skriv sedan en kommentar till mig på bloggen, så är du söt!




sjukskrivning eller ej?

Hjärtljuden ligger på 148. Jag är faktiskt ganska säker på att det är en liten tös som gömmer sig därinne. Så Om det mot all förmodan komemr ut en liten grabb så blir ajg verkligen överraskad. Men jag tycker ju om överraskningar så det spelar absolut ingen roll. Vad tror ni, är det en flicka eller pojke jag bär på?

Pratade lite med barnmorskan om min foglossning och hon tyckte att det såg riktigt illa ut. Blir det ingen förbättring så tycker hon att jag ska sjukskriva mig, vilket innebär att Andreas får vara pappaledig. Det enda problemet med detta är ju att man inte direkt blir miljonär när man går hemma, men vad ska man göra? Jag får bita ihop så gott det går, men om jag ska fortsätta må som jag har gjort denna veckan så dröjer det inte länge innan jag bryter ihop totalt!


Hur mår ni föresten? Skriv gärna lite glada uppiggande kommentarer till mig så jag blir glad!
Kram till er


gnällmaja

Fy för mig. Helt plötsligt har bloggen förvandlats till en plats där jag bara klagar. Men eftersom jag hatar att säga till folk att jag mår skitdåligt så är det faktiskt ganska smart av mig. För om ni som läser tycker att det blir förjävla jobbigt så kan ni ju helt enkelt bara klicka ner sidan.

Idag kan jag inte ens sätta mig ner på en stol. Förut när Molly satt så snällt i vardagsrummet och lekte med sina leksaker så skulle jag lägga mig ner i soffan. Det bara brakade i blygdbenet och jag bröt ihop i gråt. Molly tittade på mig med sina stora ögon och såg nästan lite rädd ut. Stackars lilla barn, hon har nog haft den hittills tråkigaste veckan i sitt liv.

Jag har inte tid med detta nu. Det måste bli bättre, inte värre för varje dag som går. Andreas säger att jag ska ringa honom så fort jag känner att jag inte klarar mer. Men jag vill ju liksom inte att han ska behöva åka hem från jobbet, även om det skulle vara jävligt skönt om han kom hem och tog hand om allt. Men även om han alltid ställer upp och gör allt för mig så kan jag inte bara sitta ner och inte göra ett skit, medans han jobbar igäl sig.

Usch. Molly sover just nu, och jag hoppas att hon fortsätter med det ett bra tag till. Efter tolv kommer förhoppningsvis mamma hit och hjälper mig en stund. Vid halv fyra ska vi som sagt till mvc och därefter ska jag sitta på jobbet en stund. Just nu vet inte hur jag ska orka med denna dag, men jag får helt enkelt bita ihop och tänka att det snart är helg igen!







don't start with me.

Min energi ligger på noll och min stubin är kortare än någonsin. Jag vet inte vad som händer med mig. Mina hormoner har figth med mig och dom vinner varje gång. Jag bryter ihop över smulor på diskbänken, blir skit arg på Andreas om han köper fel bröd, säger dumma saker och börjar gråta minst en gång om dagen.
Molly har kommit in i någon sort ett års trots då hon börjat förstå hur roligt det är att göra tvärt emot va jag säger. Jag viker tvätt och när jag nästan är klar drar hon ner allt i golvet. Hon hänger  och drar i gardinerna som en liten apa. Jag lyfter bort henne gång på gång men hon bara skrattar. Hon springer (för femtioelfte gången denna dagen) bort till köket och drar ut alla plastburkar över hela golvet. Jag plockar in dem i skåpet, men med ett djävulsflin hon gör samma sak igen, igen och igen...

Just nu hatar jag att vara gravid. Jag hatar när jag blir irriterad på allt och alla utan anledning. Jag hatar att jag varje dag när Andreas kommer hem från jobbet bara vill gå och lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet. Jag bara avskyr att vakna på morgonen och ha känslan av att jag är lika trött som när jag somnade, trots att jag sovit i nio timmar.


Jag bara längtar tills denna graviditet är över. Så jag kan gå på toaletten utan att bli anfådd, plocka upp burkar från golvet, lyfta ner ungar från hyllor, bord och gardiner, vara glad mot min man (Nej jag vet vi är inte gifta, men vad ska jag kalla honom, pojkvän?), torka bort brödsmulor från bordet femtusen gånger per dag, allt detta med ett stort leénde på läpparna.
Ja, jag lovar att jag skall göra allt det där sedan. Men nu, nu vill jag bara kunna ligga här och inte behöva göra ett jävla skit!
Och Molly min älskade dotter. När du blir stor lovar mamma dig att jag ska komma hem till dig och skrynkla ihop din vikna tvätt, hänga i dina gardiner, kasta ner mat på golvet och sabotera dina blommor. Bara för att jag älskar dig så! 


Nu har det lilla monstret somnat för idag så jag ska försöka få tillbaka lite harmoni i kropp och själ. Tänkte inviga mina nya ljuslycktor och äta lite frukt... Nej, vem fan försöker jag lura. Det ligger en kladdkaka i frysen och den kommer garanterat vara sclutt när jag är färdig med den!


ett bälte?

