dante kid emil

            

Har ni skådat något så sött? Jag kan inte finna ord för denna babylycka. Han är ju helt underbar.
Längtar tills vi får träffa de lilla miraklet, vill bara pussa på hans små mjuka kinder. Oh har ni sett underläppen? Precis som Mollys när hon var alldeles nykläckt. Tänk att hon har varit så liten? Det är nästan så att jag vill gå in och väcka henne och bara mysa lite, hihi!

Har smsat lite med Mysan nu på kvällen och dom mår bra alla tre. Dante sover mycket och är hittills en väldigt snäll bebis, kanske brås han på sin kusin? Syster verkar vara ganska pigg och denna förlossningen har gått betydligt mycket enklare (inte för att en förlossning är speciellt enkel...) än hennes förra. Maxans tog ju ca 24 timmar och jag kan inte ens föreställa mig att ligga så länge.

Jag är så otroligt lycklig att jag och systra-mi lyckas med så fina och friska bebisar! Grattis till hela familjen Theander/Davidsson/Åsman som fått ännu ett litet tillskott i vår stora familj. Och ett stort grattis till Max, mosters lilla prins som blivit storebrossa!


Välkommen till världen

Jag är så lycklig över att kunna berätta jag idag blev moster till en otroligt söt liten Dante idag! En frisk och fin liten pojk på 3525 gram och 48 cm lång föddes idag klockan 12.08. Förlossningen gick bra och alla tre mår fint uppe på Mölndals sjukhus. Förhoppningsvis får dom åka hem redan imorgon och då hälsar vi nog på dem på torsdag om vi får :) Jag har redan hunnit köpa en liten pressent, och jag måste säga att det kändes annorlunda att handla till en pojk, hihi. 

Imorse var jag på bvc med lillan. Molly växer inte längre lika mycket på bredden utan mer på längden, vilket är bra. Hon väger strax under 10kilo strecket så henne går det ingen nöd på ;) 
Barnen var snälla och vi tog oss en promenad till köttbullekällarn som ligger vid biopalatset där vi mättade våra hungriga magar! När vi fick besked att lilla Dante 'tittat ut' passade vi såklart på att handla lite smått till honom. Men självklart gick jag inte tomhänt hem, även Molly fick en ny fin overall och tossor/skor från hm samt en body från Lindex (lägger upp bilder sedan). Efter en lagom lång dag på stan satte vi oss på bussen och åkte hem. Molly somnade (för första gången på hela dagen) så jag slog en signal till Therese. Nu har dom köpt lägenhet i torslanda, vilket är roligt då vi kan ses lite oftare. Vi kom även fram till att vi har köpt likadana overaller till våra små prinsessor!

Nu ska jag nog laga lite middag. Har inte tränat på över en vecka vilket känns riktigt tråkigt, men jag har som sagt haft häcken full så jag har inte haft möjlighet. Imorgon ska jag iaf på Jessicas pass och då ska jag köra skiten ur mig. Nu ska jag ställa mig och laga någon god middag till min framtida man.
Ikväll blir det idolmys vilket jag är lika pigg på som vanligt.
Önskar er en god kväll. Ska försöka slänga in ett inlägg lite senare. Har en del intressanta saker att skriva om, så jag hoppas att ni är lika sugna som mig på lite update!

ä n t l i g e n

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för mitt lilla uppehåll. Jag var borta från Molly en hel del förra veckan och vi har haft mycket att ta igen under helgen. Massor av pussar, kramar och lek.

För en liten stund sedan ringde telefonen och vet ni vad? Mysan och Anders är uppe på sjukhuset och om några timmar blir moster igen! Förstår vilket fantastiskt bra start på dagen detta är? Oh jag är så förväntansfull. Nu väntar jag bara på ett besked! Det känns som att denna lilla bebben har legat i magen jättelänge, men att graviditeten ändå gått väldigt fort! De stora frågetecknet i mitt huvud är "vad är det för kön". Jag har verkligen ingen aning, men jag tippar på att det är en tös.


MASSOR AV KRAMAR TILL ER!

säng-spill

Inatt vaknade jag av att munnen och halsen var helt torr. Anderas vaknade i samma ögonblick och skulle gå på toaletten, han tog då med sig ett litet glas med juice till mig. Jag drack lite grann och sen somnade jag om igen. Efter ungefär 10minuter vaknade jag av att Andreas fick ett spel då det var juice i hela sängen. Så hade jag somnat med glaset i sängen och fick ställa mig och byta lakan mitt i natten, det var ju sådär roligt.

Detta har jag även gjort en gång tidigare. Det var dock flera år sedan när jag hade nyopererat knä och körtelfeber. Jag låg i min säng och hade precis lyckats ta mig till köket och hämta lite yoghurt, vilket var det enda jag kunde få i mig då. Samtidigt som jag åt yoghurten tog jag mina värktabletter som var väldigt starka. Jag låg i min säng inbäddad i täcket och med yoghurten på magen och tittade på tv. Helt plötsligt somnade jag och hade inte en tanke på att skålen fortfarande låg på min mage. Så när jag sedan vaknade var det yoghurt i h e l a sängen! Haha.



Jag fick däremot sova till halv tio idag, vilket var väldigt uppskattat. Nu ska jag ta mig en rush här hemma och därefter platta håret under tiden som Molly sover middag. Idag ska vi på kalas hem till Ted som fyllde 9 häromdagen! Hoppas dom bjuder på något gott, typ maränger med glass.
Ledsen för att det har varit dåligt med uppdatering i helgen, men jag ska ge er något smaskigt inlägg i efertmiddag/kväll.

Ha en fin höstsöndag.

kändispappa

Jag och Andreas har precis tittat färdigt på dom nya två Johan Falk filmerna. Vi båda tyckte att dom var skitbra! Dom är ju inspelade i göteborg med, så det ju faktiskt det hela ännu roligare att titta på. Om jag inte minns fel så kommer 3an eller 4an handla om några mc-knuttar var av en av dem är min bonus-pappa Conny. (Jag är dock inte säker på att det var Falk filmerna, men jag tror det....?) Scenen där han är med utspelar sig på Woodcock's mc i björlanda där han tidigare var medlem, dom använde dock inte de namnet i filmen. Jag satt och väntade på att han skulle dyka upp i någon av dom två filmerna filmerna som vi har hemma, men det gjorde han inte.
Conny var för en härrans massa år sedan med i en scen i sopoperan Vita lögner. Han levde på det i typ 5år, och även idag kan han skrya lite smått om att han är kändispappa. Haha! :)

Nej, nu ska jag krypa ner i soffan igen. Vi är båda helt slut efter dagen som gått. Det var trevligt hemma hos pappa, verkligen kul att se honom tycker jag.


stick-in

Igår hade vi fullt upp hela dagen. Efter att inte varit hemma så mycket denna veckan hade jag mycket att stå i. Tvätt att vika, tvätt att tvätta, putsa och damma. Ja ni flesta har väl förståt hur jag är vid detta laget? På eftermiddagen var Andreas mamma här och eftersom mitt hm-paket hade kommit åkte vi bort till torget och hämtade det. Min nya fin kappa låg där så fint, och jag kände mig verkligen 'hel' nä jag provade den, mhm den är ljuvlig! Eftersom den är från hm så kan jag tänka mig att jag kommer stöta på både en och en annan med likadan, men det gör ju inget. Vi hann även springa in på stick-in på torslandatorg, och där hittade jag så otroligt mycket fina saker. När jag går runt i en affär med så mycket fina saker kan jag inte behärska mig, det är precis som att 'den stygga sidan' tar över mina händer och bara roffar åt sig!
Jag gick därifrån med en ny vit löparduk, nya servetter, och två nya ljuslycktor, allting ifrån sia. Det är nog det bästa inredningsmärket jag vet. Deras saker är verkligen bedårande men inte hysteriskt dyra. När jag ska handla inredning så vet jag iaf vart jag kommer fortsätta handla, på stick-in såklart!

På kvällen kom Emma och Alexander hit. Vi grillade och spelade seen it (x-box svar på buzz), jag förlorade som vanligt! Både Emma och Alexander är supermysiga och vi har alltid trevligt tillsammans med dem. Jonas kom också förbi en stund men cyklade hem ganska snabbt igen.


Imorse vaknade jag med hysterisk värk. Antar att jag har ägglossning nu, så då får man ta det lilla lugna. Vi vet ju alla hur det gick förra gången! Haha. Skulle egentligen tränat idag, men jag hoppade det. Idag ska vi upp till älvängen och hälsa på pappa. Det varverkligen längesedan vi var där, och nu när jag tänker efter så har jag inte träffat pappa sedan Mollys dop. Tony kommer hit och hämtar oss om en timma så nu får jag skynda på lite. Molly sover så jag ska göra mig iordning i lugn och ro idag, härligt! (inte för att hon kräver jättemycket uppmärksamhet hela tiden, hon sitter ju och leker på sin filt ganska mycket).

I torsdags gick systra-mi in i vecka 38 så nu kan jag bli moster vilken dag som helst, jättemysigt. Idag får det dock inte bli något barnafödande eftersom vi ska till världens ände- nämnligen Älvängen.


Önskar er en trevligt lördag så hörs vi av ikväll!



Läsarfråga

... om bullshit:
vf inget inlägg om sex under, innan och efter gradivitet. Informera oss!



Vilken bra fråga! Jag kan bara börja att skriva att alla graviditeter, förlossningar och läkningstider varierar otroligt mycket från person till person. Den ena förlossningen är inte den andra lik, och tur är väl det (tycker iaf dem som pinades i sisådär 24 timmar.) En del kvinnor och män tycker att sex under graviditet känns obehagligt och avstår helt enkelt.

Jag kan ju endast svara för mig själv, hur jag upplevde min graviditet och allt för hör där till. Dom första månaderna var ju jag och Andreas i stort sett fortfarande nykära så självklart blev det en hel del då. Jag började få väldigt ont i fogarna och bäckenbenet i 5-6 månaden, så då vågade jag inte riktigt slappna av, därför blev det ganska svårt att få till det, om man säger så. Men jag är inte den som är den, och även om man är gravid så kan man ju leka till det på andra sätt! 

Sen var det dags för förlossning. Jag blev ju som många redan vet inlagd på specialförlossningen på onsdagen den 4/3 pga av mina fruktansvärda ryggsmärtor. Efter att dom gjort ultraljud på min rygg såg dom att mina njurar hoptryckta eftersom min livmoder var så stor. Efter att i stort sett inte sovit riktigt på en vecka (vilket är otroligt viktigt inför en förlossning), blivit i tryckt värktabletter och blivit hemskickad från kvinnokliniken la dom äntligen in mig och gav mig morfinspruta. Jag ungefär 8 timmar den natten, men vaknade dock några gånger. Klockan 08.00 satt jag vid frukostbordet på avdelningen och kände en molande värk. Jag tänkte inte så mycket på det, och hade definitivt inte en tanke på att det var på gång. Efter frukosten gick jag på toaletten och då hade lite av slemproppen gått, dom satte ekg och därefter gick allt snabbt. Vi var nere på förlossningen klockan 12 och klockan 14.00 satte värkarna igång efter att de tagit hål på hinnorna så vattnet gick. Det tog tre timmar sedan låg hon på min mage.
Som ni förstår så gick förlossningen väldigt fort. Jag sprack därför en hel del och som ni säkert förstår blev efterarbetet ganska jobbigt. När jag skulle resa mig ur förlossningssängen trodde jag att ja skulle svimma. Efter att ha tappat 0.8 liter blod och 'gått ner' typ 7 kilo var inte kroppen riktigt sig själv om man säger så.

Tre dagar senare var vi hemma och jag kan ju bara säga att jag helst inte rörde mig en cm från soffan. Mitt bäcken var helt mörbultat och självklara saker som att sitta ner, kissa eller gå fanns inte på kartan. När jag skulle kissa fick jag ha en kanna och hälla vatten på samtidigt, eftersom att det sved så fruktansvärt i såren. Smart tips för er som väntar på att förlösa barn! Efter två veckor var i stort sett alla såren läkta, och en vecka efter förlossningen tog vi vår första promenad.

Som sagt, efterarbetet var jobbigt. Nästan värre än förlossningen faktiskt. Jag vill absolut inte skrämma upp någon. Att föda barn var det häftigaste jag någonsin upplevt och det var utan tvekan värt varenda sekund av smärta.


Tillbaka till det här med sex. Det tog nog två månader innan jag vågade ha sex igen. Första gångerna gjorde det ganska ont, lite som när man blir av med oskulden. Jag tror att det kan bero på att jag spände mig ganska mycket. Det känns ju lite obehagligt i början.
Det är ju nu ungefär sex månader sedan förlossningen och man har ju gjort en del knipövningar. Nu känns det likadant som innan graviditeten och allt prat om att man aldrig får tillbaka samma känsel igen är något jag inte kan hålla med om. Men som sagt, det är helt olika för andra.

bullshit

Har ni tänkt på en sak, tänkt på alla dom gångerna när ni medvetet eller omedvetet varit elaka mot en annan människa? Jag tycker nog att jag oftaste varit ganska så snäll, men även jag har såklart gjort dumma saker i mina dar. Ibland slänger man ur sig saker som man inte alls menade. Ibland kanske man formulerar saker på fel sätt. Ibland kanske man skämtar men personen i fråga kan inte ta just 'den saken' på skämt. 

Skitsnack är något som förekommer ganska ofta, speciellt i unga dar. Jag har väl försökt att släppa den biten, även om det är otroligt tillfreställande att prata lite smuts imellanåt. Jag vill ses som en ärlig person utan fördommar. Jag hatar folk med fördommar! Man ska inte dömma någon bara för att man kanske ser annorlunda ut till skillnad från sig själv. Ingen människa är den andra lik, och det är väl tur det? Jag vill inte att det ska finnas någon mer som är som jag, jag vill vara mig, min egen individ.

Tidigare har jag trott att det bara är tjejer som har haft detta som intresse. Men mycket riktigt tycker tydligen även killar att detta är ett trevligt sätt att roa sig på.

Jag har ett exempel på hur skitsnack kan sprida sig snabbt som en löpeld. När jag blev gravid fick jag höra från både den ena och den andra att Andreas inte skulle vara pappa till bebisen i magen. Anledningen till detta var en tidigare liten romans som jag hade, som aldrig ledde till något annat. Jag nämner inte namn men presonen i fråga spred vidriga rykten och jag kände mig förolämpad och blev otroligt ledsen. Det tog verkligen kraften ur mig när jag gång på gång fick frågan 'Är andreas den biologiska pappan?'. Sanningen bakom det hela var att jag aldrig hade legat med den tidiagre killen, vilket han dock påstog. Den enda anledningen jag kan tänka mig måste vara att han är otroligt osäker på sig själv. Varför skulle man annars gå runt och sprida ett sånt vidrigt rykte om någon?

Jag kan bara tänka mig hur mycket folk här i torslanda har snackat om detta. Hur många som har pratat bakom min rygg för att sedan komma och klappa mig på magen med ett brett leénde på läpparna. Jag blir arg på det när jag tänker såhär i efterhand. Trots att både jag och Andreas visste till 100% att Andreas var pappan ville jag ibland göra ett faderskapstest och trycka upp i ansiktet på allihopa. Den 5 mars fick alla det svart på vitt att Molly är Andreas dotter och ingen annans. Som pappa upp i dagen kan ingen någonsin påstå något annat! 

Det jag vill säga med detta är att a l l a måste förstå vart gränsen går. Alla människor måste någon gång växa upp och bete sig som vuxna människor. Att det finns dem som är 30 och fortfarande beter sig som 15 åringar är dock inget man kan göra något åt, det är väl bara sånna dom är då?
Sköt era egna problem och låt andras vara. Prata inte om något som du egentligen inte vet sanningen bakom. Man kan inte älska alla men man måste respektera alla, det är en regel som iaf jag är uppväxt med!


gamla bilder

Var precis inne på min gamla bilddagboken.se som tidigare använde som blogg. För er som inte vet så startade jag ju denna bloggen ganska lagom till Molly föddes, och på bilddagboken finns alla inlägg om graviditeten. Någon dag tänkte jag lägga upp lite gamla saker som jag skrivit där. Det kanske kan vara kul att läsa?
Hur som helst så hittade jag dessa två bilderna påmig, som är tagna ganska precis innan jag blev gravid. Ser ni vilken skillnad det är nu och då? Jag ser så liten och tanig ut.









Nu och då. Visst ser man skillnad?


tidning i världsklass

Tack för tipset Rebecca. Ja visst hade det allt vart något, att ha Jessica Albas former på kylskåpet. Men jag har ju dock min kära här hemma och han behöver inte stå och dreggla framför kylen mer än vad han redan gör. Kanske är bättre att han dregglar utanför än innanför? haha. Jag ska helt enkelt försöka ta mina recept och omvända dom till nyttiga men att dom fortfarande ska smaka detsamma. Men som jag sa förut så kommer jag fortsätta att lägga upp lite mindre kalorisnåla alternativ för dem som vill :)



Nu är jag äntligen hemma. Har redan nattat Molly och nu ska jag bara njuta av tanken om hur duktig jag har varit dessa tre dagarna. Massor av jobb vilket är väldigt bra! Ja, 6 timmar om dagen låter väl egentligen inte så mycket! Men ni får ju som sagt tänka på att jag faktiskt varit hemma sedan oktober förra året, och man glömmer liksom bort hur det känns att arbeta. Det känns ändå väldigt bra, jag trivs skitbra fortfarande!
På vägen hem bläddrade jag igenom Metro lite snabbt, och det står ju faktiskt minst lika mycket trevligt (och såklart mindre trevligt) i den som det gör i en tidning man betalar för. Varför lägga tio spänn på en gt när man kan läsa samma saker helt gratis?

Några positiva saker jag reflekterade över var tex. artikeln om idol deltagarna från tidigare år, och hur det har gått för dem. Jag tycker att Robin Karlsson är helt grym. När jag såg honom sjunga 'Girls just wanna have fun' utklädd till tjej i årets idol blev jag helt förtrollad av hans röst. Han har en sån behaglig lite halvrasslig röst. Hur som helst såg jag att han släpper sin debut singel nu i dagarna. Den hette tydligen 'Anoher love gone', eller något liknande. Hoppas att det går bra för honom, jag tycker att han är skitduktig och han verkligen utveklats sedan förra året när vi såg honom i tv-rutan. Andra idol deltagare som det verkar gå bra för är bland annat Alice, Anna och Lars från förra året. Den sist nämnda är dock ingen favorit hos mig, men Andreas gillar honom. De gör tydligen Bagge också eftersom han är en del av debutalbumet som ska släppas om några veckor.

Jag har tyvärr inte haft möjlighet att se på de senaste två programen av idol. Men till min lycka får jag chansen att se dem på söndag! Eller just det ja, då ska vi ju på kalas hos lillebror som fyller otroliga 9år idag. Gud va tiden går! Någon annan som fyller år är min stora idol Bruce Springsteen. Dagen (eller säger man året) i ära blir han stadiga 60 år, och jag hoppas att det blir många fler, så vi får njuta av hans fantastiska musik!



Visst klär hon i solbrillor?

Nyvaken och jättegosig!


Tack kära ni!

Ja-a mina kära läsare, ni gör mig verkligen peppad över det här med maten. Kanske ska jag ha som mål att börja lägga upp minst tre stycken nyttiga mattips i veckan, till att börja med iaf. Självklart kommer jag även att fortsätta fotografera rätterna jag gjort så ni får se att jag inte slarvar! Jag vill absolut inte att ni ska ta detta som att jag är någon av dem där nya "bantningsbloggarna", nej absolut inte! Mattipsen jag kommer lägga upp på bloggen kommer variera lite, både nyggigt och mindre nyttigt. Det blir roligare för alla då, eller hur?
Jag måste faktiskt erkänna att jag och Andreas var på San Remo förut och delade på en pizza. Så busig har jag varit idag! Jag tänker faktiskt inte skämmas för det, för jag äter det så sällan. Max en gång i månaden. Och varför ska jag skämmas för vad jag äter, jag är inte mer än människa. Dödlig precis som alla andra.


Nej, vet ni vad? Idag fick Andreas bokat uppkörning och skrivning. Jag kommer inte säga när det är, det enda jag kan avslöja är att det är någongång i november. Resten för bli en överraskning för er. Nu får ni hålla alla fingrar och alla tår så att han klarar det!


Nu sitter jag på jobbet igen och bara väntar tills klockan blir 21.00 så jag kan åka hem. Nu jobbar jag inte kväll förän på söndag igen. Och vet ni vad det betyder? Att jag kommer kunna vara hemma och mysa hela kvällarna, vilket jag inte kunnat göra sedan i lördags! Men det blir iaf goa pengar.  
Satt och pratade med Jessica förut lite om att utbilda mig till instruktör lite längre fram. Det hade varit grymt kul. Jag hade nog gillat att ha bodytoning eller step klasser. Kanske ska detta blir ett av mina nya mål? Jag har som ni säkert märkt att jag gillar att sätta upp mål för mig själv. Det är enligt mig den smartaste drivningskraften för att få saker och ting gjorda. Att belöna mig själv med något extra fint när jag uppnåt det jag kämpat för. Typ ett par nya snygga skor, eller kanske en ny fin kappa? Testa du med vetja?!


skärp dig nu, frida.

Fy tusan va jag har slarvat med träning och mat under den senaste tiden. Det har varit en hel del jobb under de senaste veckorna och det har liksom gått före träningen. Om jag ska få en slimmad mage lagom till min 20års dag, som är om ganska precis 6 månader, måste jag lägga på ett kål (Då är det ungfär ett år sedan förlossningen ägde rum, och ett år känns som en lagom tid att återhämta sig på.)

Man kan ju tro att det inte är mycket kvar, men jo mina vänner, det är det! Jag måste börja med att lägga om min kost, kan liksom inte ha cream fresh i all mat, även om det blir förtrollande gott! Viktväktarna har en bra liknande produkt men med bara 2% fett istället för typ 35% som det är i den jag använder. Det kan ju vara en bra början? Att åter igen byta ut den röda mjölken mot grön, byta cream fresh mot viktväktarnas, äta mer frukt och grönt och skippa sockerbomberna som man äter utan att man vet om det.

Min vikt spelar inte så stor roll. Det känns som att det kommer dröja innan jag är nere på min normalvikt igen. Huvudsaken för mig är att jag mår bra och blir glad när jag står naken framför spegeln. Kläder kan göra mirakel men man vill ju faktiskt va snygg utan också. Vikten har som sagt inte så stor betydelse längre, nu när jag förstått att muskler väger mer än fett. Mitt mål ät att väga under 70 kilos strecket, då är jag nöjd. Jag vill dessutom bygga mer muskler, för det tycket jag är snyggt! När man ser kurviga konturer på mage, rygg, armar och ben, det är sexigt!