Anonym om fabro doktorn:

vad menas med ett bälte? :)




Ett bälte skriver jag precis som att alla ska förstå vad jag menar! Ett stödbälte, som man har runt höfterna då det stabilicerar bäckenbenet. För er som inte riktigt förstår det här med foglosssning och vad det innebär, så är det så att brosket i bäckenbenet luckras upp i förberedelse för förlossningen. Mitt bäcken hänger alltså inte riktigt ihop just nu, vilket låter jävligt läskigt. Och tro mig, det är det också!
Alla drabbas dock inte av foglossning, varför vissa känner mer än andra vet jag inte. Jag hade problem med fogarna redan när jag väntade Molly och det kom mycket riktigt tillbaka även under denna graviditet. Men det finns hjälp att få av sjukgymnast där man lär sig hur man ska gå, sitta och ligga för att man ska må så bra som möjligt. Jag vet redan hur jag ska sova (gärna på sidan med en kudde mellan benen, jag vet hur jag ska resa mig från sänge, jag vet hur ska ska sitta (absolut inte med korsade ben), och jag vet hur jag ska gå och stå (häng aldrig på höfterna utan försök istället stå så rakt som möjligt.)
Stödbältet som jag antagligen kommer att få nästa vecka underlättade mycket när jag väntade Molly, jag tappade dock bort de i flytten till lilleby så nu får jag låna ett istället.


Dags att laga middag. Andreas kommer snart hem och då ska jag stolt visa upp diskbänken som är ren och fin från disk igen. Känner mig lite stolt. Att jag nu dock inte kommer kunna röra mig mer under denna dagen är ju en annan femma. Men duscha gjorde jag igårkväll så förhoppningsvis behöver jag inte stå upp så mycket mer för idag. Haha! Imorgon ska vi till barnmorskan och ta nya hb-prover och kolla blodtrycket. Tänkte även lämna in ett nytt urinprov så jag vet att jag är frisk, kan ju vara trevligt att veta. Sist men inte minst så lyssnar vi såklart på hjärtljudet, som är lika mysigt varje gång. Man kommer ju liksom inte närmre än så just nu!

 

 


fabro docktorn

Klockan är halv tio. Jag bokstavligt talat satt på telefonen när växeln öppnade på vårdcentralen idag. En sjukgymnast ska ringa upp mig under dagen så vi får bokat en tid då jag kan komma och få låna ett bälte. Det underlättar ju faktiskt att kunna röra sig här hemma, ta sig upp ur sängen på morgonen och möjligheten att stå upp i duschen utan att benen viker sig under mig. Jag hoppas verkligen att jag får en tid så snart som möjligt så Molly slipper vara inne hela dagarna.


Vad händer idag? Jag ska nog försöka göra ett röj här hemma. Tvätta och vika tvätt, ta hand om disken oh skriva matlista, mer än så orkar jag nog inte. Tur att Andreas är förstående och inte kräver så mycket av mig nu. Det känns dock taskigt att han ska jobba hela dagen och sen komma hem och börja städa, så jag kan ju faktiskt göra så gott jag kan! I eftermiddag ska vi iväg till ica och handla mat, det är väl i stort sett det jag ser frame mot idag, haha!

Nej, dags för frulle!





Denna fina lyckta fick jag av min kära syster ♥

Fnittra, kivas torka tåren. Systrar och vänner genom åren.


hokuspokus





Tänk att vår lilla Molly har blivit så stor? När jag tittar på bilderna såhär brevid varandra så ser jag verkligen hur mycket hon vuxit. Min lilla ett åring!



Just nu sitter jag här med världens huvudvärk, vet ej varför. Känner mig stel i nacken, kanske kan jag tigga en massage av Andreas? Han ser dock inte så jävla glad ut, och jag tror inte att mitt lilla erbjudande kommer göra honom på bättre humör. Men man får ställa upp för laget. Helst vill jag att han åker iväg till ica och köper candy till mig, jag är så sugen! Det finns verkligen inget gott i skåpen här hemma, så jag funderar nästan på att baka en hallonpaj. Det hade varit gött, men grädde till. Eller vaniljsås? ÅH, tänk om man bara kunde trolla. Då hade jag först trollat bort min huvudvärk, min foglossning och all disk i köket, jag hade trollat fram en buffé med italiensk sallad, choklad, jordgubbar, en räkbaguette och ett glas iskallt vatten. Men nu kan jag tyvärr inte trolla, så jag får nöja mig med annanas på burk, jävligt exotiskt!


utmanad

Har blivit utmanad av Finni att göra denna lista.

Blogg jag läser först: enallt.blogg.se

Blogg jag har hört talas mycket om men aldrig läst: alla olika skvallerbloggar, intresserar mig inte ett piss.

Kändisblogg jag följer: Det är väl kenzas jag tittar in på ibland, om hon nu är kändis?

Mest kända bloggare jag sett IRL: Ja-a, jag vet faktiskt inte? 

Första bloggen jag började följa: Den blogg jag har läst under längst tid, dock ganska oregelbundet är väl kenzas då.

Bloggare jag beundrar och varför: Jag beundrar de bloggare som varje dag inspirerar sina läsare och faktiskt hittar tid till att uppdatera med jämna mellanrum.

Fördelar jag fått tack vare bloggen: När jag är arg kan jag skriva av mig och när jag är glad kan jag dela med mig av glädjen. Möjligheten att se tillbaka på graviditet och Mollys hittills första år och hur hon utvecklats!

Då hatar jag att blogga: När jag inte har någon inspiration.

Då älskar jag att blogga: När jag är fylld av ideér och trevliga nyheter att dela med mig av till er läsare!

Person som ofta kommenterar hos mig som förtjänar lite uppmärksamhet: mammafinni.blogg.se

Nu utmanar jag följande (om ni vill): Mysan

Tycka synd om sig själv

Tröttheten ligger som ett tugnt moln över mig, oavsett vilket väder det är ute. Solen skiner och det är klarblå himmel vilket självklart ger mig dåligt samvete. Jag vill ju gärna gå ut i sandlådan med Molly, låta henne baka sandkakor och grisa ner sig, men det går inte. Jag går inte. Alltså mina fogar tar mer eller mindre död på mig. Det fantastiska är att jag fortfarande lever!? Jag kan inte längre vända mig om i sängen på natten utan att börja gråta av smärtan. Riktigt sorgligt med tanke på att det idag faktiskt är elva veckor kvar tills det är dags för förlossning, så jag får ju härda ut ett tag om man säger så.

Jag önskar verkligen att jag hade lite energi. Finns det någon trevlig medmänniska där ute som vill dela med sig lite?




Laddade precis upp bilder till datorn och insåg att dom är tagna under påskhelgen. Va lat jag är som inte gjort det tidigare. Hur som helst, här har ni dem!


söt som en gröt


Liten påskkärring dyker ner i godisskålen hos mormor och morfar


Pinkbaby


Rutchkana med pappsen

 


tillbaka till verkligheten

Idag är dagen som jag väntat på så länge. My man is back in town! Att han dessutom klarade provet galant gör ju det inte sämre, för då behöver hanju inte åka iväg i fyra dagar igen. Det enda han kuggade på var någon ritning som han kommer behöver göra om. Men då blir det bara en dag i jönköping, och det är ju inte hela världen!

Ikväll när jag kommer hem ska jag laga pasta carbonara. Sen blir det grillchips, dipp och loka. Love it! Frågan är bara hur länge jag orkar hålla mig vaken? Det återstår att se. Andreas är uppenbarligen lika trött som jag så det blir nog inte allt för crazy ikväll om man säger så. Jag bara njuter av tanken att han kommer vara hemma ikväll, känns amazing!

Fick förövrigt ett brev hem från vår hyresvärd om att hyran kommer höjas i maj. Vilken trevlig nyhet täntke jag och ville bara ringa och säga upp vår lägenhet på studs. Men det går ju tyvärr inte att göra så. Först måste vi ju ha ett nytt place, och det är inte helt lätt. Egentligen är det ingen panik, lägenheten är ju fin och vi trivs relativt bra, men det finns faktiskt roligare saker att göra för pengarna än att betala en snordyr hyra! Tids nog ska vi nog hitta vårt palats hoppas jag.

Dags för mig att dra för gallret här och sätta mig på bussen. Jag längtar hem till vår säng som jag inte sovit i sedan i måndags! Jag längtar efter my man som jag inte träffat sen i tisdags morse. Jag längtar efter godisskålen med det gamla äckliga påskgodiset som jag ska trycka i mig ikväll. Tillbaka till verkligheten!


låt min kula vara

Jag har funderat lite det senaste, och jag reagerar precis lika mycket varjeg gång jag råkar ut för 'magklapparna'. Det är en obehaglig känsla när en person kommer fram och klappar mig på magen som jag inte har något direkt förhållande till. Varför blir det plötsligt okej för folk att ta på magen när man blir gravid? Magen är för mig dessutom en kroppsdel som är ganska intim, och som gravid är man ju faktiskt mer känslig vid beröring än vanligt. Inte kommer jag fram och smeker en icke gravid kvinnas eller en mans mage? Hur onaturligt skulle inte det kännas liksom?

Som gravid känner man sig lite som en hund. Ni vet när man var liten och det kom förbi någon med en hund, och man fråga "får vi klappa hunden?", precis så känns det. Fast folk frågar inte ens, dom bara roffar åt sig av ens kropp. Vidrigt! Jag vet såklart att det folk bara menar väl när dom gör detta, men det uppfattas på ett helt annat sätt. Jag känner bara obehag och vill springa därifrån! 


dödstrött

Jag är så jävla trött. Att uppdatera bloggen just nu är jobbigt hela vägen ut i fingertopparna. Önskar att jag hade orken att vara kreativ och skriva ett otroligt innehållsrikt och roligt inlägg för er att läsa, men det finns ingen ork. Dessa dagar jag och Molly bott hos min kära syster+familj har verkligen tagit på krafterna. Jag är för det första van vid att gå och lägga mig absolut senast elva på kvällen och kliva upp ur sängen vid åtta tiden, men det går icke i en lägenhet full med pigga ungar. Nej, upp klockan sju och i säng klockan ett på natten, vilket för mig är helt galet!
Nu sitter jag dessutom på jobbet i några timmar och Molly är kvar hemma hos Mysan. Max fyller tre år idag så de har kalas idag. Jag fick tyvärr rycka in på jobbet så jag fick fira Maxan imorse istället. Att vara borta från allt oväsen gör mig helt matt i kroppen. Precis som jag skrev i de senaste inlägget så har Molly och Max en speciell hatkärlek till varandra, precis som syskon har, så ni kan ju tänka er.