Är jag vältränad om 6 månader så kommer även nästa graviditet bli betydligt mycket enklare. Om jag nu blir gravid igen vill säga. Ja, så det är ju bara att kämpa på. Ska även försöka intala Andreas att vi ska sluta med vardagsgodis, det funkar ju inte längre. Skulle behöva en liten robot som sa 'skärp dig nu, frida' varje gång jag stoppade något i munnen.. ;)


Nu ska jag dra mig hemåt om tio minuter. Ska vara hemma i två timmar för att sedan åter igen åka tillbaka till jobbet klockan 15.00. Nu har jag jobbat sammanlagt 20 timmar på tre dagar och jag är verkligen helt slut. Jag har ju i stort sett varit hemma sedan oktober förra året, det det är verkligen en omställnign när man väl börjar jobba lite smått igen...

Hörs sedan! :)

mor med sitt barn

Man kan inte på något sätt komma en människa närmare. Förhållandet som man har till sitt barn är det mest känslomässiga som finns. Ni som är föräldrar förstår nog hur jag menar. Jag har tidigare skrivit om hur jag innan graviditeten inte kunde förstå vad Mysan och mamma menade med att kärleken till sitt/sina barn är den starkaste som finns. Men nu, idag två år senare förstår jag vad dom menade. Jag trodde aldrig under graviditetens gång att jag skulle kunna älska någon mer än vad jag älskar Andreas, men denna känslan är obeskrivlig.

Efter att jag idag varit borta på jobbet sedan 14.30 fram till 21.45 längtade jag verkligen hem. När jag kom innanför dörren möttes jag av Mollys stora, vackra, glada ögon. Och hon bara log, hon log och hon blev så glad när hon såg mig. Jag bara sprang fram till henne och lyfte upp henne till min famn, kramade henne länge länge. Mitt hjärta blev helt varmt och skickade ut tusentals med lyckokänslor i hela min kropp.
Hon skulle egentligen redan legat till sängs men jag var så lycklig över att hon var vaken. Jag nattade henne med det samma och när jag satt i sängen med henne i famnen så tittade hon mig så djupt in i ögonen. Vi fick en sådan fin kontakt och det var precis som att hon ville säga något till mig. Jag bara njöt av det ögonblicket och såhär efteråt blir jag alldeles tårögd när jag tänker på det.

Det vackraste jag vet är en mor med sitt barn, och jag hoppas att alla människor någongång får uppleva lyckan av att själva bli föräldrar.

Jag bara njuter.


Bilder på laxpastan

Här kommer bilderna från dagens middag, man kanske blir lite mer inspirerad när man får se en bild? Hur som helst så tycker jag att det känns trevligare med en himla massor av bilder i bloggen, det tycker väl ni med?






Visst ser det gott ut?


Dagens middag och annat skoj.

Herregud. Molly somnade vid 10 imorse och sov fram till 12.45, helt otroligt va jag hann med mycket! För er som läste mitt lilla frågeinlägg tidigare idag såg nog att det gick bra för Andreas på körskolan idag. Tanten på körskolan vill redan boka in både uppkörning och skrivning, så det råder gott. Andreas verkar dessutom mycket tryggare denna gången, så det känns faktiskt bra!


Dagens middag blev min otroligt goda Laxsås med pasta, som är lika uppskattad av alla jag lagat den till. Jag kan för tillfället inte lägga upp några bilder så ni får vänta med att se dem tills ikväll. Om ågon av er tar er an utmaningen att laga något av recepten jag lägger upp så hade det varit väldigt trevligt om ni skrev en rad eller två till mig, så jag får veta vad ni tycker om resultatet.


Laxsås med smak av vitlök och örter serveras med Pasta.
Recept för 4 personer
Tillagningstid ca 30 minuter


Du behöver:
4 stycken laxfileér
3 dl cream fresh
2,5 dl mjölk
2,5 dl grädde
ca 1 dl hummerfond
1 styck vitlök/persilia buljongtärning
4 stycken vitlöksklyftor
Svartpeppar
Chillikrydda
Franska örter grillkrydda
Salt
Vitpeppar
Valfri pasta (jag rekomenderar skruvar)

Wokpanna alt. stekpanna med högre kant
Kastrull

   

 

Såhär gör du:

Smält matfett i pannan och lägg därefter i laxen. Mosa laxen i mindre bitar, (nästan så den blir lite grynig, fast den ska ändå vara i bitar). Stek upp laxen, lägg i buljongtärningen och krydda med svartpeppar samt chillipulver och franskaörter kryddan. Häll på mjölken och grädden och låt det koka upp. Tillsätt därefter cream freshen och låt koka på svag värme tills det tjocknat en aning. Häll på hummerfond och smaka av så du inte häller i för mycket, då smaken är ganska stark. (Tycker du att såsen mot all förmodan är för lös kan du göra en redning på mjölk och mjöl, akta så du inte häller i för mycket redning, det kan ta en stund innan den tjocknar riktigt). Pressa i vitlöken och smaka av med kyddorna jag skrev upp ovan. Låt puttra på svag värme i fem minuter för att dra åt sig av alla goda smaker.

Se till att pastan är klar samtidigt som laxsåsen och servera i en djup tallrik. Garnera med en knippa persilja och gärna färska grönsaker.

Servera och njut!


Bilder på dagens middag kommer jag som sagt ladda upp lite senare ikväll och kommer att visas i detta inlägg. Hoppas ni tar er an denna middag, för jag lovar er att ni kommer att bli förtjusta! Den är lite speciel i smaken och något utöver det vardagliga :) Lycka till!


läsarfråga

sara om julmys:
Har du kvar dina gammla kompisar efter att du skaffat familj? Eller tycker dom att du blivit "tråkiga"?

Hoppas inte det iaf :) Älskar din blogg.

Hey Sara.
Jag tycker inte att mina gamla klasskompisar har blivit tråkiga. Men jag har väl helt enkelt utvecklats lite snabbare nu sedan jag blev gravid och skaffat mig ett 'vuxetliv'. Jag värderar helt andra saker än vad dom gör, vilket gör att vi inte alls har lika mycket genensamt längre. Klart jag fortfarande har kontakt med några få av dem, men man träffas inte och umgås på samma sätt som förr, det är tråkigt nog så det blir. Under livets gång förändras man hela tiden, och jag är inte alls samma person nu som för ett-två år sedan, vilket är ganska självklart med tanke på omständigheterna. Dom har sina intressen som inte alls liknar mina, så det blir svårt att hålla kontakten på samma sätt. Jag har däremot träffat nya människor under den senaste tiden som jag delar fler intressen med och som ligger lite mer på 'samma nivå' som mig i livet. (menar inte att mina gamla vänner ligger på en lägre nivå än mig, men jag har liksom mer att tänka på än mig själv nu för tiden.) Det är alltid lika kul när jag springer på någon gammal kompis och pratar en stund, men det blir tyvärr inte så mycket mer än så.

Va roligt att du tycker om den, det värmer! :)

random

Allämnt
Namn:
Frida Beatrice Helen Davidsson
Kallas: Jag har inte något direkt smeknamn.
Födelsedag: 25 mars 1990
Civil status: Förlovad sedan 24/12 2008
Bor: Göteborg (Torslanda)
Födelseort: Älvängen. Ligger ungefär 3 mil utanför Göteborg
Familj: Andreas 21 år, Molly 6,5 månad, Mamma, Bonuspappa-Conny, Syster Mysan 23 år, Bror Tony 21 år, Lillebror Ted 9 år, Svåger Anders, Systerson Max 2,5 år, Liten bebis i systers mage som beräknas komma vilken dag som helst. Pappa Benny & Kerstin som bor i Älvängen, Andreas mamma Annelie och pappa Jonny, små bröderna Charlie 18 år och Dennis 13 år.
Jag och Andreas träffades: På trägårn den 24 maj 2008. Vi har hunnit med en hel del med andra ord.
Intressen: Úmgås med min familj, barn, inredning, träning, pyssla, laga mat, sjunga, jobba, handla kläder och mat, städa/organisera och självklart att blogga!
Jag unnar mig helst: Fina kläder och en vilostund med nya Mama tidningen.
Favorit färg: Rosa, vitt, svart och turkost.
Favorit tv program: Idol såklart & Greys Anatomy.
Bästa vänner: Andreas såklart, Mysan & Belinda.
Favoritblogg: Svårt fråga. Just nu läser jag gärna Stina-Lee's gravidblogg, den är mysig tycker jag.
Tidigare intressen: Jag spelade fotboll i säkert 11 år när jag var mindre, min såkallade karriär tog slut när mitt korsband slets av. Jag har även sjungit hos sångpedagog i ungefär 1,5 år, men slutade när jag blev gravid. Kanske något jag tar tag i längre fram i livet.
Utbildning: Jag gick på Ester Mosessons Gymnasium Hotell & Resturang på Lindholmen. Jag hoppade av skolan förra hösten då jag blev gravid. Mina chanser att gå ut med godkända betyg var lika med noll, så jag beslutade mig för att hoppa av för att senare läsa upp mina betyg på comvux eller liknande.
Mobil: Samsung omnia touch


Mat & Dryck
Favorit mat: Det varierar beroende på vilken årstid det är. Men jag gillar grillat kött/fisk/kyckling. Pasta är en stor favorit.. Gratänger, sallader, pajer och köttfärssås. Listan är lång och ni kommer ju få ta del av mina olika recept lite då och då här i bloggen.
Dricker helst: Iskall loka päron är rätt populärt just nu.
Äter helst inte: Andreas gillar kycklinglever och det är något jag aldrig skulle sätta tänderna i.
Dricker helst inte: Det skulle väl vara whiskey då.
Allergisk mot: Ingenting tror jag. När jag var mindre sa jag alltid att jag var allergisk mot banan eftersom jag tycker att det är så äckligt. Bara ljudet av när någon äter det får mig att må illa.
Favoritdrink: Cosmopolitan eller White Russian
Favoritgodis: Lösgodis

Personlighet
Social: Ja det är jag allt.
Positiv: Försöker allt hålla humöret uppe. Jag är dock inte rolig att tas med vid pms.
Uppfattas som: Jag vet inte vad andra har för bild av mig. Men jag ser nog mig själv som öppen, social och energisk.
Stämmer: Ja, det tror jag.

Just nu
Favoritlåt: Har fastnat mycket för det danska bandet Big Fat Snake sedan jag träffade Andreas, deras låtar är sköna!
Spelas: MTV står på här dagarna i ända.
Trött: Nej, det är jag inte.
Uttråkad: Nja, väntar på att lillan ska vakna.
Glad: Ja, det har varit en bra dag hittills.

Senaste
Personen som sov i samma säng som du: Andreas och Molly såklart
Personen du kramade: Molly
Gången du skrattade högt: Hemma förut när vi brottades i soffan 
Gången du blev riktigt arg: När vi väntade på a-kassan
Gången du blev riktigt glad: Nyss när Andreas ringde och berättade att körningen gick galant. Tanten på körskolan tycker att han är redo för både uppkörning och teoriprov.
Produkten du köpte: Glass och märänger i lördags när vi var påväg till mamma & Conny på middag.

Framtid
Drömyrke:
Jag vill bli florist!
Upplevelse: Jag hade tyckt att det vore kul att åka på en båtkryssning någonstans.
Drömmar: Jag har alltid drömt om ett stort fint kyrkobröllop. Det är nu upp till Andreas om det blir så eller inte ;)
Barn: Jag är helt inställd på att vi ska ha ett barn till. Helst vill jag bli gravid nästa höst, men vi får se.
Resa: Just nu ser jag mycket fram emot familjeresan till Idre Fjäll som vi skall på i februari.


julmys

Gud va glad jag blev nu när jag kollade lite kommentarer på bloggen. Under den senaste veckan har ni verkligen bjudit på er själva och det uppskattar jag såå mycket, positiv feeback är något av det viktigaste tycker jag, jag delar ju ändå med mig ganska mycket av vår vardag! Det blir verkligen mycket roligare för mig att uppdatera, och det kanske ni märker att jag varit lite bättre på den senaste veckan! Så fortsätt som ni gör så kommer ni få fler (förhoppningsvis) mysiga inlägg att läsa framöver.