Nej, jag märker att det är ingen idé att jag försöker anstränga mig för detta inlägget lär inte bli något hit ändå. Nu vet ni iaf att jag lever. Andreas kommer hem imorgon och jag längtar så! Ska pussa igäl honom imorgonkväll.
Nu är det dags för mig att resa arslet från datastolen och ta en promenix i gymmet, kanske jag få lite energi från alla träningsglada människor? Om inte så lär jag somna snart.


just another monday

Vilket fantastiskt väder alltså. Jag och Mysan tog med oss Molly och Dante på en promenad efter frukost. Vi hamnade oväntat nog inne på hemtex där vi stog och delade några ord med Maria och tjingsade på mamma. Sen skulle Maria ha lunch så vi gick till mums allihopa. Satte oss på uteserveringen och njöt av en glass i solen, fantastiskt skönt! Nu sitter jag här hemma framför datorn, som plötsligt känns så 1900tal eftersom My har introdicerat mig för Billie, ja alltså hennes nya fina iphone. Jag är inte alls avensjuk. Men eftersom jag redan har ett abonnemang som inte går ut förän i oktober så lär jag ju inte få någon på ett bra tag. Försökte fjäska med Andreas och frågade om jag inte kunde få en, men han tyckte bara att jag var löjlig. Jag förstår inte varför!?

Min mage kurrar mer än vanligt. Jag brukar ju hinna stoppa i mig en hel del mat under dagen. Eller ja, äter regelbundet, på fasta tider. Någolunda iaf. Köttet ligger iaf i marinad och ska snart slängas på grillen. jag är så glad över att vi köpte grill förra året. Dels för att vi slipper lägga pengar på en iår, och dels för att det är så jävla gott!

Nej, nu ska jag passa på att nypa Andreas litegranna. För att få veckan att gå lite snabbare så kommer jag och Molly bosätta oss hemma hos syster och mor. Andreas påminde mig dock att jag måste åka hem och mata hans vidriga jävla fiskar, det känner jag mig sugen på.

Nu ska jag faktiskt ladda kameran så jag kan lägga in alla finfina bilder från påsk+annat. Ska även beställa hem nya bilder från extrafilm, har bara kort på Molly när hon var typ fem månader. Måste ju uppdatera ramana här hemma :)


sunsunsun

Idag ger jag igen på mina grannar och börjar dagen genom att spela musik på hög volym. Hoppas dom hör det. Det hade varit roligt om dom vaknade av min vackra stämma, så jag kanske ska öppna alla fönster och sjunga ännu högre? Nej, så högt är det faktiskt inte. Jag vill ju inte skada Mollsans öron. Hon står här i vardagsrummet och dansar till musiken, precis som vanligt!

Solen har varit framme hela helgen och det känns vill jag lova. Igår när vi var hos Andreas föräldrar satt jag och Anneli vid poolen (som jag förövrigt inte var sugen på att hoppa i. Det var dock bara 8 grader så jag får nog vänta ett tag) i solen och hela mitt bröst är helt jävla knallrött. Snyggt. ja, det är ju ungefär så jag ser ut hela sommaren så det är väl dags att börja vänja sig? Vi har varit ute hela helgen och det kommer vi fortsätta med ända tills solen går i moln. Molly blir så otroligt glad när hon får vara ute, och det är ju inget minus att hon sover förmiddag jättelänge!

Nu ska jag slänga i Molly lite mat och sen drar vi hem till Mysan i vanlig ordning. Maxan är på dagis fram till klockan två, så det blir relativt lugnt fram tills dess. Molly och Max är ju i stort sett som syskon eftersom vi umgås såpass mycket. Dom rivs, nyps, bits, skrattar, jagas och leker- you name it, allt som syskon gör helt enkelt! Och Dante (som redan är sex månader) vill Molly bara pussa på heeela tiden, krama och gosa. Vilket är väldigt bra då hon faktiskt vant sig lite vid att mamma och pappa kan hålla en annan bebis utan att hon blir vansinnig. Bra förberedelse inför den nya lilla krabbaten som snart kommer att joyna familjen. Avensjuka kommer ju antagligen att uppstå, men jag tror att det kan vara nyttigt för barn som ska bli storasyskon att vara med mindre barn. Max reaktion över att bli storebrossa var lite härdad då han varit med såpass mycket under Mollys bebistid, och det har funkat kanonbra!


Nej, dags att rusa. Jag har supermycket bilder att lägga upp på bloggen, men kameran har dött oh jag måste ju ladda batterier och greja innan jag kan lägga in korten på vår supersnabba dator. Nej, ha en mysig måndag.
PUSS!


brooken dreams

Med detta inlägg vill jag bara ifrågasätta hur jävla korkade folk kan vara. I fredags var vi som sagt och tittade på lägenheten. Den var helt perfekt för oss, med två stora sovrum och bra planlösning. Den tredje parten i bytet (alltså paret som bor i stan) bad mig ringa dem när vi hade varit där och tittat så vi kunde boka in en tid då som kunde komma hit och kolla. Jag ringde och smsade utan resultat. På lördagen ringde jag och även idag. Inget svar. Slängde iväg ett halvsurt mejl förut då jag bad dem dra åt helvette (hihi, nej det gjorde jag inte), jag bad dem svara så vi vet om dom fortfarande var intresserade av vår lägenhet.
Nu när jag kollade sidan så hade hon svarat och skrev att hon och hennes sambo tyckte att vår lägenhet var för dyr. fine, det kan jag ta. Men hur jävla svårt är det att svara i telefonen när det ringer? Hur svårt är det att skicka iväg ett mess där det står att man inte är intresserad av lägenheten? Uppenbarligen är det jävligt svårt.
Här har jag suttit och drömt om den nya lägenheten hela helgen. Hur jag ska möblera och hur vi ska göra iordning i barnrummet. Ska skötbordet stå i barnens rum eller på toaletten? Ska vi ha kvar vårt ek-köksbord eller ska vi byta till ett vitt istället? Ska vi tapetsera?

Nej nu sitter jag istället här med brustna drömmar i en dyr jävla lägenhet som vi aldrig kommer bli av med. Jävla skit! Nu skiter jag i det här och sätter mig brevid Andreas i soffan. Han sitter just nu och beklagar sig över hur osocial jag är som hellre umgås med bloggen än med honom. Att han lika väl kan gå och lägga sig i förrådet. Bäst att jag gör honom sällskap innan han hittar på något dumt!
Ikväll ska vi ha vuxensöndagsmys, lite extra. På tisdag lämnar han hemmet för jönköping och yrkesexamensprovet. Känns som att han ska vara borta i en evighet, även om det bara är fram till fredag. Jag ska klänga på honom varje sekund han är hemma fram tills på tisdag. Fy tusan va det kommer bli tomt utan honom! Bajstråkigt.

Nej, nu ska vi äta kyckling och vitlöksbröd. Inte får vi glömma gräslöksost och icas salta kex, ett av mina gravidmåsten!


this is my s h i t

I MIN blogg skriver jag om precis vad jag vill. Om jag känner att Idag vill jag skriva om bajs, så gör jag det. Om ni har problem med det så behöver ni inte läsa. Jag är så jävla trött på alla sjuka jävlar som sitter och skriver tråkiga kommentarer. Jag skiter (hihi) rent ut sagt i vad folk tycker och tänker. Bloggen är på mina villkor och ingen annans, thats it!

Nej. Om en kvart ska vi promenera över till granngården och kolla in den nya lägenheten. Hoppas hoppas att barnrummet är större än det vi har nu så vi får plats med två ungar där ett tag. När jag börjar jobba och har en riktig inkomst hoppas jag på en fyra, men än så länge får vi plats. Finns det hjärterum så finns det stjärterum som man så fint brukar säga.

I eftermiddag ska vi inviga grillen här hemma. Kyckling och färskpotatis blir det. Gott! Det är bara jag och Andreas ikväll, av någon anledning har vi alltid helgerna uppbokade och vi är sällan själva och kan bara rå om varandra utan att tänka på att det är jobb dagen efter. Ifs somnar jag alltid på soffan vid tio, så allt för party blir det väl inte. Men jag älskar att bara ligga och njuta av lugnet, det är den bästa känslan i världen!
Imorgon ska vi till stan och köpa regnkläder och nya skor till Molly. Hoppas att även jag hittar mig något fint. Behöver pigga upp garderoben med lite nya klänningar i våriga färger. Har även sett ett par skor på Din Sko som jag vill ha, jättesöta nu i vår och sommar!

Nej, nu måste vi springa iväg. Ha en mysig fredag, och glöm inte talang ikväll. Som jag alltid sagt förut så är tv4:as fredagsunderhållning ett måste, och jag har aldrig bangat!

Puss.


bajs

Sitter på jobbet och det känns som att jag ska ramla ihop när som helst. Dumma dumma mig som inte har ätit mitt järn innan, hur kunde jag missa? Nu har jag dock ätit de i två dagar och jag hoppas att jag börjar må bättre snart. Jag har dock lite panik eftersom jag minns hur jävla trög i magen jag blev när jag började med järntabletter när jag väntade Mollsan. Mitt bajs var dessutom kolsvart vilket självklart gjorde mig livrädd innan jag förstog att det berodde på järnet.

På tal om bajs så är jag jävligt trött på att ända sedan förlossningen så känns det som att jag får värkar innan jag ska göra number2. Är det någon som känner igen sig? Nu när jag är gravid igen så blir jag ju livrädd varje gång jag ska skita eftersom jag tror att ungen är påväg ut. Haha! En vacker dag så ska den ju ut, men den får ju gärna vänta några veckor till.

Satt och pratade om förlossning med Mysan förut. Och jag är helt säker på att jag komemr få ligga inne på sjukan i någon dag eller två innan det är dags. Veckorna går och jag bara väntar på dagen då mina njurar gör så ofantligt ont igen, känslan går inte att förklara. Jag föder hellre barn än att uppleva den känslan en gång till.

Lite lägenhetsbyheter också. Har pratat med hon som har lägenheten i Lilleby och vi ska komma på visning imorgon. Paret som bor i stan ska antagligen komma och titta på vår lägenhet nu i helgen, så vi håller tummarna för att detta ska gå igenom. Även om jag helst inte vill bo i Lilleby så vet vi ju inte när boplats erbjuder oss en lägenhet i amhult. Då bor vi ju såklart hellre i en billigare lägenhet med bättre planlösning sålänge. Hoppas hoppas att det går igenom, jag hade blivit så glad!


faaaaaan

Jag är inne inågon sorts svacka nu. Orkar bokstavligt talat inte med någonting. Igår efter bushuset passade jag på att köpa järntabletter som jag nu börjat äta i hopp om att bli lite piggare. Nu ska vi bort till systra min och umgås lite. Ikväll blir det lite jobb för min del vilket jag känner mig sådär upplagd för.

Igår när jag satt på bussen såg jag en himla massa folk som var ute och bytte däck på bilen, ett härligt vårtecken tänkte jag först. Men efter närmre eftertanke slog det mig att vi inte har några sommardäck. Ännu en rolig utgift på bilfan.