Imorse när jag vaknade insåg jag att det var 'min Molly morgon', så det var bara att kliva upp. När jag kom ut i lägenheten var det ganska mörkt, och jag började inse att hösten faktiskt närmar sig på riktigt, vilket enligt mig är supermysigt! Jag är inte den personen som ligger och steker i solen direkt. När jag och mina vänner var mindre låg dom i solen medans jag la mig på en plätt i skuggan, haha. Trots 30 i solskydd och skuggvila blev jag fruktansvärt röd gång på gång. Så ni fattar ju, jag är inte den som bokar en resa till världens varmaste land direkt.
Att hösten är här är för mig ett sätt att koppla av. Jag älskar färgerna, jag älskar mörkret (är dock mörkrädd så jag vistas inte gärna utomhus ensam), jag älskar myset och alla bra tvprogram. Mest av allt älskar jag nog att julen närmar sig sakta men säkert. J a g ä l s k a r j u l. Sveriges västkust är väl dock inte känt för sina vita vintrar längre. Snöstormen för 12år sedan går liksom inte att leva på längre, (Även om det snöade så mycket att vi kunde dela upp den snön på typ 5år så hjälper ju inte det nu...) men vi lyckas skapa rätt bra julkänsla ändå tycker jag. Jul på liseberg är ju helt underbart och jag åker hellre dit på vintern än på sommarn. Allt mysiga stånd (hihi va barnslig jag är som fortfarande tycker att det låter kul att säga så..) med honung i alla möjliga olika smaker, goda korvar och snus i olika sorters smaker.

Att ha barn på jul är nog det bästa utav allt. Jag är ju inget barn längre, och att få uppleva lyckan och närheten av sitt barn på jul bara måste vara supermysig. Molly lär ju inte förstå speciellt mycket av julpyssel, julklappar eller julskinka iår, men förhoppningvis kommer hon att uppskatta det nästa jul. Jag älskar att ha julpyssel och julbak med hela familjen. Varje år har vi pepparkaksbak hemma hos mamma, då tävlar vi mot varandra i två lag. De laget som har det finaste huset vinner. Detta har blivit något av en tradition och det är faktsikt upskattat av hela familjen.



Här sitter jag och drömmer mig bort. Har tänt ljus i lägenheten så det luktar sådär juligt och härligt. Frukosten är precis uppäten och jag undrar va dagen har att erbjuda. Andreas åkte just iväg på sin första körlektion och Molly sitter just nu nöjd på en filt och leker här i vardagsrummet. Jag undrar om jag inte ska försöka fixa iordning mig lite smått. Molly ska snart sova 'middag' och jag kanske ska ta mig en tripp till amhult. Hon behöver lite nya bodysar eftersom att hon har blivit så lång. Och lindex är bra, lagom billigt och bra kvalite. Ja, det är nog så det får bli.

Ni får ha en bra dag, så hörs vi av längre fram i eftermiddag.


fråga

Malin om frågestund?:
Någon kanske vill vara anonym och de är man ju inte om man skickar mail.

Hur ser ditt festliv ut nu? Röker du? Tar du ngt att dricka? Väntar du på sms från Trådgårn för att se om de händer ngt kul i helgen? Om inte... Saknar du de? Eller vad har du som är bättre?

Tacksam för svar! :)


Hey Malin!
Bra fråga! Mitt festliv existerar inte längre, för mig är det ganska självklart. Jag tycker inte att ett liv med alkohol passar ihop med familjelivet. Självklart har jag vid något tillfälle tänkt att det skulle varit kul att gå ut, men det är inget jag har ont av att jag inte kan göra, snarare tvärt om. Jag trivs väldigt bra med rollen som jag satt mig i, och det är för mig en gåta hur många andra nyblivna föräldrar spenderar sina helger.

Innan graviditeten rökte jag ett paket om dagen, vilket jag slutade med samma dag som jag plussade. Trots att jag var såpass nikotinberoende övervägde illamåendet suget om att ta en cigg. Abstinensen kom i vecka 13 när illamåendet avtagit och skolan började, folk rökte överallt hela tiden. Men jag stog på mig och höll emot! Jag har på senare dagar nu när Molly är lite större korkat nog smakat igen, och det är abslout inget jag vill återgå till. Att falla tillbaka till en sådan belastning är något som jag hoppas att jag aldrig mer kommer att göra. Har jag klarat mig i över ett år kan jag även fortsätta så.

Jag dricker abslout ingenting. Trots att dem numera säger att man kan ta sig ett glas vin när man är gravid/ammar är det något som jag är helt emot. Förra helgen var vi hemma hos mina svärföräldrar och jag tog då litelite vin till maten när Molly somnat. Efteråt fick jag sådan ångest att jag pumpade ut två gånger inna jag vågade ge Molly bröstet. Alkohol och bebisar är ingen härlig kontrast i mina ögon, och har man tagit steget in i föräldrarskapet ska man därmed även ta ansvar för sina handlingar och föregå med gott exempel.

Det händer att jag ibland får meddelande på en fredagskväll, då blir jag jätteglad och hoppas att det är någon trevlig person som hör av sig och vill se hur det är. Men oftast är det då festmess från nattstad, som jag inte vet hur man 'avbeställer'. Blir lika besviken varje gång! Haha. 
Jag saknar inte alls festlivet som jag levde innan. Självklart kommer jag antagligen att någongång framöver gå ut, men det är inget som jag suktar efter. Jag kan däremot se fram emot att bjuda hit en vän på ett glas vin någongång, det är ju mysigt.

Ja, så vad har jag som är bättre? Jag har en dotter som jag älskar över allt annat. Jag har ett bra stadigt förhållande med en man som uppskattar och älskar mig varje dag. Vi har en mysig lägenhet i Lilleby och jag har en stark relation till min familj. Livet blir nog inte så mycket bättre än såhär enligt mig :)


Om någon vill vara anonym är det såklart helt okey, men dock så tråkigt. Om du (vilket jag inte hoppas) vill vara anonym kan du skiva till mig här på bloggen.



bröst som syltkakor

Igårkväll när jag skulle gå och lägga mig var mitt högra bröst bokstavligt talat sprängfyllt! Sedan ca 2,5 vecka tillbaka ammar jag ju som sagt endast morgon (ibland natt) och morgon, och kroppen har ju inte riktigt ställt om produktionen av bröstmjölk ännu. När jag skulle natta Molly igår fick hon som vanligt välling först eftersom att det mättar så mycket bättre än amingen. När hon ätit klart vällingen somnade hon som en stock, så det blev alltså ingen amning igårkväll. Jag säger bara, aj! För er som själva ammar/ammat vet ni hur ont det gör när det rinner till i brösten, det går ju liksom inte att förklara den känslan..

Har funderat lite på det här med mina bröst nu det senaste. Mitt vänstra bröst har ju i stort sett ingen produktion kvar eftersom jag slarvat så med att amma på den sidan. Jag kan ju inte påstå att jag har samma små fasta tuttar som innan graviditeten. Jag har aldrig tänkt speciellt mycket på dom, dom har bara varit där. Små, nätta och inte ivägen, som två syltkakor. I början av graviditeten var det självklart jättetrevligt när tuttarna växte och men fick en snygg klyfta att flasha lite med, men nu är dom bara ivägen. Kläderna sitter enligt mig inte lika snyggt och när man ska knäppa blusen eller trenshcoaten, det blir liksom ett 'hål' mellan knapparna, vilket i n t e är speciellt charmigt. Just nu längtar jag bara tills båda brösten blir lika stora igen. Nu när jag har börjat använda bygel-bh igen, (som förövrigt känns fruktansvärt obehagligt) ser man skillnaden mer än när jag hade amnings-bh.

Har tänkt lite på silikonbröst men jag vill absolut inte ha D-kupa igen utan var så himla nöjd när jag hade 75c i stolek. Brösten är ju som sagt inte så fasta länge så det jag är ute efter är väl i stort sett ett lyft. Om jag över huvudtaget någonsin kommer att lägga mig under kniven och göra ett lyft så ska jag ha fött färdigt alla ungar och ammat klart först. En bröstoperation är egentligen inget jag prioriterar, för jag vet att huden kommer att dra ihop sig och jag känner mig ju faktiskt snygg ändå. Bhar kan göra mirakel och sålänge jag känner mig bekväm kommer jag inte göra något åt saken. Man blir ju så stressad när man inser hur mycket kroppen faktiskt förändras under och efter en graviditet, man vill ju inte se gammal ut..
Nåja, det kommer nog så småningom att rätta till sig.

Såhär snyggt kan det se ut på kvällen om jag inte ammat på en hel dag. Haha! Jag bjuder det denna.




Nu hörde jag att det knorra lite inifrån sovrummet, kan det vara en liten prinsessa som precis vaknat? Nu ska vi gosa och sen ska jag fixa iorning mig för att sedan ta bussen till jobbet. Idag jobbar jag 6timmar så jag får se till att jag har matlåda med mig, tror det blir lassange faktiskt ;)

Ha en fin dag!


magisk

För en stund sedan såg jag en skymt av MTV Videos Avards. När Beyonce kom upp på scenen blev jag helt till mig och då skulle självklart Andreas jäklas med mig och byta kanal för en sekund. När strålkastarna lös på henne så tappa jag nästan hakan. Hon är så otroligt vacker! När hon tog ton och började svänga med sina höfter satt både jag och Andreas här i soffan och dräggla, haha! Tänk om man hade en kropp som henne, lucky Jay-z!
Jag kan ju med detta passa på att berätta för er att hennes 'Nya' hit Sweet Dreams är typ den enda låt som spelas i mina högtalare från, till och under tiden jag är på gymmet. GUD hon är ju helt magisk.






Nu ska vi krypa ner i sängen och sätta på tvn i förhoppning om att det finns något mysigt att somna till.
God natt allesammans!

varsågoda!

I eftermiddags lagade jag jag min (måste faktiskt säga) fantastiskt goda lassange. Under tiden jag stog och stekte köttfars kom jag på att jag kanske ska dela med mig av mina cocking-skills till er läsare? Jag vet ännu inte om det kommer vara populärt, men mat måste ju alla äta. Och även om man inte flyttat hemifrån kan det vara uppskattat av föräldrar eller syskon med lite matlagning. Recepten kommer att variera lite beroende på årstid och vad jag själv är sugen på. Det kommer självklart bli lite tips på smaskiga efterrätter också!

Jag kommer nog inte hinna blogga om varje middag jag gör här hemma eftersom jag även vill hinna med "vanlig" uppdatering. Jag vill i skrivandets stund påpeka för er att jag improviserar ganska mycket när jag lagar mat. Det abslout värsta jag vet är att laga mat efter recept (kanske var det därför matlagningen i skolan blev så himla tråkig), jag slänger i lite vad jag känner för. Hur som helst så hoppas jag att ni kommer att uppskatta denna lilla förnyelse på bloggen. Så småningom kommer jag även att ta hjälp av någon duktig webbdesigner att förnya designen på bloggen. Maria som tidigare gjort designen har tagit ett uppehåll, så jag får försöka hitta någon annan sålänge. 

Nej, fram med penna och papper mina vänner. Här får ni mitt goda recept på Lassange. Laga och (förhoppningsvis) njut!




När jag gör Lassange brukar jag alltid göra extra mycket så vi kan göra matlådor på det som blir över. Jag räknar att det blir ungefär 6-8 portioner på 1.8 kg köttfärs, lite beroende på hur mycket varje person äter såklart.