Idag är jag bara otroligt negativ och vill bara spy på allt och alla. Andreas åker på yrkesexamen på tisdag nästa vecka, vilket innebär att jag och Molly är själva i TRE dagar. Hur ska detta gå? Jag är så beroende av honom, speciellt nu när jag är så trött. Eller ja, jag är alltid beroende av honom. Och så är jag mörkrädd också. Någon som letar tillfällig bostad under några dagar nästa vecka så finns det plats här hos mig. (Skämt och sido såklart, jag orkar fan knappt av att leva med mig själv med alla dessa hormoner).

Jag är trött på att vara gravid nu. Imellanåt iaf. Det låter hemskt att säga så. Men jag går runt och har pms 24 timmar om dygnet, vilket inte är speciellt trevligt för varken mig eller någon annan. Undrar ibland hur Andreas orkar med mig. Hur normalt är det egentligen att börja gråta över lite brödsmulor på diskbänken? Usch, jag får skärpa till mig nu!

Nej, syrran väntar så jag ska rycka upp mig! Föresten, vi har fått ett 100% triangelbyte på en lägenhet här i lilleby. En trea på 70 kvadrat med en hyra på 6800, alltså 1000kr mindre i månaden. Dessutom är lägenheten snyggare än denna. Vi behöver ju dock något större, men det kan ju vara skoj att gå och kolla hur den ser ut live. Fast jag vill inte bo här i skit lilleby, jag vill ju till amhult.


bling bling work

Något av det bästa som finns är när Andreas ringer mig under dagen och säger att han har en överraskning till mig. Under dessa (snart) två år tillsammans har jag varit med om det ett antal gånger, och vid detta laget vet jag vad det innebär. Han kommer hem med ett lurigt smile på läpparna och öppnar plånboken. Sakta drar han fram femhundralapp efter femhundralapp och jag bara står där som ett fån och försöker hålla räkningen.

Att vara hantverkare lönar sig verkligen. Nästan så att jag funderar på att sadla om (från att vara.. typ ingenting) till snickare eller varför inte målare? Att han dessutom kommer hem med sketna händer och arbetskläder är ju ett pluss. Sålänge han inte tar i någonting förståss, så jag slipper städa. Jag har alltid tyckt att hantverkare har varit ett sexigt yrke, och att man tjänar bra på det är ju inget minus. Jag får mitt och om han har tur får han även sitt. Blink blink.


tisdag-onsdag

Gårdagen blev betydligt mycket trevligare när vi kom hem till Maria. Vi hade bestämt att vi skulle vara hos henne vid halv elva, men när jag och Molly satt i soffan och tittade på bolibompa vid nio så somnade hon i min famn, innan frukost. In men ungen i sängen, täntke att hon kanske skulle sova i en timme. Självklart sluddra även jag till och när jag vaknade klockan tio sov fortfarande skruttan. När tror ni hon vaknade? Jo, klockan tolv! Hon hade ju ändå sovit hela natten liksom. Hur som helst så kom vi till slut iväg och när vi kom hem till Maria hade hon lagat lunch och bärpaj till oss. Molly terroriserade Marias rum och till slut fick jag nog, så vi tog oss en promenad med Risha, det var svinkallt ute. Men härligt! Molly somnade igen och sov säkert i en timme.

Vid femtiden ringde Anneli och frågade om hon skulle komma hem till mig så jag kunde göra iordning hennes hår. Ops, var klockan så mycket? Känns som att dagen sprang iväg. Iväg ner till bussen och sen in på ica för att handla det vanliga. När vi kom hem slängde jag ihop köttfärssås med pasta och sen satte jag igång att dra slingor i svärmors hår. Det blev riktigt bra denna gången, inte riktigt lika ljust som senast jag gjorde det, men det ser lite mer naturligt ut.

Inatt har jag haft skitont i mitt knä som jag opererade för tre år sedan, fogarna har spökat och jag har vaknat till och från hela tiden. Vi fick dessutom sällskap av en liten ledsen tjej som legat och knissat på mig hela natten. Tänk när dom är två som ska härja i vår säng om nätterna? Jag tycker att det är jättemysigt att ha barnen i sovrummet, då känner jag mig trygg. Mollys rum ligger precis vid ytterdörren och jag är så rädd att någon ska komma in på natten och ta henne, så hon får nog ligga i vårt rum ett tag till! Dock i sin egna säng.

Nej, dags för mig att fräsha till mig. Molly somna nyss och när hon vaknar ska vi iväg till bushuset med My, Anders, Max och Dante. Skönt att släppa in ungarna och låta dem springa av sig! Då somnar dom gott på kvällen. Tänkte att jag inte ska glömma kameran denna gången. Glöm inte, glöm inte kameran!

Nej, nu är det dags!


grannjävlar

Molly ligger inne i vårt sovrum och sover förmiddag. I lägenheten ovanför oss pågår en boxningsmatch. Man kan ju tro det iallafall. Familjen har uppenbarligen inte någon respekt för sina grannar då dom har hoppat omkring i typ en timme nu. Jag sitter just nu här med Mollys käpphäst och slår i väggen för att få dom att fatta att dom får lägga ner, men det låter nästan värre nu än innan. BARN SOVER HÄR NERE!

Jag antar att det är pojken som har påsklov som leker rövare. Jag vill egentligen gå upp dit och ge dem en utskällning. Men mina hormoner kan spela mig spratt ibland, vilket kan sluta i hysteriska utbrott! Ska jag istället ta och ringa hyresvärden kanske?