Till köttfärsen behöver du:
Ca 1,8 kg köttfärs
En stor gul lök
Tomatpuré (en tub)
5 dl krossade tomater
Buljong tärning - Vitlök/persilja alt. grönsaksbuljong
4 dl Creame Fresh
4 stora vitlöksklyftor
Ev. 2 dl Chunky Salsa (taco sås)
Svartpeppar (ej malen)
Cayenepeppar
Vitpeppar
Franska Örter krydda (santa maria)
Salt
Chillikrydda


Så gör du:

Stek/bryn köttfärsen och 'mosa' köttet så det inte är några klumpar, se till att du har en stor stekpanna alt. wookpanna så du inte spiller utanför. Hacka hela löken och tillsätt i köttfärsen. Kläm i hela tuben med tomatpuré och rör runt. Lägg i buljongtärningen, pressa i vitlöken och därefter tomatkrosset. Låt koka/steka ihop sig. Peppra med svartpeppar, krydda med Franska örter och cayennepepparn+chillikryddan (obs att den är ganska stark så ta inte för mycket.) Krydda efter avsmak och tillsätt sedan cream freshen. Låt koka ihop och tillsätt salt om så behövs. Tänk på att salt binder fett, så salta inte för mycket. Om du vill ha lite sting i gratängen kan du tillsätta salsasåsen.

Bersamellsås
(Jag gör alltid min bersamellsås utan muskotnöt, eftersom att jag inte tycker om det. Det låter som att det är väldigt mycket sås men det är bättre att det blir över än att det blir för lite.) Tänk på att såsen ska vara ganska tjock.

8 dl mjölk
Ideal mjöl atl. redning på mjölk+mjöl.
4 dl valfri riven ost
Krydda med salt och vitpeppar efter behag



Nu är det dags att ta fram en långpanna. Börja med köttfärs i botten och fortsätt därefter med lassange plattorna (jag föredrar Barillas), häll på ett lager med bersamellsåsen/ostsåsen tills du täckt alla plattor. Fortsätt värva köttfärs-lassangeplattor-sås tills du kommit till toppen. Det sista du lägger på ska vara såsen. Tänk på att du täcker alla plattorna. Ostsåsen ger en fin gyllenbrun yta när gratängen är klar.

Ställ in lassangen i ugnen på 200grader i 20minuter. Låt svalna en aning innan du serverar på ett snyggt fat tillsammans med små tomater och färsk persilja.



Så här festligt kan det se ut!


rakt på sak

Johanna om frågestund?:
Va erat barn planerat ?




Hey Johanna!
Molly var inte planerad. Sanningen är att jag faktiskt blev gravid innan vi ens hade 'frågat chans'. Beslutet tog vi 100% gemensamt efter att ha övervägt vårt korta romans, vår framtid och livsstil. Andreas visade otroligt fina sidor för mig och han övertygade mig mer eller mindre om att vi skulle behålla bebisen. Anledning till att jag tvekade var ju som sagt vårt korta förhållande, hur framtiden skulle se ut. Andreas hade fast jobb, skulle precis flytta till en lägenhet, utan detta skulle det inte varit lika självklart för oss att behålla. Jag har dessutom så länge jag kan minnas sagt att jag aldrig skulle göra en abort. Jag har abslut inget emot det. Det är bra att den möjligheten finns, men jag skulle inte valt den vägen. Det beror självklart på i vilket läge jag varit, men trots att Andreas och jag inte varit ett par så länge kändes det rätt. Jag hade aldrig gått igenom graviditeten om jag visste att Andreas inte skulle vara lika delaktig som jag.
Jag var otroligt rädd för att bli lämnad. Jag menar vart skulle jag tagit vägen? Jag hade självklart varit välkommen hem igen, men det skulle ju kännas som ett nederlag. Man vill ju inte behöva flytta hem igen när man har tagit steget till vuxenlivet och skaffat barn och egen familj.


Min och Andreas relation växer för var dag och just nu är den starkare än någonsin. Molly är det abslout bästa som har hänt oss båda två och hon var mer än välkommen in i våra liv! :)

frågestund?

Jag fick ett önskemål från en läsare att ha en så kallad frågestund. Ja vet inte riktigt hur jag ska göra med det. Det känns liksom inte som att det finns så mycket att fråga om, eller? Ni får jättegärna mejla mig när ni vill och fråga saker som jag sedan kan svara på i bloggen, jag tror det är enklast för mig just nu. Det kan vara lite svårt för att spika en frågestund i förtid med tanke på att mitt dagsschema läggs om flera gånger per dag.

Om ni undrar över något kan ni alltid mejla mig på [email protected]. Jag kommer inte att svara på frågor som känns för personliga eller obekväma. Frågorna+svaren kommer att hamna här på bloggen pö om pö.


Nu är det bara att fråga på! :)

lördag

Reprisen av 'Svenska Hollywood Fruar' går just nu på tv. Jag och Andreas tittade på programet häromdagen och jag mår verkligen dåligt av att se dem, främst Anna Anka. Vad är det för människor? Jag skäms över dem. Vad tänker dom med när dom gör uttalanden som "Om din man vill ha en avsugning på morgonen så är det din plikt att göra det", men välkommen till verkligheten lilla du, alla vet väl att det inte är så det går till? Och om det nu är så att hon lever i ett sånt förhållande tycker jag synd om henne. Kom ner på jorden!

Sådana här program gör att jag skäms över att vara människa. Samtidigt som jag kräks på programet tycker jag, precis som alla andra, att det är kul att se på det. Vi människor kan ju inte förneka att vi älskar att störa oss på männsikor som inte liknar oss själva, eller som ibland rent ut av liknar oss själva. Ta tex. bloggvärlden, alla har väl någon blogg man läser som man egentligen inte gillar? Jag vill inte lämna ut några namn, men jag vet en tjej här i sverige som vars blogg har blivit otroligt stor, trots att hon i stort sett mobbar sina konkurenter. Vi läser ju den endast för att irritera oss på henne. Jag är dock ingen aktiv läsare, jag vill inte ge henne dom 'pluss poängen' varje gång jag besöker hennes sida. Det finns så många andra bloggare som är värda att ligga på toppen och förtjänar framgång av de hårda jobb som dom lägger ner varje dag.


Nu är det dags för mig att sminka mig. Vi ska hem till mamma & conny + company och äta middag. Önskar er alla en trevlig lördagskväll!



mamama

Det jag väntat på i 6 månader börjar sakta men säkert ta sig. Molly har nu i tre dagar sagt "mamamama". Jag vet inte om hon fattat vad det är hon säger, uppenbarligen inte. Men jag blir ändå varm i hjärtat. Finns det något som gör en så lyckligt som när man ser sin barn utveckling?

Nu måste jag äta och sminka mig för att sedan åka iväg till jobbet. Åker evenuellt hem till mamma sedan och äter tacopaj, mysigt! Ni får ha en bra kväll allihopa, det ska jag ha.


friday

Herregud, jag trodde inte mina ögon när jag tittade på klockan imorse. Molly vaknade inte förän nio, vilket blev en härligt sovmorgon för min del. Det var 'min morgon' idag, så Andreas blev nog lite avis. Jag har nämnligen infört en regel om att vi ska gå upp varanandag med Molly så att vi båda två kan få sova lite extra ibland. Tidigare har Andreas haft en tendens att stänga av öronen på morgonen när Molly vaknat, så det har alltid slutat med att jag har varit den som tappat tålamodet och gått upp. Men nu är det andra bullar!

Idag har jag egentligen inte planerat något speciellt. Det är det vanliga dammsuga och damma, torka speglar, ja ni förstår ju.. Jag vet inte om det är så att jag är hystersik vad det gäller städningen, jag vill ha det rent och städat innan jag kan koppla av i soffan på kvällen. Andreas tycker ibland att jag är manisk va det gäller städningen, och då blir jag nästan lite upprörd. Klart att han uppskattar att jag vill ha ordning, men precis som Magnus Ugglas låt "får jag inte nitar och läder, höga stön och porriga kläder..." Haha, ja ni fattar ju själva.

Jag börjar jobba klockan 15 och slutar 19 idag, det är en ganska härlig men ändå dum tid. Jag hinner ju göra något på förmiddagen, dvs. det vardagliga, men jag kan ju liksom inte åka iväg och hitta på något annat. Dom fyra timmarna som jag är där går väldigt fort på fredagarna, och det är ju skönt! Jag hinner dessutom hem lagom till Idol, vilket aldrig är fel.

Jag vill verkligen göra det lite höstmysigt hemma nu. Vill lägga till lite mörkare turkosa nyanser, men jag vet inte riktigt vad plånboken tillåter ännu, så vi får se vad som händer i slutet av månaden. Jag hoppas att jag kan köpa nya gardiner och lite nya kuddar till soffan, men vi får sóm sagt se hur det blir.



Haha, hejhej!




mama

Här sitter jag och snyftar till den 'nya' mama tidningen som kom ut förra veckan. Det står ett repotage om en kvinna som skulle rädda sin 4 åringa son som satt i bilen och väntade på sin mamma. Plötsligt började bilen rulla och mamman sprang efter bilden och försökte hoppa in i passagerarsätet, men bildörren slog till henne så att hon föll under bilen. Det står i artikeln att där ryggraden satt var det som en stor grop. Hon bröt ryggen och och blev förlamad i hela underkroppen.

Jag vill inte avslöja mer om artikeln om någon av er vill läsa den. Mama's reportage är verkligen känslomässiga och varje historia är så vacker och rörande. Så fort en berättelse som är sorglig har barn med i bilden blir den så mycket mer känslomässig. Mama's tidningar kan man läsa även om man inte har barn eller är gravid, de tär det som gör dom så myciga, det står om annat också liksom. Sen så handlar innehållet såklart mycket om barn och bebisar eller rollen som förälder, men det är väl något som borde vara intressant för alla? :)


Jag ska snart sätta mig i soffan och läsa tidningen så långt jag hinner fram tills Molly vaknar. Tänkte berätta för er att vi fick A-kassan idag. Jag är verkligen grymt glad för det, men jag är dock otroligt besviken på summan pengar vi fick. Enligt mina beräkningar fattas det flera tusen, men dom gör tydligen avdrag för dagar som Andreas haft sjukersättning under tiden då han jobbade. Jag förstår inte riktigt hur dom tänkt när dom gör så, men jag kan inte göra mycket åt saken. Nu är det iaf klart, vi kommer få våra pengar varje månad- även om det inte blir några sjöar att ösa ur direkt. Tänk om man kunde vara mer tacksam för sitt jobb när man hade ett, det är ju en sak som iaf jag tar förgivet att man ska ha. 

Idag ska jag göra egna köttbullar och det är något som jag ser fram emot. Köttbullar med hemmagjort potatismos och gräddsås med råröda lingon. Hur gott låter inte det då? Idag fick jag även hem några av bilderna jag beställt från extrafilm. Har satt in två av korten i mina finfina Sia ramar från Iems. Kul att förnya lite :)
Hoppas ni har haft en fin dag. Ska försöka uppdatera ikväll om jag hinner. 



Synd att Andreas inte tittar in i kameran..
 

Man vet inte vad man har förän man förlorat det.

Precis som rubriken åvan lyder. Personen du alltid förlitar dig på, eller kanske personen du minst förlitar dig på kan vilken sekund som helst bara försvinna, utan någon som helst förvarning. I helgen gich pappas arbetskollega bort i en hjärtinfarkt på sin pensionsfest, och det fick mig verkligen att tänka till. Innan vi fick Molly kändes allt så självklart från familj och vänner. Dom personerna som man borde visa tacksamhet mot tog man förgivet vilket i efterhand känns så jävla fel!