Denna dagen har inte börjat bra. När Molly har vaknat åker vi hem till Maria och umgås. Hon har varit i barcelona och har säkert massor av saker att berätta.

Hörs senare.


kärleksmusik, eller?

När vi ändå är inne på det här med musik som vi förknippar med olika saker, så kan jag ju även visa er låten som Andreas spelade för mig när vi träffades. Lyssnade precis på den här på jobbet och bröt ut i ett gapskratt när jag sitter här alldeles själv i receptionen, haha!

"Mina kompisar förundras, tänk att ni två blev ett par
men säg va är det som hon har, som inga andra tjejer har?"



Jävlaranamma har fantastiskt roliga texter!

you're still the one

Vi alla har ju låtar som vi relaterar till olika saker. Man minns sommardängan som man tillsammans med sina vänner skapat minnen till. Galna partynätter som slutat på dom mest otippade ställen. Ögonblick som vi aldrig vill glömma förevigas med låtar som vi håller hårt om hjärtat.

Jag har så många låtar som påminner mig om Andreas. Citat ur texter som bara stämmer så perfekt. Den senaste tiden har jag lyssnat en hel del på denna låten. Den känns nästan lite för romantisk, men det är ju bara så underbart som det känns ibland. Tänk så rätt det kan bli.



icecream

Nu sitter jag på jobbet. Är fortfarande mätt från middagen/brunshen hos pappa och Kerstin. Så gott med påskmat, önskar att jag kunde äta hur mycket som helst. När Molly låg i magen minns jag att jag åt otroligt mycket, men denna gången så sätter det stop. Jag får inte alls plats med lika mat längre, kanske är det lika bra? Jag antar det. Hade köpt en söt liten blomma som vi skulle ta med oss, men som vanligt så glömmer jag hälften när vi ska någonstans, så den får väl helt enkelt pryda vårt köksfönster istället. Jag fick även lite sena födelsedagspresenter idag, vilket aldrig är fel såklart! En söt sjal av farmor och farfar, och två trevliga kuvert.

Nu sitter jag på jobbet. Innan jag började snabbade jag mig in på triumfglass (som öppnade för säsongen i fredags) och köpte världens godaste glass. Dumleglass, hur gott låter inte det? En halvliters bägare ligger och väntar på mig i frysen. Jag är osäker på om jag ska smaka (läs äta upp allt) på den redan nu, eller om jag ska hålla mig tills ikväll när jag kommer hem? Det återstår att se mina vänner. Andreas och Molly är hos hans mor och far så jag blir hämtad ikväll, gött! Imorgon är det röd dag vilket innebär att Andreas är ledig, ingen är lyckligare än jag. Jag är så sugen på att åka in till stan och köpa nya skor till Molly och något fint till mig själv, men det får vänta till helgen. Förhoppningsvis får Andreas något extraknäck någonstans vilket oftast resulterar i lite regält klirr i kassan, så jag hoppas.

Hur mår bebisen? Bra tror jag, den kickar och har sig därinne. Om man håller handen på magen känns inte sparkarna lika hårt som de gjorde med Molly eftersom moderkakan ligger fram. Istället kan jag få lite ont inne i magen, det känns som att den lilla krabbaten ligger och siktar på livmodertappen och får fullträff mest varje gång! Imorgon går vi in i vecka 27 vilket innebär att det bara är 13 veckor kvar. Hur galet är inte det? Jag minns när jag var i vecka 10 och jag fick frågor på bloggen om det var sant om jag var gravid igen. Nyheter sprider sig som bekant fort som eld, inget mig emot.

Nej, dags att äta lite glass.


sunday

Gårdagen blev verkligen lyckad. Barnen var glada och alla var mätta och belåtna. När kidsen hade somnat på kvällen åt vi grillat kött och bara njöt! Åkte hem och la oss i rimlig tid eftersom vi alla syskonen Davidsson +respektive och barn ska hem till pappa och Kerstin i älvängen idag. Påskmiddag blir det, frågan är bara vad dom bjuder på. Blir det en påskbrunsh till, eller ska pappa göra sin goda räk gratäng? Det blir spännande.

Ikväll blir det jobb för min del. Önskar att jag var ledig så jag kan spela bingo-lotto, men icke! Hade inte suttit fel med några miljoner på kontot om man säger så. Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och raka bort vinterpälsen från benen, våren är här och det är på tiden att mina ben får se ljuset igen.
Vi tog jättemånga härliga bilder igår och jag lägger upp dom senare idag eller imorgon.
Ha en mysig söndag ute i det fina vårvädret!


gladpåsk

Klockan är 10.54 och vi ska vara hemma hos syster om en timma. Hur ska detta gå? Här står jag i pyamas och Andreas är iväg och hämtar bilen hos sina päron. Molly ligger och sover middag trots att jag försökte hålla henne vaken. Jag menar, hon är vaken i två timmar, sen vill hon sova en timme för att sedan vara vaken och bli trött igen vid tre? Det är ju bättre att hon sover en lång stund varje dag, då får man gjort så mycket mer! Hur som helst så ligger hon nu och sover vilket innebär att jag kan sminka mig utan att få hjälp av Molly. HOn är väldigt snälls om vill hjälpa sin gamla mamma, men det går liksom fortare är hon sover.