Jag har så länge jag kan minnas varit en person som älskar att synas och höras, har alltid haft en bred kompiskrets att röra mig i och det är något som jag verkligen har uppskattat som yngre. Nu för tiden så vet jag vad som är viktigt, sedan jag blev mamma har jag verkligen utvecklats känslomässigt och jag har hittat sidor hos mig själv som jag inte visste fanns. Det här med vänskap känns såklart fortfarande viktigt men inte alls på samma nivå. Jag har väl inte så värst många att ringa för att prata om 'ingenting' med längre. Jag delar inte samma intressen med mina vänner nu som jag tidigare gjorde, och det känns inte alls som att så många förstår hur livet förändras när man blir förälder, vilket jag har förståelse för. Tråkigt att det finns dom som inte visar samma sida tillbaka. Ibland träffar jag dock gamla vänner som kan göra mig väldigt glad på bara några minuter, det är verkligen en uppskattad känsla!

Många av vännerna är väl nu när jag ser tillbaka mest sedda som festobjekt, och jag kan till och med tycka att det är jobbigt att prata med några av dem nu, det finns liksom inget att säga längre. I början var det många som ville komma och hälsa på, och de på vårt lilla underverk, men sen har det inte varit så mycket mer än så. Jag tar inte illa vid mig för jag har varken tid eller energi att lägga på folk som egentligen inte sprider någon långvarig lycka till mig. Jag har mina vänner som jag litar på och jag vet vad jag får, tar och ger. Självklart finns det folk som jag saknar, men ibland tar vänskapen stop och det finns inte längre någon kemi kvar. Jag har många fina minnen och dom kommer jag att bavara nära hjärtat.

Det är så ytligt nu också, jag ser det på ett helt annat sätt än förr. Nu när jag slutar amma så vill ju alla helt plötsligt ses och dricka vin, vad är det liksom? Det pratas så mycket skit bakom ryggen om andra. Kompisar ligger runt som aldrig förr och lever något jävla gossip girl/The Hills liv som inte ens existerar i verkliga livet, synd att dem inte inser det. Jag tycker bara att det är trögt att sitta och lyssna på triangeldraman och otrohetsrykten, jag pratar hellre blöjexem med Therese, haha! ;)

Nej nu ska jag inte sitta här och skriva massor av skit, det jag egentligen ville komma fram med i detta inlägg är att vi ska vara tacksamma för det fina vi har här i livet. Bit ihop och räkna lika långt som din ålder när du blir arg, jag lovar att det hjälper. Jag följer mammas råd och fokuserar endast på dem som gör min vardag mycket gladare, det har varit rätt tufft under den senaste tiden och jag behöver verkligen se leénden som smittar av sig.


tisdag

Jessica om äntligen:

Varför köper du inte bara en begagnad bilstol. Jag är väldigt emot begagnat egentligen, vagn och dyl skulle jag aldrig köpa begagnat, men bilbarnstol, de används ju bara ett tag, onödigt att slänga pengar så! Ha de fint :)


Jag vill börja med att säga att jag inte har något emot begagnat, men jag skule aldrig köpa något begagnat till Molly, no way. Bilbarnstol är dessutom någonting som enligt mig är otroligt viktigt att lägga ut pengar på. Stolen består ju i stort sett av plast vilket är en färskvara, en bilbarnstol är inte godkänd i mer än 10år (är inte helt säker på om det är just 10 år längre.) Om plasten spricker och vi skulle krocka skulle Molly inte vara 100% skyddad. Den andra stolen som nu är aktuell för Molly har man från 8 månader upp till 4 år, så det är ju något som man använder ett bra tag. (observara att jag skrev 8 månader, Molly är ju bara 6månader men får knappt plats i sin stol längre, haha) Nej någon begagnad bilbarnstol blir det inte, men tack för tipset!



Ja, och vad händer idag? Molly vaknade klockan 7 och ville gå upp, vi låg och drog i kanske en timme och sen gick vi upp och hon fick sin gröt. Efter en halvtimme av lek blev hon grinig och det var dags att 'sova middag'. Klockan är alltså 10 och Molly ligger redan och sover igen. Det är både skönt och lite dumt att hon vaknar så tidigt och vill sova med det samma. Jag kan ju inte direkt gå och lägga mig igen nu, då är hela dagen förstörd... Oj, vilka problem jag har!

Måste bara berätta om en äcklig sak som hände igår när jag skulle gå från jobbet. Dörren till gymmet är rätt tung och när jag skulle dra ut barnvagnen satte jag baksidan av foten som stöd mot dörren, när jag skulle jag gå fastnade hälen under dörren och JÄVLAR va ont det gjorde! Jag kunde inte titta vad som hände med hälen eftersom jag hade strumbyxor på mig, men det gick hål i strumpbyxorna och så var det en hel del blod. När jag tog av mig strumpbyxorna hos My var det en tjock skinflärp på hälen, det gör verkligen skitont!

Idag ska jag inte göra Någonting. Är helt ledig och ska inte träna idag, bara vara hemma och mysa med familjen. Ikväll är det idol, jag blir lika glad i kroppen varje gång jag ser det. Jag ska laga köttfärssås till middag eftersom Andreas älskar det. Jag skall även göra rent fläkten i köket eftersom ventilationsgubben var här förut och han sa att det var lite flötigt i filtret, ops! haha.

Nej vänner, nu ska jag fundera på något intressant att skriva om i eftermiddag. Önskar er en bra dag!


äntligen

Jag har verkligen haft häcken full de senaste dagarna. I lördags öppnade jag gymmet och sen tränade jag, när jag var klar blev jag hämtad av Andreas, hans far och Molly, vi åkte hem till svärföräldrarna och hade det trevligt. På kvällen åt vi hejdlöst med färska räkor, kräftor, krabbklor.. Ja allt man kan tänka sig inom skaldjursvärlden. Mhm, så otroligt gott! Sydn att det sticker och kilar så på händerna efter skaldjursvätskan.. Vi hade det trevligt ochframåt midnatt åkte vi hem och la oss i sängen. Söndagen spenderade vi i soffan framför idol, härligt att bara ta det lugnt en hel dag! På eftermiddagen jobbade jag en stund, trivs skitbra och jag lär mig nya saker varje dag!

Idag jobbade jag 10-12, inte för tidigt och inte för sent hel enkelt! Efter att jag jobbat klart kom Andreas och lämnade Molly till mig och vi tog en sväng in till My Baby. Molly är ju rätt stor och hennes bilbarnstol börjar bli något trång för henne, trots att hon bara är 6 månader. Nästa stol kostar 2100kr(!), inte allt för roliga pengar att lägga ut på en bilbarnstol i dagens läge, men förr eller senare måste den köpas, så det är dags att lägga undan lite pengar. Något som är väldigt trevligt är att briostolen som vi bestämt oss för är 500kr billigare på My Baby än vad den är på tex. Baby hörnan. Dessutom har vi en "nyinflyttad rabatt" på 15%, så stolen blir betydligt mycket billigare än vad vi hade förväntad oss. När vi väl var inne på affären tittade vi lite på åkpåsar, mamma har lovat att köpa en åkpåse till Molly nu lite längre fram så det gäller att kolla ut någon som är snygg. Det blir ju självklart en rosa, men den måste passa snyggt ihop med vagnen!

Roliga nyheter är att A-kassan lämnat besekedet om att vi får vår ersättning på torsdag. Jag kommer dock inte ta ut något i förskott förän pengarna sitter på kontot, med tanke på hur mycket skitsnack vi hört från dem innan. Jag är ändå väldigt glad och förut överraskade Andreas mig med att låta mig beställa kappan, det blev faktiskt en vit! Jag är en riktig sketgris, men jag tänkte att det kan vara trevligt att bryta av den svarta tränden någongång. Dessutom har jag ju den svarta kappan från förra året och en löstagbar pälskrage till, så nu kan jag ju variera mig!

Jag skulle kunna sitta här i soffan och skriva en väldigt långt inlägg ikväll, men nu är det "roast på berns" på 5:an och det vil jag inte missa. Ska ta fram en slätbulle med smör på, och sen ska jag bara mysa med min älskling!

God kväll vänner.


ni hänger ju med!

Har jobbat hela eftermiddagen. Städat och skrubbat hela receptionen, när jag kom hem gjorde Andreas fattigariddare med hallonsylt och grädde och vi tittade på Idol. När jag nu loggade in på bloggen såg jag till min glädje att jag faktiskt fått lite positiv feedback av några av er läsare! Det vill jag ha mer av.

Nu ska jag hoppa i bingen, för imorgon börjar jag jobba 9.30 och därefter ska jag gå på Jessicas underbara lördagspass! På eftermiddagen ska vi hem till Andreas mamma & pappa en stund och på söndag är det jobb igen. Skön helg helt enkelt!

Tidigare idag skrev jag om att jag tycker att det känns så löjligt när man skriver om vad man nyligen har shoppat, så detta känns som en smula dubbelmoral från min sida. Men jag är så glad att jag bara måste visa vilken fin vinter/höst kappa jag hittade på hm i onsdags! Jag tycker att den är skitsnygg och jag gillar verkligen modellen! Den formar till kroppen till det positiva till skillnad från förra årets kappa jag hade, som var mer en rak "engelsk nanny" modell för att få plats med stora tjocka magen. Såhär ser den iaf ut, och jag tänkte beställa hem den nu i dagarna, frågan är bara vilken färg jag ska ha? Vad tycker ni, vit eller svart?

 







bloggvärlden

När jag läser runt i lite olika bloggar så dyker det ibland upp inlägg där man mer eller mindre 'mobbar' andra bloggare. Jag förstår inte varför man lägger energi på att läsa bloggar som man tycker är helt ointressanta och inte alls faller en i smaken? Jag är inte en aktiv läsare på mer än ca 5 bloggar om dagen, ibland mer beroende på hur mycke tid jag har. När jag läser en blogg vill jag hitta det där lilla extra som gör det intressant att läsa. Jag är inte speciellt intresserad av att läsa modebloggar, det finns för mycket. Dagens outfit, senaste shoppingen och hemklickat från nätet känns så 2008, finns det inget intressantare att skriva om än vad man haar på sig? Vi har även alla 15 åringar som proviserar något otroligt för att läsa deras bloggar. Videobloggar som folk tittar på endast för att det är så ironiskt att se när de sitter och putar med läpparna, små flinar och säger skrattretande saker. Det värsta är nog att utseéndefixerade bloggar där det endast skrivs om bröst och hur smal man ska vara, eller hur länge sedan det var man åt senast...

Jag hoppas att ni som läser min blogg läser den för att ni tycker att den är trevlig, inte för att skratta och tänka att 'hon den där Frida, hon verkar vara helt ute och cykla'. Jag vill förmedla något bra med min blogg, jag vill skriva saker som jag tycker är vesäntliga, både om min vardag och saker som jag ibland funderar över. Jag har ingen aning om vilka det är som läser, känner jag er? Hade varit trevligt med lite mer kommentarer, för det kan väl inte vara så svårt? När ni ändå är inne och läser så kan ni väl skriva en rad eller två, det blir så mycket roligare för mig att uppdatera då :)



Liten sketgris


vem kan segla för utan vind.....

Varje morgon startar jag dagen med ett grötkrig med Molly. Hon får givetvis tutte när hon vaknar, men det är ju inget som hon står sig på speciellt länge nu när hon börjar förstå grejen med riktigt mat. Grötkrigen kan vara i si sådär 30 minuter, och dom går i sort sett ut på att jag tar chansen att trycka in skeden i hennes mun när hon gapar/pratar/sjunger och sen spottar hon ut det genom att prutta med munnen. Till saken hör den att när hon var riktigt liten så tyckte hon att det var så kul när jag prutta med munnen, kanske kan det vara en anledning till att hon gör det nu? Ni tycker antagligen att det låter som att hon inte tycker om gröten, men det gör hon, för när hon väl äter så låter det 'mhm mhm'. Hon gillar det, men hon är en busunge.