Nej, nu måste jag skynda på. My vet ju dock hurdan jag är och hur fantastiskt dålig jag är på att passa tider. Tur att man har barn så man kan skylla på dem. "Förlåt att vi blev lite sena, men Molly sov middag..." höhö.

GLAD PÅSK till er alla!


ingen kyckling, men en liten groda.


lååångfridag

Någon räkfrossa kan jag inte påstå att det blev igår. Med en knäckande bäcken figthades vi istället med alla påskkärringar inne på ica. Satan va ont jag hade, men inte kunde vi bara lämna vagnen och gå, nej vi fick helt enkelt handla klart. Sen lagade jag min laxsås med pasta vilket alltid går hem hos Andreas och Molly, och mig med för den delen. På kvällen hade jag sammandragningar och mådde illa så vi gick och la oss ganska tidigt.

Nu har vi precis käkat familjefrukost. Ni vet som det är i filmer, när hela familjen sitter samlad och det finns färskt bröd, massor av pålägg, yoghurtar, flingor och juice. Vardagslyx! Nu ska jag snart springa in och bädda sängen och sedan göra mig iordning. Idag ska vi 'fira påsk' med Andreas mor och far. Jag tror att vi ska grilla vilket jag har längtat efter i månader. När Andreas såg vilket fint väder det var idag så blev han glad, dels för att han tycker om att vara utomhus med Molly, och dels för att 'det är okej att grilla då'. Grilla kan man göra även om det regnar försvade jag med, det gjorde vi alltid hos mamma. Att grilla när det regnar tycker inte Andreas är rätt. När jag argumenterar emot så jämnför han det med att man kan knulla på parkeringen. Man kan göra det, men man gör det bara inte. Ja, så kan disskutionerna låta vid vårt frukostbord.

Nej, dags att sätta fart. Innan vi åker till svärisarna ska vi till blommsterlandet och köpa en påskblomma till dem. Tänkte även köra in bilen i en tvätt, lika bra att få det gjort!

Ha en mysig långfredag.



slappis

Vad hände med allt jag sa att jag skulle göra idag? Hittills har jag bara satt på en maskin tvätt och vikt lite grejer. Jävla slappis alltså, har inte ens tvättat bort sminket från igår. Andreas fick åka iväg till Mysan och hämta påsksakerna, för jag orkade inte. Fick Molly att vara vaken lite längre idag, så hon somnade inte förän klockan tolv, nu är klockan halv tre och ungen sover fortfarande, helt underbart! Då är hon pigg när Andreas kommer hem. Kanske skickar jag ut dem i sandlådan en stund så jag kan tvätta golvet här med hög musik? Det är väl behövligt vill jag lova.
Jag terroriserar just nu Andreas telefon men han vägrar svara. Jag är så grymt sugen på räkor och jag hoppas att han kan köpa med sig några hem så vi kan mysa ikväll. Baguetter, räkor, aioli, iskall loka päron/krusbär, tända ljus, mysig film och sin älskade brevid sig. Bättre än så blir det inte. Hoppas att Andreas nappar på detta också.

Nej, nu måste jag sätta fart!


Tänk att man kan ha bästis och syster i ett? Bättre kan det inte bli ♥


påskris

Idag tog jag och Molly en härlig sovmorgon. Fast Molly vaknade ju vid kvart över sju. Men med lite välling, favorit nallen och bolibompa så ligger hon kvar i sängen ett bra tag, underbart tycker jag! Nu springer hon runt här hemma mellan sitt rum och soffan, ronja rövardotter är på svt-barn. Jag bara älskar att den kanalen finns, den är kanon när man är trött en hel dag eller när kidsen är sjuka!

Idag har jag tänkt att påskstäda här hemma lite. Min tvättning som jag påbörjade i måndags är inte jag inte riktigt klar med än. Jag tänkte att det kan vara skönt att ha så lite tråkiga måsten som möjligt denna helgen, eftersom Andreas är ledig både fredag och måndag. Då får man passa på att göra roliga saker istället, och då slipper jag gärna städning äen om jag kan tycka att det är ganska rogivande att städa.

När vi är klara här hemma och Molly sovit middag så tänkte jag att vi tar en sväng till amhult. Häromdagen när jag och Mysan var inne på ica så köpte vi stora påskägg till barnen, och lite roliga små leksaker att lägga i. Jag köpte även påskfjädrar och små dekorationsägg till mitt påskris. Självklart glömde jag alltihop hemma hos My på kvällen, och hur kul är det att bara ha ris utan fjädrar? Nej, vi får ta och hämta sakerna sedan!

Pratade med Andreas nyss och det är dags att bestämma semesterveckor på firman. Eftersom han bara varit där i några månader så kommer han knappt ha några dagar att ta ut, fyra kanske. Han har ju däremot en vecka betald från den gamla firman, men hur roligt är det att vara ledig i en och en halv vecka på sommaren? Tur att han har tio pappadagar att ta ut i samband med att den nya bebisen kommer, pluss att han har pappadagar kvar från Molly. Så det löser ju sig, han kommer nog till och med vara hemma längre än alla andra på firman. Det är blir ju en rätt stor förändring som kommer ske här hemma och det blir lättast om vi är hemma båda två så mycket som möjligt ibörjan.

Nej, dags att göra lite nytta och äta lite frukost.
Hörs senare.


 
Kunde inte hålla mig igår när jag gick in på blomstermästarna brevid gymmet. Krukan är ju helt bedårande och passar perfekt på köksbordet!


RSS 2.0