Igår åt hon gröten väldigt duktigt och efter frukost somnade hon vid tutten. Mamma hämtade oss och vi åkte ner till backaplan. Vi åt lunch på petterssons tillsammans med My, Anders och Max. Molly fick 6-månaders paket av Maxan, en haklapp och en fin rosa pipmugg med mjuk 'pip'. När det var dags för mat satt hon i vanlig ordning och vred på huvudet, och när vi väl fick in lite mat i munnen spottade hon ut det. Ja, ni hör ju. Mamma mosade lite potatis med lite smör och vatten, till min stora förvåning så tyckte hon det var jättegott. Va bra, denna lilla tjejen vill inte ha burkmat, fint ska det vara. Jag har inget emot det, i julas fick jag en fin mixer från obh nordica och den kommer ju väl till användning nu!
Potatisen som vi pillade i henne vid lunch var ju inte mycket att fylla magen med. Ni undrar väl varför jag i hela friden inte gav henne tutten, men jag har nu bestämt mig för att dra ner på amningen. Hon är ju nu 6månader och maten i brösten/bröstet (jag har ju av någon dum anledning ammat mer på höger bröstet så i vänster bröst finns det knappt kvar någonting ändå.) mättar ju inte under en längre stund längre. Dessutom jobbar ju ju ibland 6timmars pass och då måste Andreas kunna ge henne välling så att hon blir mätt och kan sova. Jag har tidigare försökt att ge henne både bröstmjölk som jag pumpat ut, modersmjölkersättning och fullkorvsvälling men ingenting har funkat.´Men igår fick jag nog, och jag kände verkligen att det var dags att lägga om banerna.

Vi åkte in på ica maxi, vi köpte majsvälling och skyndade oss hem till mamma. Molly grät eftersom hon var hungrig och trött. När blöjan var bytt och vällingen var klar satte vi oss i soffan. Mamma fick försöka först men Molly vägrade. Efter en halvtimme(!) tog jag över och i mellanåt så tog hon några tag, men när jag tittade på henne var det precis som att hon skulle protistera och släppte flaskan. Så här fortsatte hon ett bra tag och till slut hade hon fått i sig 100ml. Vi tog en paus och lekte lite, sen blev hon gnällig och vi försökte igen, det gick bättre och hon åt åter igen 100ml, när hon tog flaskan var det verkligen en lättnad för mig. Om jag hade gett upp och gett henne bröstet hade hon fått sin vilja igenom och då skulle jag aldrig få det att funka med vällingen. Ibland måste man vara envis och bita ihop trots att dom små gråter. Efter vällingkampen sprang jag till amhult och lämnade av Molly till Andreas, och sen åkte jag bort till gymmet och svettades på Jessicas pass. Efteråt följde mamma mig till bussen och vi stog och disskuterade busstrafiken. Jag sa att ajg skulle ta 24an till torslandakattade krysset för att sedan byta till 25an. Då sa mamma: tänk om den inte kommer. Jag bara skrattade och sa att bussen kommer alltid, jag åker ju varje dag!
När jag klev av bussen på krysset och gick bort mot 25an hållplats stog bussen på hållplatsen mot amhult (för er som inte vet hur torslandakrysset ser ut kan detta låta lite krångligt), så den skulle åka till rondellen och vända, men istället för att köra in till hållplatsen igen körde den direkt mot skrabro. Så där stog jag i väntan på nästa buss som skulle komma 30 minuter senare. Jag blev så jävla arg att jag istället hoppade jag på 21an och åkte med så långt jag kunde, sen var det bara att börja traska. Jag var hemma tio i nio och hann precis hoppa in snabbt i duschen innan idol började. För er som inte känner mig så väl så ska ni veta att jag är ett riktigt fan av detta program. Jag gråter och skattar i stort sett igenom hela programet. Molly hade ätit en stor talrik med gröt u t a n  p r o t e s t e r!! det var dags för nattning och till sin stora lycka fick hon tutte!

Imorse gick vi upp, åt gröt utan krig och lekte en stund. När hon började bli trött var det dags för välling och jag tänkte bara 'hoppas hon tar den'. Vi satte oss i soffan, stängde av tv:n, tog snuttefilten och vällingflaska med oss och hon åt så fint utan minsta gnäll! Hon har ju tidigare velat snutta vid bröstet innan hon har somnat, men det blir ju lite svårt att snutta på en vällingflaska.. Fram med nappen som inte har varit till någon som helst användning innan. In med napp, gosa till det med snutten och jag vaggade och sjung 'vem kan segla för utan vind' säkert 20 gånger innan jag fick henne att sova. Förstår ni hur stolt jag är över lillan som lärt sig på bara en dag? Det känns helt fantatiskt skönt att slippa ligga med tuttarna ute så fort det är dags för henne att sova! Amningen känns inte längre mysig utan mest påfrestande. På kvällarna och morgonen känns det fortfarande helt okey, men det kommer nog bara vara i någon månad till innan vi även byter ut de målen mot välling :)

Här kommer lite kort som jag tagit de senaste dagarna. Har ännu inte skickat in kort till extrafilm, men jag kanske får tid till det idag :)












Trubbel

Här är lite bilder från stan igår, först åt vi en lunch på en resturang vid domkyrkan, sen tog vi oss en promenad till haga där vi drack en kaffe på uteserveringen. Molly började bli trött på att sitta i vagnen och vi beslöt oss för att dra oss hemåt. Någon träning blev det tyvärr inte igår, jag var hemma ganska sent och Andreas var fortfarande hängig så jag stannade hemma och tog det lungt hela kvällen.





Mitt underbara barn






Arg Molly



Andreas är på möte hos A-kassan/arbetsförmedlingen och Molly ligger och sover förmiddag. Jag bara njuter av tystnaden en stund och bara vilar. Ibland är det så skönt att vila kroppen i ett vaket tillstånd och samla nya krafter. Jag är trött på att gå runt och vara orolig för hur månaden ska se ut, kommer det någon a-kassa eller inte? Jag vet att det ofta är mycket snack och lite verkstad på ställen som försäkringskassan och a-kassan. Saker händer inte utan att man ligger i och ringer flera gånger i veckan. Imorse blev jag så förbannad efter att Andreas pratat med dem att jag ringde upp själv och frågade var i helvete dom höll på med. Förra veckan sa dom att handläggningen snart var klar och att ersättningen snart skulle betalas ut, men nu visste dom helt plötsligt ingenting igen. Dom kunde självklart inte svara på någon av mina frågor eftersom att dom inte fick 'lämna ut information' om andras ärenden. Egentligen hade jag bara velat skälla ut kärringen i förhoppning om att det händer något på det där stället, men det är väl ingen risk. Vi är trötta på att sitta här och vänta på besked och veta att vi inte kan göra ett skit för att dom ska snabba på med vår ersättning. Vad ska man göra?

Jag måste tänka på något annat, så jag antar att det är lite städning som får göra susen. Ska laga köttfärssås till middag idag, det blir gott med pasta och iskall majs till!

 


äntligen måndag äntligen, och livet börjar på nytt igen.

Jag blir hysterisk. Molly kör runt i sin gåstol och låter som ett brandlarm, Andreas ligger i sängen och hostar, och jag står här vid datan i bara underkläderna. Jag vet inte om Molly gör detta fruktansvärda lätet bara för att irritera mig.. Haha! Jag blir så stressad.

Andreas har som sagt blivit sjuk och jag blir orolig att han har fått svininflensan. Inte för att han har några direkta syndrom, men eftersom att han har astma ligger han tydligen i 'riskgruppen'. Usch, hoppas verkligen att vi klarar oss ifrån detta. Förer om känner mig kanske ni kommer ihåg min hysteri när fågelinfluensan härjade i världen, jag åt nog inte kyckling på ett halvår, haha!

Nej jag hinner inte uppdatera mer. Molly ska få på sig kläder, jag ska göra mig iordning och sen ska vi in till stan och träffa Belinda & Jennifer på en liten fika. Får väl se hur mycket fikande det blir för min del, jag ska ju hålla ordning på min lilla skruttfia samtidigt!
Ikväll är det träning igen, Patriks pass varje måndag, härligt!

Hoppas ni får en bra start på veckan allihopa!



söndag

Herregud vad jag var trött imorse. Molly vaknade tidigt och låg och sjung(gapa) i sängen, både jag och Andreas var helt sega och ingen av oss ville gå upp. Till slut tog jag mig i kragen och gick upp, började städa och tvätta lite kläder. Ser gjorde jag frukost och väckte Andreas genom att killa honom på armen. Det är nog enda sättet att väcka honom så han är på gott humör när han går upp. När vi precis ätit färdigt frukosten plingade det på dörren. Vi trodde att det var gt, men när jag öppnade stog My, Andres och Max där med bullpåse i handen. Vi fikade och lyssnade på när molly 'sjungde', Max skrek i kör (haha). Eftersom bebisen beräknas (enligt mig) komma ut när som helst, så gick vi ut i förrådet och hämtade baby-sittern och liggdelen till Mollys vagn. Jag och My har ju likadana vagnar, men eftersom dom köpte sin urban när max var typ 1år har dom ju ingen liggdel, så dom lånar våran, kalasbra! My har ju dock köpt en sprillans ny urban-jungle dubbelvagn också, men det kan ju vara skönt att ha en enkelvagn när Max är på dagis och så. Efter att vi rotat fram allting i förrådet åkte dom iväg, Max skulle på sin första "danslektion". Ted går ju på Gymnasium i sörred, han är med i gruppen Funky Boyz och Max tycker att det är så kul när Teddan dansar, så det vill han med göra. Dessutom gör den lilla vilde av med lite energi också, vilket inte är helt fel ;)

Igårkväll var Elin och Mikael här och tittade på fotbollen med oss. Zlatans 'avslut' blev ju något av en sensation vill jag lova, haha. När fotbollen var slut tittade vi på baksmällan. Både Andreas och Mikael har sett den innan, men dom skrattade såklart lika mycket som första gången dom såg den. Det var mitt andra försök till att se filmen, men självklart somnade jag. Kändes lite taskigt mot Elin eftersom vi knappt har träffats på hela sommaren, men gud va trött jag var!

Nu är klockan halv två(!) och jag börjar jobba vid 17.00. Egentligen hade jag tänkt att jag skulle hinna träna först, men det lär jag ju inte hinna. Även om det är 3timmar kvar tills jag ska åka så vet jag av erfarenhet att tiden går betydligt mycket snabbare än vad man tror. Helst ska jag hinna dammsuga, damma och tvätta golven innan jag åker, men de vettifan om jag hinner. Jaja, nu ska jag göra klart besällningen till extrafilm som jag inte hann med härromdagen.

Ha en fin söndag!

Molly 6 månader gammal!

Vår lilla prinsessa är idag 6-månader! Det är ju helt otroligt va tiden går fort, kan knappt förstå att hon redan blivit en sån stor tjej. 'Grattis' (man firar ju inte riktigt halva år) vår lilla prinsessa.


Dagen igår och idag har varit jättebra. Igår skippade jag spinningen och åkte hem till Mysan på fredagsmys. Kvällen slutade med att vi gick över till mamma & conny och åt färska räkor, mhm... Gott! Mamma och conny unnade sig ett glas vitt, det såg så otroligt gott ut. Jag sippade en liten mun och det smakade så gott! Om 2-3 månader kan jag unna mig ett glas vin med tända ljus, i lugn och ro tillsammans med min käraste, det ska bli mysigt..
Kvällen var skön och både max och molly somnade relativt tidigt. Maxan fick ligga kvar hos mormor och morfar över natten, och klockan halv9 vaknade vi av att det knackade på dörren. 'Vi' (my&anders) skulle bjuda på frukost men vi hade försovit oss. Efter maten var vi mätta och belåtna, jag och mamsen drog på oss träningskläder och åkte iväg till gymmet. Vilket fantastiskt underbart pass det blev. Vilken energi det var i salen. Tack Jessica för ännu en otroligt bra start på en lördagsmorgon.
Efter träningen åkte vi iväg till Åby-badet. Det var verkligen skitroligt, jag blev som ett litet barn, haha. Jag har vanligtvis väldigt ont av badhus, mår illa när jag ser att det är hår och damm på golvet, men på åby var det faktiskt riktigt fräsht. Klart att det var lite äckligt på golvet i duscharna, men i själva badhuset var det riktigt fint.
Det fanns tre rutchkanor (se bilder nedan), avdelning med äventyrsbad för de små, varmvattenbassäng med reglerbar botten, simbassäng och 2 stycken bubbelpooler. Jag kan verkligen rekomendera detta härliga vattenpalats för er alla som planerar att åka iväg på dagsutflykter.

Äventyrsbad

Vattenrutschbanor

Röd toalettrutschvattenkana (roligare jag gjort på länge)

Bara färgerna gör ju att det ser roligt ut!



Dagen i ära har jag tyvärr inget nytt kort på Molly, så det får bli kort imorgon istället. Nu sitter Andreas och Molly i soffan och väntar på att jag ska bli klar. Mikael och elin kom precis innanför dörren och vi ska se på fotboll och spela Buzz. Hoppas ni får en trevlig kväll för det ska vi ha :)


Önskemål?

Statistiken på bloggen går lite upp och ner beroende på hur mycket ja uppdaterar. Jag har fått lite önskemål om att jag ska lägga upp mer bilder. Vet att jag har varit lite slapp med de det senaste, men det kommer mer imon kort. Jag undrar om ni har några andra önskemål om vad jag ska skriva om? Ni får gärna komma med förslag! :)



Under som senaste dagarna har jag funderar lite på det här med 'oskrivna regler'. Det finns saker som jag tycker att man abslout inte säger till andra människor, saker som jag är uppfostrad till att inte säga till andra. Alla får självklart tycka precis som dom vill, om både det ena och det andra, men ibland kan man faktiskt knipa igen. Oavsett i vilken miljö man är uppfostrad i borde man känna på sig när man inte längre har ett moraliskt tänkande eller beteénde.
Ett otroligt bra exempel på något som känns oacceptebelt skedde häromdagen då jag stötte på en 'bekant' efter jobbet. Efter att ha pratat litegrann vräkte h*n ur sig: 'Frida du har gått upp i vikt'! Det var inte ett påstående utan mer menat som fakta, personen kunde lika väl sagt 'du har blivit tjock' för det var ungefär så det uppfattades. Hur man för det första överhuvudtaget kan vräka ur sig något sådant är för mig en gåta, och för det andra så kanske man ska ta sig en titt i spegeln innan man öppnar truten. Dagen i ära hade jag på mig ett tigth marwinlinne med new bodys logga på sig, min mage var ju minst sagt uttöjd till max under graviditeten och att den fortfarande är lite sladdrig är ju inget som är oundvikligt.

Även innan denna incidenten har jag tänkt lite på hur enkelt det är att göra en främmande människas dag så mycket trevligare. Bara en sådan simpel sak som att le mot någon som man möter blicken med, tänk vilket bra intryck det ger. Eller som i mitt fall (och även för alla er andra mammor/pappor) att man flyttar sig från barnvagnsplatsen när man kommer på med barnvagnen på bussen. Små 'tjänster' i vardagen kan verkligen göra otroligt mycket för andra människor.

En annan sak som jag har tänk på är hur dåliga vi är på att ge varnadra positiv kritik nu för tiden. Jag försöker varje dag (oavsett humör) att ge någon en komlimang. Det måste inte alltid vara en person som jag känner jätteväl , det kan vara en kund på gymmet, en kassörska på ica eller någon jag möter på stan.
Ser jag att någon har klippt sig så säger jag av sunt förnuft "vad fin du är i håret"! Jag vet av egen erfarenhet hur glad jag blir när någon lägger märke till att jag har lagt energi på något speciellt. I slutändan är inte bara personen i fråga som går därifrån med ett leénde på läpparna, i slutet av dagen kan jag somna med gott samvete. Självklart ska man inte låta detgå till överdrift, så att det till slut inte känns trovärdigt. Man måste kunna lägga band på sig ibland, både av det goda och det onda!
Lycka till allihopa!



Över till något annat.
Molly sover, Andreas är på körskolan och jag ska skicka iväg lite bilder till extrafilm. Har tänk att jag så småningom ska köpa vita ribbaramar från ikea i olika stolekar och även en lång vit ribbahylla att sätta ovanför sängen, i ramana ska jag sätta kort på mig andreas och molly. Jag tror det blir fint, just nu har vi ingenting på väggarna i sovrummet och det känns lite tråkigt. I framtiden vill jag även köpa en vit hemnes säng med tillhörande sängbord till sovrummet. Det ska bli ett vitt paradis med massor av foton och mysiga kuddar! Men detta är ännu en av mina drömmar, jag får helt enkelt börja med att skicka in korten till extrafilm.se och sen får vi se när drömsovrummet blir klart. Hihi!

Nu vakna lillan och det är dags att packa väskorna, idag bär det av hem till mostermy på fredagsmys. Jag och Molly stannar över natten och på lördagsmorgon cyklar jag bort till gymmet medans my & anders får vara barnvakt!

önskar er alla en trevlig helg!


triumf

Fick en liten fråga från någon av er läsare om Andreas inte påbörjade sitt körkort för 2-3 år sedan. Jo, mycket riktigt gjorde han det, men han har haft lite otur med teorin. Förra hösten la han ner mycket tid på körkortet, men tyvärr inte tillräkligt för att klara det. Nu har han tagit sig i kragen och förhoppningsvis ska han väl klara det nu. Han har ju som sagt inget jobb att fokusera på för tillfället, utan får lägga all sin tid och energi på körkortet. Nu håller vi alla tummarna, eller hur? :)




Gårdagen var jobbig. Jag fick för första gången på över ett år känna på hur det var att ha en riktig mensvärk, vilket är något som jag inte direkt har saknat. My hade värkar från och till hela dagen och våra barn var upp och ner och överallt. Eller ja, Molly kan ju inte ta sig speciellt långt ännu! Haha. Efter middagen skickade vi bort Anders till Triumfglass, jag tog tre kulor med himmelskröra, apelsin och dumle. Den sistnämnda var verkligen hysteriskt god och nästa gång jag köper glass så tror jag att jag tar tre kulor med bara dumle, så god var den! På kvällen körde mamma hem oss, vi sprang in på ica och handlade 'det vanliga'. Sen var det snabbt in i bilen, åka hem och natta en väldigt trött liten Molly. Väl hemma kom jag hem till er renstädat hem (ah va underbart att lämna det jättestökigt och komma hem när det är rent), jag åt en god kvällsmat och sen gick vi och la oss.

Idag kommer Therese & Matlida hit. Jag får nästan lite dåligt samvete som inte har haft möjlighet att åka hem till dem i kärra, men nu har dom sålt lägenheten (jippie), och flyttar hit till torslanda inom kort. Det blir härligt att kunna ses på promenad, fika och lek lite sådär på måfå. Idag blir det väl en promenad, och lite fika. Ikväll ska jag spinna och sen jobbar jag från 19-21. Jag skippade träningen igår pgaav mensvärken, så idag får jag köra på till 110%!!

Ha en fin dag allihop!

Tisdag

Andreas är på körskolan, Molly sover förmiddag och jag sitter här på soffan och bara njuter av tystnaden en stund. Om en timme är det full rulle igen, och imellanåt är det så skönt att bara ta sig en pause och koppla av. Jag har glada nyheter till er alla där ute som följer vår kamp med a-kassa, socbidrag och jobbsökande. Imorse ringde Andreas till a-kassan igen och pappret som vi skickade in häromdagen beräknas snart vara framme på sin adress. När dom tittat igenom våra papper igen ska dom ta beslutet om aktuell ersättning, detta beräknas vara färdigt redan nästa veckan. Förstår ni att stenen som legat i min mage sedani april fall halvvägs ut genom kroppen på mig? Oh, det känns så härligt att så bekräftat att det snart är klart! När vi får beskedet om månadsinkomsten kan vi därmed begära högre bostadsbidrag. Just nu får vi bara 600kr i månaden och det räcker inte långt när man har en hyra på 7800kr. Anledning till att vi inte kunnat få högre ersättning ännu är att vi inte kunnat skicka in uppgifter om detta årets beräknade inkomster. Vi har bara kunnat räkna fram till Andreas sista lön. Nu ska det nog bli ordning och reda på saker och ting hoppas vi.

På jobbet går det bra. Trots att jag jobbar ganska mycket nu finns det alltid möjlighet att träna, och det känns bra. Igår blev det Puttes Step 1, och det var som vanligt kalasbra! Eftersom det inte är någon styrka på step-passen så gick jag ut i gymmet och körde lite mage, rumpa och biceps efteråt. Ikväll ska jag på Sofies spinngingpass, det ser jag verkligen fram emot. Man får en sån härlig energi på hennes pass och så spelar hon bra musik! 

Ja, nu har jag ju tränat i ca tre månader och frågan är ju om det hänt något med min kropp? Ja, jag tror faktiskt det. När jag ställer mig på vågen så kan jag ju inte påstå att man blir speciellt glad åt siffrona jag ser, men när jag ser mig själv i spegeln så blir jag desto gladare. Jag tycker allt att jag har blivit lite mindre, och jag känner på magen att den är mycket 'lösare' än innan. Det vill säga att det säkerligen har försvunnit en hel del fett, men att skinnet fortfarande är uttöjt efter graviditeten. Muskler har jag nog fått en del också, och det väger ju mer än fett. Jag känner mig stolt över mig själv, och jag mår mycket bättre sedan jag startade med träningen. Jag har fortfarande mycket kvar att få bort, men jag gör det med nöje. När jag går till gymmet så gör jag det på den tiden som jag har att lägga på mig själv. Nu för tiden prioriterar jag ett pass framför en fika på stan, vilket känns hälsosamt. Inte vill jag sitta där om 4 år med (förhoppningsvis ett barn till) och väga 110 kilo. Nej, då skippar jag några caffe latte och några bitar kladdkaka och bränner lite kalorier istället!


Nu har jag inte tid att sitta här mer. Datan är inte inkopplad i sladden så batteriet lägger av om 12 minuter. Dags för mig att sätta på mig ansiktet, packa sköt+träningsväska och trippa iväg till bussen. Jag och Molly ska hem till Moster-My och Max på lite dagsmys. Igår var My hos barnmorskan, hon är nu i vecka 34 och bebisen har redan vänt och fixerat sig, så nu kan det faktiskt vara dags vilken när som helst. Det är ju rätt tidigt nu, så vi får ju hoppas att bebisen ligger kvar i iaf 3 veckor till. För er som läste min 'blogg' på bilddagboken.se kanske kommer ihåg hur orolig jag var när jag var i vecka 36 (tror jag) och Molly fortfarande inte vänt sig. Nåväl, tids nog tittar de lilla knytet ut och jag är så nyfiken. Molly kommer ju se gigantisk ut när jag ser bebisen, haha! Ojoj, här drömmer jag mig bort, nu är det bara 4 minuter kvar innan datan stängs ner.

Ha en fin dag allihopa! :)

RSS 2.0